В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 533
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
За смяната на времето, не бях се замисляла, но предполагам, че за известно време ще се нагодим. Иначе нямаме някакъв определен режим, вечер заспива различно в интервала от 22:00 до 00:30, в много редки случай към 21:30, понякога спи един час, събужда се с рев и следва успокояване и приспиване, случва се да се събуди плачейки и посред нощ, тогава заспива с полюшване или гушкане в редки случай стигаме и до хранене. Сутрин става около 8 часа, преди се случваше да спи и до по-късно, но от месец някъде най-късно 8:30 е станала. През деня имаме 4-5 дремвания по 30 мин.

Понеже явно при всички приспиването започва да става по-трудно, предлагам да си обменим опит, кой, как го прави. При нас сега действа един единствен начин, сядам в полулегнало състояние на спалнята, слагам я върху мен по гръбче, като ползвам гърдите ми за възглавничка и започвам да се клатя имитирайки люлка, като същевременно и пея песнички, след като заспи, изчаквам 5 мин. и я премествам в леглото.

# 586
  • София
При мен приспиването беше огромен проблем. Откакто направи 3 месеца, през деня беше 40мин клатене до заспиване, вечр 1ч. кърмене, а понякога и клатене след това. Изчаках го месец да не би да е период. Еми не беше. Та от 4месечен заспива сам. Ритуал си имаме, който завълшва с целувки. Оставям го в леглото и си излизам. Зас ива за 10мин без рев - пее си нещо обикновено и си лапа ръцете.
За да работи всичкото това обаче, аз съм със секундарника. Става сутрин между 7 и 8. След 2ч. И 15мин оставям за дрямка. Спи 1.5ч-2ч, после пак след 2.15 слагам. Ако е станал много рано и ако не съм планирала храненето,така че да се събуди по-рано от 1.5ч от глад, правим и трета дрямка. Там съм по-либерална, а и ми е все тая колко спи на нея, затова е в количката. Вечер пак е на 2ч и половина от последното с буждане, а това се пада между 7 и 8.15 най-късно. И както се сещате всичко се върти ъколо тази програма. Но поне нямаме драми нито с с заспиването, нито с кривеене през деня. Изисква си внимание нон стоп, но е ухилен.

Виж буденето през нощта е друга бира. Това не знам как и кога ще го борим.

# 587
Здравейте момичета  bouquet

Първо да ви се оплача,вчера бяхме на контролен с каката ни SadБронхит.Набързо провери и беба и се оказахме с доста зачервено гърло,следобеда текнаха и сополките.Пълна катастрофа ooooh!От три дни беше доста кривичка,а за през нощта да не говорим,събуждаше се на всеки 30 минути като с аларма,но не съм очаквала да е гърло.Лошото е че мога да й капя само капки в нослето,за гърлото на толкова малко бебенце няма какво да се даде ooooh!
Преди два дни пък я оставих и при свеки за няколко часа пробно,че се двоумим още между градината и бабиния дом.Първия час всичко ок,хапнала добре,свеки успяла да я накара да пие вода #Crazy И после я побъркала направо от рев.Търпяла жената и накрая ми се обади да отивам.Като отидох жената гледаше като натровена,не знаеше какво да каже ooooh!

Направо се отчаях,така се бях зарадвала че захранването върви много добре,режима с спането по принцип няма грешка.Като при tartaleta,два пъти през деня и е много спокойна.Всичко вървеше по план и си казвах, ето ще успеем до декември когато искам да започна работа, всичко ще е нормално.Да ама може и да не е.Или пък избързвам и аз с моите паранои,но тя по принцип е много спокойна и не сме имали проблеми с сън,храна или друго.

Проблема с рева в количката и ние го имахме,бях ви споменавала май преди.Бях спряла и аз да излизам.Опитахме и други колички,от приятели,от магазина дори нови и после ги връщахме след няколко дни.Единствено стои в тази която сестра ми донесе от Бг ,съвсем лятна.А и не само стои ами пее,крещи.Тъпото е че количката е поизбеляла вече,на места дори не може да се изпере.Погледнах в интернет,има ги същите и смятам да поръчам една да видим.Ако ли не и нея ще върна и ще си караме с тази докато се разпадне тотално.

Вечер къпя и слагам да спи най късно в 19.30.Тя и до тогава едвам издържа.Сутрин спи до към 8,9 часа.И с изключение на последните три нощи,спи много спокойно с едно,две мърдания и тя дори не се събужда,ами почва една такава да си върти главичката и да сумти.Аз на секундата съм подала гърдата и за една минута,две е отлепила.Спи при мен на спалнята,че таткото става сутрин рано за работа и ако трябва и да се буди с нас вечер, няма да може да работи нормално през деня.

За моите състояния,породени от стоенето вкъщи с бебето ви бях споменавала и по рано.На моменти имам чувството че губя връзка с реалността.С първото дете майчинството ми беше песен.Най прекрасните моменти от живота ми.Тогава живеехме още в Бг.Имах ежедневни контакти с други майчета с бебета.Прекарвали сме си страхотно HugОт тогава обаче минаха 7 години,аз съм се променила много,живота ми от тогава до сега е преминавал в ежедневна натовареност на работа,много контакти, понеже живяхме и в няколко други държави преди да се установим тук.И в момента не знам на кой свят се намирам.Просто не съм аз smile3518
tartaleta123 ти ме разбираш чудесно виждам.А и както си споменала,наистина след няколко прекарани години тук,на моменти наистина се усещам че закачаме доста вече от техния манталитет Rolling Eyes
Преди известно време прибрах  сестра ми тук.Тя е самотна майка с детенце на 5 годинки.Намерих й работа.Та поне малко се разсейвам и имам кой да ми помага.Ама не е същото де Embarassed

Столчетата сте обсъждали по рано.Нашето е също като на Genni,на STOKKE.То ни е от каката,сега само ще взема седалката за бебе която се прикача към него и сме готови.Иначе наистина става за много дълго ползване.Голямата е на 7 и все още си сяда на него като се храни.

Оплаках ви се хубавко,като си чета объркания пост по нагоре си проличава доста че съм зверски изморена и не мога да си събера мислите,за което моля да ме извините. Cry

# 588
  • София
Bakimoto, само за гърлото да се включа - на нас ни бяха изписали спрей тантум верде, който обаче да пръскаме на езика, вместо на гърлото. Пише, че не става за бебета, но ми обясниха, че било не за друго, ами ментолът се водел потенциален алерген.

# 589
  • София
Аз имам няколко варианта за приспиване и пробвам наред с надеждата все някой да сработи:
1. с кърмене - най-лесно, но за съжаление все по-рядко се получава
2. лягам до нея, гушкам я и започвам да я целува леко по главичката и по лицето
3. с ръка леко я галя по лицето в посока от челцето към брадичката като си задържам ръката върху очите, за да я принудя да ги затвори
4. когато реве истерично и мята ръце и крака и нищо не я успокоява, заставам над нея и й притискам ръцете към тялото, за да кротне. Изглежда малко садистично, но обикновено щом застане неподвижна заспива за няма и минута.
5. има редки проблясъци, в които успява да заспи самичка, аз само подавам бибата като я изпусне.

# 590
Skandity и аз ползвам молфикс но последно взех преди 2 седмици от кауфланд на промоция и много ми изпускат не знам защо така не са ни малки все още дали може да е някоя  дефектна серия  Thinking Thinking Аз със спането нямам проблеми бях ви казала по-рано че много си нанкаме, а иначе ние след като се изкъпем в 20:30 хапваме и в 21:00 сме заспали приспиването става като я сложа в креватчето (нашето е с люлка) и го разлюлея за 2 минути и тя слага ръка пред очите и аз излизам от стаята за да не се разсейва след 10 мин като вляза тя спи не знам какво прави през тия 10 мин.
Някой запознат ли е с това чудо http://www.minimod.bg/16213/sevi-baby-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D … 1%D1%82%D0%B0-lux

# 591
Моята щерка  все още заспива на гърдата.Ако се е случило да е смукала по рано,просто я оставям в леглото като е дошло времето за спане,завивам  с юргана и я оставям сама,заспива до 5,10 минути.И аз като tartaleta123 съм затвърдила режима с две дрямки дневно и самата тя си показва като дойде часът,търка очички,върти се една такава киселка.И наистина вкъщи си спи най дълго,над два часа и е по спокойна след това.
За памперси,аз съм най доволна от Baby Love на DM.

# 592
 Здравейте, приспиването при нас става все късно вечер-между 23 и 1:30.Къпя го към 20 и после яде,но ако заспи докато яде после(след 30-40мин) се буди кисел и с рев.През деня обикновено му се доспива час и половина след ядене.Тогава вземам една възглавничка,слагам го върху краката си,слагам залъгалката в устата,хващаме се за ръце и започвам да люлея и да пея.За сега метода работи безотказно Simple Smile
  tartaleta123,на нас ни бяха изписали сироп Gaviskon(заради рефлукса),който е  със силен ментов вкус и не ми споменаха за възможни алергии.
  Пелени първо ползвахме на Памперс премиум кеър,но почти всеки път детето беше цялото мокро,после минахме на Либеро,но в един момент и те започнаха да пропускат.Сега ползваме Актив бейби и съм доволна.

# 593
Моята дъщеричка почти не спи през деня. Ако заспи докато я кърмя дремва макс.20-30 мин ,но ако я видя че и се спи и си търка очите, лягам до нея, хващам я за ръчичките и я целувам по бузките и очите така че да ги затвори и пак спи най-много 30 мин. Вечер я къпем към 10 яде и си заспива сама.

# 594
Момичета къде сте  newsm78 newsm78 newsm78 хайде още 10 страници дано до края на месеца сме с нова тема че както беше казал някои по назад бебетата ще проходят. Ние с мм имаме годишнина след няколко дни и си мислех че таблета от играта на милка ще дойде за да му го подаря но маи няма да дойде и сега нищо не ми идва в главата дайте някоя насока.

# 595
Това на мъж да вземаш подарък си е сложна задача Thinking. Не знам какво да ти предложа, ако има някакво хоби, купи му нещо свързано с него. Например ММ обожава да ремонтира колите и все търси нещо да ръчка по тях и обикновено му купувам някакъв инструмент, който знам, че иска да има, но все не му се дават пари или нещо подобно.

# 596
  • София
Присъединявам се към мнението на мишка - сложна работа са мъжете.

Моите най-успешни подаръци са все неща, които никога не бих купила  Mr. Green - обикновено безумни джаджи, нещо дребно, но супер 'гъзарско' или нещо, свързано с хобито, което в неговия случай е работата.  Mr. Green
Скрит текст:
той е архитект и всякакви химикалки, архитектурно лего, пособия за дигитално рисуване и прочее простотии са върха

Дайте идея за заглавие на новата тема. Все до зимата ще стигнем дотам. Аз си мисля
Мрачно е навън и капе, майско бебе мама хапе
Или
Майско бебе на диета, хапва каши и пюрета

# 597
Здравей те супер мами имам предвид че на ден правим толкова много неща, че и супермен не би се справил Laughing!
Всеки ден хвърлям по едно око да видя как сте и реша и аз да се включа и айде почва се едно пищене, викане и ако не отида до 5 минути бог да ми е на помощ, няма успокоение!
Сяда ме пред компютъра докато напиша една дума и тя вече е натиснала 100 клавиша Crazy голям майтап сме!
За спането сме като всички явно си е нормално през деня приспивам,приспивам и тя да спи максимум 30 мин. и после пак влизам в ролята на клоун.
Моят метод на приспиване е ужасен(но аз съм си виновна) сядам някъде слагам я да легне върху краката ми и люшкам краката наляво надясно и след 10 минути е заспала в повечето случай, но да чукам на дърво от няколко дена вечер(около 21:30) заспива сама слагам я в леглото бибата задължително преди това и мажа венците с гел,че ни никнат и на нас зъбки и пак до 10 мин е заспала.
За яденето можем да се похвалим че почти сме изместили едно ядене(обяд) вече е опитала картоф,морков,тиква,ябълка и круша като пюренцата си ги правя аз.
Всичко е от градината ни екологично чисто  Wink , а и малката много ми харесва пюренцата.
Мисля си да продължа с банан и да направим почивка на въвеждането на храни.
Това с количката и разходките с нея май е често срещано явление и при нас е така количката се ползва от нея единствено ако спи ако е будна се ползва за носене на багаж Crazy.
Имам голямо желание да разхождаме докато е още топло ама тя не та не да я нося и това ами те ръце не ми останаха, вкъщи я нося вън също а за кръста да не говорим, банята ни е много малка и няма място за корито със стойка та за това ползвам обикновено анатомично корито.
Така вече се събудихме и моята почивка бе до тук !
ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ  bouquet!

# 598
  • София
Това е много яко, определено гласувам за него Joy Joy Joy

И на мен ми е много трудно да избирам подаръци за ММ. Той като си науми, че иска нещо обикновено си го купува веднага и общо взето на мен никога не ми остава какво да му взема. Сега в края на месеца има имен ден, а през декември има рожден ден - и за двете нямам никаква идея какъв подарък да му купувам. Rolling Eyes

# 599
 #Crazy от сутринта едва сега сядам да ям и после чакам кърма  Rolling Eyes

Здравейте майчета Simple Smile  Hug

Мен ми харесва заглавието за хапането, защото в момента сме на тази вълна  hahaha

За подарък - ами, знам ли, може би моите предложения са скучно практични - вземала съм портфейл, пижама, такава мъжка чантичка за през рамо, малка чанта/сак за път (когато е в командировка)...това се сещам към момента...

Може пък чаша със снимка на бебето  Party

За приспиването вчер - вчера се отчаях. Пак в 1 ч и преди това лудо мятане - застава на 4 крака (на колене и на ръце) и почва да пружинира на едно място, защото не знае как да тръгне напред ...и така с часове...аз я обръщам по гръб,пие малко вода и пак се завърта  #Crazy До края на месеца може и да е пролазила  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт