Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да засадите моркови и как да разредите посевите?
Как да вкореним доматени колтуци?
Какво да правя, ако морковите започнат да се напукват надлъжно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да засадите моркови и как да разредите посевите?
За да засадите моркови, се препоръчва да поставите семената на два инча едно от друго, което предотвратява необходимостта от изтънчаване по-късно. Това може да се направи и сега чрез засяване на семена за есенни култури. Засадете морковите на гъсто, след което ги разредете, за да им осигурите достатъчно място за растеж. За разреждане поливайте предварително морковите, след това извадете внимателно корените в посока по дължината на корена. Бъдете внимателни, за да избегнете повреда и да позволи на останалите моркови да растат правилно.
-
Как да вкореним доматени колтуци?
-
Какво да правя, ако морковите започнат да се напукват надлъжно?
-
Какво се препоръчва за превантивно пръскане на доматите и краставиците?
-
Кои култури са най-добрите следващи култури след граха?
. Имам една миниатюрна чушка, а и тиквичките също тръгнаха. Ако задържи хубавото време, няма да има болести и ще си имаме зеленчуци, макар и по-късно.
.

И ние май няма да имаме грозде, късните домати са ужас. Снощи имаше буря, дъжд, силен вятър, отнесе ми цветето от висящата саксия. Ябълките са се нацепили. Аман. Догодина ще е по-добре градината, тая мисъл ме държи. Но пък какъв слънчоглед е пораснал край пътя, няма такава красота
Догодина задължително ще си посея в градинката. Ей така, за радост на децата.
Ние всяка година купуваме все по нещо. Тази година ползвахме схемата на тръбите от миналата година, но пак имаше леки промени, защото морковите ги садя на леха, където минават две съединени в единия край тръби, а останалите зеленчуци са на редове. Всяка година сменяме местата на зеленчуците. Най-удобно е всеки ред да си има кранче и да е затапена тръбата в единия край. Тогава можеш да пуснеш само един или само пет реда и т.н. В едната градина го решихме едно кранче за четири тръби, щото кранчетата ни свършиха, пък и тръбите са на еднотипни за поливане зеленчуци.