Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 676
  • 964
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Добре де, какво ще правят тези хора другия месец... и без това са с мижави пенсии, сега и без тях останаха... За работещите по трудов договор, мисля че работодателя ще успее да се организира и дори и да не успее по банков път, винаги може да им даде заплатите на ръка /естествено, ако успее да намери средства за това/, но пенсионерите нямат никакъв избор  ooooh!

# 211
  • София
На Мама пенсията е там, дори не си е изтеглила пари за следващата седмица. Вече съм я инструктирала да ходи в НОИ да сменя сметката, но знам ли НОИ колко време им трябва да я сменят реално? Ако се изсипят хиляди пенсионери наведнъж и всички поискат това, НОИ може да се забави .

# 212
Точно пенсионерите имат избор да си получават пенсиите на ръка.
За работещите е почти невъзможно, изключвам мижави фирмици от сивия сектор.

eau, ти в коя банка си държиш парите?

Аз нямам никаква обвързаност, сменям ги постоянно.
Ако ще ми стоят без доход, по-добре в къщи. Но е много рисковано и затова не го правя.
Не страдам от лоялност към нечия банка, целта ми е да имам възможно най-висока лихва.

# 213
  • Разпиляна във въображението
pipilota6
1. Уникредит банк
2. ДСК
3. ПИБ
4. КТБ

Сутринта казаха, че банката не е платежонеспособна.

Змия, БЕХ изтегли парите си, или по-голямата част от тях, от КТБ и мисля, че обявиха финала тези седмица. Отделно доколкото съм прочела държавните фирми са спазили разпореждане на МС и са разпределили парите си и не държат в някоя банка повече от 25%

Аз имам роднини, които държат парите си там. Обясниха, че условията им са били изгодни. 

# 214
# 215
Някой знае ли какво ще стане с преводите от банката към други банки направени преди 12 часа вчера , дали ще пристигнат.

# 216
  • софия
Мисля, че паниката е излишна и най-вече вредна. Само паниката може да доведе до проблеми, а от тях ще пострадат хората, но не и тези, които дирижират нещата.

# 217
  • София
... амиии на част от тях вероятно само ще им отпишат кредити като несъбираеми.

Иначе по повод статията в парцала Блиц, май на вложителите им е все тая кой ще стабилизара банката, стига тя да продължи да работи  Peace.

# 218
  • София
 mariapopova2Този въпрос много ме интересува и мен! От сметката ни в КТБ излезнаха в 11.30, не ги видяхме в другата банка. Май има минимален шанс в понеделник да пристигнат Praynig Сега вече не мога да отворя он лайн банкирането и да видя парите върнали ли са се в сметката ни в Корпоративна или не. Много тъпо!

# 219
Много се надявам скоро нещата да се оправят, защото вчера ми преведоха заплатата в банката, а сега не мога да я изтегля. Още по-тъпото е, че не аз съм си избирала тази скапана институция, а ми беше наложена, защото временно съм назначена по програма от бюрото по труда.

# 220
mariapopova2Този въпрос много ме интересува и мен! От сметката ни в КТБ излезнаха в 11.30, не ги видяхме в другата банка. Май има минимален шанс в понеделник да пристигнат Praynig Сега вече не мога да отворя он лайн банкирането и да видя парите върнали ли са се в сметката ни в Корпоративна или не. Много тъпо!

Аз говорих с БНБ казаха че ще ги върнат но според мен може и да ги пуснат все пак волеизявленито е направено превода е одобрен поне да взема разпечатка парите ги нямаше в сметката сега и аз не мога да влезна в 11,30 направих превода.

Ако искате в понеделник да отидем да питаме поне баланс да ни дадат вие от кой град сте.

# 221
  • София
В понеделник ще се разбере. Но не съм оптимист за певод в 11.30 ч.

# 222
  • на път
Добре де, какво ще правят тези хора другия месец... и без това са с мижави пенсии ....

ами ако са заделили пари за трудни времена ....

Точно пенсионерите имат избор да си получават пенсиите на ръка.
......

има пенсионери, които не могат да си получават пенсиите на ръка - живеят лятото на село или пък не излизат от дома си по здравословни причини.

# 223
Превод, излъчен в 11:30 би следвало да се върне в сметката на наредителя. В сетълмента в 12:00 се включват задължително преводи, наредени до 10:30 часа. Оттам нататък обаче, при възможност на банката, може да се излъчи и следващи. Разбира се, това важи само, ако превода е през Бисера. През Рингс, трябва да е изпълнен.

# 224
  • Разпиляна във въображението
Да не забравяме и Български пощи. Ще се намери решение на въпроса. Като цяло не вярвам, че три месеци ще трае тази история. Има кандидат за банката, ще се съберат акционерите и ще се реши какво да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт