Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 835
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • при него
Да допълня, от Смокиня до Градина, разстоянието не е за пеша, понеже те са от двете страни на Созопол. Градина е откъм Черноморец, а Смокиня е в Буджака, след Созопол и по пътя за Дюни. В момента, пътя откъм Созопол за Градина е затворен за ремонт и се минава само през Черноморец. Ние от тук до Градина, с обиколката, мисля, че ги докарахме около 17 км в едната посока.На градина има както платени паркнги, около баровете, така и отбивки, които водят към полянки, където не се плаща и няма паяк, те са вече по към края на пътя. Плажа там е хубав, не е пренаселено и водата също е чиста.

# 631
Днес се върнахме от Грийн Лайф  Grinning много приятна почивка ,доволни сме  bouquetЧестно да ви кажа и да въртя и да суча 2200лв ни излиза на 3 възрастни храна,спане,гориво и други глезотийки  вече 4 поредни години newsm78 Ми то кафето на плажа е 2.50 а в комплекса 3.50.На Лук Ойл го пихме за 2 лв ,ами Европа!Сега за платените чадъри 24 лв два шезлонга ,маса и чадър.Аз такива по 16 или там колкото коментирате на плаж каваци не видях.Ама не съм и търсила защото не ползваме.Свободна зона предостатъчно.Мръсен беше пясъка ,целофани ,угарки ,бирени бутилки....да не изреждам,а кошчета за боклук на две крачки,обаче никой не пази.Ми нищо ново.Тая Южна перла я бях харесала за майка ми.На Съни Турс си пишеше и за паркинга и за вечерята за това се отказахме.Обаче снощи ходихме до там и се изненадах защото хотела от снимките останах с впечатлението че е на пясъка.Ама не ,на пясъка е комплекс Пясъчни лилии а тоя Южни нощи и той е през дюните в пущинака дето вика ММ newsm78

# 632
Днес се прибрах от Созопол. Времето беше прекрасно, но повечето дни морето беше бурно, флагът червен. Няколко пъти ходихме на плаж на Хармани, но някак не ми хареса. Бяхме на платената зона, чадърите са по 6 лева и са доста близо един до друг, особено като легнат повече от 4 човека под един. Даже не може и да легнеш където поискаш, защото всеки чадър си има собствена сянка  ooooh! Да не говорим колко беше мръсно, пълно с фасове, чашки, хартии, сламки и какво ли още не. В морето имаше и много водорасли, които на сутринта бяха изкарани на плажа и никой не си направи труда да ги почисти, а трябваше да минаваме през тях, за да влезем във водата.
Три пъти ходихме на плаж на Каваците. За там вече писах, че съм впечатлена. Водата беше кристална, беше пълно с малки рачета и рибки. Частта пред заведението Marea Beach - поддържана, едно боклуче нямаше по пясъка. Там цената на 2 дървени шезлонга с шалтета, чадър и масичка бяха 17 лева. Шезлонгите са доста отдалечени и определено не се създава чувство за навалица.
Първият път имахме късмет, че бяха останали свободни места, но на следващия ден отидохме малко по - късно и вече нямаше. Наложи се да отидем към края, където пясъка беше доста по - мръсен. Два пластмасови шезлонга с чадър бяха 12 лева, като единият шезлонг и чадъра бяха счупени. Търсихме здрави, но не бяха останали  Crossing Arms
За паркинг плащахме 6 лева в Созопол и 5 лева на Каваци. Място за свободно спиране в града нямаше никъде. Дори едва успях да спра колата за 5 минути, за да свалим багажа пред хотела.

Първите 5-6 дни морето беше добре, сутрин зелен флаг, следобед излизат вълни, но не силни. Вчера и в петък, обаче, стана много бурно. Червен флаг от сутринта, мъртво вълнение. Спасителите бяха оградили няколко места, където беше забранено да се влиза, заради вълнението.

Доста от заведенията, които посетих ми харесаха, но имаше и разочарования. Първото е механа Диамант. Ужасно обслужване, бавно, един час чакахме салата и пържени картофи, които бяха пържени в най - отвратителната мазнина, която съществува. Сигурно не я бяха сменяли от май месец.

Хареса ми механа Шатрите. Въпреки, че заведението е толкова голямо, храната дойде много бързо и всичко поръчано беше вкусно.
Няколко пъти посетих и механа Бриз, там също мога да кажа, че ми хареса. Обедното им меню нямаше грешка.

Забелязвам, че в много от магазините/ ресторанти и т.н  поздрави като "добър ден", "здравейте" изобщо не се използват. Аз влизам, казвам: "Добър ден" и те ми отговарят: "Два лева". Много ме подразни това.

# 633
  • София
Момичета,
благодаря ви сърдечно. Последно ще ходим в града в хотел Виамар, този същият с оферата, но без закуска и вечеря за по 25лв на ден.
Отказахме се от този хотел Южна перла. А към къмпингите за плаж ще ходим с влакчето.
Като се завърна ще пиша как е било Simple Smile

# 634
  • при него
Момичета, последно за Южна Перла, последните 1-2дни с мъжа ми имахме проблеми със стомаха, а не сме се хранили извън хотела...

