Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 879
  • 964
  •   1
Отговори
# 360
  • България-Швейцария
...защо е този вой за невъзможност за разплащания?
Никой не обърна внимание на този пост, който казва всичко.

Вече няколко дена ни облъчват, че нямало проблем. Как да няма проблем като с тази банка работят и малки частни фирми, които имат само една разплащателна сметка в една банка. Например, ако това се случи с обслужващата банка на нашата фирма - ние буквално фалираме. Нямаме търговски обект, откъдето да влизат пари в брой, тъй като сме производствена фирма. Всичко минава по банков път. И след пет дена като трябва да платим 3-4 хил. лева ток, а няма откъде - блокирана сметка, идва ЕВН и дърпа шалтера и край - спираме работа. Ама според Искров нямало проблем.
Изискването за 25% е се отнася за държавни фирми, на дребен частник с малко служители или изобщо без такива би му било изключително неизгодно да поддържа сметки в 100 банки, само разходите за поддръжка ще му изядат и без това дребната печалба.
Но не, според Искров сигурно? фирмите имали и някакви други пари?, и хората не може да са с по 2 лв. в джоба за неопределен период.
И тоя е управител на БНБ, почвам наистина да се плаша, честно.

# 361
Вижте това:
http://www.marica.bg/%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BA … D1%82%D0%B8%D0%B5!-news253333.html

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 15:56 от h_o_p_e

# 362
  • София
Добре де, чета ви и си задавам един въпрос. Ако ВТБ наистина искаше да купи КТБ, има много други механизми, по които да го направи без толкова шум и далеч по-елегантно.

той не е искал да продава, ще му я вземат без пари , а и руснаците може да са само проформа, както беше при Булгартабак ..
кои са тия други механизми и елегантни начини ?

Предпочитам да не ги обсъждам, защото не знам доколко е подсъдимо. Но пак казвам това са само мои разсъждения и въпроси, които сама си задавам, по никакъв начин не твърдя, че е вярно. Ще мине време и ще стане ясно кой какво ще купи/придобие.
И да ви споделя, че много се нервирам от факта, че в социалните мрежи, а и в някои медии е пълно с твърдения от рода, че 97ма ще се повтори, щял да падне Валутния борд, щели сме да излезем от ЕС. Така се създава паника сред народа, която води до масови погрешни действия.

h_o_p_e, линкът не ми се отваря  Peace

# 363
Не знам защо не мога да го копирам.

http://www.marica.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8-cat6.html

редактирах,сега може да се вижда

Не знам глупости ли са или не,това са написали,попадам на него и ви показвам само.

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 16:03 от h_o_p_e

# 364
  • София
Пълни глупости!
Ангарски го предложи като вариант тази сутрин при Кулезич и ведага започнаха свободните съчинения.
Някой има ли представа какъв дял от фирмите клиенти на банката са частни, нямащи нищо общо с бизнеса на акционерите?
П.П. Сега се опитах да си купя билети за постановката на открито на Борис Годунов и ударих на камък. Държавната опера също е  със сметки в КТБ.

# 365
  • София
Май я намерих, но и аз не мога да копирам.
Това ли е заглавието:
Сливат КТБ с Българска банка за развитие!

И според мен са глупости, но да видим.

# 366
Надявам се в тази нажежена политическа обстановка управляващите да се отрезвят и да се справят със ситуацията. Всъщност доста зависи и от резултатите от одита на банката. Дано нещата да се успокоят бързо.

# 367
  • София
Не знам глупости ли са или не,това са написали,попадам на него и ви показвам само.

А лошо няма, всяка информация е важна  Hug Иначе и аз гледах Кулезич сутринта и мисля, че написаното в тази статия е продиктувано от там.

Кофти за операта.

# 368
Нова мащабна операция се подготвя в държавата, след като БНБ постави под особен надзор КТБ,  съобщи  ПИК като се позова на  високопоставени източници в банковите среди. Подготвя се сливането на КТБ с Българска банка за развитие, известна още и като Насърчителна банка.
Очаква се още утре от БНБ да обяви официално, че КТБ се слива с Насърчителна банка заедно с всички пасиви и активи на КТБ. Операцията се прави с цел да се гарантират всички депозити на граждани и юридически лица в КТБ и в същото време да няма нарушения в кредитите.
Според информация на ПИК от потенциалния купувач на КТБ - ВТБ са поискали държавни гаранции, че старите акционери на банката на Цветан Василев няма да правят проблем при покупката.
Със сливането на КТБ и Насърчителна банка ще бъдат елеминирани старите акционери на КТБ начело със самия Василев.По този начин ВТБ ще придобие новата голяма банка, през която се очаква да минава паричния поток свързан с проекта "Южен поток".

# 369
ПИК - известни като "Пеевски Иска да Каже". Simple Smile

"Марица" също е негова де.

Тъй че може и това да са му плановете.

# 370
Сливат КТБ с Българска банка за развитие!Операцията се прави с цел да се гарантират всички депозити на граждани и юридически лица в КТБ и в същото време да няма нарушения в кредитите.
 Това е сайта, който не се отваря.

ПИК? Стига с тия жълти парцали. Сутринта Красимир Ангарски каза, че може да бъде един от вариантите,но това е единстенно негово мнение и те веднага с "новина".

# 371
Оффф, пишман медиите.... Sick Слушах сутринта  Стоян Александров и Ангарски при Кулезич, те просто подхвърлиха някаква идея, една от многото.
Никой не казва, че в прав текст и двамата обвиниха правителството за  ситуацията, като посочиха 2-3 случая, в които при подобна опасност за други банки, държавата се е намесвала активно и е предотвратила подобни истерии. В този случай обаче с мълчанието си и с нареждането да се изтеглят за няколко дни държавни средства от КТБ, са усложнили положението. И двамата поискаха незабавни оставки.

# 372
# 373

а вой няма , вложителите треперят и си викат - ''полакомихме се за лихви, а трябваше ли ? ''

Зададох ти въпрос, но не ми отговори.
Пак ще го повторя.
Ти в коя банка си държиш парите? Thinking

# 374
  • София
^ това какво отношения има по темата?

Общи условия

Активация на акаунт