Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 663
  • 964
  •   1
Отговори
# 180
  • София
deska81, не можеш ги дебна за смяна на собственика/акционерите всяка седмица.

Изглежда се повтаря случаят със СИБАНК.
E trudno e da,no ne vsiaka sedmica se smeniat.ako se interesuvash doli gore moje da si izgradish mnenie za povecheto banki.kogdto neshtata v garcia biaha zle vsichki gracki banki biaha zle.prava si che e trudno no ..

# 181
deska81, не можеш ги дебна за смяна на собственика/акционерите всяка седмица.

Изглежда се повтаря случаят със СИБАНК.

А къде се дебне дали се сменят акционерите? Ако се смени мажоритарен собственик няма как да стане тайно, това са сделки за милиони след тежки процедури и не става ей така от днес за утре.

А по въпроса за банката, те са го казали на пресконференцията, няма какво друго да се каже - банката няма ликвидност. От ясно по-ясно.

# 182
  • София
Ами като ти пуснат хиляди заявки за теглене в брой за 5 дни много ясно, че ликвидността ще изфиряса - сега ще трябва да посъбират малко и като успокоят топката се надявам да се разминат големите проблеми.

# 183
Нещо ми звучи много странно това с тегленията? За каква сума са били тези искания за тегления, примерно? 500 000 лв. , 1 000 000 лв.?

# 184
  • София
Ааа, ако знаех  Grinning, просто предполагам, че са имали стресиращо много заявки.

# 185
За мен е невъзможно банката да остане без ликвидност заради искания за тегления, пуснати за 2-3 дни.

# 186
  • София
Prosrocheni vzemania po golemi krediti otpusnati na problemni firmi koito ne mogat sa pogasiavat kreditite.prosto e
Ako imate pari.davate gi na zaem.samo che nikoi ne vrashta!?!?kakvo stava?no pak kaVam imam golemi sumnenia che shte se stigne di falit.shtw se naleyat pari.shte se prodade.sgte se rekapitalizra
...

# 187
Именно - не е станало от исканията за тегления, а от необслужвани кредити.

Нали някаква руска банка искала да участва, т.е. да стане мажоритарен собственик, тука има някаква врътка и с Южен поток сигурно Rolling Eyes

# 188
там не бих вложила пари , никога ,
не мисля , че ще фалира , от ДПС искат да разкарат Василев и ще го направят ,

голяма част от парите на дуржавните предприятия се държат там , какво ще стане през тези три месеца с тези предприятия ?

# 189
Финансовия министър в централните новини на БНТ каза, че възоснова на някава наредба парите на държаваните предприятия трябвало да са по не повече от 25 % в дадена банка.

# 190
  • София
Миналата седмица шефката на новините на ТВ7, която по случайност е сестра на Зинаида Златанова, напусна изневиделица. До снощи не е имало спад на акциите на КТБ, а от днес акциите и на други търговски банки падат. Днес БНБ отне правата на акционерите на КТБ, които държат над 10%. Не съм на ясно каква е стандартната процедура в такива случаи, но съвсем случайно руската ВТБ притежава по-малък процент и съответно право на глас. И още по-случайно от днес Симеон Дянков влезе в надзора на руската  ВТБ, който пък преди това осигури придобиването на акциите от страна на ВТБ. Няма случайни неща, хора. Според мен това си е подготвяно и 200те човека на опашката пред банката от репортажа са удобното оправдание.

# 191
Аз също мисля, че има сценарий, някакви хора си движат техните интереси, нас ни мятат по върбите както винаги Tired

# 192
Не ги изтеглихме и сега ни е неспокойно, меко казано.
Добре, ако след 3 месеца банката отвори и всички съответно се юрнат
да си теглят парите, пари ще има ли...

# 193
Добре де...станалото -станало...За депозитите ще чакаме /а дано чакането завърши щастливо Wink/, но сега за сметките, по които си получаваме заплати, детски кво праим?
От години съм клиент на КТБ, доволна съм и нямам взимане -даване с другите...В коя да отида?  newsm78
Не се притеснявай.
Парите ще  продължават да пристигат по сметката ти и така след 3 месеца тамън ще си спестила нещо и ако разрешат да теглиш заминаваш на почивка късната есен. Simple Smile

# 194
  • софия
Добре де...станалото -станало...За депозитите ще чакаме /а дано чакането завърши щастливо Wink/, но сега за сметките, по които си получаваме заплати, детски кво праим?
От години съм клиент на КТБ, доволна съм и нямам взимане -даване с другите...В коя да отида?  newsm78
Не се притеснявай.
Парите ще  продължават да пристигат по сметката ти и така след 3 месеца тамън ще си спестила нещо и ако разрешат да теглиш заминаваш на почивка късната есен. Simple Smile

Тамън и ще се е отървала от излишните килца, ако има такива,защото ще я кара на фотосинтеза. И семейството й също.
Вие добре ли сте дори и да се шегувате по подобен начин?

Има една приказка "Не носи всичките си яйца в една кошница". Не е прагматично всичко да ти е в една банка. Нека ти рекламират друго.

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 07:26 от zvanche

Общи условия

Активация на акаунт