МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

  • 43 028
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: X
Програмата ми  беше 8 -млечен хляб  - 1000гр -тъмно. Хляба е с пукната кора и недопечен ми се стори и затова реших да го допека с тази програма. Тръгна си допекох уж ,извадих го да изстине /според мен е недопечен/. Грешката за хляба си е в мен мисля .
 Въпроса ми беше за функцията -бързо /бягащото човече/  от къде се пуска - на 12 програма не става.
  katy_v аз точно това направих -това е желана степен на изпичане,която да избереш към програмата / тя е неактивна за 6,7 и 11 програми/.

# 361
  • Мнения: 7 779
За по-лесно вадене преди да почнеш да тръскаш, хвани отдолу перките, които задвижват бъркалките и ги размърдай в двете посоки по малко. След това трябва да излезе само с покана Joy.

за още по-лесно вадене на хляба извадете перките/бъркалките след последното месене (преди последното втасване). според програмата има по 1 или по 2 месения/втасвания. защо трябва да въртиш оста с перката като можеш да я въртиш без перката/бъркалката  newsm78
извадете си тестото , след това бъркалката , оформете тестото и го върнете в контейнера да си втасва. през това време НЕ изключвате машината.

# 362
  • Мнения: 7 779
При бъркането остана малко тесто по стените. Предполагам, е нормално.
ти посети ли първа страница от темата ? ако не си ....бегом.  #Cussing out
там го има отговора (на клипчето).

# 363
  • Мнения: 1 265
За по-лесно вадене преди да почнеш да тръскаш, хвани отдолу перките, които задвижват бъркалките и ги размърдай в двете посоки по малко. След това трябва да излезе само с покана Joy.

за още по-лесно вадене на хляба извадете перките/бъркалките след последното месене (преди последното втасване). според програмата има по 1 или по 2 месения/втасвания. защо трябва да въртиш оста с перката като можеш да я въртиш без перката/бъркалката  newsm78
извадете си тестото , след това бъркалката , оформете тестото и го върнете в контейнера да си втасва. през това време НЕ изключвате машината.



  bouquet  chef  bouquet  "Бонго"....благодаря !!!! Тъкмо се канех да питам за това как да махна бъркалката преди печенето.

# 364
  • София
  • Мнения: 3 035
 Бонго,
За по-лесно вадене преди да почнеш да тръскаш, хвани отдолу перките, които задвижват бъркалките и ги размърдай в двете посоки по малко. След това трябва да излезе само с покана Joy.

за още по-лесно вадене на хляба извадете перките/бъркалките след последното месене (преди последното втасване). според програмата има по 1 или по 2 месения/втасвания. защо трябва да въртиш оста с перката като можеш да я въртиш без перката/бъркалката  newsm78
извадете си тестото , след това бъркалката , оформете тестото и го върнете в контейнера да си втасва. през това време НЕ изключвате машината.


  Въпрос на вкус - казало кучето.  Joy

# 365
  • Мнения: 7 779
Тъкмо се канех да питам за това как да махна бъркалката преди печенето.
това не го прави !!!
бъркалката се вади преди последното ВТАСВАНЕ.

# 366
  • Варна
  • Мнения: 458
Направих едно малко експресно хлебче ,исках е с много светла коричка и го оставих на степен
светло -спициално за лидлска машина !
Еми хляба си е бял , абсолютно бял с цвят на тесто Sad

# 367
  • Мнения: 7 779
ами пускай да се пече допълнително де

# 368
  • Варна
  • Мнения: 458
Пуснах Бонго , резултата е плачевен , малко степано безвкусно хлебче ,отгоре полу сурово
отдолу с дебела пречена кора !
Е няма такъв ужас , ще я върна тази машина и ще продължа да си търся казанче за моето вярно Нео !
поправете ме ако греша !

# 369
  • Мнения: X
Не мисля причината да е в машината -вчера първият ми хляб беше идеален с готова смес и везна нямам -на око сложих брашното /1/2 пакет/.
 Моя стана клисав сега, защото пак импровизирах и не спазих точно рецепта / така правя като меся и винаги ми се получава /.
  Сега се чудя да пробвам още веднъж,този път  стандартен хляб.

# 370
  • София
  • Мнения: 3 035
Пуснах Бонго , резултата е плачевен , малко степано безвкусно хлебче ,отгоре полу сурово
отдолу с дебела пречена кора !
Е няма такъв ужас , ще я върна тази машина и ще продължа да си търся казанче за моето вярно Нео !
поправете ме ако греша !

 Аз мисля, че грешиш. Няма начин една хлебопекарна да е по-сложна от големия адронен колайдер Joy По-скоро е с известни отклонения в параметрите, което за евтините уреди е по-силно изразено. Ще ти се наложи да преглътнеш още няколко не съвсем успешни опита, докато синхронизираш твоите изисквания с вижданията на машината за дадена програма. Peace

# 371
  • Мнения: 3 020

Аз винаги слагам на 1250 гр, на най- силна степен печене, никога не ми е бил недопечен хляба.
Продуктите ми са около 1000 гр.

Това исках да попитам като четох книжката - продуктите в нея са за 1000 гр. хлебче, нали така? Значи ако слагам точните мерки от книжката, натискам 1000 гр. бутона, ако ли не разделям/прибявам още гр. продукти и натискам съответно 750/1250 гр.
Нали правилно съм разбрала?

Защото по твоя цитат горе в първия момент разбрах, че си сложила продукти за 1000 гр. хляб, пък си пуснала 1250 гр. бутон???!!!  Rolling Eyes Това въобще възможно ли е?

# 372
  • Мнения: X
Оказа се ,че хляба ми е добре изпечен и дъщеря ми с нейна приятелка го харесаха много. Засега нямам оплаквания от машинката.
 Май ще пробвам още тази вечер нова рецепта -а кой ще ги яде тез хлябове идея нямам. Grinning

# 373
  • Мнения: 7 779
Пуснах Бонго , резултата е плачевен , малко степано безвкусно хлебче ,отгоре полу сурово
отдолу с дебела пречена кора !
Е няма такъв ужас , ще я върна тази машина и ще продължа да си търся казанче за моето вярно Нео !
поправете ме ако греша !
тестото втаса ли ти ? как беше като консистенция ? дай снимка  Laughing

# 374
  • Мнения: 5 737
yulmana, именно де - програмата за печене няма бърз вариант - пускам я да допича и след 10-15 минути, в зависимост от резултата, я спирам.
Валети, сигурна ли си, че пропорциите ти бяха правилни? Вече писах - последния хляб го правих на бързата програма, 1000 гр. и стана добре, хем си беше голям грамажа.
6tastliva, възможно е - аз също съм задавала по-голям грамаж на по-малко продукти, особено при пълнозърнесто брашно - разликата е във времето за втасване и печене.

Общи условия

Активация на акаунт