Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 665
  • 964
  •   1
Отговори
# 705
  • София

''ми , ми ..''
точно тази банка дава нереално високи лихви и така са направени условията , че не трябва да си теглиш парите,
има кредити на 7,25 % ,те дават лихва на депозит 8,85  % !?!?
на ДПС ли са Райфензен , Алианц , Прокредит, Сосиете Женерал - не , но не дават високи лехви , пък бай Ганьо си обича тарикатстването , нали , а после друг му е крив
гръцките банки не се ползват с доверие във форума , но Доган и Пеевски , които грабят цялата държава - да  ... : )))
[/quote]

bouquet

# 706
И ти си права трудно е, но ако банката австрийска, белгийска, немска, ще е по-трудно собствениците да се управляват от наши полическо обвързани хора...така мисля Simple Smile
Но те си гледат собствените интереси, а не българските. Освен това, така печалбите отиват за техните държави. А печалбите на българските банки са си наши. Все пак може логично да се предположи, че българите имат по-голям интерес за просперитета на собствената си държава. Потреблението на всякакви български стоки и услуги стимулира нашата икономика, а не нечия чужда.

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 12:01 от hjkl;

# 707
  • Бургас
Ми на кой друг. То цялата държава е на ДПС.

''ми , ми ..''
точно тази банка дава нереално високи лихви и така са направени условията , че не трябва да си теглиш парите,
има кредити на 7,25 % ,те дават лихва на депозит 8,85  % !?!?
на ДПС ли са Райфензен , Алианц , Прокредит, Сосиете Женерал - не , но не дават високи лехви , пък бай Ганьо си обича тарикатстването , нали , а после друг му е крив
гръцките банки не се ползват с доверие във форума , но Доган и Пеевски , които грабят цялата държава - да  ... : )))

Къде са тези депозити от близо 9%. Моя е 4*4 на 6,9% годишна лихва.
И защо да сме "алчни" и "тарикати", че сме си вложили там парите. То по тази логика и да работим безвъзмездно. Нормално е да отидеш там, където ти дават най-добрите условия. В крайна сметка има хора, на които мама и тати не са им дали наготово апартаменти/коли и пари и разчитат единствено на собствените си сили и пари. Логично е да се чудиш как да си умножиш парите, ако искаш да си купиш жилище и да имаш дете, преди да станеш на 40г.

# 708
  • София
Само да ви предупредя, че ако продължавате в същия дух, съществува огромна вероятност да заключат темата, така че бих предложила да си изяснявате отношенията на лични, темата е полезна за някои хора, ако за вас е само забавление  Peace

# 709
Мецане , говориш като някой , който не си вярва , но много иска да убеди другите , затова лично аз си помислих , че работиш там : ))

Пеевски има нова банка , като даде и там 6-7-8% ти ще си вложиш ли парите ?

# 710

Тази тема не е полезна. Самият факт, че я има, създава психоза. Техническите стъпки за теглене ги има на всеки специализиран сайт вече. Всеки средноинтелигентен може да се осведоми.
Колкото до парите и кой е заинтересован - всички ще платим тази сметка. Фондът, парите от фискалния резерв, заемите за погасяване - това са наши пари, на всички, които ще изгорят.

# 711
Аз по темата съм го казал няколко пъти - няма никаква опасност някой да си загуби парите.
Първо, КТБ не е фалирала и няма да фалира, тя има много активи, има над милиард, май че 1,2 млрд кеш. БНБ, че и правителството, ще вземат мерки, защото през 2014 година в държава от ЕС не може да се допусне да стане паника и да се разклати банковата система - самият ЕС няма да го допусне. Ето в Гърция при всичките им проблеми и свръхзадлъжнялост, да сте чули някоя банка в Гърция да е фалирала? няма такива.
Законът за защита на влоговете, ДО ПРИЛОЖЕНИЕТО НА КОЙТО НЯМА ДА СЕ СТИГНЕ, защото КТБ няма да фалира, е общоеврпейски, в смисъл, че има аналог във всяка членка на ЕС, това е ОБЩА КОЛЕКТИВА СИСТЕМА ЗА СИГУРНОСТ В ЦЕЛИЯ ЕС.
Не случайно в нашият закон пише, че вложителите в банки, които не са юридически лица тук, а само клонове на чужди банки, са защитени от аналогичните закони в другите членки!
Този праг 100000 евро е общ за всички членки!

Кой ще позволи на България да допусне масова паника и фалит на банки? Ние сме част от ЕС.

Ако, въпреки всичко, се наложи да бъде приложен този закон, то средствата във Фонда, съвместно с активите на банката, са напълно достатъчни да бъдат покрити всички депозити! Никой няма да допусне някой да загуби пари, дори и най-дребният вложител, защото това е ако щете и против интересите на най-богатите и най-силните, които имат вече огромни капитали в българската банкова система, за разлика от 1996 година, и ако изгорят дребните риби, ще изгорят и те.

Има и законова рамка, и механизми, и регулации. Българските банки имат около 20% ликвидност, което е В ПЪТИ ПОВЕЧЕ от ликвидността на европейските банки! Никъде в Европа банките нямат толкова кеш спрямо общото балансово число, както у нас.

Капитали в България има, смехотворни са твърденията, че парите са в чужбина. Има основни закони - както токът и водата се движат по пътя на най-малкото съпротивление, така и капиталът винаги отива там, където печели най-много от лихви. Е, къде са най-високи лихвите по кредитите в целия ЕС, къде най-много реват хората по този повод? Ами у нас, разбира се.
Ами ето - тук капиталите печелят най-много, вземат най-големи лихви, кой ще е луд да ги маха от тук и да ги насочва в чужбина, където възвращаемостта е в пъти по-малка? Няма такъв луд банкер, особено пък чужденец, уверявам ви.

Всички могат да спят спокойно, ето ако искате и Каролев го казва същото, а той поне не е обвързан с никоя партия.
Друго няма какво да се каже повече, само ще се повтаряме до втръсване.

# 712
не го увъртай - 1.реално ли е държавата да гарантира нереални лихви ?
2.ти самият имаш ли такъв депозит, като е толкова сигурно ?

# 713
Само в нашата държава можем да вярваме на грозни и спекулативни слухове. Какъв народ сме?

# 714
Какво означава нереална лихва?

# 715
Аз само се чудя за чий им е да правят одит, като в бг-мама всичко си пише. Simple Smile

Тъпото е, че ако се окаже, че наистина са поизлезли малко повечко пари за "инвестиции", дупката ще се покрие с държавни пари. Тъпо е, нали?

# 716
# 717
не го увъртай - 1.реално ли е държавата да гарантира нереални лихви ?
2.ти самият имаш ли такъв депозит, като е толкова сигурно ?

Нищо не увъртам, но на вас очевидно ви е трудна материята, без да ви обиждам. На различните хора им се удават различни неща, на мен пък ми е трудно да рисувам, например.

Лихвите не са нереални, доколкото лихвата е пазарната цена на капитала и щом дадена банка е преценила, че може да плати определена цена за ресурса, то тя я плаща. Тъй като всички банки са на печалба, и то голяма, значи добре си правят сметката колко могат да си позволят да плащат за ресурса.

По-горе сте писали:
Мецане , говориш като някой , който не си вярва , но много иска да убеди другите , затова лично аз си помислих , че работиш там : ))

Напротив, изобщо не говоря като някой, който не си вярва - както виждате, аргументирам се, със закони, с отчети, но очевидно за вас са трудни тези неща, пак казвам, не целя да ви обидя, за мен пък са трудни други неща.
Никого не искам да убеждавам, а просто споделих някои работи поради това, че просто познавам материята. Хайде останете си със здраве, аз излизам от темата, щото няма повече какво да се каже.

# 718
http://pik.bg/%D0%B9%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%BE% … 2-news195919.html

И други интересни заглавия. Още по интересно е че това е сайта на Пеевски.

# 719
Тъпото е, че ако се окаже, че наистина са поизлезли малко повечко пари за "инвестиции", дупката ще се покрие с държавни пари. Тъпо е, нали?
ти всичко казваш от самото начало , но ме съмнява , че те разбират ...

Общи условия

Активация на акаунт