Той пуши трева, отделно и няма пари и не излизаме

• 13 168
  • 84
  •   1
Отговори
# 30
" Момчето ми е много умно и оправно, просто до сега не се беше изправял срещу това да се издържа сам. Хладилника му е винаги празен, купуваме само толкова продукти колкото ще ни стигнат да си сготвиме."

Е какво му е умното и оправното? Май по-скоро го играе далавераджийче и дава вид, че се оправя.

Знаеш ли какво значи "искам да прекарам живота си"? Да обичаш не е само да се забавлявате и да ви е хубавко. Ако ще прекарваш живота си, то ще бъде в условията на брак, предполагам. Е, бракът си е една прозаична фирма от двама, в която няма място за мусене и някой да се прави на примадона в депресия. Нито има място дори за намек за хазарт и наркотици.

Викаш- пушел трева и си бил съвсем адекватен. Не знам дали нямаш грешна представа за това какво е адекватен човек. Аз лично не бих поверила бебета и малки деца на такова създание. Може уж тревата да е безвредна, уж да е полезна дори, но ми е странно как ще се справяте. Или като си родите отрочета, ще намалите на през вечер. Щото явно всяка вечер е съвсееем умерена употреба. Ми поне да си я гледа сам тревата...

На 22 учила ли си нещо? Що не вземеш да запишеш нещо и да имаш достъп до мъже от друга прослойка? Щото този тук не само че е лузър, ами и е пролетарска отрепка, предполагам и двамата сте с гимназиално образование и общо взето живеете в свят, в който работата е само надолу.

# 31
Обратно на всички останали ще кажа, че хората се променят, НО всичко си има граници. Щом го обичаш и искаш да си с него имаш малко път да извървиш, но хепи ендът не е гарантиран.
Моят съвет е първо да му кажеш направо как се чувстваш, какво изпитваш към него, какво искаш от него, за да се чувстваш ти добре. С две думи да си излееш дишата.  Реакцията му ще е показателна, за да си направиш извод за ситуацията. Ако видиш надежда трябва да се въоръжиш с малко търпение (но не безкрайно) и в краен вариант да му дадеш ултиматум. Сама ще стигнеш до крайния извод  Peace

# 32
Променят се единици- жизнени, високо мотивирани, които си имат някаква основа и леко са кривнали от нея.

Чувствата идват и отиват. Въпросът е има ли перспектива безпроблемно и леко да си намерите прилично място за живеене, стабилна среда и квартал и евентуално да родите деца на нормална възраст, не девойката още утре да цопне във форума с "Искам бебенце, много се обичаме!"

# 33
Да, и тази висока мотивация може да дойде от подкрепата, обичта и търпението от човека до теб. Всеки има право на втори шанс, особено след изпадане в дупка.

# 34
Никога, ама никога не очаквайте някой да се промени с времето.  Това са хабене на нерви и очаквания, които зависят от човека, а не от вас самите. Могат да се променят с лошо и с времето да ви се отворят очите. Но в началото щом е зле ще става по-зле.

# 35
Да, и тази висока мотивация може да дойде от подкрепата, обичта и търпението от човека до теб. Всеки има право на втори шанс, особено след изпадане в дупка.

Не, мотивацията може да е само лична и да си дойде от човека. Никой външен не може да те мотивира. Тя е вътрешно качество.

Не се залъгвайте, че с любов ще мотивирате някой към личностно израстване. Говоря като човек, който години наред се опитваше да дърпа и мотивира човек, който няма истинска вътрешна мотивация. Не става...а моят дори не пушеше трева. Само че имаме и дете. Не ти препоръчвам.

А и той не е в дупка- просто е хронично напушен.

# 36

Не, мотивацията може да е само лична и да си дойде от човека. Никой външен не може да те мотивира. Тя е вътрешно качество.

Не се залъгвайте, че с любов ще мотивирате някой към личностно израстване. Говоря като човек, който години наред се опитваше да дърпа и мотивира човек, който няма истинска вътрешна мотивация. Не става...а моят дори не пушеше трева. Само че имаме и дете. Не ти препоръчвам.

А и той не е в дупка- просто е хронично напушен.
Абсолютно съм съгласна с теб, Мамасита. Така бях и аз с БНД, но не стана и не става. Професионален лузър си е, ще си остане такъв винаги.
А за теб, авторке...по-голяма съм от теб, но акъл няма да ти дам. Ти не желаеш такъв Grinning На теб ти е криво, че няма забавления и простоси споделяш. Ако ггаджето ти пак проима пари, ще забравиш веднага този период. Нищо...малка си, имаш време за губене Grinning И аз имах на 22 и по-тъпи връзки съм имала.
 Ако му поставиш ултиматум или ти, или тревата, кое ще избере? Да, на теб тревата не ти е проблем,  ама все пак, замисляла ли си се кое, кое ще избере?
Моля ви, някой в предните постове изказа мнение, че подскачаме ужасени, като чуем трева LaughingАми има защо! Живяла съм с наркоман 1 година, срещнала съм покрай него всякакви особи, никой не е в състояние да ме убеди, че тревата е безвредна Mr. Green

# 37
Е моля ви се, има значение колко трева се пуши все пак и дали е най-важното нещо за деня! Алкохолът е доста по-опасен.

Но по темата, и аз мисля че Мамасита е права, ако няма вътрешна мотивация нищо не става, колкото и да го буташ и да му говориш. Иначе на авторката мога да кажа, че нейния човек трябва да се научи сам да се оправя, защото е свикнал да е обгрижван от родителите си. Гледай да не ги заместиш с присъствието си. За мен би било притеснително също, че има склонност към казина и че наистина прекалява с тревата. Просто всеки ден и по няколко пъти е твърде много.

Моят съвет би бил да видиш как ще се развият нещата с него и не инвестирай във връзката повече отколкото той, нито финансово нито емоционално.

# 38
  • София
Е моля ви се, има значение колко трева се пуши все пак и дали е най-важното нещо за деня! Алкохолът е доста по-опасен.

Няколко пъти на ден е абсолютно безопасно. А, шофирането също - подкрепям като си хай да возиш и други в колата. ooooh!
Не му личи, няма проблеми - така казват и всички пияни убийци на пътя - пийнах, сега съм по концентриран.

# 39
Нещо хич не ме кефи твоят приятел, както го описваш.

Не виждам да има никакви планове, както пишеш. Всеки може да каже че смята да започне някакъв бизнес. Но не виждам да има конкретни планове. Плановете му са да си стои в квартала и да се събира с другите лузъри. Май ще се окаже точно като мъжа на майка ти.

# 40
Рядко пиша тук, повече чета да се кискам!
Омитай се, с тревоман работа да си нямаш, т.е. с наркоман!
Освен ако не си мазохистка, не бъди тъпа!!!
Повече ако искаш на лични, но не изглупявай момиче!

# 41
Сега просто се видя кой колко пафка трева във форума, за мен сте тотална щета и наркоманки  Simple Smile
Шофирайте си децата така, нямам думи!!!Почвайте сутрин с кафенцето, за да е по-угодно! Отврат!

# 42
Да, всеки може да сбърка и е редно да му се подаде ръка, т.е. втори шанс, за да докаже, че е точен човек всъщност.
НО:аз бих била крайно резервирана, недоверчива и подозрителна към човек, имащ склонност към пристрастяване, без значение дали е хазарт, дрога, алкохол или друго, и изпадащ в депресия, щото бизнеса на мама и тати е в застой и няма кинти.За такива вторият шанс няма смисъл, те обикновено имат нужда от стотици шансове в живота.
Е, ако някой има желанието и нервите да дава "втори шанс" през няколко месеца, о.к.

# 43
Проблемът на тревата не е само че действа като наркотик (упойващо и пристрастяващо), а че може и да действа като психеделик- предизвикваща промяна на съзнанието и алтернативни състояния.

Ако човек търси промяна на съзнанието и се самонаблюдава, може с 1-2 дози да постигне нещо и да спре. Обаче ако пуши редовно заради успокояващия ефект, заедно с това си трупа и леките промени на съзнанието, които никой не знае докъде могат да доведат. Но съчетани с някои личностни способности и особености- могат да доведат до тежки изменения, параноични, дори шизофренични; до депресии, мании и натрапливи идеи. Тоест този пич, дето уж нищо му няма от тревата, си залага мозъчни бомби със закъснител. Това може да доведе до много неадекватни решения в бъдеще, до загуба на връзка с реалността. На конкретно ниво: да набута бая пари от кредит в бизнеса си. Или да почне да се държи подозрително с жената.

Изобщо, със съзнанието шега не бива.

# 44
Употребата на трева е ок в определени граници, също както алкохола. Не е нормално, за мен поне, сутрин рано преди работа да се пуши трева или като шофираш или каквото и да е действие, в което се изисква концентрация и някаква отговорно поведение. Също както за мен не е нормално преди същите неща да удариш една ракия или водка.

Моля не ми обяснявай кой наркоман и кой не е! По същата ТЪПА логика обяви хората които пият по 2-3 питиета в петък и събота вечер за алкохолици!

И да, определено мисля, че приятеля на момичето прекалява с количествата и с честотата. Според мен обаче пробелемът му като цяло е, че той все още си живее зависим от родителите си във всяко едно отношение и не може да се оправя с живота сам. Може би авторката наистина трябва да се дистанцира малко от него, най-малкото да не стои да тъпее с него, докато той кисне вкъщи. Нека да види, че живота тече и без него и той ако иска да участва, да се размърда.

Общи условия

Активация на акаунт