Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 659
  • 964
  •   1
Отговори
# 930
  • Sofia
Може ли някой, запознат със закона да уточни:
Защитата на депозитите до 100 000 евро как се изчислява, ако имаш 2 различни сметки в една и съща банка и общата им сума надвишава 100 000 евро?
Например разплащателна сметка за 50 000 евро и спестовна със 100 000 евро в нея.
И двете сметки (пак да уточня - в една и съща банка) са защитени или защитата се прилага след сумиране на сметките в една и съща банка?

# 931
Второто-сметките в една банка се сумират, тук вече се дадоха линкове, където се дава отговорът.

# 932
В понеделник трябва да превеждаме заплатите на персонала - 320 човека сме, в ПИБ. Колегите категорично не искат там. Принудени сме да изчакаме или да открием сметки в друга банка. Става въпрос за голям град. Тук имаше цял ден огромни опашки и неприятни сцени пред офисите.

# 933
Общият размер на задължението на банката към един вложител се определя, като влоговете му, включително начислените върху тях лихви към датата на решението на Българската народна банка по чл. 23, ал. 1, се събират. При събирането влоговете в чуждестранна валута участват с левовата им равностойност, определена по курса на Българската народна банка към началния ден на изплащане на гаранцията, оповестен по реда на чл. 23, ал. 4.
Дори депозите да ти е в евро се изплаща в лева от фонда.

# 934
А с ПИБ как стана цялата тази работа.

Аз никъде не съм прочела, че има проблем с нея - къде четат тия хора, дето са изтеглили 800 милиона днес? Сериозно питам. Ако не искате да му правите реклама, пратете ми на лични, моля.

Просто не мога да повярвам какво се случва. Ама той го каза човекът - моите театри импонират на нивото на българския народ.

# 935
  • Sofia
Благодаря ви и се извинявам за повторението, не съм прочела по-напред, понеже нямам такива големи влогове и не ме интересува, но преди малко един приятел ми звъни от чужбина притеснен и ме помоли да проверя.   bouquet

# 936
В понеделник трябва да превеждаме заплатите на персонала - 320 човека сме, в ПИБ. Колегите категорично не искат там. Принудени сме да изчакаме или да открием сметки в друга банка. Става въпрос за голям град. Тук имаше цял ден огромни опашки и неприятни сцени пред офисите.
Не можете ли да платите на ръка?

Ами jp, утре може да се случи на всяка банка в странта, дано да си го разбрала. Това тук не са обичайните препирни и надприказвания във форума, а неща които касаят всички нас. Дори парите ти да не са в КТБ или ПИБ, тяхното състояние все по някакъв начин ще се отрази и върху теб.

Днес към 2-3 часа бях в централен клон на чужда банка, нещата бяха нормални, попитах момичето дали са имали увеличени тегления, тя каза, че не. Доста хора дори внасяха. Поговорихме си на опашката за ставащото. Като вървя по улиците дочувам хората да обсъждат банките. Живея близо до клон на ПИБ, имаше огромна опашка. Даже се опитах да успокоя някои хора като минах покрай нея.

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 18:19 от hjkl;

# 937
  • I want it all and I want it now.
Превеждате им заплатите. Могат да си ги изтеглят на банкомат.
Другият месец ще се прехвърлите при желание в друга банка.

# 938
А с ПИБ как стана цялата тази работа.
Аз никъде не съм прочела, че има проблем с нея - къде четат тия хора, дето са изтеглили 800 милиона днес? Сериозно питам. Ако не искате да му правите реклама, пратете ми на лични, моля.
ето как
"Имало е атака и през интернет, и през мобилните телефони, като са разпращани sms-и, които да обезпокоят хората масово, включително и на случаен принцип. ''

един познат ми каза , че е получил СМС да отиде на ул.''Еди-коя-си"N Хикс , за да му сменят картата , подател няма ,
той си мисли , че е от М-тел , отива на посочения адрес - клон на една от коментирана банка,
пред нея опашка , той няма сметка и никога не еимал , но пък вероятността да има не е толкова малка ...

пуснали са слуха , после са засилили хората , това е бг банка , не е много ликвидна , знаят къде да ударят ...

една жена с депозит там , притеснена , казва - '' да излезе някой и да каже какво става '',
 ако излезе някой и успокои хората , друго ще е ...

къде са премиерът , фин. министър , шефът на БНБ ?
пасивни , пасивни ..
Меркел как се справи , когато в Германия имаше паника - излезе , успокои хората и всичко се нареди 

# 939
  • Разпиляна във въображението
Имаше изказване на БНБ - Искров.

# 940
eau, замисли се за твоите изказвания тук. Ти си от хората, които насаждат в тази тема недоверие в системата. БНБ излезе с официална декларация, Орешарски също каза, че ще използват всички възможни ресури за спасяване на банките. Дори ББ предложи заем от 5 милиарда. Т.е. има готовност и за най-крайните мерки. Смятам, че участието ти в темата не само че не е градивно, но е дори вредно.

Както казах, слухът за ПИБ беше споделен тук снощи. Изкарах си акъла, заспах трудно, спах неспокойно от притеснение. Добре че излязоха тези изявления. Пиша в тази тема само, защото виждам, че има много хора, които не разбират нещата, умишлено или не вредят с логореята си и се налага някой да допринася в друга насока.

И най-добрата банкова система ще се срине, ако всички си изтеглят парите от банките. Както казах вече, всяването на негативизъм не помага в тази ситуация, а нагнетява напрежението.

# 941

една жена с депозит там , притеснена , казва - '' да излезе някой и да каже какво става '',
 ако излезе някой и успокои хората , друго ще е ...

къде са премиерът , фин. министър , шефът на БНБ ?
пасивни , пасивни ..
Меркел как се справи , когато в Германия имаше паника - излезе , успокои хората и всичко се нареди 

Изляоха бе, eau. Ти от оспамване на тази тема не си имала време да надникнеш в новините.

И премирът говори, и фин. министър, и министърът на вътрешните рабоъи, и от БНБ имаше изявление. Никой не се успокои обаче, защото не достигат  сиви клетки за целта.

народът е първосигнален и, точно като теб, говори и мисли  наизуст.

# 942
  • Sofia
БНБ може да се опитва да внесе успокоение, това и направиха, но има други органи, които трябва да вземат мерки срещу злонамерените атаки, само дето Цацаров нито се вижда, нито се чува днес, арести няма, МВР каза, че работели по някакви насоки... Whistling
Още преди 10 дни трябваше да свършат нещо по въпроса, но явно не искат или толкова си могат!

# 943
И премирът говори, и фин. министър, и министърът на вътрешните рабоъи, и от БНБ имаше изявление. Никой не се успокои обаче, защото не достигат  сиви клетки за целта.
Народът е първосигнален и, точно като теб, говори и мисли  наизуст.
за КТБ мнението не ми се е променило ни най-малко ,
даже същите хора най би ги устройло ...да не продължавам ,
но с/у ПИБ е атака , организирана ....

# 944
но с/у ПИБ е атака , организирана ....

А срещу КТБ е неорганизирана? Двете банки от челната петица, които са български и нямат централи-майки в чужбина.

Аз не бих нарекла това атака срещу банки, а срещу банковата ни система. И всички на опашката пред ПИБ волно и или неволно стават съучастници в  атаката.

Общи условия

Активация на акаунт