Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 770
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • Свиленград
Здравейте! Освен замъка в Равадиново какво друго може да се посети в Созопол или около него? 

# 646
Спирката на бусчето за Замъка е в Новия град. Тръгвате по главната улица, която свързва Новия със Стария град( посока Новия град), минавате площад Черно море( където спират автобусите от София) и продължавате все направо по същата улица. Ще видите градинка с детска площадка, пред нея има един хранителен магазин в червен цвят, а след него е магазин Болеро( след това е стадион Арена). Та точно преди тези два хранителни маркета, по-точно пред този с червения цвят е спирката( пред градинката). Има си и табела, на която пише разсписаниятаа на буса.

# 647
НА мен Созопол ми е извънредно любим. Има някакво вълшебно очарование. Няма друго място по БГ черноморието, на което да съм се чувствала така. Всяка година ходя там поне за малко, обожавам го в края на май...
На практика не знам какво толкова ме завладява там. Наистина е много натоварено от тълпи туристи. Наистина в повечето заведения освен гледката няма друго какво хубаво да получиш. Нито обслужването, нито храната са поне качествени. Не съм чак капризна, но държа като дадем 70 лева за вечеря да са изчистили рибата преди да я сготвят, да са направили таратора от не вкиснато кисело мляко, да не ми мятат стари влажни филии "препечени" на мазна скара, т.е. само с мазни черни горчиви черти по тях... Да ми сервират бирата студена... И ... да не чакам по 1 час да ме обслужат. Дамммм... там с обслужването работата е мнооого зле. За едни палачинки за закуска се чака по 1 час (като няма никакви други клиенти, не знам , ако има опашка)... ПО баровете "забравят" да върнат ресто, да ти сервират каквото си поръчал...
Не е приятно и с паркирането. Паякът дебне не само в Созопол. Той дебне чак на Смокините...
...
И пак си обичам Созопол. НЕ може да ме откаже нищо да ходя там. НАмирам си хотелчета на първа линия, да си гледам морето сутрин и вечер, да си слушам вълните.... Обожавам слънцето да ме буди сутрин, а вечер да гледам светлинките на брега. Обожавам пристанището и ме обзема страхотно чувство всеки път на влизане в созопол, когато вяждам пред мен залива с пристанищетоо. И стената в стария град ми харесва, ищо, че е изкуствена... А църквата с мощите на св. Йоан е вълшебна.
От ресторантите харесвам най-много Ди Вали. Прилична е храната (сафридчето и картофите) и в ресторантчетата на брега на стария плаж.
Това все едно аз съм го писала,има някаква магия в Созопол и оставам сляпа пред доста от неуредиците,които коментирате.

Ето, че не съм била единствена в шантавата си заплененост към Созопол  #Crazy..... Олекна ми след този пост ....

# 648
  • Пловдив
Момичета има ли някой,който в момента е в Созопол,има ли хора които се оплакват от стомашни проблеми? Направо ми настръхва косата,като чета каква става,че от29 сме там.

# 649
Какво става? newsm78 Цяло лято  съм в Созопол, нито съм имала такива проблеми, нито съм чула някой около мен да се оплаква.

# 650
  • Пловдив
О Valerina,успокоих се.Благодаря за инфото.

# 651
Какво става? newsm78 Цяло лято  съм в Созопол, нито съм имала такива проблеми, нито съм чула някой около мен да се оплаква.

И аз не съм чувала, че в Созопол има подобен проблем.Скоро за Лозенец съобщиха нещо подобно

# 652
По улиците с имена на планини и върхове, все още има стаи за по 15-20 лв. леглото със самостоятелен санитарен възел. Там винаги има..[qu

ПО ТОЗИ ПОВОД ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА НЕ СИ ПРАВИТЕ РЕЗЕРВАЦИИ НА УЛИЦИ С ИМЕНА НА ПЛАНИНИ И ВЪРХОВЕ. ЦЕНИТЕ ПОКРАЙ ПЛАЖА В КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ СА ПОЧТИ СЪЩИТЕ. В ЖЕГАТА Е ТРУДНО ДА СЕ ПРИБИРАШ ПО СТРЪМНИТЕ УЛИЦИ НА НОВИЯ ГРАД. ИМА ДОСТА УЮТНИ ХОТЕЛЧЕТА И НА ДОСТА ПРИЛИЧНИ ЦЕНИ НА ДВЕ МИНУТИ ОТ ПЛАЖА. В СОЗОПОЛ Е ВАЖНО ПЪРВО ДА СЕ ПРОВЕРИ КЪДЕ ТОЧНО СЕ НАМИРА ОПРЕДЕЛЕНА УЛИЦА.

# 653
  • Пловдив
Е, то в такъв случай да не почиваш в половината Созопол? И Одеса е стръмна, и Лазурен бряг и т.н. Три години сме си почивали все на такива улици, за мен това не е проблем. Проблем ми е да нямам климатик в жегата или топла вода(държа на отделен бойлер,а не на соларни панели, които споделяш с останалите гости)

# 654
  • София
Ами половината от новия град не е стръмна. Аз от 10 години поне ходя там, само веднъж съм била на стръмното и то по принуда - резервацията беше направил друг човек, и повече няма да повторя. Аз ходя на ул. Оборище в една къща. Стаята е с тераса, климатик, хладилник, термо кана, телевизор, самостоятелна баня и тоалетна. На партера има маса за гладене и ютия. Вървят към 40-50 лв. зависи от това дали ще ползвате климатик и от броя нощувки. На мен ми е удобно - ходя на плаж Хармани.

