Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 659
  • 964
  •   1
Отговори
# 900
  • Пловдив
как какво правят тези "горе" - посъбраха малко лихвички от предсрочно изтеглени парици...ето ти ги милионите и как отиват в джобовете без да се тълпят по опашките!

# 901
Борд не пада с фалит на 1-2 банки.
На една, две - не. Но човешката глупост е безкрайна.
Peace

# 902
  • Бургас
Борд не пада с фалит на 1-2 банки.
На една, две - не. Но човешката глупост е безкрайна.
Peace

Никога не подценявайте средностатистическия българин с отрицателен коефициент на интелигентност.

# 903
  • София

Ако фалира банката, няма да има значение валутата.  newsm78 Или греша?

Ако, не дай Боже, банката фалира, Фондът за гарантиране на депозитите в банките изплаща само в български лева като обръща депозитите в друга валута по курса на деня на обявяване на фалита.

Това ми го казаха и на мен /банков служител/. Явно информацията е достоверна. Истерията сега е за обезценяването на лева през уикенда. Как ще стане, нали банките затварят в 16:30ч.?  Tired

Няма ли да се намесят от МВФ?  newsm78 Аз очаквам реакция от Брюксел. Спасиха Гърция, сега сме ние наред.  Tired

# 904
В повечето интернет медии, където има информация за създалата се ситуация с банките в момента, са ограничили коментарите. Ето:

"ограничихме коментарите към статиите на основание Чл.152 „а” от Закона за кредитните институции." или по призив на Комисията за финансов надзор.
Ограничени са, защото троловете са във вихъра си сега и нищо не може да ги спре, освен заключване на коментарите.
Правилна е тази мярка и няма нищо общо с цензура  newsm10

# 905
  • София
Правилна е тази мярка и няма нищо общо с цензура  newsm10

+1  Peace

# 906
  • София
Не знам дали не е добре и тази тема да бъде заключена:thinking:?

# 907
  • София
Не е добре, иначе как ще успокояваме хората  Peace

# 908
Няма ли да се намесят от МВФ?  newsm78 Аз очаквам реакция от Брюксел. Спасиха Гърция, сега сме ние наред.  Tired

Обаче ние сме далеч от фалита. Какво има да реагират? Вчерашният заем доста ясно го показа. http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/analizatori-inves … bylgariia,175167/

# 909
Няма ли да се намесят от МВФ?  newsm78 Аз очаквам реакция от Брюксел. Спасиха Гърция, сега сме ние наред.  Tired

От какво да ни спасяват МВФ? От собствената ни простотия? Банковата система си е съвсем наред и без никаква нужда от помощ. Сравнението пък с Гърция е съвсем неуместно.

# 910
  • Бургас
Следя написаното тук и на други места. Трудна ситуация, спор няма. Но едно нещо буквално ме натъжава. Масово едни хора наричат други овце, тъпи, глупави и т.н. А истината е толкова проста.  Една част от нашите съграждани умират от страх да не бъдат излъгани отново. Това не ги прави тъпи, овце, глупави и т.н. Сигурна съм, че голяма част от теглещите хора са къткали парите си с години. Може да са смешни 5000лв., но са събирани с години. Е това е страшно. Да нямаш доверие ни на банка, ни на държава. И на всичко отгоре да си окачествен като животинка.
Не обичам финансови размисли. Влоговете ми си стоят, по простата причина, че не разчитам на тях. Няма и да тегля нищо.
Но като си помисля, че бедната ми баба например, като чуе новините ще се побърка от ужас, че парите и може да заминат. И ако вземе, че ги изтегли ще да е овца...  
Някак много бързо пак съдим, разсъждаваме и т.н.
Каквато и да е целта на тази масова паника, следва подбудителите да бъдат наказани. Не само за дестабилизацията, но и за всичките емоционални щети, които ще и са нанесли.

# 911
  • Разпиляна във въображението
Не е добре, иначе как ще успокояваме хората  Peace

Аз не виждам някой да се успокоява. Все едни и същи въпроси се задават, отговаря се и след някое и друго мнение, отново същия въпрос и паника. Направо се чудя на търпението на някои потребители да продължават да обясняват, а никой да не ги разбира.

# 912
  • I want it all and I want it now.
Не се вкарвайте в филми  Laughing
Щом оцеляхме след края на света  Laughing и това ще мине и замине.
Няма нищо страшно .
Просто някой има интерес народа съвсем да се побърка и явно успява.

# 913
БНБ защити банката. Немци (Saving Global) инвестират в момента 300 млн. в нея. Едва ли щяха да налеят толкова пари, ако имаше проблем. Банката е стабилна, спрете се!

# 914
  • София
БНБ защити банката. Немци (Saving Global) инвестират в момента 300 млн. в нея. Едва ли щяха да налеят толкова пари, ако имаше проблем. Банката е стабилна, спрете се!
Това къде го прочете?

Общи условия

Активация на акаунт