Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 766
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, сега гледах новините, вярно ли е пълно с водорасли навсякъде. Казаха, че топлата вода е причина за тях.
Ние ходихме в края на юли и пак си имаше гьотире водорасни. Аз понеже ходих с хваната коса на плажа не ми се заплитаха в косите, но на щерката от последния ден така и се бяха заплели, че чак си ги донесохме вкъщи.  Laughing Laughing Laughing

# 286
  • Sofia, Младост 3
Ние бяхме в Созопол от 28 юли до 3 август - не е имало нито веднъж водорасли, напротив, беше доста чиста водата , което е нормално преди август. Всяка година ходим края на август и навсякъде по плажовете е имало , но това не би ми попречило с нещо, не е толкова страшно  Laughing Иначе бяхме в къща за гости Мистрал - хазяите бяха много симпатични, стаята се чистеше през ден и се сменяше спално белъо и кърпи, имаше си климатик, тераса с частичен изглед, беше чисто, ползвахме 10 или 15 % намаление в заведението към къщата. Като минус мога да посоча шума в самата къща за гости - къща си е, не е предвидена за хотел и вратата ни беше със стъкло, през което се чуваше всичко от коридора и съответно всеки шум от нашата стая също се чуваше в коридора, което е доста неудобно, така че не бих повторила заради това. Паркинг ползвахме до хотел Свети Никола, бяхме близо до Веселата уличка, но шум нямаше от нея. Посетихме Вятърната мелница , но останах разочарована за втори път- много наблъскани маси , много задушно, защото затваряха с платна прозорците, бавят поръчките. При Мъро обядвахме веднъж и беше добре. В Българи вечеряхме два пъти и ни хареса. Художниците винаги ги посещаваме, не е нещо особено , но гледката и спомените от там са ни скъпи  Heart Eyes Бар Елвис беше приятен, но не видях Харем къде е отишъл, беше ни любимо място, а май е закрит  newsm78 Намерихме случайно и едно място на центъра с много антикварни вещи и книги , купихме си книги, които дълго търсихме в старо издание и бяха евтини. Общо взето сме много доволни. Да, Созопол е пренаселен лятото, но стъпиш ли по малките улички в Стария град все още усещаш романтиката. Или поне ние се чувстваме добре там  Flutter

# 287
Момичета, сега гледах новините, вярно ли е пълно с водорасли навсякъде. Казаха, че топлата вода е причина за тях.

Ох, не искам да те плаша, но....не разчитай да си починеш...
Първо беше хотела....пък мястото, пък плажа. Оказа се, че ще трябва да чистиш и да правиш закуска. Чак беше и сезирала когото трябва за проверки.  ooooh!
 Сега пък водораслите... Ами море е, има и водорасли. И да, топлата вода е причината - като всяка божа година след средата на август!
Ти за първи път ли отиваш на море? newsm78
Изобщо не си го причинявай. Peace
Отивайте в Гърция... Joy Там водорасли няма, че е много солено, обаче как люти на очите....и пари по  кожата, има и оси и морски таралежи....

Най-добре на градския плаж!  Peace

Сори, ама не се сдържах, аман от претенции. За тези с такива си има места. Созопол не е от тях. Той е за мераклии! Laughing
Peace Да, освен водорасли, морска вода има и пясък, който е много неприятен. По-добре е плаж на скали и върху камъни, кеф ти ти по гръцко, кеф ти по адриатическо, а с много късмет някъде и по турско. Ако човек чете, това което се лее по медийте, то да не си помисли човек за нашето море и за нашите курорти. То не бяха вируси, мръсотия, високи цени, пияни чужденци и какво ли още не. Но като гледам, въпреки засилената атака от всякаква конкуренция, пак са си пълни курортите ни.

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 12:12 от fatalina

# 288
  • София
Wild_rabbit ,
Благодаря ти за включването, но реално никаква полезна информация не носи твоето изказване.
Както виждам, обстойно си се запознала и с коментарите ми. Не бих нарекла "претенции" неща като хигиена и състояние на храната, която ще консумирам.
Защо пък да не разчитам да си почина - за мен почивката е да изляза от лудницата на ежедневните натоварености в работата ми и съзерцаване на морето сутрин рано и вечер, за да се заредя с енергия от магията на пясъка и морето. Попитах за водораслите заради децата, защото и те са се настроили да се гмуркат и играят. До миналата година всяка година в България сме почивали на Синеморец и никога не е имало толкова водорасли, колкото показаха снощи в новините. Неуместен е и  назидателният тон, който не кореспондира с идеята на форума за взаимопомощ и споделяне на мнения, и преди всичко да се избегне повтарянето на грешките от страна на хората, които са се насочили към дадена дестинация и споделянето им пред всички читатели.
Исках само да разбера какви могат да бъдат очакванията ми, защото 10 години не съм стъпвала на това място, и  дали мястото за почивка, което съм избрала е подходящо и за останалите семейството ми.
Така или иначе, си харесвам нашето море, нашия пясък и решението къде ще си похарча парите е продиктувано от потребностите ни, които се опитвам да са в унисон с предлагането.

# 289
Здравейте момичета.
Тази година избрах Созопол за морската ни ваканция, но колкото по чета темата толкова повече се обърквам. Никога не съм била в Созопол, но снимките ме грабнаха.
Накратко ще бъдем сами с детето, а си запазих квартира на ул. Витоша. Като гледам по картата поне двете заведения Кавалер и Звезден рай би трябвало да са ни близко.
Детето е любител на риба и дюнери и хич не знам как ще я караме двамата.
Да попитам на централния плаж има ли свободна зона и да си носим ли плажен чадър или трябва задължително да си платя таксата за чадър на плажа?
Искам да попитам има ли големи супермаркети в Созопол и как за вървят обикновените закуски? В смисъл човек може ли да си купи една баничка или рогче със сирене на нормални цени?

# 290
На плажа има свободни зони, но се пълнят и става тясно. Закуски също се предлагат, но разбира се по-скъпо. Тази улица Витоша в новия град ли е?

# 291
  • Somewhere far away
Тази улица Витоша в новия град ли е?
Да.  Wink

# 292
  • София
Миналата година една закуска "лодка", с която се наяждахме двете с детето беше два лева, баничка- 1-1.50.
Другата седмица ще имам по-прясна информация Simple Smile
Вихрен е в новият град,  от улиците с големите баири. По ул. Люлин, която е до Вихрен има и едно бистрон "Оазис", в което винаги се храним и е на съвсем прилични цени.

# 293
Момичета,препоръчайте ми някое скромно хотелче или къща за гости в Созопол!Тази година сме се насочили на там,но пък понеже до последно не знаехме мм кога ще почива,не успях да организирам почивката на време.Сега съм се разровила по сайтовете да търся за датите от 23.08 до 30.08.Бих искала да чуя мненията ви.Какви са цените на нощувките,на храната..

# 294
  • Somewhere far away
Момичета,препоръчайте ми някое скромно хотелче или къща за гости в Созопол!Тази година сме се насочили на там,но пък понеже до последно не знаехме мм кога ще почива,не успях да организирам почивката на време.Сега съм се разровила по сайтовете да търся за датите от 23.08 до 30.08.Бих искала да чуя мненията ви.Какви са цените на нощувките,на храната..
http://bghotelite.com/guest-house-slavovi.3432_bg - но тук мисля че е заето всичко до края на месеца

аз  съм била тук:
http://pochivka.bg/o-7690-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0_%D1%81%D0%B2% … D1%82%D0%BB%D0%B0

и тук:
http://pochivka.bg/o-15074-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0_%D0%B2%D0%B8 … 0%B8%D1%8F#prices

и на двете места хазяйките са нмого мили и добри!    bouquet
на второто място жената дори се обади рано рано към 5 и нещо /автобуса ни пристигна към 4:30/ да ни каже че няма проблем да се нанасяме а ние бяхме седнали да  пием кафе за да стане някво по-човешко време поне 6 и не искахме да я притесняваме но тя се обади и това беше много мило! после беше излязла навън за да ни чака , тъй като имахме проблем с намирането на къщата. просто шапка свалям!  bowuu
второто място ми хареса повече, имаше хубава голяма тераса с частичен изглед към морето,  стаята беше по-голяма , но пък беше малко по- далечко /Вихрен е перпендикулярна на Витоша продължава се доста по -нагоре след ул. Витоша/ и на връщане от плажа трябва да си понапънеш силите и  краката /ако ще ходиш пеша по баирите! Simple Smile/

# 295
Deathcrush,много ти благодаря за мнението!Току що ги разгледах тези две къщи.Изглеждат много добре и се радвам,че се включи да го потвърдиш.
На мен обаче сякаш ми се иска някое хотелче с басейн и да се предлага поне закуска.Пък може и пълен пансион,но така като гледам май няма да може да ни огрее.Абе аз много искам. Laughing Хем да е хубаво,хем уютно,хем чисто,хем басейн,хем храна,хем евтино.Надали има подобно нещо.
Я да се консултирам с вас.Ние сме двойка с малко дете(1г.),имаме предвиден бюджет 450лв за 4-5 дена.Дали ще ни стигнат или ще си припкаме на втория ден на обратно?Това в случай,че не резервирам никъде и търсим на място.

# 296
  • Somewhere far away
Радвам се, че съм била полезна. Все пак бях там и много ми се иска да споделям всичко,  доставя ми удоволствие да споделям всичко, което вече знам  за този град и всичко, което съм преживяла там! Чувствам го като мой град вече ! Simple Smile

за паричките.. двама + 1 дете ...струват ми се малко тези парички. аз за 6 нощувки, или 5 пълни дни бях с 260 лв, при положение че билета за на отиване ми беше платен. аз си плащах  стаята разделена на две + част от вечерите , всяка вечер сме се хранели на ресторат + цигари, пушач съм + разни бирички и сомърсбита и подобни, та и това слагам в разходите. не съм си купувала почти нищо освен едни обеци и такива дреболии за по левче и изхарчих всичко. 
То е ясно че всеки според чергата, но аз не мисля че съм харчила много, все пак парите ми стигнаха не съм правила кой  знае какви разхищения и гледах да си направя сметката и да съм пресметлива и да не си позволявам много глезотии.
Но за двойка с детенце не съм сигурна дали ще ви оправят 450... то само пътя ви ще е 3*30 = 90лв. ако ходите с автобус +  още 90 на връщане = 180лв.  и така.. не знам наистина аз си размишлявам тук, но с дете нямам никаква идея как и колко се харчи и какви пари ще трябват.

# 297
Аз пътя не го слагам в тези парички.Те са ни само за там.За път-други Simple Smile Просто си мислех,че ако нощувките ни са да речем 40лв на вечер и харчим по 50 лв на ден,ще ни стигнат.Не съм и много наясно с цените по нашенското море,та си правя свободни съчинения.Макар,че сега като се замисля,май 50лв на ден не биха ни стигнали.Детето не го броя изобщо.То ще яде готова храна,която ще си носим.А до колкото знам в повечето хотели до 2 год възраст се настаняват безплатно.

# 298
  • Vienna
Ние бяхме в семеен хотел Софи на ул. Стара планина - с малък басейн. Много сме доволни - прили4на цена (ако искаш има и закуска, но ние си купувахме бани4ки и кифли от пекарната), собствени4ките са много мили, и до 2-та плажа е близо. Нямахме никакви проблеми.

# 299
Зимата дойде в Созопол. Такава жега беше вчера, днес е страшен студ и дъжд.

Общи условия

Активация на акаунт