В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 535
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
 Laughing Добре заварили  wavey

# 451
  • Пловдив
Момичета наистина бавно върви темата,но какво да се прави,няма как да се сърдим.Тъкмо започвам  да пиша и малката се развика от другата стая.
Ние от миналата седмица сме с летния кош.Много ми беше криво,защото този за новородено много си го харесвах и беше един закътан,бебката си беше добре вътре.Но нали водим баткото на у-ще сутрин и за него няма дъждобран (има,но не покрива цялата количка,сенника стои отвън),а ние ходим и по дъждовете,затова реших да сложа летния с покривалото и купих универсален дъждобран.
Сега мисля и чувалче да купя за количката.А Кати хич не харесваше вече коша за новородено.Иска повече да гледа,а не само аз да съм и пред очите  Simple Smile
Ушенцата се пробиват по традиция на 25-ти март на Благовец,за да зарастват бързо раните.
Аз преди мислих,че ако имам момиче ще и пробия ушите,докато е бебе.Но сега,когато имам момиче толкова ме е жал,че май няма да се престраша.Болницата,в която ги пробиват е точно до нас,но съм решила,когато детето започне да разбира и поиска само-тогава.
За захранването чета,проучвам,какво ли го мисля толкова  newsm78
Все ще се захраним,но ни е рано още.Харесва и да суче и на мен ми харесва така  Grinning
Отделно я избиха едни пъпчици по вратлето,много и ситнички,а нали бебето трябва да е здраво за захранване.С тези дерматити зор ще видим.Все избива по нещо.

# 452
tartaleta123, Лансинох-а сигурно е добър вариант, само че в аптеките в нашия град не са чували за него, търсих го още когато родих, но имаха само Гармастан, така че ще търся друг вариант.

# 453
Е нека и аз да се включа малко да ви се оплача! Малкия е на 5 мес. и сега се захранваме,мъчим се  с един морков по-скоро. Обаче май ни се върнаха коликите и венците го дразнят и е някакъв ужас! Цял ден носене, дундуркане.... чак се изчерпах вече. За ваксините ми е спокойно, този месец няма да има  Party
Друго интересно мога да споделя,че  малкият е голям мързел, не ще да се обръща нито по корем, нито от гръб към корем. Голямо напъване пада да се изправя да сяда и пищи постоянно,не плаче, а си пищи смешно му е на детето да пищи, много е забавен. Започна да се мъчи да пълзи, така драпа горкото, гъне се, гърчи се, ама не става дупата дебела   Hug! Това е за сега при нас целувки.  Heart Eyes
П.С За пъпчите имам едно кремче на A-derma, за една вечер ни минаха нашите пъпки с него,но това са пъпчици от лигичките. Не зная дали е подходящо за вас

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 13:02 от Pancake_86

# 454
Възможно е да го боли коремчето от моркова, поне при нас така се получава някой път, образува много газове в коремчето и пада едно пръцкане Laughing. Моркова и на нас не ни се харесва, харесва и тиква и тиква с картоф.

Ние също не се обръщаме особенно, обръщала се е няколко пъти само от гръб по корем, а от корем по гръб дори и не прави опити. И при нас има някакви опити за лазене, но и на нас ни тежи дупето hahaha. Започна да седи много по-стабилно вече, слагам я в скута и почти не я прикрепям.

# 455
Здравейте,
  bouquet не мога да ви насмогна... Blush Mr. Green

# 456
 Flutter наваксах Mr. Green
Tofifi аз съм от инатите, дето са само във форума  Embarassed Включвай се смело тук и споделяй на воля. Понякога си споделяме и неволите, пък току виж намерим решение или пък по този начин предупредим и останалите...разменяме от време на време някой линк...четем и вече кой като прецени  Blush на моменти нещата стават по интуиция
Tartaleta тая фея на зъбите май у вас ще заживее?  baby_neutral ох, да растат зъбките с по-малко съпътстваше тормоз  Hug
А иначе темата- дръжте здраво Simple Smile днес сме му хванали цаката Simple Smile от утре времето се оправя и пак ще хукнем навън
Pancake и на нас моркова ни докара проблеми със стомахчето, та се наложи третия ден да го давам 1/3морков и 2/3 тиква от порциончето...само така подобри хем ситуацията. Пацърнакът също не се понесе добре, за това след 2-рия опит се отказах и го оставям за след 2седмици. Сега смена новия продукт -бял морков. Първия ден пак имаше пръцки, вчера по-добре, днес вс е ОК за момента...
Di Дари доста се изпотява някои вечери и то на главата и около вратлето (най-често при кърмене), да не би това обрив че по вратлето при вас да е от подобно леко изпотяване? Също така виж някое етикетче от дреха да не й дразни вратлето
За обръщането -също не ни се случва често, може би защото се заиграва с нещо и не й идва на ум..ама виж, като сменяме памперса, врътва се за секунд и Grinning
Wink да си бях разбила поста за обем,а?

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 13:37 от monicat

# 457
  • София
Еее, днес направо счупихме всички рекорди  Laughing то да ти е кеф да пишеш в такава тема

Мони, мисля, че е редно някой от вас да я извика тая фея, че направо ми писна от нейното гости  Simple Smile

Мишка и Палачинка, и ние много не се обръщаме. От гръб по корем се обърна на 2 месеца веднъж и после още два пъти се е завъртал колкото да си вземе нещо. От корем по гръб като много го тормозя се обръща веднъж на ден, колкото да ми покаже, че може и втори път не пожелава. За сметка на това днес се изправи от шезлонга без да се набира, съвсем сам и си седя известно време  Crazy  Също така от няколко дена пълзи като гъсеница. Вдига дупата и със стъпалата се отблъсква - къде напред, къде назад, както дойде. Много е смешен  Joy

Относно захранването, ние след 7 дена тиквичка, днес тествахме и картоф. Много се хареса и той. Сериозно отваря устата и изсмуква всичко. Дано така е и за напред. Има повече пръцки откакто се захранваме, но не се свива или нещо. Ще имам едно наум при моркова и пащърнака, щом при вас се е наблюдавал проблем.

Замислям се дали да не започна да добавям ам в пюрето като почна да замествам, защото прегледах вчера калориите и едно пюре от моркови, примерно, има няколко пъти по-малко калории от същото количество мляко. 

И нещо, поне за мен доста интересно, да не кажа като настолна библия - кога и колко трябва да спят бебетата.

# 458
Ох, Tartaleta, викаме я всяка вечер между 22и1ч ooooh! с едно настървено гризене на де що падне
Браво, браво! Вие сте готови да щъкате скоро Heart
За ам ще питам док на 14. Мисля да го въведа , когато се въвеждат сиренето и киселото мляко т.е май се пада 9м. Ти за калориите не се тревожи, давай пюренце и дохранвай с кърма ( вие на кърма ли бяхте или на смесено, че малко изпуснах края)
Иначе ще се постарая да кърмя до годинка, но ми се ще да съм подготвена и с план Б.при кърменията бебета ам се счита за нива храна и се въвежда самостоятелно като всеки др продукт ( като се засече със захранването) и от това, което съм чела, независимо от възрастта, започва се с мляко 1-ца Peace
Тези неща съм ги чела през тел и нямам запазени линкове, но май Хедра имаше доста аргументиран отговор защо се почва винаги с 1-ца ам
Мисля, че по-скоро е желателно да хапват нещата с естествен вкус, иначе с мляко (ам или кърма) не усещат вкуса на ястието...макар за картоф да е по-удачно да се смеси, че то само с вода... Аз катода го въведах микс - с тиква и с пащърнак
Интересна таблица за съня Simple Smile днес беба е една поспалива, харесва й в леглото на топло Simple Smile

--------
Аха, намерих го-това е основното разискване
Скрит текст:
А в този пост е разяснението на Хедра малко по-долу
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 15:35 от monicat

# 459
  • София
ИЗ-А-КА СЕ! Party Crazy Crazy Crazy
Извинете ме за бурната реакция, но се бях притеснила вече. Mr. Green Наложи ми се да изпера всички дрехи и да я къпя извънредно, такова омазване не бях виждала никога.

monicat, къде го откри този бял морков? Аз все си мислех, че е същото като пащърнака.

Вижте какво - останаха ни още 20 страници от тая тема - да се стегнете и да започнете да пишете да не се гоним и от тука
Joy Joy Joy

# 460
Ами, на вкус е като другия морков, само че бял на цвят. Различно е от пащърнака. Иначе от едно магазинче до НДК го взех, там има само бебе стоки (срещу събуей, има голяма табела на авент, но как се казвам магазинчето - не знам ) Blush има всичката гама поне на хип
Честито омазване на пейзажа Simple Smile няма такава радост... Ето, и ние ви последвахме от солидарност hahaha като я сложа на люлката -гарантиран ефект до 10 мин  Joy

# 461
Направо ще се разплача от кеф колко изписахме днес, и по този повод вече и часа позволява да се пийне по едно, така че заповядайте

Соник hahaha голяма радост хахахха направо ме разсмя. Искаше ако  на ти сега оакан пейзаж  Joy
Тео сега е включил моторетката че от 2 дена сме на домашни морковчета за обяд.Аз изцяло съм заместила обедното ядене с пюре и пак си прави пауза от поне 3 часа до следващото което ме навежда на мисълта че явно го засища. Thinking Сега седи в люлката, гризе си ръцете, пръцка и хълца едноовременно. Като оркестър е- продухва отвсякъде  hahaha
Белия морков на Hipp го намерих във Фантастико, че в Ганчев доста е намалял асортимента. НО пък там цената му е висока - 2,40лв  Crossing Arms

# 462
 hahaha ей, Макарончо ме развесели
 Hug днес си припомних какви сме ги писали преди и респективно за Макарончо  Heart Eyes

# 463
Ех Моникат верно е...липсва ми Макарончо понякога. Сега мм си е харесал "дребус" и само така му говори. Даже ме пита  дали не може да го прекръстим  Joy Горкото дете...един ден сигурно ще ме пита  как му е истинското име  hahaha hahaha

# 464
  • Майна Сити
Здравейте, мами, видях че много сте писали днес, реших и аз да се включа в тълпата  Laughing
Моя дребосък, напоследък мнооого ми къса нервите. Все е недоволен от нещо, мрънка...абе ужас  ooooh! Най-новия ни цирков номер, е да взима играчките, оставени в кошарата му, да протяга ръка през решетката и да ги пуска на земята. После, естествено, следва голям рев за това, че играчката му я няма  Grinning Имало е случаи, в които само докато ида до тоалетната, после на пода намирам 2-3 дрънкалки и един биберон  ooooh!
Иначе ние захранване не сме започнали, реших да е на по 1 ноември, за да сме навършили 6 месеца. Досега бяхме на АМ. Зъби още нямаме, което не ни пречи да си яде ръцете, играчките, баща му...  Laughing
Като цяло сме доста подвижни, от мнооого малък взе да се обръща, а сега правим и опити за лазене тип "гъсеница", както каза тарталета  Simple Smile За сядане не сме изявили желание още, но сложа ли го седнал за 1 минута и умира от кеф Party
Иначе ето го малкия звЕр, в цялата си бебешка красота  Grinning
Скрит текст:

Различните терлици са от изключителна важност!!!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт