В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 314
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте момичета!
Моят юнак заспа, та реших да се включа.
 Методът за приспиване при мен започва от 20:00ч..Музика, пеене игра по коремче, пищене, хапане, скубане, тоалет, масажи, гимнастика, мляко...такаа, до тук добре. Следват пазарлъци, носене, люшкане, рев, предава се...Хайде в кревата 30-40 мин. люлеене и СЪН! УРА! Всяка вечер едно и също пробва се за мляко към 2ч.,хайде пак 10-20 мин. люлеене. После към 5ч. още един опит #Cussing out и в 8ч. вече се събуждаме усмихнати и гукащи. Crazy
Мони- Браво за бебчето, много са сладки така, като пружинират. Моят мързел още не се обръща и опити не прави, дори се ядосва ако го търкалям, а какво остава да пълзи...Само си драпа, като рибка на сухо по коремче.  hahaha
djufinka- Вземи му калъф за таблета и кажи, че другото ще се забави.  Laughing
Ние сега сме на оризова каша и много му харесва, слагам му ябълково пюренце вътре мъничко и я приготвям с мляко, голяма вкусотия.   chef
Viktoria-аз също сама приготвям пюренца, но само като имам продукти от градината, така е най-вкусно.   bouquet
За памперси съм на Памперс. Пробвах и други марки като Пуфис и Молфикс, но ми пропускаха.
Още един глас за хапещото бебе, актуално е и при нас.  Joy
Оф хайде лека от мен, вече се чувствам като парцал.  Hug

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 01:47 от Pancake_86

# 601
Здравейте, момичета  kaffeetrmker_2
Докато чакам моите две бебета (бебето и мм) да се наспат, пия кафенце и реших да драсна някой ред.
Вчера си мислех, че постигнах победа, защото Дари запса в 22:30...но радостта беше кратка. В 23:30 се събуди за нови приключения и така...пак отнесахме до 1  ooooh! После спи като пънче, нямам възражения, но пък се надявам да е някакъв период..
Иначе вече започвам да се съмнявам, че кърмата ми не й стига. Често суче и може би като цяло вече не е така питателна както в началото. От понеделник започваме месото (пиле с картоф и морков) и ще увелича плодовото пюре следобяд, което за момета продължавам да го давам само по 6л, че да не й разстроя стомаха много (ябълките са с показател "разхлабващи")
И ето , сега като гледам календара, застига ни ваксина на 30.10, така че кашата ще бъде въведена след нея и мисля да е на следобедното хранене, че сутрин иди -доди имам кърма, ама следобяд...
 Thinking на моменти се замислям, че причината в будуването е точно, защото не успява да се засити и продължава да търси ядене  Thinking паралелно буйства и огладнява  Shocked

Вън грее малко слънце, мисля към 11 да стягам тумбата и да поемаме навън да посъберем някой слънчев лъч.(пък и котката да се види малко на спокойствие Simple Smile ) Не си спомням дали писах, но Вигантол още не сме го подновили. На 30.10 отново ще каже док дали започваме или още малко отлагаме.

А и все се каня и забравям - ползвам турския Pampers серия Prima (Sleep and play, active baby и Premium Care), много съм доволна, не пропуска (за разлика от перипетиите с купен от магазина) и въпреки, че го поръчвам по интернет, пак ми е по - изгоден  Peace

Това е от нас за сега Simple Smile айде, не останаха много страници за изписване  Party

# 602
  • София
Привет момичета,
И аз пия кафенце, че моето чаве кара сутрешна дрямка. Тази нощ големи перипетии, ужасен невървеж за моята скромна личност.

Първо трябваше да съм на рожден ден, но на мм му изскочи пътуване с преспиване. Останахме си с бебса, който сякаш знаеше, че трябва да е крив. Сигурно усещат нашите настроения малките престъпници  Thinking
Дълго време се въртя и докато заспи. В 8 и 15 го сложих и чак в 8 и 45 заспа. После съседите отгоре почнаха. Някакви истерични детски писъци в 9.30. Обадих се, извиниха се и към 10 приключи това. Разбира се преди това бебето се събуди.  #Cussing out

После съм си легнала и по някое време ме събужда някакво мега силно 'епимено'. Поглеждам - 11.30. Не са съседите отгоре, а тези отдолу. Хвърлям един шлифер и слизам. Обяснявам, че след 10 се спазва ред, че сме с бебе и са ме събудили и учтиво моля да йнамалят музиката. Оная пача ми заявява, че не е след 10, а след 10.30(нищо, че вече е 11.30), рано е, петък е, и те имат рожден ден.  #2gunfire Викам и , че след малко ще сляза с ревящото бебе на него да му обясни, че е петък и е рано. Обадих се в полицията де, та към 12.30 музиката беше намалена, но дотогава бебето се събуди още 2 пъти.

Сега чакам мм да си дойде да ги убие. То просто не можеш по друг начин да се разбереш с диваци. Добре че се местим и на новото място има мениджмънт. Надявам се да е ефективен.

Оплаках се отново....

Да разбирам, че вашите бебета не ядат нощем. Ние увеличавахме нощната пауза на 2 месеца докато стигнем 9 часа и после почнахме да я намаляваме и сега е 5 часа и после след 3-4 часа пак. Направо съм хронично уморена и много се надявам твъ дите храни да имат ефект. Но както добре ни тр гна яденето и с апетит хапва, така на половин бурканче му писва и повече не ще, а е гладен и досуква. Та и заместването нещо почвам да не го виждам.

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 10:47 от tartaleta123

# 603
monicat от къде си поръчваш памперсите Rolling Eyes

# 604
  • София
Привет!
Днес ММ се занимава с децата, за да мога да изчистя най-после. Уж през седмицата позабърсвам по нещо всеки ден и пак е като кочина къщата. Tired

tartaleta123, ужасна нощ си имала, съчувствам ти! Отвратително е да случиш на такива съседи. Моите родители се разправяха доста време с техен съсед, който правеше купони всеки ден. Писаха жалби, викаха полиция и т.н. В крайна сметка се пребориха и тормозът спря, ама доста нерви изхабиха. Дано мъжът ти се разбере с тях и да не ви притесняват повече.

Маргаритката също се буди нощем по няколко пъти. В един момент беше редуцирала буденията до 1 и правеше 7-8 часа пауза, но откакто започна зъбната епопея вече няма сън...

# 605
djufinka за да не спамя темата, ще ти пусна линк по-късно на лични

# 606
Предвaрително моля зa извинени че зaдaвaм този въпрос тук но нямa кого дa попитъм. Нормaлно ли е 5 месецa след рaждaнето още дa ми пaдaт конци от рaзкъсвaнето. След рaждaнето имaх 8 външни шевa и мaлко повече вътрешни.

# 607
  • София
Нямам идея за конците честно казано. Питай лекаря или пусни тема в "Бебета", може и на друг да се е случвало.

Изкарахме си чудни събота и неделя в това хубаво време. Вчера разходих децата до вилата при баба ми - и малкото, и голямото бяха доволни. Grinning Дадох на малката да опита картофче от гювеч и щеше да ми отхапе пръстите направо. Crazy Днес ще й сваря само картоф, да видим дали ще го яде.

# 608
  • Майна Сити
Здравейте, момичета!
Нещо тия дни пак замлъкна темичката, дано се дължи да почивните дни. Иначе аз бързам да се похваля - имаме си първо зъбчеее  newsm44
Интересното е, че вчера нищо нямаше, а днес като ми се усмихна и белееше и драскаше една точка  Shocked И това за една нощ! Тъкмо си мислех че ще си останем последните беззъби, а малчо реши да ме зарадва Grinning

# 609
Добър ден!

Ние използвахме, че сестра ми си е тук, та направихме една разходка. Успях да си намеря лигавник, който се облича, взех и обувчици и шапка, че нали от четвъртък го дават студ, чак не мога да повярвам, че толкова ще паднат температурите, като гледам времето днес.

И аз подкрепям идеята на тарталета за името на бъдещата тема.

djufinka, за шевовете мисля, че е нормално, някъде бях срещала, че някой видове конци падат до 5-6 месеца след раждането.

skandity, честито озъбване Grinning и браво, че се е появило без да разбереш.

# 610
  • София
Такааа, предложих на малечка картофено пюре и нещо хич не беше очарована. В началото все пак отваряше уста и се хилеше, но в един момент явно й писна и започна да се мръщи. Изяде някакво количество де, ще видим утре как ще е.

skandity, честит ви зъб! Дано и другите да излизат все така безпроблемно.

# 611
  • София
Здравейте прекрасни майчета на сладки бебоци.
Чета редовно, но почти винаги през телефона и не успявам да се включа по някоя конкретна тема.

Първо да споделя за захранването. Когато малката се роди и педиатърката дойде за първия преглед вкъщи, ми каза: "Забравяш повечето неща, които съм ти казвала преди 10 години, нещата се промениха." Shocked (Тя е същата педиатърка като на каката.) Честно казано, прозвуча ми като- Ще правим нов експеримент Stop. В този момент реших за себе си, ще този път ще се водя само по бебето, то да е добре, да е спокойно и доволно, защото със слаяпото слушане на съветите и каката беше вечно недохранена, защото и тогава, както и сега е против дохранването с АМ. Каката освенче повръщаше след всяко кърмене, плачеше много и качваше по 300- 400 гр. на месец и се будеше на всеки 2 часа нощно време.
На малката от както се е родила вечер додавам АМ, през лятото понякога по 60мл. и на обяд, а последния месец почти след всяко кърмене додавам и АМ. Усещам, че не и стига и не е спокойна.

В началото на септември, когато бяхме на море, захраних джудженцето с пюре на Хип- ябълки и круши. Нямам идея как бебе на кърма с едно дохранване с АМ може да ака с рев веднъж на 5 дни и то с помоща на свещичка. Леко полеко за този месец от септември до октомври я захраних с всички плодови и зеленчукови пюрета на Хип. Имало е случаи нов плод или зеленчик за първо ядене с такъв апетит да хапва, че омита цялото бурканче. Въведох и оризовата каша, която я правя със 100 лм. вода+ 1/2 плодове пюре от 125 мл. Обожава го. От 1 седмица давам и по една бишота на плазмон в АМ вечер, преди заспиване. От снощи ММ увеличи дозата на 180 мл. АМ+ 1 бишкота. Еми спа от 22.00 до 6.15ч.  Когато беше на 2,5 м. отидохме в Берковица и там от въздуха ли незнам, след първата седмица започна да спи по цяла нощ. И така 2 месеца. След морето като се прибрахме в София, започна да се буди нощно време за кърмене, но бързо заспива. Само 2 нощи сме имали със среднощни игри по 3 часа. Явно причината за буденето е било пирвото зъбче, което  се показа онзи ден Blush.     Почерпка:

Ще ми се да пиша и за дневния ни режим, но толкова дълго стана, че едва ли някой ще прочете всичко. Иначе малката е като пружина, търкаля се по цялото легло, хваща се за музиката на шезлонга и се набира, опитва се да лази. Сигурно заради цялата тази енергия е около 5,600 кг.  

Пак се отнесох.
  bouquet

П.П. Днес след обвяд за първи път хапна 100 мл. бананова каша на Хумана. Хареса и. После цокна малко и сега спи.

# 612
  • София
Привет,
Аз се включвам съвсем набързо. Пъхнах дребоса в леглото и да се разпиша.
При нас захранването върви в смисъл, че уж всичко ву харесва. Обаче не мога да го накарам да изяде повече от половин бурканче и така не виждам как ще заместя хранене,  Thinking

Соник, завид завид, че тм взима децата да си починеш   Blush

Мишка, и аз заръчах на моята майка да купи лигавник с ръкави и тя донесе розов на сърчица  Laughing

Честити първи зъбчета на малкото зайче и на scandity   bouquet Нашите венци са целите подути и отгоре и долу следвашите резци. Чак не знам кои зъби чакаме този път  #Crazy

# 613
  • София
Привет,
Аз се включвам съвсем набързо. Пъхнах дребоса в леглото и да се разпиша.
При нас захранването върви в смисъл, че уж всичко ву харесва. Обаче не мога да го накарам да изяде повече от половин бурканче и така не виждам как ще заместя хранене,  Thinking

Аз пък се притесвам дали едно бурканче от 125 мл. и стига и дали замества цяло хранене? Винаги може и още да хапне.

# 614
  • София
Щом не и стига, давай и повече. Те зеленчуците имат по-малко калории от млякото. 60мл мляко има към 80 калории. Докато същото количество моркови има 15...

Аз просто не мога да му пробутам повече твърда храна. А иначе след 1/2 бурканче си бозае все едно не е ял  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт