Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 666
  • 964
  •   1
Отговори
# 645
Къде съм писала призиви "не вярвайте в институциите"? Питах вас, вярвате ли? Разбрах- вярвате. Вярвайте.

# 646
Симеон Дянков - "Ако си в политиката, независимо дали министър или депутат, ти трябва да казваш, че всичко е наред. В противен случай би могъл да всееш паника, която внезапно да влоши нещата.Нека политиците да оставят експертите да си свършат работата и да не правят излишни коментари, без да дават допълнителна информация, защото те реално я нямат тази информация." http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4158591

Бойко Борисов - "Иначе могат да съборят още една банка и катастрофата да стане непоправима. Тя и сега е непоправима” http://www.focus-news.net/news/0000/00/00/1936212/
Антон Кутев - "Някой се опитва да събори и следваща банка, дори валутния борд опитва да събори, държавата да събори, някой го прави целенасочено." http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331363_anton_kutev_ni … bori_vtora_banka/

Абсолютно е прав Дянков и много други като него, които призовават към едно и също. Следващите двама наистина са за затвора, защото всеки по свои мотиви на практика в момента разклаща държавата и подрива всяко доверие към нея.

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 16:35 от Vapor

# 647
  • София
Незнаещите говоривши са изключително важни контакти в телефона на всеки журналист. Когато ти се даде заповед "дай ми до 4 интервю по тази и тази тема", звъниш първо на тях. Защото знаещите никога не искат да говорят.

от личния ми опит в медийното отразяване на друга предметна област - абсолютно правилно наблюдение! и да допълня - много често знаещите не са известни и не са познати за първосигнално действащите журналя.

очаквам и "социалния антрополог" Харлан да се произнесе по случая... Simple Smile

# 648
А управляващите и правителството не са за затвора, така ли да разбирам?! Mr. Green
С действията  си (теглене на големи суми държавни пари) и мълчанието си  за  проблема може би трябва да ги погалим с перце и да им се поклоним. Laughing Големите държавници, особено много ценния Станишев, който "оправи" страната и се засили да "оправя" и ЕС. Sick
Ами прокуратурата?!
Напълно обяснимо е дребните вложители да изпаднат в паника, обяснимо е и когато опозицията гръмко се възползва, но член на управляваща партия да ми изпада в поредния катарзис?! Тази претоплена манджа ни я сервират за кой ли път другарите...те, кристално чистите като момина сълзица! Sick

# 649
  • София
Ми казвайте бързо коя е тая втора банка, че да се юрнем и там Money
По темата : не, няма да си тегля парите от банката! Стигнах до това решение след доста консултации със законите и разпоредбите, а и в КТБ и на настоящия етап има доста повече пари от фонда...

# 650
Както вие не може да бетонирате моето доверие, така не е нужно аз с моето мнение да подрия вашето доверие в банката. Едни пари моето семейство бе принудено да остави там, уж до 21-ви юли. Останалите ни средства няма как да допусна да седят на разстояние от мен, образно казано. Ако утре и някоя друга банка последва примера на КТБ, семейството ми остана на улицата.
Корабът е е пробит, първо се спасяват мишките. Аз не пледирам да не съм такава.
Ти можеш да правиш каквото искаш с парите си. Ако си изпаднала в паника обаче, нямаш право да се опитваш с нея да заразяваш и другите потребители. Призивът "не вярвайте на институциите" е точно такъв. Извинявай. Умишлено или не, коментарът ти е манипулативен и спекулативен. И силно се надявам да бъде прегледан от модератор възможно най-скоро.

Не ми закачайте Касито! За какво има да уведомявате модератор, като тя не е правила никакви призиви към никого. Написа тя лично какво е направила с пари, които има в друга банка, а не в обсъжданата, и какво от това.

Аз в интерес на истината считам всичките ви коментари за много смислени и считам, че сте прав за повечето неща, и също така смятам, че никой няма интерес да си тегли парите, хеле пък от друга банка, освен ако не му трябват за нещо. Само че Касита ми е любимка и няма начин да не я защитавам. Разбира се, голяма грешка е направила, че си е изтеглила парите, и то от друга банка, но това е, защото, както е известно, тя много мрази математиката. Т.е. сметки и такива работи са й чужди:) затова е подходила емоционално, а не рационално.

Банковата система е сигурна, не си мислете глупости и не си теглете парите, защото ще загубите лихвите. Включително и от КТБ няма нито един човек да загуби нито един лев. Просто това не може да се допусне, не разбирате ли - дори и само един загубил вложител ще разклати доверието в системата и може да предизвика последици, които няма как да бъдат допуснати.
Вече има много големи акули в България със значителни капитали, които също са в банките и те няма да допуснат да ги загубят! И да не вземе някой да ми разправя, че на големите акули капиталите са в швейцарски или не знам какви си банки. Огромна част от капиталите им са тук, в българската банкова система, защото това просто е необходимо, за да ти работи бизнеса. Я се опитай да въртиш бизнес с банкова сметка от чужда държава. Само таксите ще те убият. Тук има вече много големи инвестиции, много големи пари и никой няма да допусне те да се изгубят - сега не е 1996 година.
Има и законова рамка, има и буфери, просто не е възможно да се случи. По закон са ви гарантирани 100000 евро бе хора, държавата не може да не си спази собствения закон, но то дотам няма и да се стигне.

# 651
Мисля, че е изключително грубо да наричате народа "прост", "стадо", "тъп", "простаци" и прочие, само защото не вярват по пионерски като вас на думите на управляващите. Народа доста се е напатил назад във времето, за да има логика в реакциите му. И изобщо не бих обвинила или осъдила някой, който ще отиде на 21 -ви (ако наистина банката отвори тогава врати за клиенти) да си прибере скромните спестявания. Поне мен действията на институциите не успяха да ме убедят, че знаят и са сигурни в това което правят. Не, че аз бих си изтеглила депозита, ако имах такъв в КТБ. Друг е въпроса, че никога не вих избрала тази банка за каквато и да било услуга.

А аз лично не бих включила Дончева в списъка на незнаещите. От едно известно време слушам много внимателно какво говори. Тя първа преди време оповести публично, че има разногласия между Василев и Пеевски и тогава никой не и повярва. И видяхме какво се случи.

# 652
Напротив! Много рационално постъпих, защото а/ купувам жилище със собствени средства; б/нужни са ми пари за лечение. Тези ни суми бяха в КТБ! Е, ако "не си вържа гащите", имам да плащам неустойки за неспазен предварителен договор и да обрека болната си майка. Всяка банкова сметка  е нечия лична история. Не всеки е корпоративен тип, който ще се скрие зад несъстоятелността на управляваното от него дружество.

# 653
Не ми закачайте Касито! За какво има да уведомявате модератор, като тя не е правила никакви призиви към никого. Написа тя лично какво е направила с пари, които има в друга банка, а не в обсъжданата, и какво от това.
Нямам нищо лично срещу Касита. Атакувам коментара й в частта "ама вие наистина ли вярвате, че банката ще отвори врати и сметки на 21 юли". В тази си част коментарът й е спекулативен и индиректно поставя съмнения във вече ясно поставени параметри от самата БНБ. Няма как да не уведомя модератор. Паниката си е собствен избор, който е хубаво да се запазва за себе си.

# 654
Народа доста се е напатил назад във времето, за да има логика в реакциите му.
Няма логика в коментара ти. Същия този "препатил" народ с многото си логика си е сложил парите в КТБ срещу лихви очевидно над среднопазарните. Значи кога е бил логичен народът? Когато ги е слагал там или когато сега се реди като "стадо" да ги тегли.

Уточни се, Блис. Или е тъп народът или не е тъп. Полутъп няма как да е.

# 655
Няма логика в коментара ти. Същия този "препатил" народ си е сложил парите в КТБ срещу лихви очевидно над среднопазарните. Уточни се, Блис. Или е тъп народът или не е тъп. Полутъп няма как да е.
Народа е алчен и страхлив. Понеже беше алчен си сложи парите в КТБ. След случката понеже е страхлив ще си ги изтегли. Други въпроси?

# 656
Antibanka аз имам един - ти от кой народ си, от някой неалчен и нестрахлив ли?

# 657
Няма логика в коментара ти. Същия този "препатил" народ с многото си логика си е сложил парите в КТБ срещу лихви очевидно над среднопазарните. Значи кога е бил логичен народът? Когато ги е слагал там или когато сега се реди като "стадо" да ги тегли.

Уточни се, Блис. Или е тъп народът или не е тъп. Полутъп няма как да е.

Напротив, много си е логичен. До вторник всички внушаваха как банковата система е стабилна и нищо не може да я помръдне. Същото се говореше и за КТБ. Е видя се. Комбинацията между медийна атака и дърпане на огромни финансови потоци (с преобладаващо участие на държавни дружества и такива в сферата на влияние на Пеевски) беше достатъчно за 2 дни да сринат коя да е банка. И институциите реагираха постфактум и неадекватно. Започнаха да си противоречат - БНБ и Чобанов. БНБ имаше правата още при първата статия за КТБ на парцалите на Пеевски да предизвика съответните органи ... А те мрънкаха, че ще питат юристите на банката.
Народа се напати от пирамиди, фалити на банки, лъжи на управляващите и т.н. Единственото което изглеждаше стабилно е банковата система и като институция - БНБ. Е, след петък се оказа, че и на това не могат да вярват. И хората вземат предохранителни мерки. И са в пълното си право. Нима нямат право по всяко време да си поискат парите? Риторичен въпрос.

И народа си и ти. Няма опция да се дистанцираш от него. Всички сме народа.Така че помисли, когато го наричаш тъп или полутъп.

# 658
Аз не мисля, че народът е "тъп" или "логичен". Части от него са едното, части от него са другото. И за съжаление двете са взаимосвързани и не могат една без друга, колкото и да им се иска. Принципно си права, че не е добре да се използват груби квалификации. Но факт е и че народът сам си реже клона, когато още на 20 вечерта окупира клоновете на КТБ.

Накратко - аз народът "тъп" не съм наричал никъде. Но... не бих и спорил с някой, който реши да го нарича така Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 17:28 от nofelet

# 659
Antibanka аз имам един - ти от кой народ си, от някой неалчен и нестрахлив ли?
не, от същия.
обаче имам малко по-различно отношение към банките в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт