Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №34

• 63 087
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, ако трябва да избирате от къде да закупите скъпа прахосмукачка какво бихте избрали - amazon.de, amazon.fr....другите амазони или бг представител? Моля за помощ - цената е с малка разлика, но си мисля, че може би Амазон са по-коректни спрямо гаранцията и качеството.

# 406
Момичета, ако трябва да избирате от къде да закупите скъпа прахосмукачка какво бихте избрали - amazon.de, amazon.fr....другите амазони или бг представител? Моля за помощ - цената е с малка разлика, но си мисля, че може би Амазон са по-коректни спрямо гаранцията и качеството.

Ако прахосмукачката ти се продава с гаранция валидна в БГ, автоматично значи че е все едно от БГ или от Амазон ще я купиш, сервиза е един.
Ако няма сервиз в БГ и закупиш прахосмукачка от Амазон в случай, че се повреди ще ти я сменят с нова или върнат парите без проблем, няма да чакаш сервизен ремонт 9ако е от склада, тогава само пари се връщат).
Ако обаче купиш от Амазон си вземи доставка до БГ, за да ти върнат в случай на повреда и пощенските по връщането и ако парите си искаш (а не друга) ще получиш и за доставката обратно парите!
Или си предвиди 50-60 лв ако поръчваш уреда с доставка чрез превозвач, толкова би ти струвало връщането с Интерлогистика например!

# 407
Т.е по-добре с чешмяна? Машината е  нова-няма месец от като я ползвам, но да знам за следващата
Не, че е по-добре. Просто и водата от бутилка, а и след миене, оставят следи и камък се натрупва. За следващата просто те съветвам да обърнеш внимание на описанието за почистване, за да не се сблъскате с проблема на Ally_t понеже тези машини са чувствителни и не поддържането им влияе на работата  Hug
Айде после пиши как сте се справили с проблема и дали Делонги купена от чужбина се поддържа гаранционно без заплащане от официалния сервиз в БГ.
Успех!

# 408
Машината е направила 20-ина кафета и то с трапезна вода, едва ли е котлен камък. Водата просто си изтича от резервоара видимо, без значение дали е пусната машината.

Аз имам кафемашина Делонги и шест месеца след експлоатацията й даде същия проблем, при все че ставаше въпрос за по-скъп модел над 300 лева /купувана от БГ/. На ден съм правила по две кафета и съм наливала само пречистена вода от кана Брита или трапезна от бутилка. Смениха й уплътненията гаранционно и вече година няма никакви проблеми. За такава става въпрос http://www.amazon.co.uk/DeLonghi-EC270-15-Bar-Espresso-Machine/d … hi+coffee+machine

Проблемът е отстраним и за някакви гумички, които струват стотинки според мен не си заслужава да я връщаш.

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 15:24 от Greene

# 409
  • Пловдив
ican Набития под баркода. Той би трябвало да носи инфо за това кога е произведен продукта.
Зададе ли марка на продукта?  newsm78

Да, въведох и марката и кода, но ми дава, че няма такъв код. Остава да се надявам, че е в гаранция. Mr. Green

# 410
Много благодаря за отговора drago.
А кой Амазон да избера?
Говоря за Irobot. Имат гаранция в БГ и сервиз, но аз доверие им нямам нещо. На една приятелка и смениха оригиналната батерия в БГ сервиза.

# 411
  • Варна
Аз си поръчах такъв от немския Амазон. Скоро след като го получих имаше проблем с мъничката четка за обиране на боклуци под мебели - писах им да ме насочат към оторизиран сервиз в България или да ми изпратят нова четка (гледах ги в иБей, че струват около 15 долара), а те ми отговориха веднага, че ми пращат нов робот, а аз трябва да им върна стария, като ми поемат пощенските. На това му викам сервизно обслужване! Party Новият, който получих малко след това, работи безотказно вече година и половина. Peace

# 412
  • Варна
А кой Амазон да избера?
Говоря за Irobot. Имат гаранция в БГ и сервиз, но аз доверие им нямам нещо. На една приятелка и смениха оригиналната батерия в БГ сервиза.
Потърси темата за прахосмукачка-робот - има доста информация по въпроса  Peace

# 413
Много благодаря за отговора drago.
А кой Амазон да избера?

От който ти е по-изгодна цената от там поръчай. Вариантите ти са два както писах, или предварително си плащаш доставката до БГ при поръчката и доплащаш разликата от 1% в ДДС-то ако поръчваш до БГ от немския Амазон.
ИЛИ ползваш превозвач с безплатна доставка до Германия и АКО има проблем с уреда вадиш си от джоба спестените от директната доставка 65 лв.
Аз обикновено ползвам втория вариант и мисля позитивно, а ако стане нещо ще ги платя пощенските, но пък на по-късен етап... а ако не се разваля ще се почерпим с тези пари после  Laughing

# 414
  • София
Привет!
Записвам се и аз при вас..
Издирвам нещо интересно за подарък на мъж за 30 годишнина...
Позакъсняла съм малко, защото ми ве за края на месеца, но надявам се да намеря нещо подходящо за около 100лв..
Някой ако има предложения за нещо подходящо, ще съм много благодарна!   bouquet

# 415
Много благодаря на всички. Темата за роботите я изчетох 2 пъти (всъщност 3 теми),но вече никой не пише активно там.
Опцията превозвач и аз съм я отминала, заради гаранцията.
Само последен въпрос към дамата със сменената Румба (пиша от телефона и не мога да копирам ника), колко време беше минало и смениха роботчето? Чудя се дали не ги сменят само първия месец (30те дни)?

# 416
Много благодаря на всички. Темата за роботите я изчетох 2 пъти (всъщност 3 теми),но вече никой не пише активно там.
Опцията превозвач и аз съм я отминала, заради гаранцията.
Само последен въпрос към дамата със сменената Румба (пиша от телефона и не мога да копирам ника), колко време беше минало и смениха роботчето? Чудя се дали не ги сменят само първия месец (30те дни)?
Като ползваш превозвач и те я доставят до БГ НЕ ти пада гаранцията. Не знам от къде всеки 3-ти тук така пише ooooh!
Единственото, което може да ти се наложи е сама да си платиш връщането, но ще си спестила парите от доставката това е!
Гаранция винаги имаш до какъвто и адрес да е доставена и където и да се намира БГ, Г-я, Англия и т.н.

Смяната с нов уред важи за целия период на гаранцията, това си е страндартна практика на Амазон!
30 дни е т.нар. Change of mind период!

# 417
Благодаря отново. Аз не исках да кажа, че отпада гаранцията с превозвач, а че няма да ми покрият после разноските. Явно не съм се изразила добре.
Успешни покупки на всички.

# 418
http://www.amazon.co.uk/The-Solar-Centre-Curve-Motion/dp/B008VB4 … id=A3P5ROKL5A1OLE

Някой има ли впечатления от тези соларни лампи, струват ли си парите, вършат ли си работата, мога ли да я изключа ако не искам да я ползвам през нощта?
Искаме да купим нещо подобно за свекъра ми, има чяст от двора, която не е осветена и такава лампа би била чудесна, но ще бъде на открито и искаме да може да се изключва, не да свети по цяла нощ.

# 419
http://www.amazon.co.uk/The-Solar-Centre-Curve-Motion/dp/B008VB4 … id=A3P5ROKL5A1OLE

Някой има ли впечатления от тези соларни лампи, струват ли си парите, вършат ли си работата, мога ли да я изключа ако не искам да я ползвам през нощта?
Искаме да купим нещо подобно за свекъра ми, има чяст от двора, която не е осветена и такава лампа би била чудесна, но ще бъде на открито и искаме да може да се изключва, не да свети по цяла нощ.

до колкото разбирам лампата се задейства от движение като го засича на 3м и свети 30 секунди като не засича движение

Общи условия

Активация на акаунт