Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 879
  • 964
  •   1
Отговори
# 345
Толкова от мен за "много добрия финансист" Дянков.
четохме го това ,
той , че е много добър като познания и умения , за мен няма спор ,
затова , че отиде '' в погрешния отбор'' - също няма спор ...

# 346
  • София
Ох, аз малко лаишки да попитам. Не казвам, че не е вярно, защото не мога да знам, но се чудя от дни. Като са си изтеглили парите тия държавни дружества, къде ги сложиха? Че не се разчу. Пък едно такова преместване няма как да остане скрито-покрито. Това са държавни дружества все пак. Та коя банка си избраха и как стана ей така за дни - избраха я, одобриха я, преведоха парите и никой нищо не знае по въпроса.
Всички казват изтеглиха ги, но никой не казва къде ги сложиха. Надали са под някой дюшек.
Служебното правителство задължи държавните дружества да оперират с повече от една банка - http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/kyde-dyrjavnite-d … parite-si,151480/, тогава се проведоха конкурси и съответно всички имат сметки и в други банки, така че преместването на парите е на един клик разстояние.

# 347
Хайде да посмятаме. Не повече от 25% във всяка банка. Това какво значи, като имам 4 банки? Че не мога да преведа средствата си от едната в другата, защото в тази втората ще надхвърля 25-те процента. А не мога да си избера 5-та банка ей така, сега и веднага. Клик, клик, ама не съвсем.

# 348
  • София
Не е нужно да смяташ - сметките е алтернативните банки се ползват формално, така че с "клик-клик" се изпълнява зададеното съотношение. Освен това Надзора следи салдата на месечна база, така че до края на месеца има време. Wink

# 349
Е тук вече ми става малко по-конспиративно, отколкото мога да коментирам. Разбира се, може закупилите парцели на луната вече и банка да са открили там. За мен всякакви подобни гадаенета са нищо повече от забавни теории, докато няма факти.

# 350
  • София
О, не е гадаене, а факти.
Помисли, ако в момента само 1/4 от авоарите на едно предприятие са в КТБ, защо е този вой за невъзможност за разплащания?

# 351
Пускаха обществени поръчки за избор на банки, в които да си държат парите, последно помня гледах за поръчката на информационно обслужване наскоро излезе.

# 352
Кой надава вой?  newsm78 Освен малките вложители и някакви пишман финансисти-анализатори? Аз от други вой не съм чула, макар и да не съм следила вчера новините внимателно. (Ако някой е завил вчера, извинявам се).

# 353
  • София
zari65, периодично се правят конкурси, тъй като сроковете на договорите за обслужване изтичат. Това не засяга сегашната ситуация.

# 354
О, не е гадаене, а факти.
Помисли, ако в момента само 1/4 от авоарите на едно предприятие са в КТБ, защо е този вой за невъзможност за разплащания?

1/4 от парите на държавните дружества , на частните - може и 100 %
а вой няма , вложителите треперят и си викат - ''полакомихме се за лихви, а трябваше ли ? ''
други се чудят как един човек е достатъчно мощен да изхвърли един съсобственик на банка с цялото съдействие на държавните органи , които той контролира ...

# 355
  • София
Уточнявам - не говоря за дребните вложители, а за тези, чиито работодатели са клиенти на банката и се притесняват дали ще могат да им платят заплатите.
Напр. сутринта Ревизоро (сега в Областната управа на Плевен) се вайкаше, че няма да имат пари да платят на хората, ангажирани по временна заетост.

# 356
До преди една година имаше около 700 милиона само на БЕХ във КТБ,да не говорим за останалите големи дружества. :peace
Толкова за това къде са отишли парите на държавните дружества.И нали не смятате за случайност това,че всички големи дружества си държаха парите точно в тази банка...

Не беше ли Дянков този, който събираше грижливо милионите на БЕХ, или аз се бъркам нещо?
Не беше ли създаден БЕХ с цел да източи енергийните дружества и НЕК? (Тук вече не бъркам.)
Къде са сега тези пари и какво е участието на Дянков в тяхното движение (усвояване, присвояване или каквото там им се е случило), аз не мога да знам. Ще се чуе след време, когато супата ще е издухана, кучетата ще спрат да лаят, а керванът ще е дръпнал силно напред.

# 357
ако са частни дружества, може и 100% от парите да са в банката ,
вероятно скоро ще изгонят Василев , та руските ни братя да се настанят ,
странно е как всичко се случи след като се провали плана им за Южен Поток , дали е съвпадение или не ...

# 358
  • София
Добре де, чета ви и си задавам един въпрос. Ако ВТБ наистина искаше да купи КТБ, има много други механизми, по които да го направи без толкова шум и далеч по-елегантно. Публична тайна е, че Василев обслужва интересите на Русия. Вчера гледах интервюто и се замислих над друго, ми ако Василев всъщност не е губещата страна в тази игра. Да си припомним, че Станишев съвсем скоро изневиделица изяви желание за предсрочни избори, нещо което не направи дори по време на хилядните протести в цяла България, а и няма основание точно в момента, имайки предвид резултатите от изборите за евродепутати. Явно има някакви скрити мотиви за това и не е изключено да е загубил позиции. И Василев вчера го каза - правителствата се сменят, но банката и бизнесът остава. Още повече, че банката няма да загуби толкова много от това, че дребните вложители ще се изтеглят от нея, ако цялото финансиране на Южен поток мине през нея. Също така банката не е обявила несъстоятелност. БНБ дни преди да я постави под специален надзор oбяви, че  банката разполага с голяма ликвидност. Това, което КТБ направи с искането си към БНБ, беше да секне негативната ПР кампания, довела до опашки пред клоновете, но по никакъв начин не означава, че няма ликвидност. Но от друга страна това доведе до други последствия за държавата - в петък имаше срив на фондовата борса и много икономически анализатори предполагат, че кредитния рейтинг на България ще падне, което означава, че ще е много по-трудно да изтеглим нов кредит. Да, Буров е казал, че с вестник най-лесно се убива муха и банка, обаче Василев и тези зад него ни показаха, че с банка може да се контролира държава. В тази посока започвам да разсъждавам аз.

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 15:20 от Moharet

# 359
Добре де, чета ви и си задавам един въпрос. Ако ВТБ наистина искаше да купи КТБ, има много други механизми, по които да го направи без толкова шум и далеч по-елегантно.

той не е искал да продава, ще му я вземат без пари , а и руснаците може да са само проформа, както беше при Булгартабак ..
кои са тия други механизми и елегантни начини ?

Общи условия

Активация на акаунт