В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 536
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,
Ние трябваше днес да захранваме. Но май ще го оставя за понеделник по лесно да следя нещата .
Почваме с тиква, док каза в началото да са купешки .. Та взехме тиква, после морков и за след това пащътнак и междувременно търсим картоф, че трудно се намира.
Заради слюнката се преобличаме често Simple Smile
 Мишка дано скоро се свържете с бабата и да няма поражения, че изглежда страшно.
Соник вие бързо се оправяйте, че морето ви чака Simple Smile

Кой беше споменал за хемангиом? Да ми пише на лични, ние днес бяхме на хирург Peace

Поздрави от нас за вас Simple Smile

# 286
  • София
Моят съвет е да не взимате еднокомпонентно пюре от картоф. Като захранвах Ники само Хип имаха такова и беше толкова гъсто и твърдо, че не можех да забия лъжицата в него, за да гребна, камо ли пък бебето да го преглътне. ooooh! Ако вече сте захранили с тиква или морков, вземете после комбинирани с картоф, консистенцията е много по-гладка и лесна за преглъщане.

Лигите и в къщи се леят като река, направо е ужас. Само търси какво да налапа, а от вчера започна и да ме хапе като я кърмя. Доста е гадничко и болезнено.
Водих я днес на лекар, защото е прегракнала - гърлото било зачервено и каза да давам Осцилококцинум и капки Фенистил. Дано се оправи скоро, че си е мъка.

mishka88, стискам палци всичко да е наред с баба му на ТМ. Praynig Какво стана това лято не знам, колко села и градове потопиха тия дъждове... Rolling Eyes Дано се спрат скоро, че като застудее времето ще е още по-ужасно.

# 287
Малката заспа, та мога да се включа пак Wink.

Вече съм спокойна, отводниха пътя и ММ и свеки заминаха за село, ММ се върна с добри новини, баба му е добре, а щетите по къщата са минимални, протекъл покрив, наводнени мазета и приземен етаж, но водата се е оттекла и сега остава да се изчисти и да изсъхне. Можеше и да е по-зле, като видях клипчетата и снимките не можах да позная селото, откъснати мостове, отнесени постройки и масивни огради, някакъв ужас е, баба му е извадила късмет.

Сега по темата, мислех аз да правя пюренцата, но при положение, че нямам зеленчуци домашно производство, се чудя има ли смисъл newsm78? Вие към пюрета на коя фирма сте се насочили? Нямам никаква представа кои са хубави и кои не. Педи каза, да започна с пюре от картофи и моркови, но от това, което съм чела, знам че е хубаво всеки зеленчук да се въвежда, т.е. да се започне само с един и постепенно да се въведат и други. Някъде бях чела, че е добре да се започне с тиква, понеже е лесно смилаема и не дразни коремчето.

# 288
  • София
Аз Ники го започнах с оризова каша, може би и този ще постъпя така. Струва ми се най-щадяща като първа храна.
За пюретата - според мен домашното си е за предпочитане независимо дали е със собствени зеленчуци или купешки. Поне ще си избереш хубав зеленчук и пюрето няма да се пълно със сгъстители, нишесте и вода. Ники го караше само на купешки /Хип, Гербер, Бебивита, Семпер, Про Био/, но сега мисля да се постарая повече. Него като го захранвах беше пролет-лято и хич не ми се стоеше вкъщи да се занимавам. То ще рече човек, че много време отнема. ooooh! Ама тогава много сложно ми се струваше.

# 289
Здравейте,
Доки каза в следната последователност -картоф, морков, тиква, пащаранак. Исках да правя домашни, защото имаме отгледани зеленчуци, но доки каза като за старт- купешки. Избрала съм тези на Хип, но понеже няма картоф на Бг пазара (спрян поради отзиви от потребители както Соник спомена -мн гъсто), ще започнем с тиква , което за мен е добре дошло, че картофът и морковът запичат, а тиквата се води регулираща...
Познати са в Гурция в момента, помолих ги от там евентуално да ми намерят хип картоф.
За кашите четах, че се въвеждат след зел и плод, като има разлика м/у млечни, безмлечни, с и без глутен в последователността на въвеждане. Обикновено чета от тел, докато сме на разходка, за това уви в момент не мога да цитирам линкове
Лек ден от нас

# 290
  • София
Привет момичета,

Аз се поизгубих, но съм се захванала да изградя режим и да го науча да спи и  Crazy
Имам доста голям прогрес, но съм казала, че вече няма да се хваля, защото похваля ли се и всичко отива по дяволите.

Обсъждате захранването - нашата лекарка каза, че за нея той е готов, но щом сме на кърма и той наддава добре, може да изчакаме 5тия месец. Тя лично не препоръчва повече да се чака, защото както има интерес към храната, така може и да го загуби. Та ще почваме от 1ви октомври със зеленчуците. Хванах мама да ми замрази във формички за лед по метода на соник разни зеленчуци и плодове. Само за картофа, четох, че е ужасен замразен, така че него на място или с купено пюре.
По схемата, която ми даде лекарката, около месец има да въвеждаме 5те зеленчука и заместваме хранене. После плодовете сливи, круши, ябълки и банани, но те по-бързо се вкарват и заместваме второ хранене. След това идва ред на кашите, които замустват следобедната закуска. Ама за целта ни трябва да имаме такава  Mr. Green че ние все още сме си на поискване, но отчитам прогрес.

Мони, и аз мислех с тиква да почна, че октомври точно ще са излязли и ще бъдат пресни. Сподели как тръгва при вас.

Мишка, радвам се, че бабата на тм е добре.  Hug
При нас ваксини си имаше, да видим последната на 30ти дали няма да се окаже изчезнала...
Ако успяваш да приспиш за 5-15мин, то нямаш никакъв проблем. Ние бяхме стигнали до някакъв 40-50минутен ужас само за да поспи 30-40мин... Махнах единия дневен сън и вече е на 3 дрямки - това помогна от части, макар, че едвам изкарва така по-дълго време буден. Но, се оказа, че така сумарно му се събира повече сън, отколкото с 4 или 5 дрямки.

Другото нещо, което помогна е един чудесен костюм за сън. Няма го в бг, от щатите ми го донесоха и към 40 долара парчето - baby merlin magic suit. Уникален е. Плътен е и не позволява много движения, съответно бебо се буди по-малко. Води се естествен преход от повиване към спален чувал. Много добре е изрязан и материята е проветрива явно, защото не се поти, а топли доста. Абе супер е - изрекламирах го  Grinning Само доста парички и не знам тук дали ще мога да го продам..... а малкият размер 3-6месеца почна да умалява - все пак ние сме доста големички, но здраве да е.

И нещо ми казаха, което не е по никаква тема, но просто ми стана смешно.... знаете ли какво означава 'бочко' - то било таралеж на цигански  Joy

Хайде хубав ви уикенд и дано ни се закрепи времето, че да си ходим по разходки

# 291
Здравейте,
Втори ден сме на тиква, хапва я с мерак Simple Smile
Ползваме купено пюре, на хип, и тиквата е от сладката Simple Smileможе би за това й допада.
Tartaleta кои са 5- те зеленчука според вашата схема ?
Хубаво е, че се опитваш да вкараш режим. И зь така горе долу постъпих, че наши уж трябва детето да р леко гладно за да хапне, ама и не освирепело, че да откаже ...та се дебнем по часовник Wink
Само картоф готов май се предлага единствено от хип, но както Соник спомена, много се схваща и потребителите го избягват. За сега картофът ни остава на заден план до следващата среща с доки.
Добрата новина е , че от тиквата поне до момента не се е запекла.
Като каза бочко - имат игра с точки Simple Smile в момента
Поздрави от нас!

# 292
  • София
Много добре, че се харесва тиквата. Поздравления на Дари

5те са картоф, морков, пащърнак, тиква и тиквичка Simple Smile

Нас пак ни удари скок в растежа и ми разказа играта на режима   ooooh!   hahaha

# 293
И ние днес ядохме тиква на Хип, добре я прие, утре ще дам пак. След колко време ще въведете друг зеленчук?

Ние пък сме ужасно ревливи, направо ми идва да си отскубя косите smile3511, от сутринта не спира, ако не и обръщаш внимание 2 минути и започва да се дере, пробвах да я изкарам с количката, скъса се да реве. Тя по принцип е ревливо бебе, ако няма с кого да изляза, предпочитам да не излизам на разходка, защото като се разпищи трябва да я нося и да бутам количка ooooh!. Вашите бебчета заиграват ли се понякога сами, моята - не, слагам я на активната гимнастика и след 5 минути започва да реве, същото е и с останалите играчки и дрънкалки, когато аз и ги подавам или и дрънкам с тях им се радва, но ако и ги дам след минута ги хвърля и пак започва да реве.

# 294
Tartaleta мерси , и аз предположих, че става дума за тиквичка Peace
Mishka по един заленчук на седмица т. Е мисля в понеделник да дам морков, но леко пренесен с тиква и вече вторник само морков. Очаквам лек преход, че са горе долу сходни Peace
Заиграване сама малко трудно т. Е  трае 5-10 мин ... Щом изтърве играчката и чака да я подам, но предполагам с времето и като се по изправят сами ще си търсят занимавка Simple Smile

# 295
  • София
Днес и при нас беше тежко. Цял ден ми се кара един такъв.  #2gunfire

Иначе не е ревлив. Спря да реве в количката, а преди беше ужас, но с лятната количка съвсееем лекичко изправен вижда вече и се вози с кеф. Особено в мола или в магазина за хранителни стоки. Там е рай  Joy

Мишка, имаш ли идея защо реве? Да не би да и се спи? При нас имаше такъв момент - като му се доспи започваше, защото не можеше да заспива в движеща се количка - само в напред-назад. Или пък иска да вижда или и е скучно? Пробвай да и сложиш играчка или да я надигнеш. Знам колко е ужасно да прибираш бебе на ръце и количка, така че съчувствам  Hug

Иначе ние имаме 2 активни и на едната може и сам по 30тина минути, но на другата и 15 са му много. Нормално е да им писва бързо, въпреки, че ми писна да седя и подавам играчки. При нас песничките много вървят - обаче ако аз ги пея или майка ми. Друг не признава, а по радиото или на компа - абсурд. Но 'зайченцето бяло' е способно да умири страшни ревове. Също 'oh, susanna' и 'пролетна забава' и 'rudolph the rednosed reindeer'. Другите песнички не са толкова хубави  Joy

# 296
мани мани  Mr. Green при нас най се тачи песента за дядо Мраз и особено част - 'дзън, дзън, дзън"  Joy
или пък ако не знам текста, много я кефи "ля,ля,ля" и ме гледа в устата и върти език, но не й се получава хаха

# 297
  • София
Тя скоро ще е съвсем актуална  Joy

Обаче на мен все ми идват думичките на 'кавъра' - снощи в детската градина, ток удари двама трима......
Сещам се за 5-6 такива куплета, но не и за истинския текст  Joy

# 298
ах, ти ще да си по-малка от мен Simple Smile на нас оригиналът ни се е набилл в главата от детската и предучилищната  hahaha

# 299
При нас също най-големия хит е "Зайченцето бяло", а класацията се допълва от "Жълтоклюно патенце" и "Чело коте книжки", ама в днешния ден и това не помогна, иначе и при мен са едни ремикси, като не знам текста и си измислям Laughing.

Не знам защо плаче днес, плаче дори докато я държа и дърпа напред направо имам чувството, че ще избяга. Мисля, че може би влизаме в ревлив период, някоя мама беше пуснала линк преди време, а днес влязохме в 19 седмица от термина. В количката иска да гледа, като вдигна едно ниво и се успокоява, но бързо се уморява, не издържа повече от 20 мин., там това е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт