Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 25

• 121 630
  • 772
  •   1
Отговори
# 390
Натравянето с тежки метали е с близки до аутизма симптоми и поведение. Съзнавам, че си правя експерименти с детето, но много време изгубих, а нямам и време. След 2 години той трябва да е първи клас...Не го виждам този момент и от сега ме гони депресията

Hug Hug Hug

Не забравяй че моят син каза първото си самостоятелно изречение от две думи без пекс Мекс и други пособия  на 4 години и 8 месеца. Ето го сега първи клас с другите деца. Гого има потенциал, винаги съм го казвала!.....  и е случил на майка което не е маловажно!

# 391
  • София
Реге, Heart EyesКато бях на очни на 2 преподавателки им го описах и им се видя "странна птица" моя човек...
Констанца, и аз имам да пиша сега домашно за Макатон Wink
Деси, този, който ти е казал, че детето ти има лека форма на олигофрения му кажи, че той е олигофрен. Извинявам се за израза, но това понятие като наименование на психично състояние не се ползва от години!!! Къде живееш? За да знаем какви насоки да ти дадем евентуално Wink

# 392

Ох, май и аз съм понякога "буквалист" - във връзка с обучението си в СУ ли имаш да пишеш това или нещо свързано с Гого? Rolling Eyes

# 393
Реге, Heart EyesКато бях на очни на 2 преподавателки им го описах и им се видя "странна птица" моя човек...

За моят син казаха същото и доц Божинова и Доц. Матанова и доц. Стамболова и прочие... " абе не а аустист но има нещо в него "  - бяха точните им думи. Никой от нас не е нормален в общоприетия  смисъл на думата , мисля аз. Просто има такива,  които правим така че да изглеждаме нормални и други на които или не им се отдава тази мимикрия или въобще не им пука за мнението на околните.

# 394
  Здравей Доника, аз съм от Пазарджик, но предпочитам да ходя до София или Пловдив, защото в този град според мен няма специалисти. Ядоса ме начина по който ми го съобщиха. Отидох за рецепта и изведнъж тази диагноза ми дойде от нищото, а след два часа се промени на аутизъм. Поставиха му диагнозата въз основа на факта, че трудно проговаря, а е вече на три годинки и не яде плодове и зеленчуци в сурово състояние. Той имаше доста скъсена юздичка на езика, която забелязаха, когато беше на година и половина и я оправиха след около два месеца.Проблемите с говора ги отдавах на това, защото едва след отсраняването му започнахме да се учим да се плезим, да пием вода и т.н.,  а и тъй като и баща му е имал този проблем с юздичката и той пък е произвел първият си звук въобще , когато е бил на 3г. От тук ни изпращат на невролог в Пловдив, но ще отидем и  по-другата седмица  до Александровска и ще видим какво ще ни кажат, а през това време смятам да пусна изследвания и за тежки метали.
 Благодаря на всички и ще ви държа в течение!

# 395
  но ще отидем и  по-другата седмица  до Александровска и ще видим какво ще ни кажат

Едва ли ще можеш да осъществиш консултация с "Александровска" в близките няколко месеца, ако имаш предвид клниката "Св.Никола", защото са претоварени. Затова ти пуснах линк с координати на детски психиатър, който има доста опит с аутистичния спектър и е работил в "Св.Никола". Simple Smile

# 396
Деси, наистина за Александровска се чака с месеци  Flutter но не пречи още отсега да звъннеш и да идете, когато ви се падне часът. Иначе аз съм от Пловдив, ходили сме при трима психолози, невролог и психиатър, така че ако решиш нещо за специалисти от Пловдив ми пиши  Hug

# 397
Здравейте, извинявам се за вмъкането в темата, но искам да ви попитам давате ли на децата си някакви медикаменти/добавки за концентрация на вниманието, преди време мисле, че в тази тема четох за някаква храна за мозъка, която много добре действа на децата с аутизъм, но не успявам да намеря името й. Благодаря   bouquet

# 398
Здравей , Костанца, със сигурност ще отида и при този лекар, но сега в четвъртък ще видим и невролога какво ще ни каже. Да му пусна ли изследванията за тежки метали в кръвта?

# 399
Да му пусна ли изследванията за тежки метали в кръвта?
Преди няколко дни rimar, която е като теб все още немного запозната с всички теории за причините за нарушенията от аутистичния спектър, спонтанно коментира, че ако се изследват и деца "в норма", резултатите може би ще са подобни. И няма как да не е така, защото всички обитават една и съща среда. Според мен (не ангажирам никого), една майка на дете от спектъра днес, когато нещата са доста по-ясни в сравнение с времето отпреди 7-8 години, може да реши да го направи за всеки случай, да не изпусне нещо ("ами ако..."), което правят други майки и за оправдание пред родата, че не бездейства. Аз лично не вярвам в съществуването на връзка между тежките метали и нарушенията от спектъра (не ми се влиза в подробности защо). Но ти ще си решиш. Важното е, при евентуално повишено ниво на някой от тежките метали, да не се обсебиш и да тръгнеш само по тази линия. Най-важното е да работиш с детето - сама и със специалисти, ако се налага. Има лесни за приложения стратегии за "отваряне" на детето като например "Son rise", "Floor time" и др., които не са само за деца от спектъра, а изобщо за деца с проблеми в социализацията. Важното е да не са панираш независимо от резултата от консултациите. От това, което пишеш за детето си, съдя, че и да има нещо, то е преодолимо. И бих те посъветвала да направиш консултацията с детски психиатър, колкото е възможно по-скоро. Не разчитай само на становището на невролога. Успех!  Simple Smile

# 400
  • София

Ох, май и аз съм понякога "буквалист" - във връзка с обучението си в СУ ли имаш да пишеш това или нещо свързано с Гого? Rolling Eyes
За СУ-то. С Гого е пробван, но това не е неговия метод Sad

# 401
Благодаря отново на всички и съм много щастлива, че записах час за 16,10,2014г за платен преглед в Александровска. Със сигурност ще работим с всички специалисти , които са необходими, но ми се иска да видя и това, за всеки случай. Мисля че няма да му навреди. Ще ви държа в течение.
Лек и усмихнат ден от мен!

# 402
  • София
Благодаря отново на всички и съм много щастлива, че записах час за 16,10,2014г за платен преглед в Александровска. Със сигурност ще работим с всички специалисти , които са необходими, но ми се иска да видя и това, за всеки случай. Мисля че няма да му навреди. Ще ви държа в течение.
Лек и усмихнат ден от мен!

Снахата записа час за платен преглед, но като са отишли им казали да вземат направление и докато тя с детето е там синът ми е ходил до п-ката и е взел. Така са извършили прегледа и са го включили в някаква програма /не знаем точно каква и най-вече с каква продължителност/. И за този месец имат ходене 2 пъти седмично "играе" с психолог.През септември по време на заниманията са си водили бележки, като на едно дойде и д-р Аврамова да го види на място.

# 403
Здравейте -бях попитала дали някои майки са пробвали лечение с метаболитната терапия с аминокиселини и какви са впечатленията ви но никой не ми отговори!Ако някой е опитал това моля да сподели мнение?Много ви благодаря!!!

# 404
Здравейте -бях попитала дали някои майки са пробвали лечение с метаболитната терапия с аминокиселини и какви са впечатленията ви но никой не ми отговори!Ако някой е опитал това моля да сподели мнение?Много ви благодаря!!!

лечение на кое?

Общи условия

Активация на акаунт