В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 536
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Djufinka, това му се вика дете мечта. Да ти е живо и здраво   Hug

Да, и аз се вкарах в малко носталгия. Наш пухчо е правен на 6ти август, а първият ни преглед беше точно на 29ти, на татито на рождения ден. Той и досега си носи теста за бременност вместо ключодържател. Трябва да взема да го снимам  Laughing

# 271
djufinka, щом всичко е наред, наистина е бебе мечта, моята като стане сутрин между 7:30 и 9 и заспива чак вечерта след 22, през останалото време дремва няколко пъти за по 30 мин. по часовник, а през останалото време иска да си играеш с нея. Нямам време за нищо, ако не я гледа свеки, не мога даже да почистя нещо или да свърша каквото и да е.

Аз разбрах, че съм бременна малко по-късно на 07.09, закъсняваше ми с 3 дни и реших да си направя тест вечерта след работа, но изобщо не очаквах да е положителен, понеже правехме опити от 6 м., но през Август въобще не се бяхме старали, та затова знам и датата на зачеване. Имах силни предменструални болки, боляха ме гърдите и имах лека температура, тогава си мислех, че съм настинала и затова ме боли толкова, а гърдите са ме болели и друг път. Кой да знае, че това са симптоми на бременност. Заради това се изненадах, когато видях 2-те чертички, направо ми се подкосиха краката и не знаех къде се намирам от радост. 

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 15:42 от mishka88

# 272
  • Пловдив
Нашата бебка сме я създали на 30-31-ви август.Разбрах,че съм бременна чак в края на септември.Изобщо не очаквахме,не сме я планирали,а сега си казваме:"Каква хубава изненада!" Grinning
Момичета един съвет-хич не се замисляйте за второ.Разбира се когато поотраснат сладурите,за да са по-самостоятелни и на вас по-лесно с отглеждането.Ние с мъжа ми си казваме,че закъсняхме с второто,все пак 7 години разлика са си доста.
Нашите ми помагат за баткото,лоша е само ревността.Иска си внимание и голямото дете,а аз се суетя около бебето.
Зелделина голяма ваканция сте изкарали-браво на вас.
Соник на мен мечта ми е Керамоти-дано догодина и ние се решим да почиваме в Гръцко.На нас от Пловдив ни е по-близо,отколкото да отидем до Бургас.
djufinka и Катрина спи доста,спокойна си е (да чукна на дърво),понякога се притеснявам,но нали е бебе-така се расте.
Съседите под нас вчера ми честитят,не я били чули,не ме били видели бременна,изобщо в какъв блок живеем.  #Crazy
На мен нещо ми понамаля кърмата,писна ми да цедя и ето го резултата.Сега взех да се притеснявам да не ми спре.Чак е неприсъщо за мен толкова да са ми меки гърдите.Една приятелка каза,че щом суче през три часа,няма да спре.Дано е права.
Весел и слънчев ден на всички,аз отивам да гладя.

# 273
Я кaжете зa вaшaтa вaксинa от родилното (БЦЖ) кaк е ? Нaшaтa е много гнуснa голямa е колкото 1ст и е пълнa с течност предишният лекaр при когото ходихме не кaзa нищо  сaмо че е дaлa по голямa реaкция днес я водих при друг и кaзa дa я държa сухa до понеделник и дa меря темперaрурaтa сутрин и вечер и дa си зaписвaм до понеделник a в вторник дa идa и дa му кaжa след товa ще вземе мерки

# 274
  • Варна

На мен нещо ми понамаля кърмата,писна ми да цедя и ето го резултата.Сега взех да се притеснявам да не ми спре.Чак е неприсъщо за мен толкова да са ми меки гърдите.Една приятелка каза,че щом суче през три часа,няма да спре.Дано е права.
Весел и слънчев ден на всички,аз отивам да гладя.
Това, че са меки гърдите не означава, че нямаш кърма, а напротив - регулирало се е количеството и няма излишно. Няма как да спре, щом беб търси, организма ще произвежда Simple Smile едно време да не би да са се стимулирали с помпи Simple Smile

# 275
  • У дома
Здравейте майки на майски беб4ета, искам да попитам колко ваксини всъшност имате направени досега, ние сме само с една като в болницата ни беше поставен само витамин К  Thinking Благодаря ви предварително за отговорите, м/у другото не съм раждала в бг, и досега имаме само една комбинирана ваксина, направена миналата седмица(бебка е на 3 мес и половина). Rolling Eyes

# 276
В болницата имаме БЦЖ, Хепатит Б и Вит. К. След това на 1 месец ни сложиха и против Хепатит Б и Вит. К, на 2-рия месец против полиомиелит и петвалентна, на 3-тия месец се повтарят тези от 2-рия. На нас вит. К ни го дадоха през устата.

djufinka, нашата ваксина БЦЖ изглежда като ухапване от комар, беше леко червена известно време, а сега е съвсем леко по-тъмна от кожата и.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 10:57 от mishka88

# 277
  • У дома
Благодаря ти за отговора, ще проверя тези ваксини и ще питам тук  Sunglasses страни4ни ефекти като повръщане и температура имаше ли при някоя?

# 278
Всяко дете реагира различно на ваксините, така че мога да отговоря само за реакциите на моето бебче. За хепатитната педи каза, че няма да има странични ефекти и така и беше. За ваксините при навършени 2 месеца, тя ни предупреди, че може да вдигне температура, да получи леко разстройство и да бъде по-раздразнителна. Тогава нямаше никакви странични ефекти, на второто слагане вдигна лека температура, но след като дадох Панадол спадна. Чела съм, че други бебчета пък стават сънливи след ваксините.

Някоя мама ходила ли е скоро на ваксина. Някъде четох, че петвалентните ваксини са се изчерпали, а от новите шествалентни няма доставки. То педи на предната ваксинация си говореше с една друга лекарка, че ваксините свършват. Ние в петък сме на консултация, съответно и на ваксинация, така че ще видим дали ще ни боцкат 2 пъти или само веднъж.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 14:14 от mishka88

# 279
Добро утро!

Как сте днес май-чета, как са бебоците?

Ние днес няма да излизаме и направо се чудя какво ще правим цял ден. Навън в количката времето минава неусетно и тя е по-спокойна, когато сме вътре се изнервя и започва едно мрънкане ooooh!. Надявам се днес да е в добро настроение.

В последно време през деня не мога да я приспя, спинка и се, трие очичките, но не заспива, с люшкане не става, вземам я на ръце, нося я и тя започва да плаче, така някой път минават 15 мин. преди да заспи. В количката е лесно бутам я напред - назад и за няма и 5 мин. е заспала, а понякога се случва да заспи с поставянето вътре.

# 280
Здравейте, ние успяхме да се поразходим за 2:30ч вън преди да завали...можеше още малко, но ни налегна глад  Shocked
Ние до момента сме поставили 2 приема на пентаксим, зареждат го педиатрите на вс 3м, така че от тях зависи да си направят сметката според малките пациенти... Ваксини за нас има, за новия календар изостават  Thinking
Заспиването става зор, защото все нещо им хваща окото и искат да разглеждат . При нас за сега нещата са ОК, периодично я следя какъв режим има и се водя от него
В петък захранваме за първи път Simple Smile да видим ще яде ли ? Simple Smile дано е ящна като мен ха ха Simple Smile
Целувки на всички бебоци

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 18:23 от monicat

# 281
  • София
Привет и от мен!
Загубих се напоследък, но пак съм с двете деца вкъщи и не ми остава време за форума. Сега сме в процес на подготовка за морето, в понеделник заминаваме.
Мен нещо ме тръшна някакъв сополив вирус с гърлобол, Ники и той е сополив и за съжаление и Маргаритката прихвана. Дано като отидем на морето да се оправим всички от соления и влажен въздух.

Марги яко я тормозят зъби. Все търси да гризне нещо, а днес и по зърната ме ухапа докато я кърмех. Вечер заспива доста по-трудно и пак започна да се буди по 2-3 пъти на нощ да яде. Ама каквото - такова, чакам да мине и този период.

Нещо напоследък ме влече да я захранвам вече, и аз не знам отде тоз ентусиазъм. Crazy Ама ще изчакам поне до 5-тия месец.
С ваксините още сме до никъде, само хепатитната е сложена, но то с тия сополи и вируси не знам кога ще се класираме.

# 282
  • У дома
Здравейте мам4ета, имам два въпроса, мъ4ат ме от няколко дена Rolling Eyes има ли майки захранили ве4е мал4овците и с какво, аз се колебая между картоф, морков и каша някаква. Другото което ми е интересно как са вашите мал4овци със слюнко отделянето, защото при нас се леят като водопади направо ужас. Laughing
Относно захранването мисля 4е нашата е готова, постоянно ни гледа като ядем и "дъв4е" с нас мн е смешна, пък и е едри4ка - на 3 месе4ния преглед беше 62,5см и 6735гр, даже лекарката се подсмихна и каза "май ще е едри4ко беб4е" Joy (изцяло на НАН сме не съм кърмила въобще, сега сме 15 сед.)
Та ще 4акам за отговорите, а относно ваксините бях питала преди, тук нито една не е задължителна, можело да й сложат които искаме, но май съм по скоро против та ще си останем с тази комбинираната.

# 283
Здравейте!

Днес ходихме на консултация, качили сме 700 гр и сме пораснали с 2 см. Удариха ни само Синфлорикс, защото Пентаксим няма и не се знае кога ще има. Каза да започваме с захранването. На обяд по 2-3 лъжички пюре от картофче и морковче и да дохранвам с АМ(вече почти нямам кърма), да видя как ще и понесе и постепенно да увеличавам количеството до 120 гр в края на месеца. Като може постепенно да въведа и други зеленчуци.

Ох, момичета тази нощ не съм мигнала, на ММ баба му живее в с. Дълги дел и в момента до там не може да се стигне, понеже пътя е залят, нямаме и телефонна връзка с нея от снощи. При последното обаждане каза, че покривът е протекъл и от баира слиза вода право в двора, каза че е вода над колене и беше страшно уплашена. Много се притеснявам, дано скоро дъждът спре и водата да се оттегли за да може да отидем при нея Praynig. Извинявам се за спама, но просто ми е много притеснено и исках да споделя.

Соник, дано се оправите скоро и да изкарате една хубава почивка като zeldelina.

Genni, със слюнкоотделянето сме същото положение, не смогвам да я попивам с кърпичките, да не говорим, че всичко слага в устата, играчки, завивки, дрехи, а понякога си бута цялата ръка вътре. Ние тази седмица ще започнем със захранването и ще видим как ще е.

# 284
  • У дома
Благодаря ти за бързите отговори Mishka88, аз реших в понеделник, ще я пробвам с малко каротфено пюре и да видим как ще го приеме. А решили ли сте вече с какви прибори ще се храните? Ние сме й взели сребърна лъжичка, дано да не си нарани венците знам ли и аз  Rolling Eyes приятен weekend на всички и дано вече тия дъждове в Бг да спрат.

Общи условия

Активация на акаунт