Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 717
  • 986
  •   1
Отговори
# 435
  • Mediterraneo
Плаках на репортажите, плача и сега само при мисълта за всичко, което се случи. Толкова ме е страх, толкова много съжалявам за всички жертви и поражения, сърцето ми се къса...
Служебно съм ангажирана донякъде със случващото се, за облекчение, за сега само по телефоните, но е такова напрежение, такъв страх...

# 436
  • Под липата
Гледам Нова тв. Маги Халваджиян каза най после една голяма истина на глас - управлявани сме от некадърници от години.  Добре,че са доброволната помощ на хората, телевизиите, че да има някаква помощ за пострадалите.  Светът познава много по големитрагедии от тази , нотакава политическа дебилност никъде, никога не е проявявана.Отвратена съм от тези самозвани властници, тунеядци,  крадци и мизерници, кото използват нашата трагедияи за  властовите си амбиции.
 Браво на Нова тв, че нарича нещата с истинските им имена и  не галис перце никого.
Ако има ннещо хубаво в целият ужас последното денонощие, е че яидях,че  въпреки всичко сме народ..., макар и без държава.
 Извинявам се за ггрешките и слетите думи, ако ги има, но пиша от един стар теледон с  много бавен  нет.

Държа да поздравя всичките ми познати, а и непознати, които днес бяха  в пострадалия квартал и помагаха.

# 437
Здравейте.Прочетох за акция и на бившата Циркова сутринта ,но къде точно там не разбрах.Имате ли инфо?
Пиши на лични на Kali_tod.Дала е линк на предната страница.

# 438
  • Варна
Наистина е АД! И аз съм с насълзени очи докато гледам репортажите и хората останали без домове и то само заради един дъжд, както се изразяват гостите в студиото. Не мога да повярвам, че е на 10км. от мен, а при нас улиците от обяд са сухи. Да, много валя, но не е проблема само в дъжда....  #Cussing out  а хората загубиха животите си заради нехайство........

# 439
  • София
Инфо от Фейсбук:

Днес доста хора ходихме до Аспарухово, от това което видяхме, разговорите с община, заместници, хора и след сбирката в 16:00 в центъра, произлезе следната ОРГАНИЗАЦИЯ за ПОМОЩ на АСПАРУХОВО:

@ Доброволци - бригади

Утре (събота) в 8:30 тръгва група доброволци от Солидарния център. В по-късните часове ще тръгнат още групи. Рокерите във Варна също са мобилизирани, поддържаме връзка с тях.

Ако не успеете да дойдете в центъра, но сте решили да помагате:

1. лопати се раздават пред община Аспарухово
2 . от там могат да ви насочат и къде има нужда от помощ
(за да не стават струпвания на много хора на едно място, за сметка на друго)
3. носете си гумени ботуши; в никакъв случай не тръгвайте боси или с ниски обувки - пороя е завлякъл доста боклуци, сред които и спринцовки.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
@ Помощи

1. за ДНЕС (петък) :
- купихме и изпратихме свещи
- всеки може да направи същото с вода / свещи / фенери;
- одеала / има поръчани за утре, но няма да стигнат тази вечер/

От община Аспарухово ни уведомиха, че утре най-вероятно ще има ток. По наши наблюдения обаче в някои райони това няма как да се случи, тъй като цели трансформатори са разрушени. При евентуална втора вълна електричеството трябва да бъде спряно => ако това е през нощта, жизнено необходими са свещи и фенери.

2. по принцип:
- помпи за отводняване на мазите (!);
- гумени ботуши;
- лопати;
- вода;
- храна (трайна);
- свещи / фенери / батерии за фенери;
- "нещо" с което да се извозва събраната кал от мазите до съответната тежка техника / колички, носилки.... / ~

ПУНКТ за събиране на помощите: ул. Иван Вазов 26 - Детската къща.
За връзка, тел. 0884/195699 или 0876/616950.

Днес заедно с хората, събиращи помощите обиколихме Аспарухово. По-възрастните масово първоначално отказваха помощите, поради шок и неадекватност. Най-голяма нужда имат от помощ при почистването на мазите.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Напомняме и начините за финансова помощ:

@ от цялата страна: 17 777 - DMS VARNA;

@ от целия свят: Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ)
Банкова сметка
IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014
В банковата сметка може да се получават дарения и от чужбина, като те няма да бъдат таксувани с входящи такси!!

# 440
Колко ли ни е сърдита природата ...  Какви стихии  се изливат ,  не мога да повярвам просто какво става и за това не е виновна само   стихията,нагърбвам се да искажа това,което мисля !!!
Защо голяма част от  горичката на Аспарухово е изсечена къде е власта ,за да спре това???? Къде са органите КЪДЕ ???? Поне дърветата щяха да  възпрепятстват може би малко от това ,което гледаме в момента,защо деретата не са почистени,защо се затлачват???? Само ние ГРАЖДАНИТЕ,НАСЕЛНИЦИТЕ в тази ""ДЪРЖАВИЦА"" трябва да мислим  за самите НАС,сами да си помогнем във всичко ,защо има управление защо  са тези управляващи защоооо след ,като се мъчим винаги да се спасяваме сами!?За богаа не ми се мисли ,ако имаме други катаклизми,като в държави като ЯПОНИЯ,КИТАЙ та ние няма да можем да излезем  НИКОГА за бога.За пореден път се обеждавам ние държава  НЯМА МЕЕ !!! Слушах и за еднократната помощ която щяла да им се отпусне 325 лева ЕВАЛАТА ,ще спаси хората ли ,ще помогне за възстановяване на ДОМ ли ? Смешно е ... дръжавата продължаваа да се подиграваа с хоратаа  с нас .. това е не мислимооо,радвам се ,че толкова много хора са изпратили СМС-си и са събрани толкова средства за тях ,но дано и тези средстава не ги сполети съдба ,която  ще си бъдат поприбрани тогава вече наистина ще е ЖАЛКО.Съжелявам ,че  го казвам но там пред Парламента ето такава  вълна им трябва да ги удави всичките,защото заради тях сме на тоя хал !!!!!!!!!!

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 22:50 от Antoniq_sss

# 441
  • София
По принцип имам доста висок праг на поносимост към дебилност. Дори с мъжа ми понякога се сдърпваме на тема родна политика, защото аз съм по-толерантна, понасям политическото говорене и като цяло смятам, че демократичното устройство за съжаление няма как да се случи без политиците. А мъж ми просто иска да ги взриви всичките без много да се церемони и смята, че това ще ни реши проблемите. Днес, докато слушах как противно се дърлят кой е виновен и си мятат топката на гърба  на бедните хора в този абсолютен кошмар, за първи път признавам си и на мен ми се прииска да хвана желязото Close Отвратена съм от дъното на душата си. Това е пълна липса на морал. Или мисъл. Или и двете.

# 442
Всички политици, без оглед на политическа принадлежност или вид власт, които се изсипаха във Варна днес трябваше да бъдат пратени на кални борби. Поне в Аспарухово кал и тиня имаше предоволно, щяха да се почувстват на мястото си. Идва ми да напиша с големи букви какви са изроди, но мисля, че това ще бъде бледо определение за такива жалки същества.

# 443
  • София
Толкова ми стана мъчно за 7 годишното дете, което е в Спешно отделение във Варна.  Confused Било е с баба си и кака си.  Sad Такава емоция ме тресе в момента, че нямам думи.  Sad

# 444
Притеснителни новини от Варна - тук започна отново да вали...
В централната част не е силен дъжда, но предполагам ще затрудни ситуацията в Аспарухово... Sad

# 445
  • Варна
Цитат
толкова много хора са изпратили СМС-си
На мен ми се струва,че доста се скътават,днес си говорих с много хора,повечето са пратили повече от един смс,жалко,много жалко,днес говорих с много хора,които са били далеч от страхотията в Аспарухово и им трепереха брадичките от вълнение и видях много,които бяха безразлични,400 000 е нищо бройка...............

В момента пак вали

# 446
  • UK
Мисля си, който ходи да си носи заредени старите телефони, на хората сигурно са им мокри телефоните и паднали батериите и няма как да се свържат с близки и да кажат, че са добре.

# 447
  • Sofia
Потресена съм от случващото се и най-вече от това, че не е нито за първи, нито, за съжаление, за последен път.  Mr. Green Виновни няма, а тепърва ще слушаме политиците колко помагат...
Жалко, жалко за хората и дано най-сетне този дъжд спре!  Praynig

# 448
  • във вкъщи
Ей този дъжд ще ни издави, отново започва да вали.
Само да не се засили , че обстановката ще стане по зле  Cry

# 449
  • във вкъщи
Мисля си, който ходи да си носи заредени старите телефони, на хората сигурно са им мокри телефоните и паднали батериите и няма как да се свържат с близки и да кажат, че са добре.

Именно поради тази причина днес станах в 7 сутринта. Събуди ме телефона с молба да дам информация и да кажа каква е ситуацията в Аспарухово, какво се говори по новините и кога ще се пусне тока в кв. Галата. Хиляди семейства осъмнаха без ток и  без комуникация със света.Направо бях потресена от факта, че в 7:30 часа в Енерго Про никой не благоволи да ми вдигне за да даде инфо.Хората са си зареждали телефоните само в случай че са имали зарядно за кола.

Поне за сега знам, че тока е пуснат в централната част на Аспарухово, но не и там където е невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт