В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 307
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Соник, завид завид, че тм взима децата да си починеш   Blush
Заблудила си се нещо. Mr. Green Беше ги взел, за да освободят къщата, за да изчистя. Mr. Green Макар че пак си починах психически де, като няма кой да мрънка около мен. Crazy

# 616
Добро утро майчета  Hug
Как сте днес? Подготвяте ли се психически за студа и снега който идва рязко предвид хубавото време последните дни? Днес по къс ръкав   Nature Sunny, в събота така -  cold Nature Snowman
Аз последните няколко дена все не успявам да драсна някой ред но дребус прави някъв скок ли е ...какво е направо е непоносим и вече съм  smile3511 smile3515 Направо какво му стана на това дете не знам - нервен, яде му се постоянно, не успява сам да заспи ( а иначе само като тръкне очите го врътвах настрани и беше готов) - само в люлката успява да заспи, постоянно иска някой да е около него и ако може напарво да е седнал в него...нощно време само се върти и ставаме по 100 пъти да го наместим... ooooh! Едвам успявам и до тоалетна да отида от него. Уж скок имаше 6-ти месец...не знам защо така се получи. До сега почти не съм хващала скокове ама тоя път явно навакса за всички предходни.  Crossing Arms
Бяхме споменавали хващането и лапането на крачетата - еми в събота му взех едни пантофки с големи кравички отпред от Джъмбо и точно след 5 мин вече беше факир в това упражнение. Сега само като се сети за краката си и хоп - вече са в устата. Много е сладък така, и един компактен хахаха hahaha
Относно захранването - заместила съм обедното ядене само с пюре и след него си изкарва поне 3 часа. Вчера купих каша  и мисля тая или другата седмица да я почвам ама само да му дам и пъщарнака и да вкарам за 1-2 дена ябълка, че да му е по вкусна. Ама след това мисля аз да му я правя. Коя от вас беше казала че е взела био оризово брашно? И съответно става ли с него или не? Соник ти ли беше или бъркам? newsm78
skandity честито зъбче  Hands Clap Моя Тео за сега няма изгледи скоро да се озъби ама знае ли се..може да ме изненада Wink
Лек ден девойки и дребосъчковци и по -късно пак ще намина Simple Smile Сега ще си допия кафето на спокойствие и ще се залавям с гладене и после навън докато го има слънцето  Flutter

# 617
Здравейте, май-чета!
Нещо ми убягва контрола над нещата (в личен план) и все за някъде бързам, все нещо забравям  ooooh! Дано е някакъв период, който да отмине,че...
  bouquet Честити зъбчета!  Дано всички бебчета да изкарат така лесно зъбки newsm44
В този ред на мисли, денят ми започна с две пломби на зъболекарския стол Shocked оцъклих се като настъпана жаба  #Crazy
Вчера за първи път дадах на Дари пюре с пиле (морков и картоф) на обяд 12:30. Не му се зарадва много..но си изяде порциона. Следобяд хапна в 18:30 ябълка с тиква. Днес ще повторим и така цяла седмица, докато започне да кудкудяка  Joy
Успях да й запиша час при нефролог и ортопед...трябва да опитаме пак да й вззема урина, че не ни се получи предишния път ooooh!
Абе, бели кахъри  Blush
Хайде, стягайте количките и вън, докато е хубаво времето,че...

# 618
Е това е компа ми е скапан, за 6-ти път пиша и всичко се изтрива!!!
Сори момичета, като се оправи ще пиша.  ooooh!

# 619
  • София
Момичета,
да споделя, че в Била с точки за 13 лв. Има страхотно меко и пухкаво бебешко зимно одеало. Днес ще взема едно на бебка, нищо, че имаме няколко. Страхотни са. Също пюртата на Хип от 125 гр. са на 1.99 лв.

Zeldelina, Али се озъби без особени признаци, болки и ревове. По- голям апетит имаше в последно време, лапаше си ръчичката и лигите, които са от доста време. Иначе винаги и в настроение за игри и раздава усмивки.
Към 10.30ч. хапна домашна печена тиква с 30 мл. АМ и още спи baby_neutral

Последна редакция: вт, 21 окт 2014, 13:18 от Майка Зайка

# 620
 Здравейте,честито на бебчетата със зъбки , нас феята още ни подминава.Ние бавно напредваме с пюренцето.За сега е опитвал само картоф с тиква.Когато започне да изяжда цяло пюре(125гр) няколко дни и ще въвеждаме месо. На вас не ви ли се струва рано? В смисъл,че сме въвели само два зеленчука и то едновременно. Другото,което ме вълнува е въпрос към "мъжките" майки - до къде стигнахте с пишлетата ?Ние бяхме напреднали малко , но се върнахме в изходна позиция Sad Вчера накарах доктора да ни помогне пак и не знам от това ли или започват зъбите,но цял следобед и вечерта беше ужасно неспокоен,плака,буди се на всеки час , трудно заспиваше.Кошмарна нощ Sad Надявам се днес да е по-спокоен,приготвила съм летния кош за разходка - ще бъде премиера , но само в квартала , че не знам дали ще му хареса .
  Усмихнат ден на всички  Hug

# 621
Добър ден!

Майка Зайка, радвам се да те видя  bouquet!Браво на малката, голям лакомник е и честито първо зъбче!

tartaleta123, въпреки че захранвам малката от вече месец и нещо, не винаги яде цяло бурканче, до сега съм успявала да изместя цялото хранене не повече от 5-6 пъти. Пък и нали целта е да запознаем малчовците с храната, а не толкова да изместим храненето с кърма и АМ, когато стане - тогава.

zeldelina, изобщо не мога да се настроя за студа, който ни чака, това време толкова ми харесва, че хич не искам да мисля за времето от четвъртък нататък Crossing Arms.

monicat, кофти сутрин си имала Hug и ние не сме очаровани от месните пюрета, ама няма начин. За вземането на урина само си представям какъв цирк ще е след месец. Нас не ни спомена педи нищо за нефролог, каза ни само за кръв и урина, както не споменава нищо и за ортопед. Предполагам, че причината е в липсата на такива специалисти в нашия град, сега ще чакаме другият месец да идем на частно при този дето идва от Горна баня, а за нефролог сигурно ще се ходи на София. И после, защо била ниска раждаемостта, ами как да е, след като ако не живееш в София, Пловдив, Варна и още 2-3 града, трябва да пътуваш по над 100 км за да заведеш детето на специалист #Cussing out.

kmi7, не разбрах, защо сте въвели само 2 зеленчука и то заедно и трябва да въвеждате месото веднага newsm78, аз въвеждах зеленчуците цял месец и то един по един и сега започнахме с месото.

Сега бърз отчет, за последните 9 дни въведох пилешкото месо и след обяд оризова каша, като днес към оризовата каша прибавих 4-5 лъжички ябълково пюре, хареса се. Сега да питам, че никъде не намерих инфо, колко е препоръчителната доза каша, защото сега дадох около 70гр като приготвих и АМ за дохранване, но тя не пожела да пие, възможно ли е да и е достатъчно newsm78?

# 622
  • София
Относно захранването - заместила съм обедното ядене само с пюре и след него си изкарва поне 3 часа. Вчера купих каша  и мисля тая или другата седмица да я почвам ама само да му дам и пъщарнака и да вкарам за 1-2 дена ябълка, че да му е по вкусна. Ама след това мисля аз да му я правя. Коя от вас беше казала че е взела био оризово брашно? И съответно става ли с него или не? Соник ти ли беше или бъркам? newsm78
Не бъркаш, аз съм с брашното, но още не мога да дам отзиви. Бях решила да започна захранването с каша, но в неделя дадох картоф от готвено ядене и така и така го подхванах, реших да продължа с него. Ще въведа 2-3 зеленчука и тогава ще направя кашата. Няма причина да не стане и при всички случаи ще е по-полезна от инстантната каша от магазина. Доколкото четох тук във форума, ей така се готви:

Тя се приготвя, като 2 супени лъжици с връх от брашното се накисват от предната вечер в 150-160 мл вода, за да се усвоят максимално полезните вещества. На следващия ден се разбърква, слага се на котлона и с бъркане се сварява до получаване на нужната гъстота, обикновено до полутечно състояние, което бебето харесва), а след това се похлупва, за да се задуши за няколко минути. Може да се смеси със суров настърган на ситно или пасиран плод, или с готово плодово пюре. Може да му се добави обезсолено сирене, ако детето е на подходяща възраст (обикновено над 8-9 месеца). Не се препоръчва подправянето със захар, тъй като употребата й в детската кухня, както и на сол, се избягва до 1 година и умерено се употребява до 3 годишна възраст. Кашата може да се приготви и без предварително накисване.

Можело да препречеш брашното преди това на сух тиган, за да се вари по-бързо, но аз май ще го пропусна това.

mishka88, нищо чудно да се наяде със 70 гр. каша, тя май е по-засищаща от зеленчуците. Пробвай да й дадеш млякото след половин-един час, може тогава да го изпие. Другият вариант е направо да й приготвяш кашата с АМ, така храненето ще си е млечно и по-калорично.

# 623
  • София
Мишка, права си, че се запознават с вкусовете, но на мен ми се иска да почна понякога да го оставям. Като скачени съдове сме с това кърмене. Господинът не желае дори кърма от шише и сме вързани денонощно, а това ме побърква. Да не говорим, че ще трябва и работа да почна скоро, поне на половин ден... Май имам повече напредък с пиенето от преходна чаша. Но ме съмнява, че и така ще изпие нужното количество или дори 1/3 от него  ooooh!

А проблемът с докторите не е толкова в пътуването. То веднъж се ходи на нефролог. Ще се разходите хем. Проблемът е, че не можеш да си запишеш час в еди колко си часа и да знаеш, че тогава ще влезеш. Вместо това, убиваш половин ден в чакане.

Кми7, и мен ме изненада, че 2 зеленчука наведнъж и после месо.

Мони, съчувствам за зъболекаря. Поне си го отметнала. На мен ми предстои, но просто не виждам как и кога.

# 624
Соник, кашата я приготвям с АМ, понеже иначе не иска да я близне, то и аз я пробвах с вода и нямаше вкус на нищо, с АМ е по-вкусна, колко е правилно да правя така не знам. Иначе издържа 3 часа, явно наистина се е заситила с 70 гр, аз очаквах след час да започне да мрънка за ядене.

tartaleta123, разбирам те миличка Hug, надявам се да не съм те засегнала по някакъв начин. Проблемът е, че не всички бебчета заместват храненето бързо с пюре, аз успях за първи път един месец след началото на захранването, като когато давам месно пюре пак дохранвам, защото не иска да изяде цялата доза. Не се отчайвам, вярвам че и при вас ще стане.

За пътуването, проблемът е, че ММ има забрана да взема отпуск от 2-3 месеца и не се знае до кога, а аз нямам с кой друг да отида. Иначе губенето на време е ясно, да не говорим, че си е уморително, както за бебето така и за родителите, пък и си е разход.

# 625
бързо се включвам и аз с два три реда...
И при нас не винаги пюрето замества цяло ядене (особено сега с месото...брей, мъка , та чак си стиска устата  ooooh! ) и тичам в къщи да се дохрани (ама някъде 1 час след пюрето)
Уикенда като излизаме, вземам за обяд нещо пробвано и любимо, та да може да изяде цяло бурканче (а въвеждането/ екпериментите Simple Smile остават за през седмицата)

Не ми е цел изместване на кърменето, по-скоро съм се концентрирала над разнообразието. Пък и вече дори да разделя пюрето. то е на 1/2 и в рамките на 2 дена се консумира.

Каша (чакам да мине ваксината) по препоръка на док, ще я давам комбо с пюре плод (ябълка или круша ще са ми въведените до тогава.  Ще я правя с вода, че с кърма, до колото четах, се атакува от ензими и става много бързо рядка. След или преди (на принципа на проба) ще й давам да си цокне кърма.

Но така или иначе очаквам кашата да я засища повечко и за това ще я давам в 18:30 , че вечер кърмата не й стига Peace

ох, отивам да успокоя малката гайда, че сигурно ни чуха до 8-мия етаж  Blush

# 626
Здравейте и от нас!
Честито на озъбените бебчета, да са ви живи и здрави.
Сега да папиша, какво става с нас. Току що се връщаме от ДК и педиатърката беше очарована от нас.  Joy
Много му се радва на дебелото дупе 70 см. и 9400 кг.  Shocked. Каза, че в началото се е притеснявала много за малкия, дали ще оцелее, а сега и се вижда в перфектна форма( нали се роди 36 г.с. 2430 кг. с отлепена плацента в следствие на тежка прееклампсия...за малко и двамата...благодарение на лекаря проследил бременността ми  Sad гладувало е милото месец и нещо в корема ми)Та за това сега много му се радва и хубавичко го нацелува, а той "хич не е чаровник", големи усмивки, голямо гукане.  Heart Eyes
Сърчицето му (понеже сме с междукамерен дефект) не се чува вече шумче и съм много щастлива, че е здраво детенце, че много ни изплаши. Сега ще му направи мама вкусна каша с ябълка и круша  Laughing Heart Eyes

Момичета, не ги мислете тия, че не искали бебчетата да изяждат много от пюрето. Колкото- толкова, до годинка съм чела, че е най-важно млякото да си пият, другото е мезе. Моят господин не ще пюре, голяма  борба за 50-60 гр. освен, ако не е плодово. Склонен е да замести хранене само с каша , но приготвена с АМ и от къде ме усеща, ката сложа по-малко АМ(с цел да не е много калорично) не я яде. От нея изяжда 140 мл. и не ме тормози 4 ч.  Sunglasses
Педи каза да му давам месо, но според мен на 5 и 1/2 месеца е рано, вие как мислите?
Иначе пумпалче не ще да се обръща още, все се пъне да сяда, крещи си на неговия език по-цял ден. Днес направо излязах от стаята, проглуши ми тъпанчетата- нещо ми се караше детето  hahaha
Целувки на всички слънчица от нас  Two Hearts

# 627
Pancake много се радвам, че всички притеснения са се изпарили и нещата вървят отлично при вас  Hug Heart Eyes
А иначе за месото и подходящото време - аз не се водя по цитирани месеци, а по-скоро на принципа 1 месец след захранването със зеленучци, въвеждам месо. (макар при нас да се получи с 2 седмици по-късно заради ваксина и отделно разстроен стомах и изоставане с 1 седмица без нови зеленчуци).
А последователността, която съм си избрала (пък и така виждам , че ме насочва и педиатърката)
зеленчуци - плодове- месо-каша  Peace

# 628
  mishka88,слушам стриктно педиатъра , защото детето ми е с рефлукс. Започнах захранване на 11 октомври с комбинирано пюре картоф и тиква. В четвъртък би трябвало да заместя цяло ядене с пюре и така около седмица. На 30 ще дойде лекаря да прегледа детето и ще добавя месо към картофа с тиква. И аз се изненадах, но за сега ще го слушам. Той прилага индивидуален подход към децата, защото детето на моя приятелка е при същия педиатър и са били с друга схема на захранване.
  За мъжкия тоалет нищо не казвате.Само аз ли се тормозя с тази процедура? Питах майка ми като жена с опит(имам двама братя), но тя не помни да е правила кой знае какво.

# 629
  • София
Аз мисля да не бързам с месото освен ако при изследванията на 6 мес. не се окаже, че хемоглобинът е много нисък. Първо ще въвеждам зеленчуци, каша, плодове и месо към 7-8 месец.

Общи условия

Активация на акаунт