В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 535
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Мони честита ви месечинка.Да ви е жива и здрава Дарито.Тя е кака на всички нали?Първа се роди от майските бебчета.
Соник благодаря за съветите  Hug
И ние голям рев изревахме при педи.Като я видя и ревна,а само я преслуша,все едно помни,че там се боцкаме.Започна и предпочитания да има към хората.Една приятелка я взе вчера да я подържи,след няма и пет минути ревна,едно жално.На други хора пък много се радва.

# 421
  • София
Привет, привет! Тати взе малкия разбойник на разходка, аз изчистих и се включвам малко

Мони, честита половин годинка!  bouquet Много здравичка и щастлива да е Дари и много да ви радва.

Ди, дано бързо ви мине. Много е кофти запушеното носле. Ние взехме аспиратор за прахосмукачка и мм го накарах да пробва - каза, че чисти страхотно Mr. Green  Детето, разбира се се спуква от рев, но поне после диша и успява да заспи. Wink
Аз не ползвам нищо специално. Мия с гел на mothercare, а мажа с бюбхен олио в студеното и мляко в топлото. Къпем се почти всеки ден, но не всеки ден с гел - понякога просто с вода. Обаче Макс е със здрава кожа, която не възнамерявам да изнежвам, че аз и сестра ми сме с много суха и чувствителна кожа и то точно от козметика.

Да им минава бързичко на боцнатите мадами и да нямат странични ефекти  Hug

Ние успешно се захранихме с тиквичка. Аз малко тотално не спазих указанията на педи обаче  Whistling
Извадих за вчера едно кубче тиквичка. И реших една лъжица нали да му дам. Добре де, ама то 99% от лъжицата остана навън. Пък той отваря устата иначе, явно на вкус му хареса. И аз бутам там. То нали омазахме очите, косата, краката. По едно време си я взе той лъжицата и почна да си я смуче.... но цялото кубче използвахме.  Peace

За днес извадих 2 кубчета. И пак същото. Бях в голяма чуденка дали нещо изобщо е изял, същевременно и малко шубе ме беше да не съм му дала много. Но преди малко по акото се ориентирах, че всъщност си е хапнал човека и тоне малко, а не се е свивал нещо, не е пръцкал. Така че считам експериментът захранване за успешен и продължавам с тиквичката.
Четох в блога на Хедра, че първите 2-3 зеленчука било хубаво да се вкарват моно, а не в комбинация. И сега се чудя дали така да процедирам. Мислех да ги въвеждам от безвкусно към вкусно, като запичащите комбинирам с разхлабващи обаче. Вторият ми по ред беше картофът, който мислех с тиквичка да дам, но сега се чудя дали не е по-разумно още един зеленчук да вкарам сам, но пък регулираща е чак тиквата, която пазех за последна. Вие как мислите? Може и да сте споделили реда, по който сте въвели, но честно докато беше болен четях малко през ред...та ще ме прощавате

# 422
Благодаря за пожеланията  Heart Eyes
Ами Simple Smile Дари трябваше да оглави класацията, но малкият-голям сладур Нико се оказа по -нетърпелив за среща с мама Мяуче  Hug
Соник леко да минава и без температурно  Hug
Tartaleta радвам се да чуя, че вече сте по-добре.
Ще споделя как се захранваме до момента
7дни тиква
2дни морков + около 3дни 1/3 морков с 2/3 тиква смесване от 2бурканчета
3дни пащътнак и тук ни удари кризата с коремчето ( след споделяне с док, оказаха се колики, заради това, че ядях грах, който дори за моят стомах се оказа предизвикателство )
1 ден пауза само на кърма
Отново се върнахме на тиква ( предстоеше ни ваксина а тогава не се препоръчва 3дни преди и3дни след да се въвежда нов продукт - причината: за да се знае ако ваксината даде реакция)
Днес 1/2 бурканче тиква с картоф
Утре дояжда
След това пащърнак с картоф
И преминаваме към месните, като ще започнем с пиле с морков и картоф, ако си спомням правилно пюрето...
...
Това е към момента. Нямаме проблеми с пълненето на памперса Wink но ни гони глад и кърмята вече не й стига Wink

Трябва да си направя план схема кое как и в кои дни, че иска да вкарам крушата, че да мога да я комбинирам с кашата след това..

# 423
  • Варна
Di83, бързо оздравяване! Времето застудя и май повечето бебочета са със сополки. Тъкмо това обсъждаме и във ФБ.
monicat, много благодаря, че си описала подробно хапването. И аз ще процедирам така. 
Честита месечинка на малкото ви зайче! Да е жива и здрава  newsm67  ura

# 424
Въпрос Simple Smile как обличате бебоците за разходка и как ще ги обличате за още по студените дни  Confused: И знаете от къде да си поправя лентичката нещо не я откривам тази опция вече. Thinking

# 425
  • София
Въпрос Simple Smile как обличате бебоците за разходка и как ще ги обличате за още по студените дни  Confused: И знаете от къде да си поправя лентичката нещо не я откривам тази опция вече. Thinking

Не можеш да я поправиш, но просто си направш нова, примерно оттук  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=lenti   

Ние в момента стоим по боди с къс ръкав, панталон и суитчър вкъщи, а като излезем (обикновено към 16.00), обличам и якенце без ръкав и слагам обущета. За по-хладно съм се заредила с дебели суитчъри, жилетки, яке с дълъг ръкав и космонавт вече за сняг и мраз. Добре, че взех големи размери. В момента сме на 6-9 месеца  Mr. Green

# 426
Здравейте,

Комбинацията в момента е боди с къс ръкав и отгоре нещо по-ватираничко с дълъг, панталони, чорапи и ако изтърпи- терлички (за вън има едни обувчици подарък)
Като излизаме добавям връхно с качулка и обувам вместо панталон едни плюшени ританки.
За по-натам мисля връхно от две части, че космонавт може и да не успя да й нахлузя  Crazy много се съпротивлява на сложни дрехи.. Поне за сега така виждам нещата..но по-нататък може и да си сменя подхода  Blush

# 427
  • София
Вкъщи я държа по боди с дълъг ръкав и ританки/панталонче, а може и с боди в къс ръкав и цяло гащеризонче отгоре. Навън обличам яке с качулка отгоре и завивам с одеалце. Имам якета с различна дебелина в зависимост от температурата навън.

monicat, има и лесни за обличане космонавти. От баткото имам един, който прилича на спално чувалче, но е с дълги ръкави и качулка. Трябва да нахлузиш само ръцете в ръкавите, краката си мърдат свободно в долната част, която е като торба и се затваря с цип.

Дадох днес на Марги да пробва от една круша, която ядях - е няма такава кисела физиономия. Направо се потресе от погнуса. Crazy Mr. Green

# 428
Добро утро майчета Hug

Тая сутрин дребчо  рано огладня и съответно получих пръст в ребрата с думите " Ставай".  #Cussing out А на мен така ми се спеше че дори и очите едвам си отворих. Тео само ме видя ама докато се върна от банята се размрънка с " Мааааа мааааа ммамммааа мамааааааа" Ако щете вярвайте ама това дете май верно си казва мама  Mr. Green Сега си направих едно кафенце, гледам квалификацията на Ф1 а мойте сладки мъже спинкат...еххх мъж да си в мойта къща  Joy
Виждам някакво слънце се подава дано да е хубаво времето днес че сме планували разходка с едни приятелки Flutter
Di83 радвам се че се разписа Party браво за мерките на госпожицата  baby_neutral Ние го къпем всеки ден  като козметиката която ползвам е на Бюбхен и нямам никакви проблеми. Но и той явно се е метнал на мен с непретенциозна кожа.
monicat честита месечинка на Дари Heart Eyes Друго си е да си каката на групата  Mr. Green
tartaleta123 и аз мисля да му взема тоя бейбивак, че май доста добра работа върши.  Thinking И Макси вече е в групата на захранените. Ха ха ха при мен резултата след ядене е същият - много се вълнува дребния при вида на лъжицата и за това като свършим сме омазани до ушите  hahaha
Аз въведох така зеленчуците - първите 7 дена картоф, като почнах от 4 лъжички и стигнах на 7-мия ден до цяло малко бурканче ( пюрето аз си го правех както ми каза педи - малко масълце и кърма за да го разредя). Педи каза като последователност аз да си реша как- важното било картофа да е първи. Съответно вече обедното ядене ни е изцяло заместено с пюре а кърмата си я събирам в хладилника за следващото ядене. И за сега си му стига защото спокойно си прави пауза от 3 часа до следващото ядене. След това 8-ми ден картофено пюре с 4 лъжици морков, 9ден- цяло пюре картоф с морков (hipp). Но тъй като започна да ака твърдо 10-тия дадох картоф с 4л. тиква и 11-ти само тиква. Днес също смятам само тиква да дам а за утре ще го мисля довечера.  Mr. Green За сега хапва с голям апетит всичко - явно на мен се е метнал а не като баща си претенция  Mr. Green
Чакам днес доставка от домашни морковчета и картофки да ми даде една приятелка.Обмислям и от Лидъл да взема круши че са много хубави и да затворя няколко бурканчета за по натам. И една тиква също мисля да взема хем и аз да хапна, а и на него да сваря.   chef Но определено ще ми на и през Ганчев за още Hipp-ски пюрето докато е промоцията да си имам за резерва.  Whistling
djufinka вкъщи седи по боди с къс ръкав и отгоре блуза с дълъг и панталонки. А за навън ако е по студено му слагам и боди с дълъг ръкав и яке и обувки да не му изстиват крачетата. За зимата ще му купя и едно чувалче за количката да му е по топло. Иначе му взех 2 космонавта за баш зимата като единия е бая дебел и космат   и ще е точно като мече, а другия имитира мече но е малко по-тънак.
Соник   hahaha hahaha направо си я представих  с тая круша....душичка ако знае колко пъти още ще ги прави тия физиономии...  Joy

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 09:17 от zeldelina

# 429
Добро утро  bouquet!

Ние също ползваме козметиката на Бюбхен и сме доволни, но кожата ни е нормална.

monicat, честита месечинка на Дари  bouquet!

Вкъщи стоим по боди с къс ръкав, отгоре блузка с дълъг, панталонче и чорапки, за навън, ако е много хладно и обличам ватиран суитшърт и терлички и завивам с по-плътно одеалце. Аз още не съм се запасила с зимни дрехи, понеже в нашите магазини още не са заредили, имам само едно якенце - подарък и съм и взела няколко чорапогащника, ватиран анцунг и няколко дебели суитшърти.

Захранването започнахме с тиква 7 дни, след това морков 5 дни, картоф 5 дни, тиква с картоф 4 дни и от 2 дни сме на тиквичка с картоф. Имахме и паузи, понеже от моркова я болеше коремчето, имаше и период от 2-3 дни в които не искаше да го яде. За момента повече от половин бурканче не мога да дам, започва да плаче и да си иска шишето.

zeldelina, моето мъниче днес също реши да става рано, в 7 вече беше будна, като снощи заспа чак 12:30, съответно е в ужасно настроение, защото не се е наспала и само реве, спи и се, но няма приспиване това дете. Нито съм пила кафе още, нито съм закусвала, сега успях да я приспя, но спи много неспокойно, събужда се, плаче. Усещам, че ще ми изпили нервите днес Crazy, все едно аз съм я накарала да стане толкова рано. Радвай се, че Матео поне заспива пак, че при нас такава екстра няма, стане ли веднъж, спи през деня няколко пъти по 30 мин. и заспива хубаво чак вечерта след 22:30 и колкото по-рано е станала, толкова по-кисела е през деня Tired.

# 430
Добро утро  Hug тaзи сутрин се чувствaм нaспaлa зa първи път от кaкто съм родилa стaнaх в 8:30 и гледaм Дaри си спинкa и си помислих че мм я е нaхрaнил кaто е примрънкaлa в 6:30 и го събудих дa го попитъм и той ксзa че не е a aз пък веднaгa почнaх дa се чудя дaли и имa нещо и тои ми кaзa че не съм добре и дa лягaм дa си доспим но aз реших дa се възползвaм от товa спокойствие и си нaпрaвих едно кaфе дa го изпия без дa се мрънкa до мен

# 431
  • У дома
Здравейте мамчета, да се включа и аз в края на седмицата.
При нас сутрешното ядене в 10 се замести от каша, нямам идея дали е нормално, но Лили не желае да яде др освен кашата. Огляданяваме после чак към 13.30-14 часа. Тогава и давам по три-четири лъжички зеленчук и мляко към 150-180мл(зависи от зеленчука, мисля). Към 16 часа яде плодово пюре(половин бурканче-около 45-50гр), следват 18.30 мляко, 21.30 мляко и спим до 6-7 сутринта. Ще се радвам на някакви отзиви, защото тук нямаме педиатър и всъщност нямаме кого да питаме дали този режим е нормален, а май и всяко бебче е различно Grinning
Видях че и др бебчета казват "мамаааа" ние го използваме от около месец, главно когато искаме нещо или когато е наистина нервна Joy(особено когато й се спи или е гладна), започва се едно викане Joy
За обличането аз съм пас, тук е около 4-5 градуса Laughing вече се обличаме с зимно яке и вълнена шапка Laughing
Мамчета кога сменихте с летен кош? Още съм в недоумение дали да й го сменим, засега сме с бебешкия, който определено й е малък, но пък спи в него като излизаме (с леко сгънати крака) newsm78.
Ами това е от мен, днес май на разходка ще излезнем че  е слънце Heart Eyes

# 432
  • София
Още не сме сменили коша за новородено. Ако беше пролет бих го сменила веднага честно казано, защото хич не го харесвам. Но с оглед на все по-студеното време, което се задава, май ще го държа докато съвсем й омалее или откаже да лежи в него. Така поне спи на завет и не я мисля дали й е студено.

Купих днес оризово брашно от биомагазин и другата седмица мисля да я пробвам с домашна оризова каша.

# 433
Здравейте мили мами! И аз съм от мамите дето само кротко си четат и не се включват активно, но с това ревящо бебче трудна работа.  #Crazy Имам едно бързо въпросче. По колко АМ пият вашите бебоци, че моят лакомник яде 6 пъти по 200 мл. и за още пита. Захраних го с тиква, сега яде морков с не особено голям ентусиазъм по 40гр.!   Stop
На точно 5 мес. е и тежи 8800кг. и е 70 см. Едрички сме като тати!  Целувки на всички малки слънчица.  Hug

# 434
  • София
Моят човек не го ще този зимен кош още от 2-месечен и съм на лятна количка оттогава - тя си има легнало и покривало за краката. А като се замисля, че специално го гледахме да е 80см, за да е голям (ние сме високи).  ooooh!

Соник, ти с каша ли почваш захранването? Сподели как се приема.

Да ви питам, изпръхнаха ми бузките от студа. Взех една мустела за студ, но все пак кажете и вие мажете ли лицето с нещо? Аз досега не го бях мацала изобщо по лицето. Само муцуната където се лигави и му слагах бепантен, че се изрина много прееди да излязат зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт