В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 533
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Нови Искър
monicat Аз не успях да събера такова количество кърма... имам 5-6 от по 120 мл., но все пак има.Обаче не съм и давала от замръзената все още, нещо отвътре ме кара да отлагам  Grinning а дано и не се наложи... Вчера на вечерната разходка опитах твоя начин с хранене преди излизане и после доизцеждане и мисля, че ми се получи БЛАГОДАРЯ  за съвета  Hug  Peace А ти пиеш ли нещо за кърма, аз постоянно имам чувство че намалява, но май си втълпявам а бебка яде повече, все пак вече сме на 52 дни  Laughing  Simple Smile а тепърва ни предстои двойната ваксина  #Crazy
Целувки  lovekiss lovekiss lovekiss

# 151
Aztinai пия от време на време лактогонния чай на хип...при мен проблемът е, че пропускам хранения, а това веднага ме удря в " производството" Wink Но пък и бебчетата растат и респективно изсмукват нужното количество по-бързо Peace важното е да има пълен памперс Grinning
Вчера вечерта в 22 ч изкарах едно пакетче замразена кърма и го сложих в хладилната част. Сутринта в 10 ч й притоплих на водна баня 40 мл. Хапна 30, другото го хвърлих, защото заспа а и шишето ми трябваше за излизането. Измих го и сложих 80 мл и отидохме на дълга разходка и среща с други 2 бебчета Simple Smile към 12:30 й стоплих на водна баня (носех термос с гореща вода) цялото количество - от 80 изяде 40, по-късно към 14 ч хапна още 20 (вече не го претоплях повторно) . В 15:30 вече си я на кърмих..
Общо взето си хапва без проблем от замразената кърма, само аз трябва да съм по-прецизна в предлаганите количества
Има около 40 мл сега в хладилника, според това, което четях, до 24 ч след размразяване трябва да се употреби-мисля да я предложа довечера след баня Simple Smile
И с това нашият тест ще приключи Simple Smile важното е, поне според мен, бебчето наистина да е огладняло,като му се предложи шишето. Иначе нашата отказва да яде, ако не са минали поне 2,5 ч
Радвам се, че си тествалла моя подход  с цедене преди разходка и се е получило Simple Smile а замръз едната кърма не бързай да я ползваш - тя издържа 3-6м, зависи колко често отваряте фризера. Аз съм забранила фризера да се бара хаха но от август ще започнем лека полека да ги употребяваме, че са ни от април Peace

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 18:45 от monicat

# 152
Хей, майчета къде се изгубихте Simple Smile?

Явно хубавото време ви изпрати по градинките, при нас днес е есенно време, мрачно, преваляващо, а температурата не превишава 20 градуса, идеално за дрямка.

Сетих се да ви питам, вие правите ли нещо за премахване на млечните корички, аз след всяко къпане я реша с четка от естествен косъм, но ми се струва, че няма много голям ефект.

Аз взех да се притеснявам, че сме много дребни, като ви чета, вашите бебчета са все около 60 см., а ние сме едва 54 см., вярно че се родихме 48 см. и си растем по 3 см. на месец, но пак си мисля, че трябваше да сме пораснали повечко.

Кърма аз давам само от хладилника, като притоплям на водна баня, за съжаление имам много малко и едва от няколко цедения успявам да събера за едно хранене.

# 153
  • София
При нас днес не става за излизане. Не че ако ставаше щях да се спретна да изляза Rolling Eyes И двете деца са болни и по цял ден се занимавам с инхалации, теглене на сополи, капане на капки и даване на лекарства. Ники го изписаха от болницата вчера, но междувременно Маги се разболя и сега е на антибиотик, защото започнаха да й свирят гърдите. ooooh!
Надявам се скоро да се оправят и двамата, щото така няма да издържа дълго. Crazy

mishka88, според мен добре си расте детето, не виждам повод за притеснения. В петък сме на консултация и ще ти пиша колко см е Маги за сравнение. Тя е роди 46 см, миналия месец беше станала 51.

# 154
Соник Hug, много неприятно това с дечицата, дано бързо се оправят Praynig. Прави ми впечатление, това лято, ако изобщо може да го наречем така, че хората масово са болни, ама то в това време... Ще чакам да споделиш за консултацията.

Не може една разходка да направим като хората, в петък излязохме с една приятелка, уж времето хубаво, след няма и час излязоха едни облаци, задуха силен вятър и хайде на бегом вкъщи ooooh!. В неделя отидохме на село, детето да подиша чист въздух в балкана, тъкмо пристигнахме и след няма и 30 мин. заваля пороен дъжд Crossing Arms. Последната седмица общо взето я изкарвам в двора за някой час или най-много да обиколим квартала, като гледам да съм на 5 мин. от нас, за ходене в градинките и дума не може да става Stop. А си мислех, че по цял ден ще сме навън, но уви тази година, това лошо време край няма.

# 155
Хей, майчета къде се изгубихте Simple Smile?

Явно хубавото време ви изпрати по градинките, при нас днес е есенно време, мрачно, преваляващо, а температурата не превишава 20 градуса, идеално за дрямка.

Сетих се да ви питам, вие правите ли нещо за премахване на млечните корички, аз след всяко къпане я реша с четка от естествен косъм, но ми се струва, че няма много голям ефект.

Аз взех да се притеснявам, че сме много дребни, като ви чета, вашите бебчета са все около 60 см., а ние сме едва 54 см., вярно че се родихме 48 см. и си растем по 3 см. на месец, но пак си мисля, че трябваше да сме пораснали повечко.

Кърма аз давам само от хладилника, като притоплям на водна баня, за съжаление имам много малко и едва от няколко цедения успявам да събера за едно хранене.
За коричките на главичката пробвай със специалния шампоан за крусти на Мустела.До 2 седмици трябва да има ефект

# 156
  • Варна

голяма беля си докарах на главата с тия млечни корички. трябвало да се маже с бебешко олио и го намазах с мустела, при което целия стана в крусти  - и лицето, и ушите, и зад ушите. уж било себореен дерматит, но мен ми се струва алергия към мустелата. е както и да е оправи се, водихме го на дерматолог. останаха само на главата както му е реда. док изписа шампоан на Адерма, който взех и има някакъв ефект, но явно става много бавно. Rolling Eyes
П.П. нищо на мустела не искам да виждам. като се роди му мазах дупето с нея и се подсече супер много, смених я и от тогава натам нямаме проблеми  Naughty

# 157
  • София
Макс от няколко дни е друго бебе - спокоен, спи си, има си режим, прави нощна пауза от 6ч.... Изобщо не мога да го позная, но съм супер щастлива, защото бях много изтощена. Дано така продължава.
Много си оглежда ръцете. Върти ги, отваря и затваря пръсти, лапа ги.... много е смешен  Heart Eyes

Соник, дано оздравеят скоро дечицата, че сигурно ти е много тежко  Hug

Мишка, не ти е малко кърмата, просто вече се е регулирала и производството е колкото е потреблението.
А за растежа не се притеснявай - това, че ние сме шишковци не значи, че твоя бебс не расте. Всяко бебе си има собствен темп и всеки месец е различно. Първият месец бяхме пораснали с 3см. Вторият  - със 7 - така че може изведнъж да дръпнете, че даже и да ни задминете Simple Smile

Крустите след няколко неуспешни опита с крем и олио, вече мажа с кърма. Махат се веднага и ефектът е дълготраен.  Peace

# 158
Тарталета, а като пишеш с кърма, по същия начин ли се процедира? Мажеш, седи малко и миеш?Simple Smile или?

# 159
Здравейте,

mishka - за крустичките (коричките) опитах с мазане с кърма, после мазах 30 мин преди баня с бебешко олио...като че ли колкото повече пипах, толкова повече ставаха...сега не съм правила нищо и намаляха в периферията...мисля за момента така да процедирам
Соник  Hug бързо оздравяване пожелавам на дечицата
А иначе лекарите коментират, че зимният грип продължава да върлува със същата сила и през лятото  ooooh! за това избягвам да я срещам с много хора  Thinking колкото се може да се опазим ooooh!
tartaleta Simple Smile честит режим   bouquet Flutter

# 160
  • София
Тарталета, а като пишеш с кърма, по същия начин ли се процедира? Мажеш, седи малко и миеш?Simple Smile или?
Мажа и с напоено памуче нежно ги махам. По веждите веднага падат. По косичката могат и да се заплетат, така че после при банята може да ги отмиеш.

# 161
Pissanka, ние сме с крусти по главата и веждите. Док вчера ни изписа крем за крусти на Мустела (маже се вечер и престоява една нощ) и шампоан на Мустела против крусти. КАза ни да редуваме - една вечер мажем с крем, после на другата мием.
Моята етърва ми препоръча друго-мазане с преварен зехтин и ресане с четка. Пробвах, но явно иска време, а вече бяхме при док и реших да взема с крема на опитам.
Да видим,че по главичката са бая.

Купих и втора опаковка БиоГайа, до кога ще го пие незнам.
За вит.Д рече до затваряне на фонтанелата.

# 162
Tartaleta123, първо браво на Макс, че се е кротнал, че много те изтормози  bouquet. Ние на шишкавост сме добре Simple Smile, тя си качва по кг. на месец и с нейните 54 см е 5300гр, такива бузки е направила само за целуване Heart Eyes, мен ме притеснява, че на см. не расте много, а не на кг. Надявам се да навакса, знам че бебчетата някой път израстват рязко то и ние с ММ не сме от най-високите. Много сладки роклички и гащеризончета ни подариха, но повечето са размер 68, които с този темп на растеж ще и стават чак зимата, ние още носим главно размер 56, само някой неща които са 62 и стават. След като родих доки дойде да види как съм и ми каза да спя, че от утре започва трудното, а сега е минало лесното, от утре все ще се притеснявам, дали яде достатъчно, дали спи достатъчно, дали расте достатъчно, беше права.

Иначе кърмата ми намаля малко покрай напрежението около писането на курсовите работи, но тя от самото начало е недостатъчна за да сме само на кърма, а дохранвам с АМ. Сега чакам последна оценка на курсова работа и пак ми е напрегнато и ако всичко е наред след 10 дни ми е държавния изпит.

# 163
Здравейте майчета Simple Smile
Времето пак се скапа и тука пак живна писането  Joy
Как сте? Как са бебоците? Пишете за крусти - да питам кога почнаха при вас да се белят щото при нас няма нищо.
Соник милата ти - дано и двете дечица да се оправят и никакви болести повече! Praynig
CieraLeon   тъкмо преди 3 дена свърши втората Био Гая и не мисля повече да взимам за сега. Пък да видим де...то ще си покаже.
За кърмата .....и при мен май бавно но славно пресъхва кладенчето  Mr. Green За сега успявам да изцедя понякога 80-90мл ...понякога обаче и 40мл едвам дръпвам.
Иначе от неделя малкия макарончо вече си има компания - всехме си обратно доги и сега вместо с 2 деца ( визирам мм ) вече съм с 3.  hahaha Като писне дребното и доги само ходи и го проверява, близва го да го провери как е на вкус  Joy Изобщо идилия. А той милия все по често се хили сам - оня ден в магазина се смееше на преградата на касата а продавачката го гледаше умно.  hahaha
Щях да пиша още..но чувам един гладник да ме вика упорито вече. После пак ще ви проверя   bouquet

# 164
Здравейте мами! Моята малка Виктория се роди на 17 май и днес навършва 2 месеца. В имунизационния календар видях препоръчителна ваксина за ротавирус, която обаче не е задължителна и трябва родителите да покрият. Търсих в нета, но навсякъде ми излиза като марка само Rotarix, а тя е 140 лв. Понеже не сме заможни искам да ви попитам дали знаете за други марки (по евтини) и отзиви за тях. Благодаря предварително.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт