В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 536
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • Майна Сити
Нещо пак затишие.... Гледам на предната анкета 41 гласа - къде ги? Аз виждам реално 8 човека да пишат. newsm78

Аз изчетох какво ли не за това захранване, ама много сложно ми се вижда...или аз съм без мозък  Crazy

Аз също съм една от гласувалите  Simple Smile Едва ли ме познавате, малкия е роден на 30.04 и реално не знам в коя тема да пиша - АПРИЛка ли съм, МАЙка ли съм... луда работа Crazy

За захранването изобщо не се притеснявам, мисля да започна с морковите на ХИПП, след това морков с картоф, тиква, пащърнак. Не смея да правя пюретата сама, може би като поотрасне, защото ме е страх да не пропусна не пасирано парченце и да задавя детето. Общо взето е това, сега само чакам 6-ия месец и благословията на педиатърката (не сме говорили на тема захранване с нея, и двете бяхме на мнение да изчакаме да навърши половин годинка и тогава)

# 361
  • У дома
Здравейте мамчета, аз малко се позагубих, но нали тази седмица започнах работа и нямам никакво време вечер. Ние сме на тиква, да ви кажа, нещо купените пюрета не действат благоприятно на Лилиан. Дадохме и преди три дена морков и картоф на Нестле(тук има само Нестле за 4 мес, Хип са от 6мес.), такъв рев удари вечерта скри ни шапката, а разбрахме че е от пюрето че тати изял остатъка след нея, той големи болки имал през ноща от пюрето. Засега сме само на домашни, взех и тиква и пасирах незнам дали й е любима днес аз ще я храня и ще я видя(втори ден на тиква), иначе нашата хич не се обръща или върти супер мързелива май ще дойде, дразни се като е слагам по корем. Тежи и май дупето, голямо пищене е и не я оставям повече от две три минутки. На 26-ти ставаме на 4 мес надявам се да започне и тя с въртенето  Laughing
Бях ви питала за косопада преди, та взех си ампулите на Виши и след една седмица да се похваля косата ми се управи, капе нооо в рамките на нормалното Sunglasses
Това е засега мамчета, когато намирам време щв ви чета и ще давам информация какво става и около нас Heart Eyes

# 362
  • София
Писанке, радвам се, че се включи.  Hug
Твоят беб много пухест - да ти е жив и здрав. А аз си мислех, че ние сме дундьовци с близо 8кг.  Mr. Green Да го нацелуваш по пухестите крачета.

Scandity, добре дошла. И дребос е на 28ми април, но понеже официално терминът се водеше на 2ри май, си останах в тази група. Не че има някакво значение за 5 дена.

Genni, дано нямате повече проблеми с храната. Много странно, че чак на таткото да му стане лошо и то от бебешко пюре... ooooh!
Пробвай докато я държиш по корем нещо да я занимаваш, за да заяква. Аз в началото му пеех като се измори или му правех куклен театър,  за да изкара повече. При нас е и важно да го изтощавам до краен предел, защото така спи, а иначе не. Затова го държа по 20-30-40 мин колкото може. Той може да се обръща, но не му е любимо. Предпочита да се привлачва по корем или по гръб, за да достигне играчката, която си е намислил.

# 363
Здравейте,
Pissanka да ти е живо и здраво бебчето Hug Малко ме учудва това решение на педиатърката за кашата, защото тя се води калорична в сравнение с чист зеленчук  newsm78
Скрит текст:
Между другото, оризът в пюретата е за сгъстяване, но и за калоричност. Освен чистите еднокомпоненти пюрета за захранване, другите след тях винаги имат ориз или поне повече картофи. При домашните пюрета (след началното захранване) също трябва да се добавя ориз, картофи или някакво брашно, за да имат пълноценна хранителна стойност.
Препоръчвам ви да прегледате линка с публикациите на Косе Босе ( давала съм го мисля преди няколко поста , трудно ми е сега да проверя, че през тел малко зор работата)
Skandity добре дошла Simple Smile аз трябваше да водя хорото с термин 01.05 , но бебето ни изненада на 02 април Simple Smile но пък тук си ми е няй- добре с другите май-чета, за това не ми е идвало на ум да се местя Simple Smile ( Hug за tartaleta)
Не искам да нахалствам (не намерих подходяща дума), но картоф и морков са запичащи и ти препоръчвам малко да разместиш реда на въвеждане. Ние вчера приключихме с моркова (последното количество в бурканчето) 2/3 морков + 1/3 тиква  Confused Ами пак и беше зор на коремчето, буди се през ноща от пръцки... За това от днес на пащърнак
Вижте този казус и коментара на Косе Босе ( вече й ставам фен и се чудя дали няма книга по въпроса)

Genni защо толкова рано сте започнали захранването ?newsm78

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 14:51 от monicat

# 364
  • У дома
Благодаря за съветите, ами ще пробвам някакво забавляние като е по корем.  Laughing а относно захранването, млякото започна да не ни насища  тя е едричка за възраста си, започна мнооого да гледа нас и да преглъща, пробвах я с каша и взе че хапна, та затова продължих, но все още не е опитвала много видове храна. Следобед между храненията в 2 и 6 (към 3.30-4) ядем каша Laughing изхождаме се нормално така че е ок храната.  Wink

# 365
Здравейте,
 Peace Genni, и аз като теб изчаках за "сигнал" Simple Smile като започна да се заглежда по храната, да примлясква и да ми следи лъжицата от чинията до устата ми  baby_neutral реших, че е време Simple Smile

днес с кеф си хапнахме остатъка от бурканчето пащърнак (вчера го отворихме и опитахме 6 нейни лъжички)

# 366
  • София
Мами, възмутена съм, бясна съм и не мога да не се оплача. Скривам, пъккойто не иска да не чете.
Скрит текст:
Майката на мм изкара бебето на разходка, но заваляло дъжд. Обадих се и предложих да ги вземем с колата. Отказа ми. Както и да е. Не сложила дъждобрана, защото много валяло  Crazy пък и тя непромокаема количката. Само че тя сенника не покрива цялото бебе и тя го дръпнала да закрие краката.

Дотук логиката ми се губи, но става по-зле. Поседяли малко да премине дъжда и отишли у тях. Седяли са известно време там, като ми се обади да ми каже, че тя да се преоблече....... После се обади, че ще се разходят да поспи и ще ми го прибере.

Общо 2 часа по-късно се прибират и какво виждам аз. Бебето с мокро боди и затъкната тоалетна хартия във врата. То като е дръпнала сенника напред и е почнало да му се стича вода по гърба..... Тя е видяла резервната тениска в чантата, но решила да не го преоблича. Също така незнайно защо е решила да не ми каже, че е мокър, за да си го прибера и преоблека. Лигавника и жилетката плувнали във вода - тях махнала и все пак сложила друга жилетка. Половината неща в чантата плуват във вода. Другите са сухи - това остава мистерия.. 

Просто полудях. И то не знам откъде да почна, защото аз не мога да хвана как е протекла точно мисълта и протекла ли е изобщо

Та така, оплаках се. А сега да ви се похваля. Имаме си 2 броя зъбки боцкащи боцкащи  Heart Eyes

# 367
На мен никой не може да ми помага с детето, мм работи по цял ден а вечер гледа да си почине та затова съм 24 часа с детето но не се оплаквам тя е такова слънце а и не съм единствената майка която се справя сама!
Tartaletka 123 много ме яд затова което ти се е случило дано  малкия не се разболее при толкова вода и мен свекито много ме ядосва дава ми само акъл как да я гледам, че много съм я била глезила,представители си че тя е само на 4 месеца как
 да се държа с нея просто е някакъв абсурд!
Съжалявам че ви занимавам с моите проблеми но някак ми олекна.
А и докато имам време да пиша честито за зъбчетата Tartaletka123 ако можеш били ми
 отговорила колко време ви отне от най леките симптоми до озъбването така да се каже Grinning моята бебка явно много я сърбят щом посяга да ни хапе, постоянно е нервна и не може да спи. Вчера забелязах че от долу първите две сякаш венеца е леко вдлъбнат и се вижда неща като зъбчета но може и да греша като прекарам пръста нищо не напипвам.
Хубав ден на всички днес ще пропуснем разходката при нас вали!

# 368
Здравейте,
Tartaleta  Shocked #2gunfire без думи #Cussing out направо съм без думи,наистина...
  bouquet  честито Simple Smile феята на зъбките ви е посетила
Пази го бебчо, че като им растат зъбите, пада имунитета  Hug
Ние изкарахме 2 безсънни нощи. Защо и аз не мога да определя. Ядах грах от онзи вид с шушулката и или това или пащърнака  изтормозиха коремчето  newsm78 или и ние се гласим за зъб, усеща се някакво връхче на венеца ooooh!
Оставям ви сега, май-чета...да закуся нещо, докато спи, и най-вече кафе, че  ooooh!
Днес мисля да сме само на кърма, малко да й почине стомахчето, пък после сабия ще покаже

# 369
  • София
Viktoria, по принцип и аз си го гледам сама. Свеки живее във варна и беше тук за 3 дена просто...
За озъбването ми е трудно да кажа. Той стана крив на точно 3 месеца, но дали е било зъби или регресия на съня ми е трудно да кажа. А може би и двете? Но си беше такъв месец и половина с пропуски тук таме. Лигавенето не коментирам. От около 3 седмици му се изрина чак около устата.
На 14ти обаче стана ужасен. Отидох до аптеката да поискам някаква хомеопатия за успокояване и аптекарката като ме пита дали за зъби и тогава ми светна. Като му отворих устата се виждаха бели неща под венеца. Едва забележимо, но и отпред и отгоре. Нищо не се напипваше. За седмица грубо пробиха.

Мишка, даааа разбирам защо си се посмяла  Mr. Green     Явно така са ги учили бабите със салфетки и тоалетна хартия да замазват ситуацията....... И на моята водата и е болна тема, но аз просто скрих шишето и се приключи. И без това имам само 1 - той ми отказва биберони, шишета, силиконови зърна и всякакви подобни.
Не мисля, че трябва да насилваш бебка щом не и се яде повече, за да не асоциира храната с нещо неприятно. Има време, ще прояде  Peace

Мони, съчувствам  Hug
Дано се оправите бързо и да няма повече безсънни нощи.

# 370
за водата - на времето моят дядо е казвал на майка (която по съвет на лекарите е предлагала вода)
"снахо, ти да си виждала агънце да пие вода?"  Flutter
предлагам и аз от време на време, но я пием като марково уиски - 10 мл за цял ден  ooooh!
предполагам със захранването ще й се отвори апетита, но като се намеси явно повечко ориза ли? не знам, за сега с кърменето явно и стига.

Mishka, при априлките имаше такъв линк с док файл, съвсем наскоро публикуван, но го гледах през тел, за това трябва сега и през компа да го направя та да го даунлоанда... Peace

Аз лично бих избегнала картоф и морков...морковът при нас доста затрудни стомахчето, а и двата в комбо са все запичащи, пробвай с тиквичката или дори с тиква (има такава комбинация на хип - просто за идея, тиква и картоф) Wink пък и Косе Босе казва, че тиквата е универсална за комбиниране с други зеленчуци, така че...може и това да опиташ

Сега да споделя нашите неволи, че имаме и продължение ;/
Скрит текст:
чорапите на Дари имат едни цветенца и да вземе да й се запрене пръстчето на конец от едно от тях ...майка днес я гледа, че не ще да стъва на единия крак...аз си мисля, че е заради стомаха, че се напъва...като се иза..ка и я приготвихме за миене - ами то пръстенцето чак се зачервило...та до сега компреси..

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 13:44 от monicat

# 371
  • Майна Сити
Момичета, вашите бебчета дърпат/лапат ли си краката? Защото моя дундьо постоянно си яде чорапите и не мога да смогна на ги пера и изсушавам  ooooh! На ден сигурно минимум 5 чифта се сменят  doh

# 372
skandity Simple Smile да, и то с кеф, но се сеща само като й сменям памперса. Дори тогава вече я залъгвам с капачката на крема (тя е голяма и с образ на бебе), че и аз забелязах, че така си мокри краката...но по-скоро ги държи с две ръце и се клатушка насам натам  Crazy

# 373
Вчерa стaнaхме нa 4 месецa a днес педи кaзa дa зaпочнем зaхрaнвaнето с плодово пюре a другия месец зеленчуци и мaлко по-мaлко жълтък. Aз където и дa четa гледaм всички зaпочвaт със  зеленчук незнaм кaк дa постъпя. Питaх други мaйки дето сa при същaтa педи и те сa били по тaзи схемa и не се оплaкaхa

# 374
djufinka, понеже плодовете са по-сладки и по се харесват на децата, за това уж се започва със зеленчуците, макар че тиквата, пащърнака, моркова  да са си доста вкуснички и леко сладички.

моето предположение е, че се започва със зеленчуците, защото месец след захранването дават (по книгите) да се добавя и месо, а то се слага в малък процент към зел пюре.

от тук нататък остава ти да прецениш как ще дейтсваш  Peace вие започвате захранването раничко, ще имте време за въвеждане на месото. Ние решихме с педиатърката да го оставим след навършване на 5 м и може би за това сме на такава схема..знам ли..

Общи условия

Активация на акаунт