Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 670
  • 964
  •   1
Отговори
# 600

БНБ като са действали правилно, защо във вторник говорят, че няма проблем.... а в петък КТБ искат сами (забележете, а не наложено от централната банка) да им бъдат назначени квестори. И сричаха пред камерите като ученици.

Колко пъти да се повтори, че никоя банка не би издържала, ако всички вложители си поискат парите за няколко дни? Какво странно има, че КТБ като са видели накъде отиват нещата са поискали надзор?

# 601

БНБ като са действали правилно, защо във вторник говорят, че няма проблем.... а в петък КТБ искат сами (забележете, а не наложено от централната банка) да им бъдат назначени квестори. И сричаха пред камерите като ученици.

Колко пъти да се повтори, че никоя банка не би издържала, ако всички вложители си поискат парите за няколко дни? Какво странно има, че КТБ като са видели накъде отиват нещата са поискали надзор?

Нищо странно. Напротив. Но БНБ се държаха все едно го чуват за първи път. При условие, че кампанията в парцалите течеше от предната седмица.

# 602
А хонорарът на хидроинженера и той ли е в КТБ за четирицифрена лихва?

# 603
Симеон Дянков: Проблемът с КТБ е сравнително малък
http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B … D0%BA_355145.html

# 604
Не са верни. Друга е банката където мести авоарите си.

коя е ?

# 605

Аз се обзалагам, че изтегленото от физическите лица е незначителна сума на фона на изтегленото от Пеевски и държавните дружества. А това второто не е предизвикано от медийна истерия. Затова и отдавна се говори, че банката е рискова, понеже държи всичките си яйца в една кошница. И като се продупчи кошницата и изпадне един половин - един милиард за една седмица, банката няма много избор.

# 606
  • София
Бойко хвърля къчове, когато му е изгодно. Все пак няколко правителства. вкл. неговото, имат заслугата за бурния подем на КТБ.
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/imena/2014/06/23/2329 … to_na_obshtinska/ - това за назначението на Горанов го бях пропуснала.

# 607
  • София

Само да ви дам един пример колко са ни зле всички институции: Едва днес беше спрян достъпа на двете банки до системата на БФБ, т.е. те в качеството си на инвестиционни посредници имаха 3 работни дни да си осъществяват сделки.

Комисията за финансов надзор спря търговията с акции на КТБ за три сесии още в петък, т.е. до днес. Не възможно да е имало сделки през това време  Peace

# 608
Което не пречи да търгува с останалите акции, търгувани на БФБ.

# 609
  • видин
Хидроинженера най-вероятно си е изтеглил хонорара навреме. Все си мисля, че и той е е един от кукловодите.

# 610

Само да ви дам един пример колко са ни зле всички институции: Едва днес беше спрян достъпа на двете банки до системата на БФБ, т.е. те в качеството си на инвестиционни посредници имаха 3 работни дни да си осъществяват сделки.

Комисията за финансов надзор спря търговията с акции на КТБ за три сесии още в петък, т.е. до днес. Не възможно да е имало сделки през това време  Peace

Сделки с акциите на КТБ. Но не бяха спрели достъпа на банките в качеството им на инвестиционни посредници до системата за търговия:

Цитат
25-06-2014 - Съобщение от БФБ-София (Решения на съвета на директорите на БФБ-София АД)

Решения на Съвета на директорите на БФБ-София АД (24.06.2014 г.)

С протокол № 35 от 24.06.2014 г. Съветът на директорите на БФБ - София АД взе следните решения:

.........................

2. Решения на СД, свързани с надзора върху търговията:
Във връзка с получено в Българска фондова борса – София АД писмо, вх. № 4371/24.06.2014 год. от Българската народна банка, с което се потвърждава, че с решения № 73/20.06.2014 г., № 74/22.06.2014 г. и № 76/22.06.2014 год. Корпоративна Търговска Банка АД и Креди Агрикол България ЕАД са поставени под специален надзор в изпълнение на компетенциите на БНБ по глава единадесета, раздел VIII от Закона за кредитните институции, назначени са квестори, спряно е изпълнението на всички задължения на двете банки, ограничена е дейността им, като им е забранено да извършват всички дейности по банковите им лицензи, което включва и дейностите по чл. 2, ал. 2, т. 9 от ЗКИ, за които двете банки са били лицензирани, отстранени са от длъжност членовете на управителните и надзорните им съвети и са лишени от право на глас акционерите, притежаващи повече от 10 % от капитала и на основание чл. 20, т. 1, предложение първо и чл. 22, ал. 1, т. 4 от Част V Правила за надзор върху търговията, във връзка с чл. 6, т. 1, б. „б” и т. 2 от Част II Правила за членство, Съветът на директорите на БФБ – София АД реши:
Временно отстранява от борсова търговия Корпоративна Търговска Банка АД и Креди Агрикол България ЕАД, считано от 24.06.2014 год. за срока на специалния надзор от три месеца, съгласно датите на взетите решения от Управителния съвет на БНБ или до отпадане на основанието.

# 611
Според мен добрата новина за днес е вкарването на тройна проверка в КТБ - Е&Y, АФА и Deloitte. Макар причаната сигурно да не е в тройния контрол, а в краткото време... Поне не би следвало да излезнат с прекалено различни заключения.

# 612
  • София

Аз реших, че е нормална последователност на събитията. Явно аз не съм разбрала  Peace

# 613
вижте какво планира ДПС , на които вие сте поверили парите си и хич не ви пука кой държи банката , важното е лохвите да са високи :

Партията на Доган се опитва да си измие гузната съвест от турския етнос
В типичния си ченгесарски стил етническата партия ДПС, която управлява явно и тайно държавата отново провокира спокойствието и стабилността на страната. 400 хил. наши изселници, които от години живеят в южната ни съседка незабавно да получат облекчено българско гражданство. Това предвижда поправка в закона, депозирана в деловодството на Народното събрание. Тази претенция е обявил пред „24 часа” шефът на правната комисия Четин Казак
Сегашният запис в закона е дискриминационен и е тенденциозно отношение от бившата тоталитарна власт, смята Казак. ДПС настояват за въвеждането на облекчен ред и за българите, отказали се от наше гражданство заради невъзможност за двойно такова в държавата, в която живеят към момента на преместването си.

# 614
  • Бургас
Аз почти всеки месец ходя на шопинг в Турция. Искам да ми дадат турско гражданство по облекчен режим. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт