Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 879
  • 964
  •   1
Отговори
# 390
Прах си косището и затова липсвах, но ей ме на.

Ако си спомняте, през 2009-та и Федералния резерв и Националните Европейски Банки финансираха банките в страните си, за да предотвратят фалитите. БНБ (в случая чрез фонда) един вид кредитират банката, за да възстановят изискуемата ликвидност. Това е много тежко за самата банка, понеже е воденичен камък на врата. Подобно увеличаване на капитала е регламентирано в закона за кредитните институции и дава значителни права на БНБ върху КТБ. Прави се по преценка на БНБ - в смисъл няма искам, няма не искам. За акционерите е гадно, но за вложителите би трябвало да звучи добре.

# 391
урааа, това звучи добре......само, че си мисля за датата 21,07,2014, какво ли ще стане тогава, то ще са опашки, то ще е чудо!

# 392
КТБ отваря на 21 юли
http://www.standartnews.com/biznes-finansi/ktb_otvarya_na_21_yuli-243083.html
Намалиха вече срока на 1 месец. Да видим няма ли да го намалят още.

Тази банка е българска собственост. Затова не би трябвало да я оставят да фалира. То е и въпрос и на патриотизъм човек да си държи парите в българска банка.

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 20:25 от hjkl;

# 393
  • България-Швейцария
Сега дайте съвет за малоумни, какво да правя?
Някой да намери мобилния на Искров, да го пусне в нета и да го почваме Mr. Green

# 394
И аз се чудя да се редя ли на 21 на опашката, ако ги взема къде да ги сложа, дали мога да намеря добър финансист, който да ме посъветва? Да деля в две банки ли, нищо не разбирам от материята Embarassed

# 395
Изчакай, Джаки.
Аз така ще направя. Peace

Сега гледам какво предлагат другите банки. Wink
Нищо не е по-добро от това, което имам в КТБ.

# 396
  • София
Зина, благодаря много за пояснението   bouquet

То е и въпрос и на патриотизъм човек да си държи парите в българска банка.
Що се отнася до банки, не бих използвала думата патриотизъм. Аз съм клиент на френска банка, но не защото не съм патриот, а защото фирмата, в която работя, е корпоративен клиент на тази банка и съответно аз ползвам много добри условия в нея.

Иначе на 21 юли предполагам, че ще е лудница пред клоновете на КТБ.
А дали ще може да се оперира чрез интернет банкиране  newsm78

# 397
Нищо не е по-добро от това, което имам в КТБ.

Аз не съм съвсем сигурна какво има в момента в КТБ - този член 116 е интересен.

ЗАКОН ЗА КРЕДИТНИТЕ ИНСТИТУЦИИ
Чл. 116. (1) В случаите по чл. 115, ал. 1 БНБ поставя банката под специален надзор, като:
1. назначава квестори, ако такива не са били назначени преди това, и определя техните правомощия;
2. определя срока и условията на специалния надзор.
(2) В случаите по ал. 1 БНБ може да:
1. намали лихвите по задълженията на банката до средния им пазарен размер

http://bban.eu/bg/knowledgebase/analyses/tcart-00154/

# 398
Vapor, говоря за настоящите условия.
Ако има промяна, тогава ще мисля.

# 399

И аз говоря за настоящите условия. В смисъл, че не знам какви са след като мина под специален надзор.

# 400
Условията са много добри, особено за стари клиенти. Влоговете са гарантирани. Наистина нищо не е по-добро. Уж стабилните банки, освен че не дават лихви, но имат и такси.
Друг вариант е фондови борси и инвестиционни фондове, но там гаранция наистина няма, има си риск и не е за хора със слаби нерви.

# 401

И аз говоря за настоящите условия. В смисъл, че не знам какви са след като мина под специален надзор.

Е тях никой не ги знае още. Wink

# 402
Условията са много добри, особено за стари клиенти. Влоговете са гарантирани. Наистина нищо не е по-добро. Уж стабилните банки, освен че не дават лихви, но имат и такси.
Друг вариант е фондови борси и инвестиционни фондове, но там гаранция наистина няма, има си риск и не е за хора със слаби нерви.

Рискът е много по-голям, трябват и познания, а ликвидност също не е гарантирана.

# 403
  • София
Следя дискусиите ви, и са ми много полезни!
Няма да си тегля "авоарите", но някой може ли да ме светне - могат ли да намалят лихвите със задна дата, при положение че депозитът е безсрочен?

# 404
Те да ни върнат парите, пък лихвите ако намалят - ще ги прежаля.

Общи условия

Активация на акаунт