Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 658
  • 964
  •   1
Отговори
# 945
  • Разпиляна във въображението
И Комисията за финансов надзор се намесва. Дано да има изгорели - блогъри, фейсбуци, политици, прокурори и журналисти. Особено журналисти, които вместо да се опитат да успокоят хората говорят едни и същи глупости от сутрин до вечер. Това да се извадят 800 млн. за един ден е направо невероятно. Не знам как банката се е справила, но това изобщо не е за подценяване. И в понеделник ще продължат.

# 946
Бих искала също да публикувам тук една много поучителна басня
За мишките и хората
Веднъж мишката забелязала, че стопанинът на фермата е сложил капан за мишки. Тя разказала за това на кокошката, овцата и кравата. Но те всичките и отговаряли: "Капанът за мишки е твой проблем, а не наш!"
Малко по-късно в капана се хванала змия - и ухапала жената на фермера. Опитвайки се да я излекуват, сварили на жената супа от кокошката. После заколили овцата, за да нахранят всички, пристигнали да навестят болната. И, накрая, заколили кравата, за да нахранят гостите, дошли на погребението.
И през цялото време мишката наблюдавала от дупката си и мислела за нещата, които са чужд проблем, докато не станат твой!
Поука: Ако нещо не ви засяга пряко, не си мислете, че в даден момент няма да ви се стовари на главата.

# 947
БНБ излязоха миналия вторник с декларация, че банковата система е ликвидна, но парцалите на Пеевски продължиха да насаждат паника за КТБ. Някой нещо да направи? Цацата само нагло каза, че няма да се занимава с това. И прати обиски на фирми на Василев, като дори се написа в много сериозни медии, че се проверява банката. И после по команда фирми с държавно участие дръпнаха парите си в сряда и четвъртък. Мен ако питате точно всички държавни "мъже" са виновни. Някой обясни ли защо дъщерни дружества на БЕХ са си изтеглили парите от КТБ в четвъртък? И сега след дъжд качулка призовават народа да е спокоен и да им вярва. Е няма как да стане просто. Парен, каша духа.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/redakcionni_komentari … okoi_polojenieto/

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 19:05 от Анонимен

# 948

Изляоха бе, eau. Ти от оспамване на тази тема не си имала време да надникнеш в новините.

И премирът говори, и фин. министър, и министърът на вътрешните рабоъи, и от БНБ имаше изявление. Никой не се успокои обаче, защото не достигат  сиви клетки за целта.

народът е първосигнален и, точно като теб, говори и мисли  наизуст.

Те толкова много вдъхват доверие, че потребителката eau им провалила благородното начинание. Хайде стига басни.
Не им вярват, защото имат основание за това. Защото показаха, че са негодници и че са замесени в случващото се, и че то е сценарий.
И единственото, което би могло да пресече сценария, е хората да се откажат да теглят и да правят опашки пред гишетата сега.
Нищо друго.

# 949

Ами jp, утре може да се случи на всяка банка в странта, дано да си го разбрала.

Е как може да се случи? Как може да е толкова лесно да пратиш хиляди хора да си теглят парите и да го направиш за часове? С някакви си SMS-и...  newsm78

Ясно ми е, че някой си има сценарий - ама как може да е толкова лесно да манипулираш толкова масово?

# 950
Този сайт също има много влияние, не го забравяйте, нали предишната криза с ПИБ започна от този сайт. Вижте колко много хора четат тук във всеки един момент. Преди да крещите в публичното пространство си дайте сметка колко много разтревожени хора ви четат.

Едно трябва да разберат всички граждани на държавата, масовата паника ще доведе до масов провал.

# 951
Този сайт също има много влияние, не го забравяйте, нали предишната криза с ПИБ започна от този сайт. Вижте колко много хора четат тук във всеки един момент. Преди да крещите в публичното пространство си дайте сметка колко много разтревожени хора ви четат.

Едно трябва да разберат всички граждани на държавата, масовата паника ще доведе до масов провал.

Лично предложих на модераторите темата да бъде изтрита или заключена. Както се вижда не стана. След като са преценили, че могат да поемат този риск .... явно са го обмислили сериозно и са преценили лостовете си за въздействие. Още повече, че това вече не им е за първи път. След като темата е отворена, всеки може да пише в съответствие с Правилата на форума, а модераторите следва да са на линия постоянно.

# 952

Ясно ми е, че някой си има сценарий - ама как може да е толкова лесно да манипулираш толкова масово?

Как може толкова лесно да бъде манипулиран човек, чиито единствени 100 хиляди от спестявания са му в банка, за която се носят слухове че фалира, или в банка, която всички виждат, че държавата смачква за дни?

И аз смятам, че тази тема трябва да бъде махната.
При евентуални разследвания може само да послужи за алиби на тези долни тъпанари, също както сигнала на Протестна мрежа от миналата година беше използван за претекст за полицейската атака над КТБ през юни.

# 953
Бях на опашката пред ПИб в мола в 10.30 , наредих се  и 15 човека преди мен се...отказах. Казах си : няма да се подам на тази параноя, на това разиграване и аз не знам от кой , на този страх. Стига вече !!! После си плащах с картата  в мола без проблем. След което в една известна верига аптеки отказаха да ми я приемат, имало уж проблем с устройството. Е, върнах им нещата ( въпреки кеша и отстъпките , които имам там) казах че ще купя откъдето няма проблем ! А за едната сметка съм сигурна, че стигне ли се до ФГВБ изгарям. И не живея нашироко. Просто ще почна почти от 0.
Сега си мисля че всички т.нар. " овце" постъпиха за себе си добре - спасиха се поединично ( макар че накрая всички затъваме ) , а аз неподалата се на паника, може и да духам супата. Та отговорът ми е : не, стоях на опашката около час и се отказах. Мъничко удолетворение, че не участвах в сценарий, за сметка на години лишения. Не знам кой е овцата.

# 954

Те толкова много вдъхват доверие, че потребителката eau им провалила благородното начинание. Хайде стига басни.

Кой говори за доверие? Доверието е лична работа. Аз не съм гадже нито с премиера, нито с ПИБ че да преценявам дали имам или нямам доверие. Не доверие трябва, а мислене.

Поредното доказателство че всички проблеми в родината идват от това дето мислим с оная си работа, с извинение. Ако цялата енергия която се влага в харесване на тоя, мразене на оня и доверяване на третия се хвърли в разумно преценяване на фактите, всички ще сме една идея по-добре.

# 955
  • Бургас
Много странно кой и как е намерил телефонните номера на вложителите в ПИБ. Аз се сещам за един пълничък момък, за който се говори, че държи един мобилен оператор.

# 956
Някой обясни ли защо дъщерни дружества на БЕХ са си изтеглили парите от КТБ в четвъртък?

Може би е следствие от тази процедура, стартирала през януари? http://www.publics.bg/bg/news/10756/

Докато не приключи одита май няма да разберем дали са си изтеглили парите или са ги свели до 25%.  И според мен, въпросът има две страни. Ако заинтересовани лица знаят, че БЕХ ще преразпределя парите си /съгласно закона/ именно в този времеви отрязък, много е лесно да насрочат  медийната атака срещу КТБ за същия период. Така едно наглед съвсем нормално и законно нещо става идеален повод за събуждане на масова истерия.

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 19:28 от Vapor

# 957
Много странно кой и как е намерил телефонните номера на вложителите в ПИБ. Аз се сещам за един пълнител момък, за който се говори, че държи един мобилен оператор.

специално този човек , за който казах , няма сметка , не е и имал ,
нито е давал номера на някого , много се чудеше кой освен някой от М-тел би му пратил СМС ,
според мен просто са действали на случаен принцип ,
но СМС-и откъде се пращат лесно се хваща ...

наистина е най-добре темата да се затвори .

# 958
Едни хора наскоро получиха поздравления за 24 май на случаен принцип...

# 959
  • в ябълковата градина
Ще чета

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 19:42 от Грушенка

Общи условия

Активация на акаунт