(Био)зеленчукова градина - тема 27

• 64 600
  • 741
  •   1
Отговори
# 375

Да ви кажа, лютите чушки много помагат на сърдечно-съдовата дейност. По-рано се задушавах, гълтах въздух като риба на сухо, чак с ръце си помагах да го натъпча. Стигнах до една люта чушка сутрин обед и вечер. Друго си е. Уморявам се от физическа работа, но е друго някак си, приятно, и като постоиш, минава.

# 376
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
откъснахме първата краставичка и първият домат Simple Smile по разбираеми причини не мога да го покажа. мога само да снимам пупата на унищожителя  Laughing
прасковите са счупили още един клон. откъснахме ги.
като гледах как малкия змей яде, а сока се стича по брадичката му си спомних детството  Blush хубаво е.

изядохме и първите две смокини Simple Smile големи, сладки, страхотни. има снимка, но ще е по-късно.
ананасите изглеждат добре  Laughing може и да я бъде плантацията  Laughing

# 377
откъснахме първата краставичка и първият домат Simple Smile по разбираеми причини не мога да го покажа. мога само да снимам пупата на унищожителя  Laughing

И аз да се отчета с първите доматчета най-накрая. Ако не ни удари градушка тая седмица ще има урожай   chef

# 378
Тиквичките тази година пак са болни.Самият плод още докато е малък откъм дръжката е като изсъхнал и пожълтял.Каква е тази болест,сиво гниене ли е?Забравих да снимам ,а поразените плодове изхвърлих.

# 379
  • София
И аз да се отчета с първите доматчета най-накрая. Ако не ни удари градушка тая седмица ще има урожай   chef
И аз да се похваля- снощи салатата беше изцяло от градината.
Откъснах първите домати, а краставиците пак се отчетоха.
Имам и пипер, колкото показалеца ми, че и отгоре- от разсада на Белруби Hug Hug
Патладжаните вързаха, не мога да смогна на тиквичките.
Ще снимам след някой и друг ден, а сега пускам малко цветя.......
https://lh6.googleusercontent.com/fypnfPP9iD-BoouPMJZW4mW7jRea9t … yw=w267-h199-p-no
https://lh5.googleusercontent.com/uPfto7MXmkbulSg2i-pAFnJnVjxuhJ … _w=w276-h207-p-no
https://lh6.googleusercontent.com/-GJBt5OkG2YM/U80DIkH-XRI/AAAAA … no/Snimki+456.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-Fmu7nwj6Ct0/U80EI2alGpI/AAAAA … no/Snimki+402.jpg

# 380
И ние опитахме първите праскови. Даже тази вечер ще правя сладко от тях.

# 381
  • В сбъднатите си мечти
Здравейте всички ,
болния ми пипер за който потърсих помощ от вас преди време се оправи и расте като луд Simple Smile)
Благодарности за съдействието на Рени и Ана Иванова   bouquet
Пускам снимки от градината ми .http://karinavan.snimka.bg/hobby/gradina-2014.816606.33672532
Краставиците ми жълтеят ,но пък раждат .Доматите и те са добре ,имам болест по тях ,но пръсках с листен тор и се оправиха и те  .От влагата и дъждовете ,градината е като джунгла  Crazy тревата не спира да расте .

# 382
начинаеща съм, с няколко саксии подправки на балкона...
ментата и босилека ми са нападнати от бели мушици,  които правят листенцата с нещо лепкаво. как да се справя? баба каза да пръскам с варен лук и слаб разтвор на вода и веро, но няма ефект. ..

# 383
Здравейте!
Аз си ви чета, но нямам какво особено да пиша.....съвети не мога да давам, че все още при мен всичкия зеленчук става въпреки мен, а не заради мен ....    Laughing
С изключение на 2 корена тиквички, на които нещо им стана-тиквичките връзват, но после не растат, скапват се, всичко останало върви добре.Засега.
Скрит текст:

- първата, ама е малка още, оставих я да порасне още 2-3 дни    Grinning

- и той ще събира цвят до четвъртък поне ...

# 384
Краси, ако корените тиквички са дамо два, възможно е цветовете да не се опрашват и затова да гният. Не че са болни, а просто са малко на брой корени.

# 385
Краси, ако корените тиквички са дамо два, възможно е цветовете да не се опрашват и затова да гният. Не че са болни, а просто са малко на брой корени.
Не са два, а 5 или 6.Те тиквичките стават, порасват около 7-8 см и тогава се скапват.Просто спират да растат, а изгниват/изсъхват.И това само на два корена, на другите тиквичките си стават.
Ето ги ...

Не се сетих да снимам болните.

# 386
Това все още не са тиквички, а плодници на цвета. Mr. Green Ако се опрашат, растат, ако не - загниват. Режеш с едно ножче и изхвърляш. Затова се сеят по 2-3 тиквички в едно гнездо, защото пускат серия мъжки цветове, на тънки дълги дръжки, после женски, и т.н. И ако се синхронизират случайно два корена, може мъжките да са преминали, а женските останали неопрашени. Здрави ти са тиквичките.

# 387
Много се радвам за успехите на всички!Днес успях да погледна темата-вкъщи сме в тотален ремонт и можете да си представите каква лудница е!Абсурд-както винаги с хубави цветя,Вени-Види-браво за пипера.Като пишете,че откъсвате първи домати отново и отново не мога да осмисля,че сме толкова малка територия,а талкова различен климат.Като не броя оранжерията все пак от началото на юли имам домати навън.Моето ранно засаждане имаше резултат мисля,защото през юни всичкият цвят окапа,но доматите вече бяха вързали втора китка-след това почти нищо.Малко снимки от доматите  Гигант.http://reni7377.snimka.bg/details/domati-gigant.828585.33681692

# 388
  • София/Варна
Първо да се похваля, защото много се кефя

И сега започвам да "рева".
В петък като се прибрах открих, че си имам нова придобивка-къртица. Беше изорала два реда с домати.
Видях един болен корен домати от безколовите домати- кафяви петна по стеблото и листата. Чинно го разкарах.По другите нямаше зараза. До сутринта бяха плъзнали масово петната. Имаше вече и почернели от към дръжката домати. Пръсках в събота с химия, но заразата масово се разпространяваше.
В неделя пръсках с бордолезов и накиснат за 5-6 часа чесън и май имаше ефект. Повечето петна станаха като загорели, сивкави и твърди. До снощи като че ли не бяха се разпространили повече. Нямаше нови болни плодове. Но от сутринта вали като като из ведро и всичко е измито. Ще пръскам пак пък ще видим какво ще стане.
Краставиците ми са болни и не растат.
Поревах и продължавам борбата.
Дано да няма градушка днес.

# 389

Общи условия

Активация на акаунт