НВ-ВМХ, част 80

• 36 509
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Пак повтарям, ако наскоро е имало рязко ограничаване на въглехидратите, е нормално да започне повече изхвърляне на вода. Но не и да продължи дълго време. Ако продължава, значи има друга причина, а не въглехидратната рестрикция.

Една статия за възможните (според авторката) допринасящи фактори за хипотиреоидизъм: http://www.grassfedgirl.com/10-habits-contributed-hypothyroidism/
1) Нискомазнинни диети
2) Соя
3) Бягане на дълги разстояния (тук вероятно има предвид всякакво "хронично" кардио заради изтощаващия ефект върху организма)
4) Недостатъчен сън
5) Прекалено натоварена програма (много ангажименти/задачи)
6) Диетични безалкохолни (заради аспартама)
7) Алкохол (в големи количества)
Sunglasses Кофеин (също в големи количества)
9) Растителните мазнини (тук има предвид царевичното олио и подобните, които са богати на омега 6 и са извлечени от семена)
10) Глутен
11) Захар
12) Генетичното предразположение

И друга интересна статия, която се разпространява тези дни:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1570677X1400046X
Оказва се, че ако се проследи дадена популация, например населението на дадена държава, за срок от няколко години, то статистиката показва, че ако се увеличи консумацията на въглехидрати с 1%, се увеличава и броят на затлъстелите с 1%. Обратно, ако консумацията на мазнини се увеличи с 1%, броят на затлъстелите намалява с 0,24%.

# 616
  • UK
Добро утро,
положението с тоалетната при мен е същото. Кантарът обаче не показва никакъв минус, възможно ли е да ми е било по-обилно менюто вчера или един ден не е показател?
Къде мога да видя съдържанието на въглехидрати на отделните хран. продукти? Опитах да се регистрирам в един от посочените по-рано сайтове, но нещо не се справям. Има ли нещо по-лесно, някаква по-елементарна таблица откъдето просто да гледам? Simple Smile

Дотук:
З домат, сирене, извара, 3 маслини
втора З: кафе с мляко и мед, нектарина
По-нататък се колебая още.

Коригирам се, намерих си това:
http://hrana.bg/2009/08/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0% … 0%BD%D0%B8%D0%B5/
Ок ли е да се ориентирам по него?

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 09:19 от dejie

# 617
привет-мривет набързо и от мен преди морето

днес си взимам изследванията на ЩЖ
Шоки, мерси за инфото
по няколко точки отговарям  - нискомазнинни диети, раст. масла, глутен, захар и може би ген. предразположеност
аз бих добавила и липса на йод заради почти безсолно хранене при мен
подсладители консумирах само през времето ми на Дюкан, дано не са останали крайни последствия и от това, другото ми стига

# 618
dejie, таблицата ми се струва подходяща. А за теглото е още много рано да се притесняваш Wink

# 619
  • UK
Хаха, демек скоро няма да отслабна.  Laughing

# 620
  • София
Аз харесвам таблицата на Спайдърите: http://spidersport.com/calories.php

За теглото, Шоки има предвид, че отслабването от мазнини става по-бавно, отколкото отслабването при другите диети (от мускули, вода и мазнини), затова резултатите не идват супер бързо и повечето хора обявяват, че режима не работи.

# 621
Хаха, демек скоро няма да отслабна.  Laughing

Нямам това предвид. Laughing Но ежедневните колебания в теглото не са показателни. Следи за промени за по-дълъг период от време - тенденция в дългосрочен план (примерно каква е промяната в рамките на 1 месец). А и ти си съвсем в началото, така че трябва да мине време, докато се адаптираш. Това значи, че съвсем не трябва да гледаш кантара още.

# 622
  • София
И аз съм чела същата статия, като Шоко. Правено е изследване и е установено увеличено количество холестерол при студенти в сесия, счетоводители в годишно приключване и т.н. Simple Smile
Вчера ядох свинско, е не ми хареса, но затова пък много ми харесаха карначетата, не знам до колко удачен избор са за ядене. Вчера не можах да устоя на един пъпеш, 4-5 парченца си гаврътнах..... Blush
Аз пиех много вода и много често пишках и винаги съм била така, сега пия много по-малко вода, но пак пишкам много често.
При мен кантара пада все по-надолу, днес се премерих 57.6кг, без ходене до тоалетната. Корема ми отслабна, като си сложа ръцете на кръста усещам промяна в обиколката.Трябва да се снимам да ме видите. Rolling Eyes
Винаги закусвам яйца, най-лесни са за приготвяне, а най ме защитат бърканите с масло и козе сирене. Днес си направих две яйца на очи в масло и между тях кашкавалче и сиренце. Точа се и на кокосовата палачинка.

# 623
  • UK
Това за 21 дни ли, Ани? Браво Simple Smile
Благодаря. Карам напред пък ще видим. Засега по-важното ми е кърмата. Някак не ми се иска да се хвърлям в дълбокото още в началото. Трябва ми време да свикна с подобно хранене и засега премахването на хляб, зърнени и сладкарски изделия мисля, че е ок като начало. Все пак яденето на огромен брой яйца всеки ден за мен е малко крайно, иска ми се някак да нагодя нещата с тях, примерно до 3 на ден, а останалите мазнини да ги наваксам с нещо друго. Но ще го мисля как да стане. Кокос много обичам, ядем редовно, сокът го изпива дребния, аз ям повечето месо, на стърготини не купувам.

# 624
радост неземна, честита радост и лека бременост ти пожелавам  Hug
след 3тия месец може би ще ти се оправи възприемането на месо и яйца

dejie ти ли правеше преди какланетиката в темата за домашните тренировки?
махни го тоя мед, нищо не правиш с толкова въглехидрати
а и кафето е по-хубаво неподсладено  Flutter

# 625
Ех,тази таблица е страхотна,не знаех за много продукти и техните калории,знаех ,че бирата е калорична( добре,че пия бяло вино  Embarassed  ) и за храните е много интересно за мен Simple Smile
Да Ви кажа за диабета: говорех с бащата на един мой приятел ,той е диабетик и още преди години,години са му казали на човека да не яде хляб,ориз,картофи и т.н казвам това,защото виждам,че се дискутира по темата .

# 626
  • UK
Нищо не съм правила аз, никога не съм правила упражнения. Предните два дни тук с  момичетата коментирахме меда и решихме, че като за мен бива по една лъжица на ден, като за начало, като за кърмачка. Аз дори обмислям въвеждане малко на картоф или нещо друго, тази загуба на течности ме притеснява, кърмата намаля, надявам се това да не продължава дълго.   

# 627
  • София
А да питам купуващите стърготини, какви купувате?
Запазих си час за ендокриноложката на едно момиче от алтернативата, ако си спомнят запознатите. Утре съм при нея, после ще докладвам. За непознатите, момиче с инсулинова резистентност, попада на добър ендокринолог, който й препоръчва НВ-ВМ хранене и никакви лекарства. Peace
П.П. Честита радост на Радост неземна. Лека и безпроблебна до термин. Искам и аз...

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 10:22 от ANI BANI

# 628
  • София
О, Радост, за малко да изпусна. Много, много честито!
За твое успокоение ще кажа, че през 10-11-та седмица ми беше толкова гадно, че карах само на препечен хляб и домати Embarassed Изобщо не можех да погледна месо, а умирах за него преди това. Но след 12-та гаденето отмина и се върнах към любимите неща.
Аз си мисля, че мазнините за сваляне след това ми бяха точно от този период, но нямах избор тогава. Та знам какво е  ooooh!
Казват, че тогава жената не трябва да се ограничава, защото организмът си искал въпросната храна, заради някакъв недостиг. Но аз това не го вярвам, като се има предвид, че сънувах само кренвирши  Mr. Green

И малко мои наблюдения и размисли.
Макар и не винаги (но достатъчно често) по време на бременността да се достига до гестационен диабет, мисля, че всяка бременна, в една или друга степен, страда от инсулинова резистентност (гестационна инсулинова резистентност?). Като това е един абсолютно нормален механизъм, който помага на организма да натрупа мазнини, с които да се гарантира храненето и отглеждането на новия човек. Друг е въпросът, че при изобилието на храна в наши дни, трупането на запаси се оказва  абсолютно излишно.
Тоест, фактът, че кръвната захар е в норма, не гарантира, че инсулинът е в норма. Но при нас, естествено, се прави само изследване на захарта по време на бременност. Още един довод  -  счита се, че бременните над 35 са рискова група за гестационен диабет. Според мен това се дължи на високата кръвна захар, в резултат на спряното възпроизводство на бета клетките на панкреаса, които секретират инсулина, след тази възраст.

Другите бонуси за мен на ВМ-НВД по време на бременност бяха, че нямах киселини последните месеци и хемоглобинът ми беше висок през цялото време.

Дано ти бях полезна. Лека бременност ти желая!

Здравейте и от мен. Чета ви всеки ден и вече не издържам да се скатавам...
Скрит текст:
В последните 2 месеца въобще не съм била режимна. Причината е уважителна - ще си имаме бебе... Обаче всичко започна с голямо гадене и липса на апетит и единственото, което можех да ям бяха плодове. И така до преди 2 седмици. Сега започнах да ям кисело мляко с протеин на прах и мазно сирене, малко риба, оризовки, оризови нудъли, салати със зехтин. Храненето ми е просто потресаващо, свалих килограми, но реално изгубих мускули и краката ми станаха отпуснати и меки. Много съм отчаяна вече и не знам как ще я карам за напред с толкова много въглехидрати започвам да се притеснявам и от гестационен диабет. Нищо от любимите ми храни не ми понася - яйца не съм яла от един месец поне, месо също трудно преглъщам. За това взех протеина, Иначе тренирам по малко и ходя много пеша. И аз не знам защо ви занимавам с моите драми, но ако някой има успокоителна дума ще се радвам да я прочета. Надявам се и Асос като най-скоро била в моето положение да даде едно окуражително рамо и да каже как беше при нея.  Hug Помня, че съм чела че си е спазвала режима почти през цялата бременност и само един кратък период се е хранила с въглехидрати. И после нямаше и особено много излишни килограми, а аз както вървя кой знае колко мазнини ще кача.  Confused

# 629
Да Ви попитам хапвате ли сусамов тахан и има ли смисъл да си купувам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт