Кратки въпроси – бързи отговори

• 376 421
  • 6 192
  •   1
Отговори
# 4 605
  • Mediterraneo
Да, че аз съм снабдена с една геймърска резачка, която ползвам за ФБ, форум и обработка на текстови документи Simple Smile А парите му са близо 1000 евро.

# 4 606
Погледни тази тема.
Аз се чудя тези геймърски машини дали стават за тежки програми като Photoshop, CorelDraw, Illustrator и прочие. По принцип се препоръчва настолен компютър, но нямам място. Сегашният ми лаптоп е малко слабичък за тази работа.

# 4 607
  • в сърцата на децата <3
Погледни тази тема.
Аз се чудя тези геймърски машини дали стават за тежки програми като Photoshop, CorelDraw, Illustrator и прочие. По принцип се препоръчва настолен компютър, но нямам място. Сегашният ми лаптоп е малко слабичък за тази работа.
Аз имам работна станция с две видеокарти. Едната се води геймърска - по-нова е, по-скъпа е, но не ми върши работа. Другата е 2 години по-стара (само стояла в шкафа да чака покупката на машина), но е за чертаене. Сега водеща ми е по-старата, новата е поддържща. Спокойно се работи при отворени Autocad, Solidworks, Coreldrow и Photoshop. Обикновено файловете ми трябва да минат обработка през поне 3 от изброените програми преди да стигнат до готов вид, затова всичко стои отворено и с по няколко таба заредени.

По прицип има лаптопи, които са напълно съвместими с такъв тип работа, също са workstation, ОБАЧЕ в общия случай са значително по-скъпи от настолната машина. Затова всеки си преценява нуждите и финансите и взема решение спрямо тях.

Уточнявам, че не съм IT специалист и горното мнение е базирано на ровене и четене плюс личен опит.

# 4 608
  • Euskal Herria
Взехме лаптоп MacBook Pro. За пръв път, досега винаги сме били с уиндоус. Има проблем с App Store - не позволява влизане. Независимо че всички данни са коректни, навсякъде другаде има достъп, профилът е приет и потвърден в Apple.
Ще съм благодарна за съвети и помощ.

# 4 609
Здравейте, не знаех къде да пиша, но от известно време уж Гугъл Акаунт ми изпраща известие за удостоверяване на рождената дата, иначе ще ми изтрие профила Thinking Много странно ми стана. Иска да си прикача някакъв документ за самоличност или кредитна карта за потвърждение.... Сега ми пишеше, че ако не го направя, след 1 ден ще ми изтрие цялото съдържание от профила, клипове, снимки и пр.
Какво да направя и дали не е някакъв хак? Sad

# 4 610
  • София
Може някой да е докладвал, че не си на възраст, на която имаш право на самостоятелен акаунт.

За България: 16 години е минималната възраст

ПРОЧЕТИ ТОВА, копирано от ТУК - дори влез, за повече подробности.
______________________________________________________________________________________________________________

За да управлявате собствения си профил в Google, трябва да отговаряте на изискването за минимална възраст за държавата, свързана с профила ви.
Ако научиме, че може да не сте достатъчно възрастни, за да управлявате собствения си акаунт:

Ще имате 14 дни, за да настроите надзор за профила си или да потвърдите, че сте достатъчно възрастни, за да управлявате профила си. През този гратисен период можете да влезете и да използвате акаунта си както обикновено.
Ако профилът ви е чрез работа, училище или друга организация, вашият акаунт може да не отговаря на родителския надзор. В такъв случай акаунтът ви ще бъде деактивиран незабавно. Трябва да се свържете с администратора си, ако имате въпроси.
Ако решите да не настроите надзор или потвърдите, че сте достатъчно възрастни, за да управлявате профила си в рамките на 14 дни, той ще бъде деактивиран и информацията за него ще бъде изтрита след 30 дни.
Важно: Ако вашият акаунт е деактивиран, съдържанието, което сте публикували, ще бъде скрито. Например създадените от вас видеоклипове в YouTube няма да се виждат, докато акаунтът ви е деактивиран. Ако активирате отново профила си, може да отнеме няколко дни, докато съдържанието ви се покаже отново.
Настройте надзор за вашия акаунт
Ако не сте на достатъчно възраст, за да управлявате собствения си акаунт, можете да накарате родител да използва профила си в Google, за да настрои надзор, за да можете да продължите да използвате профила си. Имате 14 дни след като сте въвели рождената си дата, за да активирате надзора, преди профилът ви да бъде деактивиран. След като профилът ви е деактивиран, имате 30 дни, за да активирате надзора, преди акаунтът ви да бъде изтрит.

Съвет: Не може да се настрои надзор за профил на марка . Ще трябва да изтриете или промените кой управлява профила ви на марка, преди да можете да настроите надзор.
Потвърдете, че сте достатъчно възрастни, за да управлявате профила си
Ако все пак отговаряте на изискванията за минимална възраст, можете да потвърдите възрастта си с издадена от правителството лична карта, която показва, че отговаряте на изискването. Може също да имате възможност да потвърдите възрастта си с кредитна карта .

Ако използвате кредитна карта, всяко временно разрешение ще бъде възстановено изцяло. Ако използвате документ за самоличност, Google ще изтрие изображението, след като потвърди възрастта ви.

Важно: След като влезете в профила си в Google, ще получите инструкции как директно да качите валиден документ за самоличност или да въведете информация за кредитна карта. Google никога няма да поиска от вас да предоставите този тип информация в имейл.

# 4 611
Благодаря ти много Hug
Обаче се притесних, защото пише, че ще е изтрит след 1 ден. А моят профил, освен на моя телефон, се ползва и на моите лаптопи от децата. Сигурно те нещо са направили. Frowning1
Сега снимах шофьорската си книжка с имена и дата на раждане, другото го скрих. Дано не ми изтрият профила и всичко друго. Sob

# 4 612
  • София
Взехме лаптоп MacBook Pro. За пръв път, досега винаги сме били с уиндоус. Има проблем с App Store - не позволява влизане. Независимо че всички данни са коректни, навсякъде другаде има достъп, профилът е приет и потвърден в Apple. Ще съм благодарна за съвети и помощ.
Обади се на съпорта, има телефони за всяка държава. Американка ти се обажда, много са любезни.
Имах подобен проблем, нищо не стана, правих, струвах, на нея също й отне доста време, но в крайна сметка рисетна явно данните и накрая стана.

Можете ли да ми препоръчате външна батерия за лаптоп?
Какво трябва да гледам?

# 4 613
  • в сърцата на децата <3
Някой пазарувал ли е от hop.bg? Коректни ли са, читави ли са им машините?

# 4 614
Не знам, но цените хич не са изгодни. Какво хареса?

# 4 615
  • в сърцата на децата <3
Не знам, но цените хич не са изгодни. Какво хареса?
Докато питам и зълвата вече е поръчала... Ето тази работна станция https://hop.bg/bg/komputri-110/hp-z840-110(id=50509)
Според мен този Dell щеше да е по-добрият избор, но... https://hop.bg/bg/komputri-110/dell-precision-7910-110(id=50796)

Машината е необходима за чертожни програми и тежки калкулации, затова търси в този клас.

# 4 616
затова търси в този клас.
Това желязо е на поне 7-8 години.

# 4 617
Докато питам и зълвата вече е поръчала... Ето тази работна станция https://hop.bg/bg/komputri-110/hp-z840-110(id=50509)
Според мен този Dell щеше да е по-добрият избор, но... https://hop.bg/bg/komputri-110/dell-precision-7910-110(id=50796)

Машината е необходима за чертожни програми и тежки калкулации, затова търси в този клас.
На първо четене без търсене https://ardes.bg/product/ardes-game-agman20608gb-191274 Да, малко по-скъп е, но далеч по-производителен и нов процесор и с мощна видео карта. Единствено RAM трябва да си купи и е пушка.
Да отказва поръчката и да направи ново проучване.

# 4 618
  • в сърцата на децата <3
ЧревоУгодник, от компютри много не разбирам, обаче с геймърска карта инженерните програми не вървят добре и обратно - това от опит. Посочената от теб машина не е работна станция, което е минус в издръжливостта - все пак работните станции са конструирани за съвсем друг интензитет на работа и натоварване. Понякога отнема над седмица докато се сметне симулацията, като в това време работи на над 50% от капацитета си. В случая визирам моя Дел, който е подобен на ХП-то, но аз си имам да ги наречем лични предпочитания към Дел-чето. Та въпросът ми беше дали онлайн магазина не е фалшив, нататък гледам да давам акъл само като ми го поискат, че иначе все съм крива Wink

# 4 619
има ли такова чудо,дето да не струва един бъбрек, а да е с подобни параметри на GoPro?
ако има значение- ще се ползва  предимно за снимане на водни спортове

Общи условия

Активация на акаунт