# 635
  • Пловдив
Чета тук,че нямало къде да се паркира в Созопол. Не е точно така.Ако къщата или хотелът има паркинг,няма никакъв проблем. Затова винаги си търсим такива места. Да, повечето къщи за гости нямат обособени паркинги, но винаги пазят места отпред. Просто предварително трябва да се уговорите със собствениците,че сте с кола. Не е толкова сложна. А докато ползвате колата, мястото ви се пази я от дамаджанка, я от контейнер или стол Laughing Но е безплатно.

# 636
Така е, да. Но в повечето случаи местата за паркиране са много по - малко от капацитета на хотела. В нашия случай беше така - 6 места за 15 - 20 стаи. Е, няма как да има за всички.  Ние бяхме запазили 2 стаи, а бяхме с една кола и въпреки това жената каза, че не гарантира място за паркиране,
А има и практика към хотели с паркинг да пускат и външни срещу такса и после казват на гостите, че няма достатъчно места за паркиране и да си търсят другаде да спират.
Паркингът, на който бях спряла аз, на ул. Одеса, нямаше свободни места последните два дни. За другите паркинги не знам как е било.

# 637
  • София
И аз да дам малко повече отзиви. Отидохме без запазени места, тъй като на местата на които звънях нямаше такива. На място разпитахме и за 10 минути си намерихме стая в една от къщите за 40лв на вечер. На местата, които питахме не ти казват в началото каква е цената, а минаваш през разпит - за колко нощувки, къде си питал, колко са ти искали и тн. На едно от местата питахме за двойна стая, а ми показаха малка стая с 3 единични разделени легла. След като попитах дали имат стая със спалня, погледнаха ме лошо и заядливо ми отговориха да съм ходила на хотел, там имало спални Simple Smile Не знам дали в другите къщи за гости е така, но при нас от ранни зори започваха да се тряскат врати, крясъци и викове на възрастни и деца. А ние сме двойка без деца и обичаме да си поспиваме до по късно, но трябваше да се събуждаме по рано от колкото, като ставаме за работа.

Централният плаж в Созопол  - малък, много хора, но го почистват от време на време (поне видях, че го минават със специална машина за почистване на пясъка). Другият плаж - много мръсен и претъпкан. Чадър - 6лв, шезлонг - 6лв, шалте - 2лв.

Улицата със заведения в новият град - ужасия. Първа вечер решихме да вечеряме в Диамант, заради екрана за да гледаме мач. Както писах в предходен пост сервираха ми развалена риба, толкова анорексична скумрия не бях виждала. Обясних на сервитьорката защо я връщам, а тя учтиво ми я включи в сметката.  Приятеля ми си поръча ястие с пиле, след 30 минути сервираха горещо ястие и умряла от студ гарнитура. Пържените картофи - студени и мазни. Всеки път като мине покрай теб някой летящ сервитьор, имаш чувство че има земетресение. А скарата от съседното заведение допринася за приятната ти миризма на дрехите ти. Същите собственици имат и заведение на Каваците и Смокиня - Корал и Делфин мисля. Там пък имах щастието да ми сервират развалени картофени кюфтенца . От Баракуда също вече се оплаках, ужасна храна и обслужване.

На следващият ден направихме грешка да седнем да хапнем палачинки от чановете. За 5 минути, през които си чаках палачинката получих мигрена от мучене, крещене и дрънкане от страна на персонала. Имах чувството, че се намирам в някое чалга заведение във Факултета.

Влакчето до Каваци - според мен е влакчето на ужасите. През 30 минути са и като спре на спирката става бой кой пръв ще седне. Разбира се получаваш и бонус да си интимен със съседите си по място, тъй като сте натъпкани. Понякога шофьорите са сърдити и се молех да стигна жива до крайната цел. Има и таксита, които се навиват за 8-10лв да направят курса.

Старият град - красота и претъпкани улици . Вятърна мелница и Di Valli могат да те разглезят с добра храна и отношение, с удоволствие да се върнеш отново и отново в тези заведения. Уникални десерти в Di Valli.

# 638
  • Стара Загора
Съществуват ли още Веселите палачинки в стария град?

# 639
Съществуват и имам чувството, че тази година имаха нови видове пълнежи, които миналата година ги нямаше - страхотни са!  Grinning

# 640
  • София
Има ги Веселите палачинки в старият град и на Каваци.

# 641
  • Стара Загора
Супер, миналия месец като ходих на разходка в Созопол не проверих дали са там. Миналата година вечер постоянно имаше хора там.

# 642
Здравейте.Да похваля хотел Laleya2.Малко хотелче до центъра и близко и до двата плажа.Предлага само нощувки.

# 643
 Някой знае ли как се стига до замъка в Равадиново? С кола сме, но не искаме да я пипаме, защото не се знае после дали ще си намерим място на този паркинг.
Затова ме интересува дали има някакъв превоз до там. До колкото разбрах е на два км от Созопол. 😊

# 644
Някой знае ли как се стига до замъка в Равадиново? С кола сме, но не искаме да я пипаме, защото не се знае после дали ще си намерим място на този паркинг.
Затова ме интересува дали има някакъв превоз до там. До колкото разбрах е на два км от Созопол. 😊
Аз разбрах, че има влакче/бусче от Созопол на всеки кръгъл час, което е безплатно и спира на входа на замъка, но не знам къде му е спирката в Созопол. Ако има телефон на замъка, може да звъннете да питате или някой местен. Нас преди 2-3 години от хотела ни насочиха към този замък, даже и снимки ни показаха  Peace
Иначе с такси е около 15 лева.

Общи условия

Активация на акаунт