Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 726
  • 964
  •   2
Отговори
# 330
Ееее, айде сега. Въпрос на вкус и лични предпочитания. И аз си имам симпатии, които са непопулярни. Аз пък Дянков го харесвах и още го харесвам. Мисля, че е много добър финансист. Лично мнение. И само той да беше...имам си любимци, които особено напоследък са под страшни атаки.
Но аз от личен опит усетих коренната промяна в обслужването от НАП например. Чак първите пъти се стъписвах, когато вместо да ми хвърлят входящия номер и да ми кажат да дойда след 7 дни за справката, ми предлагаха да седна, за да проверят дали всичко е наред и да ми дадат справката веднага. Да не съм се разкарвала втори път, ако фирмата била изрядна  Shocked Преди съм се молила, ако може поне да не е за 7, а да е за 5 дни - не и не. Такъв бил срока. Та ей такива дребни работи на ежедневно ниво дори ме радваха. Но и по-макро нещата харесвах. Само тая единна сметка малко омаза нещата, но пък който не работи - той не греши. 

# 331
Като заинтересован депозитант в КТБ следя какво се случва последните 2-3 дни.Не ви ли се струва прекалено голямо съвпадението, че докато в София се провеждаше пресконференцията на БНБ, в почти същото това време Дянков беше избран в надзорния съвет на руската ВТБ, която пък от своя страна държи 9.9 % от дяловете на КТБ, т.е. точно толкова, че да не е изключена от управителния и надзорния съвет по време на специалния надзор от БНБ, т.е. правата и се запазват....Макар че специално в случая мен лично ме интересува да си получа парите без значение от кого и в името на какви врътки, като например, че цв.Василев сдава тази банка на руснаците, а в замяна му  оставят 2-те новопридобити. В същото време пък руснаците са супердоволни, че най-накрая имат банка в Бг и то не коя и да е....парите на енергетиката са в нея. За мен лично това е сценарият.Ако греша, моля поправете ме

Сега и ако някой обясни защо им е на руснаците да инвестират още в поизточена полуфалирала банка с лоша репутация? От която много държавни дружества уж вече предвидливо си били дръпнали парите (та оттам и част от настоящата криза). Продажба, та продажба - ама защо? Лаик съм, и ако на вас ни е очевидно, не ме съдете, а обяснете човешки. Наистина ми е интересно, при положение, че обикновените депозанти след шока, който изживяват, естествено, че няма да си оставят парите там, стига да се докопат до собствените си спестявания някога.

# 332
Дянков е отличен финансист , той няма нищо общо ...

учудва ме фактът , че на Дянков ( банката е руска , не е негова ) не се доверявала ,
 а на ДПС се е доверила : )))

# 333
Не смятам да си тегля спестяванията, ако банката се оздрави. Peace

# 334
Ох, аз малко лаишки да попитам. Не казвам, че не е вярно, защото не мога да знам, но се чудя от дни. Като са си изтеглили парите тия държавни дружества, къде ги сложиха? Че не се разчу. Пък едно такова преместване няма как да остане скрито-покрито. Това са държавни дружества все пак. Та коя банка си избраха и как стана ей така за дни - избраха я, одобриха я, преведоха парите и никой нищо не знае по въпроса.
Всички казват изтеглиха ги, но никой не казва къде ги сложиха. Надали са под някой дюшек.

# 335
Аз пък Дянков го харесвах и още го харесвам. Мисля, че е много добър финансист. Лично мнение.

Това е и моето лично мнение.

# 336
Това и направих: отворих сметка в друга банка, за да се прехвърли в нея сумата, но мандалото беше вече паднало.Абсолютно е вярно, че здравето не се купува с нищо, но как човек да е спокоен щом спестявянията на целия му живот са с неясно бъдеще. Не съм на 20, 30 , че даже и на 40 години, че да ги изработя наново, камо ли пък да и спестя, за по-младите - да, съгласна съм, времето и възможностите са пред тях, но за човек в почти пенсионна възраст....едва ли....Просто гледната точка е различна в зависимост от възрастта...

# 337
Ох, аз малко лаишки да попитам. Не казвам, че не е вярно, защото не мога да знам, но се чудя от дни. Като са си изтеглили парите тия държавни дружества, къде ги сложиха? Че не се разчу. Пък едно такова преместване няма как да остане скрито-покрито. Това са държавни дружества все пак. Та коя банка си избраха и как стана ей така за дни - избраха я, одобриха я, преведоха парите и никой нищо не знае по въпроса.
Всички казват изтеглиха ги, но никой не казва къде ги сложиха. Надали са под някой дюшек.

Много забавно. Оценявам иронията ти.

И все пак? Едва ли всички биха си възстановили доверието като хепи мама, особено ако се окаже, че не става дума за медийна атака, а за реални проблеми с парите на банката.  

# 338
Аз нямам никакъв интерес да сменям банката, ако остана при същите условия.
А, че парите няма да ми се изгубят съм абсолютно сигурна. Peace

# 339
  • Перник

Това се чудя и аз newsm78, както и за обикновените вложители Rolling Eyes Как така смеят да се разнасят с определени суми по улиците? И по какви критерии избират новата банка? Където и да питаш, всеки ще каже, че тяхната банка е най-стабилна. Или пък ще си ги държат в къщи Rolling Eyes

Зина, страхотни съвети и мнения Hug

# 340
Доверието е друга страна на въпроса. Да, някои няма да си го възстановят, други може би ще, а трети сигурно не са го и губили. Това е нормално. Има обаче и вариант, ако банката заработи отново, след време да се ползва дори с по-голямо доверие от сега. С ПИБ какво стана? Изплащаха хората на всички, които се редиха на опашки, а после някои клиенти пак се върнаха там. Това времето ще си покаже.

Но ми е интересно как някой казва нещо и лавината тръгва. И това, и че нямало срокове за изплащане на парите, което значело че могат да се мотат вложителите по 10 години (при 5 годишна давност на взиманията) и какво ли още не. Ако щеш и Костинброд беше същата схема. Пусни слуха, създай достатъчно истерия, за да докараш хората до състояние, в което не могат да разсъждават дори, пък после избягай от отговорност и кажи, че нямаш вина за това как са ти интерпретирани думите. Ти си изказал предположение. Какво си виновен, че някой не го е проверил, пък и го е интерпретирал погрешно. Мая Манолова даже не беше разпитана за "сигнала" за Костинброд. Отговорност няма да бъде търсена и на изказалите грешни мнения и направили грешни анализи и в този случай. Независимо кои ще се окажат те.

Мисля, че когато излезеш и кажеш например, че във фонда няма достатъчно пари за спестяванията, правиш точно това. Хората веднага решават, че няма да има пари за всички (което никой реално не е казал). Създава се напрежение. И ако накрая всичко се реши така, че вложителите да са удовлетворени, би трябвало на този, който дори не си е направил труда да се доизкаже напълно и да каже какво според него ще се случи, да му се потърси отговорност. Но то е като рекламите - никой не ти казва, че продукта е безвреден. Ти си го решаваш, на база внушението. После - виновни няма.

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 13:15 от ZinaSt

# 341
Като заинтересован депозитант в КТБ следя какво се случва последните 2-3 дни.Не ви ли се струва прекалено голямо съвпадението, че докато в София се провеждаше пресконференцията на БНБ, в почти същото това време Дянков беше избран в надзорния съвет на руската ВТБ, която пък от своя страна държи 9.9 % от дяловете на КТБ, т.е. точно толкова, че да не е изключена от управителния и надзорния съвет по време на специалния надзор от БНБ, т.е. правата и се запазват....Макар че специално в случая мен лично ме интересува да си получа парите без значение от кого и в името на какви врътки, като например, че цв.Василев сдава тази банка на руснаците, а в замяна му  оставят 2-те новопридобити. В същото време пък руснаците са супердоволни, че най-накрая имат банка в Бг и то не коя и да е....парите на енергетиката са в нея. За мен лично това е сценарият.Ако греша, моля поправете ме

Сега и ако някой обясни защо им е на руснаците да инвестират още в поизточена полуфалирала банка с лоша репутация? От която много държавни дружества уж вече предвидливо си били дръпнали парите (та оттам и част от настоящата криза). Продажба, та продажба - ама защо? Лаик съм, и ако на вас ни е очевидно, не ме съдете, а обяснете човешки. Наистина ми е интересно, при положение, че обикновените депозанти след шока, който изживяват, естествено, че няма да си оставят парите там, стига да се докопат до собствените си спестявания някога.
Прочети за Южен поток всичко,което има в Уики,само бълг. участък е 3.5 млрд.,кой ще финансира и при какви условия,заеми,лихви,неясноти и т.н.И това едва ли е цялото инфо.

# 342
Дянков е отличен финансист

По чии критерии?
Всъщност, може и да е добър финансист, но като министър се оака тотално.

# 343
В блога си Илиан Василев прави следния коментар за Дянков и сценария за КТБ:

"Имам чуството, че се разиграва някакво представление, за да се прикрие истинското действие, което се разиграва зад кадър. Изглежда този някой неистово и спешно иска да кешира властта и осигури сделки, които да му осигурят финансов ресурс преди следващите избори - вероятно те и затова се бавят.
Най-главното, да осигурят позиции и власт в бъдеще - или като опозиция, или като управляващи.
Или примерно този някой да съдейства най-накрая "Внешторгбанк" да купи КТБ, защото досега руска банка не можеше да влезе в България. И от там да започне експанзия с придобиването на активи в ключовите отрасли.
Това, което не успяха да направят чрез проектите АЕЦ "Белене", "Бургас-Александруполис" и "Южен поток", да го направят чрез придобиване на стратегическа банка.

Пак съвършено "случайно" Симеон Дянков тези дни стана и член на Наблюдателния съвет на ВТБ.
Известно е, че за "мили очи" Кремъл няма да направи ноторно известния с нескопосаните си изказвания против Русия бивш финансов министър член на надзорния орган на стратегическа за външната експанзия на Москва банка.
Всеки в надзорния свет има роля и място - трябва да допринесе с нещо за целите на ВТБ. Погледнете кого измества Дянков и списъка с чуждестранните членове в надзора - шефа на "Северен поток", шефа на най-голямата френска компания за инфраструктура "Винси", на която е отредено специално място в изграждането на пътната инфраструктура в Русия, шефа на нефтения фонд на Азърбайджан, чийто финансови ресурси са привлекателна цел за всяка инвестиционна банка и... Симеон Дянков!?

А КТБ е структурна банка и входна врата за нашата енергетика. Особено, ако през нея минат милиардите на "Южен поток"."

Толкова от мен за "много добрия финансист" Дянков.

# 344
  • тук и там
Ами 130 милиона от парите на държавните дружества все още са в КТБ.Предполага се че останалите им пари са разпръснати във няколко банки,защото не би трябвало повече от 25процента да са в една и съща банка.До преди една година имаше около 700 милиона само на БЕХ във КТБ,да не говорим за останалите големи дружества. :peace
Толкова за това къде са отишли парите на държавните дружества.И нали не смятате за случайност това,че всички големи дружества си държаха парите точно в тази банка...

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 13:50 от Kaisia

Общи условия

Активация на акаунт