Кратки въпроси – бързи отговори

• 374 810
  • 6 192
  •   1
Отговори
# 5 400
Имаше някаква настройка на настройките за език да не излизат знаци, но не помня къде беше... Нито конвертиране, нито смяна на версията ще помогнат в случая.
Онова за не-уникод документите ли?

# 5 401
Кодировката, Ansii table трябва да се промени.

# 5 402
Регионални настройки Non-unicode се избира български

# 5 403
Ужасно съжалявам за тъпия въпрос, но къде да търся тези регионални настройки?

# 5 404
Control Panel -> Region
Но ще ми трябва комп че нататък не помня визуално.
Win 7 ли инсталиран?

# 5 405
  • София
Това ли търсиш, г-н Смит?

При Уиндоус 7: Контролен панел -> Регион и език -> Административини -> бутона "Промяна на езиковата променлива на системата" /ако вече не е зададен български език - точно над бутона си пише какво е текущото състояние/? При приключване, рестарт на компютъра и настройките влизат в сила!

# 5 406
Има ли начин да накарам принтер да печата, въпреки че жълтото свършва явно, но на мен не ми трябва високо качество, просто един малък текст колкото да се чете.

# 5 407
  • София
Има ли начин да накарам принтер да печата, въпреки че жълтото свършва явно, но на мен не ми трябва високо качество, просто един малък текст колкото да се чете.
Ами пуснете го черно-бяло.

# 5 408
Точно това направих - пак не иска...

# 5 409
Трябва да са пълни поне малко всички тонери, за да печата. Мастилено струен ли е или лазерен? Ако е лазерен, с разклащане на тонера може да го подлъжеш да изкара някое друго копие.

# 5 410
Control Panel -> Region
Но ще ми трябва комп че нататък не помня визуално.
Win 7 ли инсталиран?

С Win 10 съм.

# 5 411
Трябва да са пълни поне малко всички тонери, за да печата. Мастилено струен ли е или лазерен? Ако е лазерен, с разклащане на тонера може да го подлъжеш да изкара някое друго копие.
Лазерен е. Пробвах с разтръскване на жълтата касета, но даже взе да пада прах (от засъхнало мастило) и като я сложих, пак свети червено. Иначе вади тест-лист с доста задоволително качество (сиво, но много тъмно, към черно).

# 5 412
  • София
___________________________________________________________________________________________________________
Управление на езиковите настройки за въвеждане и показване в Windows

Езикът на показване, който изберете, променя езика по подразбиране, използван от Windows функции, като например Настройки и File Explorer.
  • Изберете Старт > Настройки > време & език > език.
  • Изберете език от менюто Windows език за показване или под Предпочитани езици изберете Добавяне на език,за да инсталирате този, който искате, ако не е в списъка.
[/size]

Научете повече за управлението на езиковите настройки

_______________________________________________________________________________________________________

И ТУК подробно е показано с изображения, целият процес

Как да промените езика на операционната система Windows 10 на лаптоп или компютър

_____________________________________________________________________________________________________

# 5 413
# 5 414
  • София
С potplayer филми с 1080р насичат, дори и да няма стартирани други програми. 720 вървят 2 повечето случаи гладко.

Други варианти за плеър (може би с по голям буфер)?

Общи условия

Активация на акаунт