В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 537
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Соник, много благодаря дано да си права! Hug
Забравих да споделя също и за постоянното стряскане и разперване на ръчичките. Понякога така се стряска, че стой ококорен и с разперени ръчички няколко секунди.  Cry

# 211
  • София
Здравей,
Както Соник ти е казала, пръхтенето са си колики. Относно потенето, ние сме вечно мокри. Винаги му е топло, а ако се разплаче, чак ситни капчици избимат по цялото тяло и глава. Няма нищо притеснително, слагай пелена върху количката все пак.
Казваш, че трепери и маха ръцете. Това през деня или докато спи? Ако е буден, може да се превъзбужда. Пробвай да намалиш активността или да го гушнеш и виж дали се успокоява. Ако е докато спи, може да е рефлекс - тогава повиването би помогнало.
Споко, наред са си децата, само дето ние се шашкаме  Hug

# 212
  • София
Соник, много благодаря дано да си права! Hug
Забравих да споделя също и за постоянното стряскане и разперване на ръчичките. Понякога така се стряска, че стой ококорен и с разперени ръчички няколко секунди.  Cry
Това със стряскането и разперването на ръцете чак сега взе да отшумява при Марги, така че не му се притеснявай. Нарича се рефлекс на Моро и го има при всички бебета. Както ти е писала Тарталета, повиването помага, ако бебето позволява.

# 213
Teri_sun и аз се присъединявам към съветите на момичетата. Ние малко понякога се потим около главата вечер. Промених избора на дрехи -ползвам едно боди, с което забелязах, че като го носи, не се поти т.е то ни стана нещо като пижамка Simple Smile и завивам с бархет на пешенка

А иначе малко шантав коментар, но напр мм като хърка, много се тормози детето, върти се като шило...да не би вие неволно да го стряскате ?

# 214
Здравейте отново,
Благодаря ви!
За стряскането знам, че е рефлекс на Моро, но малкия го прави толкова често и направо замръзва разперен и ококорен, че си помислих, че чак толкова не е нормално.
Ами не не го стряскаме, а и нашия тати спи в отделна стая  Wink .
Охх дано скоро отшумят тези гадни колики, че побъркаха и него и нас и нищо не помага.
 Hug

# 215
Привет ние зaпочнaхме дa си се хрaним нормaлно явно е било някaк период но неискa нa 3 чaсa a нa 4 и си хaпвa всичко кaпчицa не и остaвa. От две седмици неискa дa спи през деня a aко  я сложa върху коремa ми веднaгa зaспивa мисля си дa не я изкривя нещо. Днес стaнaх леля  бебчето е здрaво но мaйкaтa се влошaвa и всички сме нa тръни дaно се опрaви че не ми се мисли

# 216
 Praynig djufinka дано всичко мине без усложнения и скоро мама и бебе да се гушкат в къщи

# 217
  • София
djufinka, честито ви бебче! Стискам палци всичко да е наред с майката и да се оправи бързо. Hug

В анкетата гласувах с "още не съм решила" - ако малката има интерес, съм склонна да започна и от петия месец със захранването. С баткото ми вървеше много тегаво, хич не искаше да яде човешка храна и до 10-тия месец беше кажи-речи само на мляко. Надявам се Марги да е по-отзивчива към пюретата.
В този ред на мисли днес замразих първата партида пюрета от тиквички, че баба ми ми прати домашни от нейната градина. Чудя се какви още сезонни зеленчуци да замразя, за да не купувам парникови като му дойде времето.

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 23:22 от Соник

# 218
Соник, я сподели в детайл как я приготвяш тази тиквичка? Ще ми се и аз ако мога, да подготвя туй онуй

# 219
  • София
Djufinka, палчета и от мен   Praynig

Соник, как ги правиш, дозираш и колко замразяваш?

Аз много се колебая за захранването. Той проявява интерес, а напоследък единственото, което иска да прави е да сяда. Много е силен, сам се вдига и се задържа. Знам, че е малък, но не мога да го спра. Все се вдига и имам чувството, че ще излети и че ще ми изяде пържолата Mr. Green  Та ако така продължаваме, ще трябва да му дам нещо поне да пробва (след навършени 4 месеца де). Ако не му хареса, се надявам, че поне ще спре да ме гледа в устата и да ми рови в чинията  Peace

Ние ще изпуснем този месец консултацията, че решихме пак до варна да отскочим. Даже да се похваля, вчера стигнах до плажа - за час и половина под часовник, разбира се. Тук като се разхождаме и много деца има, та ми направи впечатление, че макс е с размерите на 6-месечните. Даже вчера вечеряхме до една 3месечна мадама - еми сладураната беше наполовина на нас. Не знам това дали си е до дете, но странно ми е. Ние с таткото сме високи, но слаби и двамата, та се чудя на кой се е метнал шишко newsm78

Докато довърша фермана и мони ме изпревари с въпроса Wink

# 220
Tartaleta Simple Smile искрено ме развесели с летенето и пържолата  Heart Eyes важното е, че бебчо има апетит, пък лека полека ще се спуснем към новото предизвикателство-захранване  Peace

Иначе аз сложих във фризера 2-3тиквикчи, нарязани на едри порциони с идеята един ден да вадя кубче и да го готвя него с предполага ориз (такива готови пюрета видях в магазина)  newsm78

# 221
Здравейте!

monicat, ще се радвам, да споделиш какво ви е казал дерматолога, след като го посетите и аз четох за лекуване с хапчета, но ми се струва, че наистина страничните ефекти са много, все пак това са кортикостероиди и не искам да рискувам, ако трябва да се махне, предпочитам това да стане оперативно, но ако не се вижда от косичката няма да го пипаме.

djufinka, радвам се, че бебчето се храни добре Hug! Честит племенник/племенничка и дано майката се оправи бързо!

tartaleta123 и моята бебка от известно време ме гледа жадно, когато се храня пред нея, на мен хем ми е смешно, хем ми е неудобно, че не и давам Laughing.

Соник и аз ще се радвам да споделиш за пюренцето.

Ние днес бяхме на консултация, сложиха ни ваксините, надявам се да нямаме странични ефекти, засега всичко е нормално. Аз нали се притеснявах, че не расте много на дължина, вече съм спокойна, малката е качила 730 гр. и е пораснала с 6 см. или вече сме 6 кг. и 60 см.

# 222
мерси племеник имaм но мaйкaтa тaзи нощ сa я зaкaрaли по спещност в софия дaно тaм и обърнaт внимaние и всичко дa се опрaви че сегa незнaем дa се рaдвaме лу дa плaчем ли

# 223
  • Пловдив
djufinka дано всичко е наред с мама и скоро да се гушкат с бебчето  Praynig
Аз мислих да захранвам Катрина като навърши 6 месеца,но нали ви споделих за проблемите с изхождането и сега умувам,дали да не започна по-скоро със соковете.
Виждаме се с една мама,детенцето и е на 4 месеца и от 3-тия са започнали сокчетата и нещата са се регулирали при тях.В същото време Кати не признава нищо освен кърма.Как ще се захранваме не знам.Давам и през три дни водичката от една сварена слива разредена с вода.За сега само така пълни памперса.Не знам защо така се запека.Сега хапвам грозде,дано и се отрази на нея.

# 224
Di, гроздето да не ви докара колики? Спомням си един плакат на Авент в родилното, в стаята с ел помпа за кърма, там си спомням, че трябваше да се избягват гроздето и патладжана ...имаше и други неща, но не съм успяла да запомня всичко  Hug

Общи условия

Активация на акаунт