Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 660
  • 964
  •   1
Отговори
# 150
# 151
И аз имам депозит в КТБ! И сега какво??? Изгоряха ли ни парите?

# 152
  • София
При високите лихви по привлечени средства трябва да светне червената лампичка, но алчността замъглява разума.
Ситуацията около банката в момента е нелепа, надявам се да има добър завършек за клиентите й. Важното е да не се подават на паника и журналистически внушения.

# 153
# 154
# 155
При високите лихви по привлечени средства трябва да светне червената лампичка, но алчността замъглява разума.
Ситуацията около банката в момента е нелепа, надявам се да има добър завършек за клиентите й. Важното е да не се подават на паника и журналистически внушения.

Точно така е, и хем го знам от преподавателите ми по финанси и пак се излъгах

# 156
  • Вила Великула
Moharet, нали не вярваш, че само хора с малки спестявания ще отидат пред КТБ. БЕХ изтегли парите си от КТБ тази седмица. Да се явят още доста фирми да направят същото упражнение и да видим дали банката няма да изпадне в неплатежоспособност още по-бързо. Някъде чух, че банката е била с един доста висок процент на ликвидност. Говорим за 4 банка в страната. Психозата е страшно нещо.

Журналистите, които присъстваха на конференцията на БНБ бяха неадекватни и явно неразбиращи какво им се говори. Толкова пъти задаваха едни и същи въпроси, че ми омръзна да ги слушам. А Диков се държа махленски. Никакво уважение към каквато и да е институция.
За кои 4 банки става въпрос!

# 157
  • София

е, точно от тогава нещата в банковоата сфера в БГ са страшно различни Simple Smile

# 158
# 159
Това е важна българска банка. Не оставиха банките в другите европейски държави да фалират, защо да оставят тази? Българската икономика е много дребна в европейски мащаб, все ще се справят и ще я финансират, ако се наложи. Депозитите са гарантирани в целия ЕС.
Говорите за алчност - ами лихвата отговаря на риска - както виждате.
Всяка банка би изпаднала в подобно положение, ако всички се юрнат да си теглят парите. Защото банката дава кредити, които се изплащат дългосрочно срещу депозираните пари, прави инвестиции. Тя не може да има налични всички пари на клиентите си.
В ПИБ преди 2007 имаше и лихви от 12%. Мисля че тогава беше паниката, която започна тук в този сайт. Който си изтегли тогава депозита загуби лихвата си.

# 160
е, точно от тогава нещата в банковоата сфера в БГ са страшно различни Simple Smile

Ми различни са.
Нали изброих през кои банки преминах преди КТБ.
Всяка предходна беше с по-високи лихви.
КТБ с най-ниски.

# 161
  • София
Това, което се случи днес е прилагането на инструмент за защита на вложителите, колкото и шокиращо да изглежда. Гарантирани са всички видове сметки на физическите лица. Ще я стабилизират, ще изчакат паниката на теглещите на утихне и ще тръгне.
Големият проблем остава за хората, които получават там заплатите си и сега остават без средства за ежедневните си нужди, но не по-малък е и за дружествата, които държат там своите оборотни средства и ще срещнат затруднения с разплащането на задълженията си.

# 162
  • София
Според мен е некоректно да се правят сравнения със случая ПИБ най-малко по две причини: 1. Въпреки психозата тогава банката реагира адекватно и не е спирала разплащания и 2. проблемите на КТБ не са в следствие на изнервени вложители.

# 163
  • София
Napulno sum sihlasna s podlednite dve mnenia

# 164
  • София
... не са само от изнервените вложители, но е интересно да разберем от началото на скандала с онова окръгленото същество, какви суми са били изтеглени/прехвърлени - както от дружества, така и от физически лица.

Общи условия

Активация на акаунт