Окръжна Болница Варна - тема 7

• 171 094
  • 1 595
  •   1
Отговори
# 1 485
  • варна
Благодаря! За мен това ще е второ раждане, но минаха 10 години от първото ми и нещата са малко по-различни сега. Например първия път не бях ангажирала лекар (тогава нямаше избор на лекар/екип, всичко се случваше с уговорки), имах уговорка с една акушерка, която за съжаление вече е пенсионерка. Много ми помогна тази жена, беше през цялото време до мен. Сега обаче не ми е ясно как става ангажирането на мед. лице, аз, живот и здраве, ще раждам нормално, какви са ми вариантите? Мога да избера само лекар, лекар с екип или...? newsm78 никак не ми е ясно. Също и актуалните цени за тези услуги ще помоля някой да сподели. След като има санитарен възел във всяка стая има ли смисъл от вип стая тогава (не държа да съм сама или да ме посещават роднини)?

# 1 486
За Вип стаята нищо не мога да кажа.За цени също.Родих Февруари 2015,без избор на екип или акушерка.Доволна съм от отношението и вниманието.Ноо,нямаше парно и топла вода постоянно в стаите.В боксовете винаги беше топло Simple SmileТова го отчитам като минус,и това че трябва да ходиш да се молиш за информация за бебенцето(ако е в бокса)Дори и след визитация,информацията беше оскъдна.Може би трябваше да съм по-нахална.Като цяло съм доволна Simple Smile

# 1 487
  • Варна
След като има санитарен възел във всяка стая има ли смисъл от вип стая тогава (не държа да съм сама или да ме посещават роднини)?
Не.

# 1 488
За парното горе долу е така, спират го и го пускат през определено време. Топлата вода я пускаш да тече и след малко идва! Бебчето седи при теб, в бокса само за визитации. Информация дават, ако питаш, на мен никой не ми е отказал. По принцип ако всичко е наред, не казват нищо. Ако не дай Боже има нещо - ще ти кажат без да питаш. Бях с избор на лекар, но малко по късно ще ти кажа с точност 400 или 450лв. / нормално раждане/, че не се сещам. За избор трябва да имаш предварителна уговорка с лекар. Но и без избор, не видях различно отношение! Леко и безпроблемно раждане!

# 1 489
По напред бях писала - избор на лекар нормално раждане е 400лв.

# 1 490
Пепи,не искам да споря но не е точно така..Малкия беше няколко дни в кувьоз,и друго обяснение освен че е уморен от раждането не получих.След още няколко дни,ми дадоха информация и то човек близък на семейството.В крайна сметка тук,всеки споделя това което му се е случило Simple SmileСедмица останахме в болницата,и малкия през цялото време беше в боска(дори и когато го извадиха от кувьоз-а)

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 19:44 от ТеДиT0o0o

# 1 491
Теди, няма да споря, всеки си има гледна точка и свои преживявания и естествено говори от свое име! Информация получавах само от педиатрите на визитация. Издебвах момента, абе с две думи висях като сопол пред вратата и с цялото си нахалство и всичкото уважение на което съм способна, супер любезно си задавах въпросите! Е, имаше и по дръпнати, но и те отговаряха. За Вип стаята нищо не мога да кажа, но е много гадно да си сама в стая.

# 1 492
Винаги чаках на визитациите пред вратата на бокса. Всеки път, след като преглеждаха бебчето, викаха майката да си го вземе и обясняваха. Аз не ги чаках и си питах, така че информация съм получавала винаги. Друг е въпросът, че поведението на някои беше под всякаква критика. Още не мога да забравя колко унизително се почувствах, когато след 7 дни в болницата, последната вечер, на визитацията дойде някаква педиатърка бабка, която искаше да правим пробна смяна на памперса и да ме види как кърмя. Обясних й, че не кърмя, защото имах проблеми след раждането и няколко дни бях на антибиотик, имах проблеми със слизането на кърмата и самото бебе не искаше да суче от мен. Реакцията й беше да ми дръпне нощницата пред всички, да ме стисне, за да види имам ли кърма, след което да обяви, че съм лигла, да си хващам бебето и да почвам да кърмя.
За мен ВИП стаята беше добре дошла, аз се прехвърлих там на 5-тия ден след раждането, защото вече имах ужасна нужда да остана сама и исках мъжът ми да влезе при мен и най-после да види дъщеря си.
Раждах август месец и за 7-те дни, които бяхме там, топла вода нямаше само един ден. Но беше кошмарно горещо по стаите.

# 1 493
  • Варна
Ооо, бабата и аз я помня. Даже, като си тръгвах разбрах, че някое момиче е подало жалба срещу нея, за същото, което описваш. И с мен се опита, но не и позволих, казах й, че имам кърма и няма нужда от проверки. Към детето се отнесе ужасно и ми наговори глупости за него. На следващата сутрин, когато разпитах колегите й и те ми обясниха, че това няма общо с действителността, бях готова и аз да пусна жалба, но така и никой не ми каза името й.

# 1 494
6 дни бях там, не съм я виждала даже. Бяха двама мъже - Махрус и Абди. Една много младичка - супер внимателна, отговорна и отзивчива, и една по- възрастна на около 50 години. -  Много сериозна жена, изглежда строга, но отговаря на всички въпроси, изключително откровена! Двамата мъже и те обясняват. Др. Абди е по- обран, докато др. Махрус е много сладкодумен. В коридора да го видиш и да го питаш ще ти отговори, много подробно на всички въпроси. А тази въпросна бабичка, може да се е пенсионирала! А , забравих да кажа - минава консултант по кърмене.

# 1 495
  • Варна
Като раждах юни 2015 и аз не я видях за 5 дни, а сега август 2016 я видях само веднъж за 4 дни.
Абди много ми хареса, а сега и Наджи (надявам се да не му бъркам името) е страхотен. Казваше ни, че няма нужда да стоим пред боксовете. След визитация идваше по стаите, за да ни обяснява лично, кое, как е с бебетата.

# 1 496
Като цяло са много добри и отзивчиви всички, от санитарките - до докторите!

# 1 497
Zdraveite mami! Molq mneniq za doktor Papazov v OK? Heart Eyes

# 1 498

Аз раждах при него - секцио, без предварителни уговорки, преди това запис на тонове пак него улучих..доволна съм, спокоен човек, каквото и да го питаш ще ти отговори...единственото, което не ми хареса беше проверката за разкритие...доста грубовато, но като цяло повечето са грубички

# 1 499
  • Варна

Аз раждах при него - секцио, без предварителни уговорки, преди това запис на тонове пак него улучих..доволна съм, спокоен човек, каквото и да го питаш ще ти отговори...единственото, което не ми хареса беше проверката за разкритие...доста грубовато, но като цяло повечето са грубички
От разкази на познати, четене из НЕТ-а, а и личен опит, останах с впечатление, че прегледа за разкритие няма как да е по-различен...

Общи условия

Активация на акаунт