Курс за шивачи в София и книги за самообучение

• 13 140
  • 35
  •   1
Отговори
Здравейте !
Искам да се науча да шия, но съм абсолютно начинаеща - пришивала съм само копчета.
Няма да ставам шивачка, имам си друга професия, но искам да стана толкова добра, колкото беше мама. За мен е много важно да го направя в нейна памет, защото тя искаше да ме научи, но не успя.

Моля ви, препоръчайте ми някакъв курс в София, който да не е скъп, но и да не е загуба на време и нерви.
Много хора казват да се самообучавам с книги, но аз наистина нищо не разбирам от шиене и не знам дали ще е достатъчно. Все пак, приемам и идеи за книги, ако смятате, че е възможно.
Благодаря !

# 1
Реших да започна първо с книги. Набелязала съм три -

Шиене For Dummies - Джен Сандърс Мареш
Да се научим да кроим и шием - Стоянка Павлова
Шиенето лесно и приятно - Бурда

Коя мислите, че ще ми свърши най-добра работа ? Повтарям, че съм абсолютно начинаеща.

# 2
Невероятно, аз също като теб искам да се науча да шия, нищо не умея и се чудя откъде да почна... И също в памет на майка ми. Моля те, сподели ако напреднеш в търсенето на курс и книга. Аз имам стара шевна машина Лучник и мисля да се упражнявам с нея.

# 3
Здравей,  Мамона ! Стана ми много мило като ти прочетох коментара.
Засега реших да започна с книги, понеже няма кой да ми препоръча курс. Ако изникне нещо, ще ти пиша, ти надявам се също.
Най-много препоръчват третата книга - на Бурда и ще си я намеря. Втората я намерих на сергия на улицата, но във форума казват, че е написана така, че едва ли не да те откаже- с много изчисления и сложни думи.
Надявам се да пуснат пак програмата "Аз мога повече" и тогава да се запиша на курсове за шивач. Всяка жена трябва да може да шие, поне дотолкова, че да може да скъси, стесни или зашие дрехите си.
Ако искаш, ще държим връзка.  Simple Smile

# 4
Страхотно, благодаря ти! Simple Smile И аз мисля, че всяка жена трябва да умее поне малко - особено когато има деца, няма как Simple Smile

И аз разгледах разни книги в английския амазон и вероятно ще си взема нещо от там с много картинки.

Когато си ремонтирах шевната машина наследство, обърнах се към фирма Влади 95 и дойде човекът - много полезно ми беше, защото освен че я ремонтира, показа ми и най-основните неща, колкото да се престраша да опитам нещо и сама.

Мен най-много ме вълнуват принципите - с какви игли какви материи се шият, с какви тегели какво се прави, ей такива неща.

Поздрави и ще държим връзка Simple Smile

# 5
Супер, на теб поне са ти показали ! Аз също имам стара машина, мама шиеше на нея, но нито веднъж не отидох да надзърна как работи с нея, така че сега ще се наложи да я разгадавам сама.
Поздрави и на теб !  Flowers Bouquet

# 6
  • София
Здравейте момичета, аз също сега се уча да шия и си купих книгата на Бурда от тук :

http://www.book.store.bg/p123274/shieneto-lesno-i-priatno-k-622.html

Написана е много разбираемо и според мен е точно за начинаещи,
с картинки и ясни обяснения.
Няма формули и сложни изчисления  и е точно това, което си търсех Simple Smile
Надявам се да съм помогнала, успех и много вдъхновение ви желая   bouquet

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 11:22 от Лиа

# 7
Благодаря ! И аз смятам да си я взема.  Simple Smile

# 8
Здравейте момичета,
и аз като Вас съм начинаеща шивачка,не посещавам курсове но имам всички книги за самообучение.Шия от миналото лято и вече се справям доста добре с  изработването на пола,панталон и блузи.От опит искам да споделя че за мен най-полезни са клипчетата в youtube в които се обяснява и показва как се изработват отделните детаили.

надявам се да съм полезна с информацията.
успах в шиенето

# 9
Здравейте момичета,
и аз като Вас съм начинаеща шивачка,не посещавам курсове но имам всички книги за самообучение.Шия от миналото лято и вече се справям доста добре с  изработването на пола,панталон и блузи.От опит искам да споделя че за мен най-полезни са клипчетата в youtube в които се обяснява и показва как се изработват отделните детаили.

надявам се да съм полезна с информацията.
успах в шиенето
Благодаря за отговора !  Flowers Rose А дали може да напишеш от кои книги си най-доволна и дали клипчетата в youtube са на някой конкретен човек или просто си ровиш за каквото те интересува и така ги намираш ?

# 10
Най-доволна съм от книгата на Бурда,а относно клипчетата в youtube търся такива които обясняват как се изработва детайл който ме интересува.ако например шиеш права пола зашиването на предната и задната част не е проблем два прави тегела и готово,после търсиш клипчета в които показват как се изработват джобове,как се пришива цип и колан и тн.

# 11
# 12
# 13
Здравей, Anajo! Благодаря за отговора, но от руски нищо не разбирам, а първия линк не мога да го отворя. Може ли да го пратиш отново ?

# 14
   Присъединявам се към групата. От години искам да се науча, надявам се да успея.

Общи условия

Активация на акаунт