МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

• 43 067
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Ами зависи какви са ти потребностите за хляб. Едната е за малък, другата е за голям. Аз бих избрала тази за малкия хляб, защото правя почти само 500 гр хляб.

# 166
Въпрос към  вас момичета и bongo_2007
След дълго обмисляне и четене реших и аз най-накрая да се сдобия с хлебопекарна и съм в чуденка  newsm78  коя от двете да избера    или тази
Скрит текст:
.
Ще съм благодарна за всеки съвет и препоръка.   bouquet

Благодаря celika!  Въпросът ми е за надеждността при експлоатация и какви други характеристика да съм наясно при покупката на една от двете /може и други да препоръчате но в този ценови диапазон/

# 167
  • Sofia
Тя ти го каза : голям или малък. Ти решаваш.

# 168
Тя ти го каза : голям или малък. Ти решаваш.

Избора на такава машина не се свежда само до голям или малък хляб, трябва да се предвидят
 - възможност за смяна на бързо износващите се части - казанче /при работа през ден се износва да около 6 - 8 месеца/, бъркалка, поява на хлабини, а от там и изтичане на водата по време на бъркане/месене/
 -  цената на тези части за смяна
 -  както и наличност в сервизите в България /след като четох доста, се оказа че няма резервни казанчета за втората машина която бях решила да купя/

# 169
Glamur, ти нали разбираш, че с едната машина можеш да правиш най-много 900 грама хляб, а с другата най-малко 900. Т.е. с едната не можеш да правиш 500 и 750 грама хляб, а с другата не можеш да правиш 1250 грама?

# 170
Glamur, ти нали разбираш, че с едната машина можеш да правиш най-много 900 грама хляб, а с другата най-малко 900. Т.е. с едната не можеш да правиш 500 и 750 грама хляб, а с другата не можеш да правиш 1250 грама?
               Защо да не може да прави малък хляб в голямата машина??? Теглото на хляба зависи от грамажа на продуктите,а не от големината на казанчето.Виж голям хляб в малката машинка няма как да стане! Mr. Green.Аз имам голяма машина и меся когато ми трябва и малко тесто и съответно пека малък хляб!
                Веднъж вече купувах машинка от типа на първата и още на втория ден се наложи да я върна.С голямата машина нямам проблем до сега!Ето такава е моята "Горение"-

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 17:11 от Didia

# 171

Защо да не може да прави малък хляб в голямата машина??? Теглото на хляба зависи от грамажа на продуктите,а не от големината на казанчето.Виж голям хляб в малката машинка няма как да стане! Mr. Green.Аз имам голяма машина и меся когато ми трябва и малко тесто и съответно пека малък хляб!

Защото предполагам, че няма да може да се омеси хубаво тестото. А иначе не е удачно да се сравняват малка и голяма машина (като качество и надеждност). Аз имам малка и е перфектна.

# 172
След много обстойно четене реших и поръчах Finlux FBM-1580N, 870W, до 1350гр и е с две бъркалки.
Големи консуматори на хляб са децата и мъжът в къщата, така  че мисля че това е по-удачния вариант за нас. Колкото за месене на по-малък грамаж, ще видим, може пък да се справи и с 700гр  newsm78. Като пристигне ще правим проби.

# 173
ще се справи със 700 гр  от раз.  моята е до 1500 и редовно прави по около 600 гр. общо продукти.

# 174
Привет и от мен. Имам Мулинекс OW 310131 и съм много доволна от нея. За втори път правя сладко в нея и чак днес видях, че се прецаквали бързо при често правене на сладко... Shocked

# 175
  • София
Привет и от мен. Имам Мулинекс OW 310131 и съм много доволна от нея. За втори път правя сладко в нея и чак днес видях, че се прецаквали бързо при често правене на сладко... Shocked

Какво точно имаш предвид под 'прецаквали'? И т'ва определение 'често' за два пъти ми се струва нереално. Как хем само 2 пъти, хем било често newsm78 за мен два пъти не мога да го нарека често.

# 176
машината все пак е за хляб. и ако направиш 2 пъти хляб това не е никак много за нея. ако направиш 2 пъти сладко това е много(често) за самата машина. ако изпереш чорапи в машината (което не  е невъзможно)  това пък е страшно много.

# 177
  • Бургас
Здравейте ,спряла съм се на този модел  http://zora.bg/finlux-/fbm-1480/7856  като цена и характеристики .Нещото което мен лично ме притеснява че най-малкият хляб който ще може да направи ще е около 900гр. което количество  нашето семейство не може да изяде поне за 3-4 дни . Въпросът ми е следният хлябът от машината за хляб колко време може да се съхранява т.е. е годен за консумация. И другият въпрос който имам след дълго ровене и четене е мога ли да правя по малък хляб в тази пекарна да речем 500гр.(то логично е да може като сложа по малко продукти и времето за изпичане се намали , но това дали не е проблем за омесването в такава машинка с две перки) и това ще повлиявали на качеството на хляба.

# 178
Относно трайността - на нас ни е странно как купешкия хляб, в който има консерванти едва изкарва 3 дни и се скапва, а домашния ни издържа по 4-5. Съхраняваме го в кутия, увит в кърпа.

# 179
Нещото което мен лично ме притеснява че най-малкият хляб който ще може да направи ще е около 900гр. което количество  нашето семейство не може да изяде поне за 3-4 дни . Въпросът ми е следният хлябът от машината за хляб колко време може да се съхранява т.е. е годен за консумация. И другият въпрос който имам след дълго ровене и четене е мога ли да правя по малък хляб в тази пекарна да речем 500гр.(то логично е да може като сложа по малко продукти и времето за изпичане се намали , но това дали не е проблем за омесването в такава машинка с две перки) и това ще повлиявали на качеството на хляба.
малко по-нагоре точно това съм писал.
посоченият грамаж не е на готов хляб , а на общо количество продукти.
в 900 гр се включват -  брашно ,течност,мая, захар , сол. това е минимума.

Общи условия

Активация на акаунт