В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 537
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Тиквичките ги нарязах на кубчета и ги сварих на пара, след това ги пасирах и ги разсипах във формички за лед. Като се замразиха, преместих кубчетата в едни кутии за съхранение в камерата, които купих от Джъмбо.
Сега чакам да ми донесат още тиквички, за да направя поне още една партида, че те явно много вода съдържат и след варенето доста намаляха като обем.

Ди, вместо сокове е по-добре направо с пюре от круша или слива да започнеш. Сокчетата не се препоръчват преди 8-ми месец, че и по-късно, защото много дразнят стомахчето.

# 226
  • Пловдив
Аз всичко си хапвам.Педи още щом дойде в къщи след изписването,първо това я питах:"Какво да избягвам да ям като кърмя?'' И тя каза,че всичко ми е позволено,дори и едно кафе сутрин.Аз май само кафе не пия.Иначе шоколади,праскови,кайсии,пъпеши,всичко ям.Да не говорим,че съм и вечно умряла от глад.Може би заради кърменето постоянно ми се яде.
Отделно тези дни  имам страшно много мляко.Уж чакам да намалее като расте Катрина и изяжда повече,но не.Имам си и съм се сраснала с помпата за кърма.То и за това не ми се захранва по-рано,така или иначе ще цедя,поне тя да си хапва кърма по-дълго.
Соник значи трябва да избутаме до 4-тия месец,нали от тогава могат да се дават пюрета  newsm78

# 227
  • София
И аз съм все гладна и все на боклуци налитам. Rolling Eyes То не са сладки неща, тестени закуски, ужас. Да не кажа, че и Радлерче пия от време на време, уж за стимулиране на кърмата. От нищо не се лишавам този път, само от фъстъци се въздържам.

Браво за кърмата, радвай се, че имаш, щото при цедене тя обикновено намалява с времето. Пюретата наистина ги дават след 4-тия месец, преди това бебетата още не могат да гълтат май.

# 228
Здравейте майчета , ние малко се позамотахме и забравих да ви пиша. Сега гледам сте писали за тези стряскания, и нашия така прави и за 1-ви път чувам за този рефлекс. Поне сега ще знам от какво е  Simple Smile На ММ леля му дава на нейната от 2-ия месец сок от ябълки, сега е на 3 месеца и половина и и дава каша и плодови пюрета, ама тя няма кърма,и каза че другите майки и те давали на техните бебета, аз на моя сигурно няма да му давам толкова малък, макар че и аз нямам кърма вече.
Който си има кърма, поне според мен няма нужда да захранва от много малки...
Много е хубаво домашни пюрета да си имаме ама на мен нещо не ми се занимава да правя...а и той още е много малък докато започне да яде има доста време...
Джуфинка искрено се надявам и стискам палци всичко да се нареди.

# 229
  • София
 Мдам, и мен ме мъчи постоянен глад. Преди ММ си изяждаше порцията и взимаше половината от моята. Сега ако изобщо се дореди до хапка е доволен  Laughing Притеснавам се да не напълнея сега по никое време - аз след раждането бях на +2кг от преди бременността, но оттогава не съм се мерила.

Аз се опитвам горе долу да се ограничавам от някои храни заради детето, но ето вчера решихме морски дарове да хапваме и малкият сутринта го боля корем.  Sad А няма колики от 2-3седмици.

Соник, а колко е разумно да се замразява като количество? Колкото и тъпо са звучи - колко тиквички би изял до пролетта?

# 230
  • София
Да ти кажа нямам идея. Rolling Eyes Ще замразя колкото тиквички имам. Те като са на кубчета от формичките ще мога да ги мешам с други домашни пюрета. Пък ако не ги яде винаги мога да ги слагам в нашите супи.

# 231
Здравейте майчета Simple Smile
Ние  рано рано бяхме на консултация  - вече сме 5120гр и 58см. Иначе казано е качил 800гр и 3 см за 1 месец.  Heart Eyes Биха му ваксината но заради многобройните алерги на баща си педиатърката ни реши да промени малко нещата. Сложи му само едната и каза днес и утре да му давам капки Фенистил ( 3 пъти по 5 капки) и да следя за алергични реакций. Септември и октомври ще сложим по 2 наведнъж, и ноември само едната дето остава от днес. Честно казано очаквах голям рев а малчо само малко писна за 2 сек и посл даже се хилеле на сестрата. Сега си спинка сладко и дано да е кротък днес че при предната ваксина  ( хепатита) напарво ми изпили нервите после.  ooooh!
Отделно ни казаха, че от другия месец да започваме захранването първо с картоф. Обясни ми как да стане но честно казано нищо не запомних.  Whistling Другия път пак ще каже и тогава ще си запиша. Та по тоя повод ми стана интересно за пюретата от тичквички дето коментирате. Че и аз имам 2 бр. в хладилника домашни и се чудя дали да не ги замразя.  newsm78
Другата седмица заминаваме малко да си починем - първо на вилата и после на моренце. Та по тоя повод я питах дали мога да го мажа и ако да - с какво . Каза да си взема на Мустела детската серия фактор 50 и с него да го мажа всеки ден. А аз си мислех че е малък и не може - добре че я попитах.  Thinking

djufinka- надявам се всичко да се оправи и да няма повече поводи за притеснения  bouquet

# 232
Здравейте,
Zeldelina, нашата доки още на първа консултация ни каза да вземем 25 ф-р на eucerin с идеята все пак малко слънце да хваща...но тя пък жената от де да знае, че то до края на май ще ни дави в дъждове  ooooh! че и до ден днешен...голямо носене на дълъг ръкав падна това лято  newsm78
Но понеже вие пък ще се излагате по-интензивно навън (макар да не сте пряко на слънцето), 50 ф-р мисля че е напълно оправдан  Peace
Ние направихме едно кръгче вън, поопекахме малко крачетата. Не знам дали споменах, но на консутацията в края на юли ни спряха поне за месец вигантола.
Както казва Соник, дори и да се замразят повече тиквички - ще станат на манджа за големите Simple Smile нищо не се губи в природата  hahaha
Отивам да наобиколя тиквичките в градината на баба Simple Smile да видим какво може да отарашим за внучето  bowuu

# 233
  • София
На мен ми казаха с нищо да не го мажа, а механично да го крия от слънцето до 6м. А вит. Д вече пием през ден.

Да ви се оплача, вчера ударихме главата в масата - точно нослето между очите. Бешя се излегнал в мен, обаче изведнъж се вдигна. Е, хванала го бях през кръста, та не излетя, но се заби в ръба на масата  Sad Порева си малко, но след няколко минути възобнови опитите да седи изправен  ooooh!

# 234
За мазането и аз знаех, че не може понеже са още малки, ама реших все пак да я попитам и определено се изненадах.  Освен мазането си остава и криенето от слънцето като задължително условие. Витамин Д гледам да давам всеки ден ама понякога забравям  Whistling
tartaleta123 голям екшън сте имали.  Дано да му няма нищо. А и нали има една поговорка " Юнак без рани не може" Heart Eyes  Браво за мераците му да седи ама все пак не е ли малко раничко? Ортопедът ни каза такива пози чак в 6-ти месец.  newsm78

# 235
  • София
Ами рано е, но той сам се изправя без помощ и реве като го натискам да не се вдига. Включително докато е в столчето за кола с коланите, пак наппред напира. Не знам само дали целта му е да седи или да си лапне краката.

# 236
И ние сме с мерск за сядане ooooh! все коремни преси прави  Joy но за късмет в количката още стои и най-често спи по време на разходка

# 237
Момичета от много време не съм писала Grinning обаче грижите около юнаците ме окставят без минутка свовобно време .Много си играят с крачетата и с ръцете и май няма да станат хокейсти а футболисти Grinning последните дни нещо са ми кисели и мрънкат пък и времето е ужасно и дори на разходка не можем да отидем.

malko_angleche sum az Grinning

# 238
  • София
Еее, Малко ангелче, радвам се, че писа. Представям си каква веселба е у вас с четирима юнаци. Crazy Дано намериш скоро време да ни разкажеш как сте  Hug

# 239
Соник вкъщи е доста забавно постоянно се чува детски плач и се разнасят бебета наоколо Joy . Много са усмихнати и лъчезарни бебета  почти не мрънкат обаче еднинят тръгне ли да реве и другите 3 ма заедно с него . Когато не валеше се разхождахме доста и те заспиваха в количката  .
В момента приятелят ми ги е взел с него в базата му и не ми се мисли какво става  Joy Joy там даже и не смея и да се обадя да питам

ООо и да малко срамно ама  Embarassed в началото ги бъркахме особено аз и им запазихме гривните с имената за известно време . Joy

Вече се надявам да съм по редовна  Hug и да пиша защото ми е много мъчно за всички вас .

Общи условия

Активация на акаунт