Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 670
  • 964
  •   1
Отговори
# 660
Аз не мисля, че народът е "тъп" или "логичен". Части от него са едното, части от него са другото. И за съжаление двете са взаимосвързани и не могат една без друга, колкото и да им се иска. Принципно си права, че не е добре да се използват груби квалификации. Но факт е и че народът сам си реже клона, когато още на 20 вечерта окупира клоновете на КТБ.

Паника. Която я е имало по всички географски ширини(не само у нас за да обобщаваме, че сме тъпи) в подобни случаи и ще я има и за в бъдеще. Човек в такива ситуации не мисли рационално. Дори професионалистите правят грешки в такива ситуации, а ние говорим за обикновенни хорица.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/26/2331877_doklad_ot_labo … ov_ima_belezi_na/

# 661
Аз не мисля, че народът е "тъп" или "логичен". Части от него са едното, части от него са другото. И за съжаление двете са взаимосвързани и не могат една без друга, колкото и да им се иска. Принципно си права, че не е добре да се използват груби квалификации. Но факт е и че народът сам си реже клона, когато още на 20 вечерта окупира клоновете на КТБ.
Дори професионалистите правят грешки в такива ситуации, а ние говорим за обикновенни хорица.
Аз народа "тъп" не съм наричал никъде. Но не бих и скочил да споря с някой, който реши да го нарече така Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 17:41 от nofelet

# 662
Дори професионалистите правят грешки в такива ситуации, а ние говорим за обикновенни хорица.
Аз народ "тъп" не съм наричал никъде. Но не бих и скочил да споря с някой, който реши да го нарече така Simple Smile

Всъщност в първия си пост не визирах твои думи. Но ти ми отговори. И нататък говоря по принцип, а не че точно ти си казал такова нещо. Последните 3-4 страници изобилстват от подобни коментари.

Аз пък бих спорила. Може да е неук, необразован...

# 663
най - интересното , че ''тъп'' и ''прост'' се използва в темата от хора ,
дали парите си на този човек , много добре знаейки какво представлява той ,
кой стои зад него , как действа , като очакват , че като се оплескат нещата държавата ,
т.е. останалите ще платят за дяволъка ...

# 664
"знаейки какво представлява той , кой стои зад него , как действа"
В БГ няма нито един предприемач, банкер, едър бизнесмен и т.н., срещу когото да няма негативни публикации, мрачни слухове, спекулации от всякакъв вид във всякакви медии и т.н. Така че аргументът, че някой казвал, че някой е измамник, не е много сериозен. Дори и към този момент, нито един от нас тук не знае никакви факти. Някой да знае колко са лошите кредити на КТБ? Някой да знае колко са парите, изтеглени през последните две седмици от КТБ? Някой да знае колко РЕАЛНО от кредитите на КТБ са към свързани лица? Някой да знае колко от кредитите към свързани лица са РЕАЛНО необезпечени? Някой да знае кой от редичката изп.дир. КТБ, PWC (или KPMG, забравих кой им е заверявал отчетите към БНБ), надзор в БНБ е знаел какво се случва, но си е затварял очите? Някой да знае някаква юридическа връзка между лицето Пеевски и дори една фирма длъжник на КТБ? и т.н. и т.н.

Така че има време да видим дали наистина народът е бил прост или просто някой сега набързо се опитва да го изкара такъв.

# 665
"знаейки какво представлява той , кой стои зад него , как действа"
В БГ няма нито един предприемач, банкер, едър бизнесмен и т.н., срещу когото да няма негативни публикации, мрачни слухове, спекулации от всякакъв вид във всякакви медии и т.н.
ДАНСwithme - това е явление без аналог у нас ,
]
за пръв път хората излязоха не заради пари , а заради идея ...
не го сравнявай с нищо друго ...
много мъчно ми става като се сетя и сравня , много ...

# 666
Изобщо не му е мястото в тази тема, но такива явления се правят с МНОГО пари. Особено за да накараш хората да излезат без пари.

# 667
Изобщо не му е мястото в тази тема, но такива явления се правят с МНОГО пари. Особено за да накараш хората да излезат без пари.

Или със социалните мрежи, както стана в случая. Вероятно е имало и платени, но болшинството излязоха заради идеята и факта, че им е писнало.
Внушението ти не е честно.

nofelet много точни въпроси. И аз си ги задавам. И смятам, че няма да им бъде отговорено никога.
Чисто професионално сме се опитвали да анализираме кредитния портфейл на банката. Само ще кажа, че останахме силно скептични(нека така да се изразя) относно % класифицирани кредити и % кредити към свързани лица.

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 19:50 от Анонимен

# 668
  • София
Ама повярваха на разни слухове, че банката фалира и хукнаха през глава да си теглят парите, нали?
Българите сме си баш народ простаци и неграмотници. Доказали сме се през годините в това отношение. Ако на 21-ви се юрнат пак към банката - ще ми се затвърди мнението.
Безкрайно ми е неприятно да чета подобни обидни обобщения! Shocked
Това, че някой търпи временни неудобства и се чувства несигурен за съдбата на спестяванията си, вложени някъде си по лично негово решение (погрешно или не), след което воден от емоциите взима поредното свое решение, не означава, че трябва да бъдат обиждани милионите българи, които нямат нищо общо с тази ситуация.

# 669

Или със социалните мрежи, както стана в случая. Вероятно е имало и платени, но болшинството излязоха заради идеята и факта, че им е писнало.
Внушението ти не е честно.

Нямах това предвид - ако изобщо е имало платени по улиците, според мен те са някакво минимално количество. Мисълта ми е, че тази огромна по мащабите си ПР акция, която увлече толкова хора, няма как да не е правена с много пари.

# 670
Аз също не разбирам, при положение, че още в неделя се каза, че на 21-ви банката ще отвори и хората ще могат да си изтеглят парите, защо да се творят всякакви апокалиптични сценарии.
Сега не е 97-ма година. Имаме действаща пазарна икономика, фирми, които не могат да извършват дейността си без да държат парите си в банки. Това поддържа системата.
Доколкото разбрах някога Орешарски е спасил ПИБ, като е поел голям риск.
Предстои правителството да издаде дълг - дългосрочни облигации с 3% лихва, минимум 3 милиарда.

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 20:30 от hjkl;

# 671

Предстои правителството да издаде дълг - дългосрочни облигации с 3% лихва, минимум 3 милиарда.

Които не са предназначени да спасяват банковата система.

Доколкото разбрах някога Орешарски е спасил ПИБ, като е поел голям риск.

Сега струва ми се има политически натиск за обратното.

# 672
Да ви кажа, уморих се от слухове, сценарии ...

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 21:15 от hjkl;

# 673
интересно мнение за КТБ , отпреди година ! ,
човекът е усетил горе-долу нещата :

http://e-vestnik.bg/17350

# 674
  • Бургас
Съжалявам, че разпалих страстите, но стоя зад думите си, че сме супер калпав народ. Само да погледнем картинката при избори. Население - 7 милиона. От тях - 3,5-4 млн. да могат да гласуват. От тях 1 млн. цигани, които избират платено и 1 милион пенсионери, които по правило си гласуват за БСП, нищо че БСП няма нищо общо с любимата им от едно време партия. С една дума 2 млн. души без умствена дейност. Да добавим още 1 млн., който пък въобще не гласува, защото се правят на много отворени, нищо, че реално гласовете им се разпределя пропорционално като проценти измежду спечелилите партии. За какво си говорим. Постоянно допускаме да ни управляват някакви олигофрени. Само вижте министрите в кабинета, начело с онзи имбецил Чобанов и онзи холестеронов глиган - Пеевски.
И да ви кажа КТБ съвсем скоро ще предаде щафетата на друга банка. Просто БСП-то си играят мръсните номера и нямат скрупули да доведат всички до просешка тояга, само за да си напълнят гушите.

Общи условия

Активация на акаунт