Кратки въпроси – бързи отговори

• 376 254
  • 6 192
  •   1
Отговори
# 4 365
  • Варна
По принцип става така, но тук е сложен директно клипът в прозорец, има бутон плей, но не тръгва, не виждам къде да намеря самия линк... А и е досадно много. Ако има начин ще се радвам да споделите.

# 4 366
Ако не виждате линка, копирайте името на клипа и го пуснете в търсачката на Ютюб във втория браузър ИЛИ десен бутон на мишката върху клипа и "copy video URL".

Може ли направите един бърз скрийншот?

# 4 367
  • София
Мога ли свързвайки телефон със счупен и неактивен черен дисплей с лаптоп с USB да включа debugging-a само през лаптопа. Искам да вляза да си взема файлове и снимки, но е в моуд зареждане на батерията и съответно ми изписва this folder is empty.
Когато телефонът е наред, знам как става, но само от лаптоп може ли?

# 4 368
  • Агент под прикритие
Мога ли свързвайки телефон със счупен и неактивен черен дисплей с лаптоп с USB да включа debugging-a само през лаптопа. Искам да вляза да си взема файлове и снимки, но е в моуд зареждане на батерията и съответно ми изписва this folder is empty.
Когато телефонът е наред, знам как става, но само от лаптоп може ли?
Може, но не трябва лаптоп за това. Трябва OTG адаптор от USB-то на телефона (microUSB, USB-C, каквото е там) към нормално женско USB-A, на който да закачиш компютърна мишка. След това можеш да ходиш навсякъде и да избираш каквото си искаш.
Веднъж включен, USB debugging работи, без значение колко пъти ще го закачиш и откачиш на компютър, настройката не е само за текуща сесия.

Нещо такова:
Скрит текст:
USB-C

microUSB

ПП: ей сега видях за черния... За да се пусне USB debugging, дисплея трябва да има картина, защото трябва да знаеш къде отиваш и какво ще избираш.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 11:17 от Phoenix Wright

# 4 369
И как ще го свърже с компютър като усб-то на телефона е ангажирано с мишката?Или след като свърже мишката ,режима за прехвърляне на данни се активира за постоянно ,вади се мишката и се свързва с компютъра

# 4 370
  • Агент под прикритие
И как ще го свърже с компютър като усб-то на телефона е ангажирано с мишката?Или след като свърже мишката ,режима за прехвърляне на данни се активира за постоянно ,вади се мишката и се свързва с компютъра
Мишката трябва само за активиране на настройката. След това настройката е валидна за всяка USB сесия към компютър, докато не се изключи по същия начин, по който е била пусната.
Да, след като я пусне, откача мишката и закача на компютъра.

Сега обаче видях за "черния". За да сработи нещото по този начин, дисплея трябва да показва поне малко картина.

# 4 371
  • София
Именно, а той не показва никаква. Не мисля, че мога да уцеля ба посоки.

Какви са ми вариантите да си взема файловете освен смяна на дисплейя, което ще е 1/2 от цената на телефона. Знам, че е неразумно без бекъп и карта, но така се случи.

# 4 372
Здравейте , някой има ли идея за какво става въпрос , какъв е проблема с телевизора, сравнително нов е , на 2 год , на скоро изтече гаранцията.. питахме техник , каза 300лв за ремонт ? Самсунг е ако има значение

# 4 373
  • Агент под прикритие
Именно, а той не показва никаква. Не мисля, че мога да уцеля ба посоки.

Какви са ми вариантите да си взема файловете освен смяна на дисплейя, което ще е 1/2 от цената на телефона. Знам, че е неразумно без бекъп и карта, но така се случи.
Ами.... май няма други. Смяна на дисплея. USB debugging може да се активира единствено от самия телефон.

Дори и да успееш да пуснеш по някакъв (неизвестен) начин USB debugging, при първо закачване към него с adb инструмента, на телефона ще ти иска оторизация на връзката с този компютър (еднократна). Ще трябва да уцелиш и там. Simple Smile

ПП: всички телефони имат контактни точки на платката, с които телефона се вкарва в т.нар. download mode, но той е единствено за наливане на софтуера, при която процедура се затрива всичко на флаш чипа, така че това не го броя за вариант въобще.

# 4 374
Здравейте!На лаптопа ми е инсталиран Windows 7 ultimate.Мога ли сама да инсталирам Windows 10 и ако да,как?Какви са стъпките?

# 4 375
Какви са ми вариантите да си взема файловете освен смяна на дисплейя
Ако тъча работи, варианта с налучкването е възможен. Просто Ви трябва втори телефон по който да се ориентирате. Другото е
Скрит текст:
Стартира се във fastboot.
През компютъра се бутва в Recovery.
В Recovery през ADB - adb pull /sdcard/DCIM/*
но трябва да се направи от човек който знае какво прави

# 4 376
  • Агент под прикритие
Това са два различни режима. fastboot има съвсем различно предназначение.

Което обаче ми дава една идея. Ако телефона е отключен (bootloader-а не е заключен) и има версия на TWRP Recovery за този модел, телефона може да се вкара във fastboot, да се вдигне TWRP с "fastboot boot име-на-файла-на-TWRP" и оттам да се действа през adb веднъж, когато TWRP е вдигнато. TWRP има интегрирани adb и mtp услуги, които започват да работят от момента, в който се вдигне.  Само MTP услугата е достатъчна, за да се източат файловете от телефона през Explorer във Windows.

ПП: всъщност, да не си говорим ей така, за какъв телефон (марка и модел) иде реч?

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 10:58 от Phoenix Wright

# 4 377
От fastboot през пропмт се буутва в рикавъри. След това има ADB през което може да се дърпат файлове.
Не е да не съм го правил...
Пс TWRP е също рикавъри само че различно. Целта не е да се бърка в телефона, а само да се дръпнат N на брой снимки

# 4 378
  • Агент под прикритие
Да, може, но не всички стокови рекавърита имат пусната adb услуга, а при повечето от тези, които имат, се изисква да се активира с избор на съответната опция, което, в предвид счупения екран без картина, си е игра на тото, така че това не е оферта.
TWRP няма такива изисквания, adb и mtp тръгват веднага без ръчна намеса в момента, в който запали. Като имаш mtp, няма и да си помислиш да ползваш adb. Simple Smile

Естествено, телефона трябва да позволява ползването на fastboot boot командата...

ПП: преди малко четох нещо за стоковите рекавърита. Масата имат adb, но скопена услуга, която става само за sideload на софтуера на телефона от zip файл. На такава не можело да се пусне нито adb push/pull, нито adb shell просто защото поддръжката им я няма.
Всички изискват разходка из менюто и избиране на съответната опция...

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 13:12 от Phoenix Wright

# 4 379
Здравейте, телефонът ми (iPhone 10) няма мобилен интернет. Работи wi-fi,но когато се прекъсне спирам да получавам мобилни данни. Когато рестартирам се оправя за известно време и после пак изчезва. Занесох го при човек, който се занимава с това, опита но не помогна. Всичко това се случи преди месец, когато бяхме на ски и от ниската температура тогава се изключваше. На някой случвало ли му се е подобно нещо?

Общи условия

Активация на акаунт