Големият проблем ми е с храната. Просто няма заведение почти в което всичко да е наред. За 7 вечери, пробвахме различни места. В р-т Рибарска среща в менюто има едни цени, в касовия бон със сметката по-високи. Не ги били променили, след направена забележка ни калкулираха по меню. Бавно обслужване.
В р-т Диамант лоша храна.
Родопски специалитети е добро, има жива музика, вкусна храна, ок е обслужването.
Източна порта - ужасно. В тоалетната погром и мърсотия. Безвкусна и скъпа храна. Груб собственик, вика по сервитьорите и ние клиентите трябва да го слушаме.
Пицария Жоан - ок.
Бахама Мама - ок и механа Българи до хотела на БЧК са добри.

# 655
И тук да споделя пресни впечатления от Созопол и хотел Релакс на Буджака. Цитирам се от другата тема, в скрити текстове, че е дълго.
Скрит текст:
Май в тази тема бях обещала преди време на някого да дам отзив за хотел Релакс в Созопол newsm78
Вчера се върнахме и пиша докато са ми пресни впечатленията:
Мисля, че отидохме с много високи очаквания и може би затова леко се разочаровах. Направен е с добра идея, изпълнен е много прилично, но поддръжката е кофти и ако продължават така следващите години ще става все по-зле. И оценките в Букинг падат непрекъснато.
Хигиената не е на особено високо ниво, особено в банята, въпреки че минава камериерка всеки ден. Матраците и възглавниците са много неудобни, долният чаршаф за легло 160 е точно 160 широк, съответно не може да се застъпи под матрака и непрекъснато се събира под тялото и се оказваш на самия матрак - дразнещо и нехигиенично. Иначе ги сменят на 2-3 дни (с чисти, но много смачкани), кърпите - всеки ден, някои консумативи в банята също се подновяват, някои - не, не знам на какъв принцип. Персоналът е от младежи - 20-25 годишни, симпатични и усмихнати, но неопитни и може би затова поддръжката не е на ниво. Особено втрещена бях как оставяха мебелите и шалтетата край басейна на произвола на съдбата при дъжд и вятър. Самият басейн е ок - чист, топъл. Много хубава гледка от терасите. Паркингът е малък и скъп.
Храната - на бюфет, аз останах много доволна. В Букинг пишат, че липсвало разнообразие, но за мен си беше достатъчно.
Скрит текст:
Закуска: бъркани и варени яйца, запечени кренвирши или наденички, пържен бекон, домати, краставици, колбаси, масло, сирене, кашкавал, мекици, домашна баница, пица или бутерки, пържени филийки, няколко вида хляб + тостер, мед и конфитюри, мюсли, прясно или кисело мляко, диня и пъпеш, много хубаво еспресо кафе на Илли; вечеря: 2-3 месни, 1-2 готвени ястия, 3-4 гарнитури, 4-5 салати - различни всяка вечер
- винаги има какво да си избереш и най-важното - много вкусно. Минус беше липсата на десерти - само диня и пъпеш, от които вече ми призлява, друг минус са долнопробните натурални сокове. Ние алкохол не пием и не сме се интересували има ли нещо включено, но две вечери си поръчахме бира за разнообразие и са ни я писали на сметката, т.е. явно не е включен алкохол. Ресторантът работи цял ден, но извън часовете за закуска и вечеря, ако искаш нещо трябва да си го поръчаш не знам колко време предварително, май от предния ден, не става да огладнееш, да седнеш и да ти сервират след малко. Цените са баснословни.
За местоположението - за мен беше идеално. Извън тълпите на Созопол, но все пак близо - на 5 минути от улицата с манджите, съответно от плажа Хармани. Има малко плажче точно пред хотела, отделено от малки скалички от по-големия плаж Буджака, след това идват Харманите.
Общо взето сме доволни, но определено цените трябва да паднат, вкл. на паркинга или нивото рязко да се повиши.
Иначе ние нацелихме трите дни с кофти време и още ме е яд Tired Почудихме се какво да правим - и Стария, и новия град ги минавахме със затворени очи вече - да си призная, ако трябва да сравнявам Созопол и Несебър повече харесвам втория. Разходихме се до Китен и Приморско - голяма цигания Naughty Ходихме и до замъкът в Равадиново - кич, не си струва 10-те лева вход, поне докато не го завършат отвътре Naughty Като съм тръгнала - да се изкажа и за "веселите" палачинки в Стария град - не знам защо са тия опашки, нищо особено не са, а количеството на пълнежите е пълна гавра! Naughty
За плажовете - Каваци е страхотен, но то си е известно. Хармани изобщо не ми хареса - мръсен, бързо става дълбоко, спасителите са отврат с надуването на тия свирки. Но много голяма свободна зона. Буждака става - спокойно е, има някаква свободна зона, платената (т.нар. Бамбу бийч) е кофти - никакво разстояние между чадъри и шезлонги, много клаустрофобично.
На всички, които тепърва са на почивка пожелавам по-добър късмет от нашия с времето! Peace

П.п: в момента гледам по новините, че на Хармани подменяли касовите бонове за чадърите Mr. Green Истината казва журналистката, не е за да стане известна - пазя няколко охимикалени бона Mr. Green

Последна редакция: ср, 26 авг 2015, 00:09 от Marzi Pan

# 656
  • София
Да, наистина на Хармани бързо става дълбоко и на мен това ми харесва, защото искам веднага да започна да плувам. Със стасителите и флага винаги се съобразявам. Докато имаше мъртво вълнение, за което и в новините казваха си свиреха и евала. Не ми се умира още.
Но пък докато на Централен плаж беше пълно с водорасли на Хармани нямаше.
Второ, доста широк - има място да отидеш ако си със собствен чадър.
Трето, да мръсно е има фасове, аз лично си ги събирах - пушач съм - и си ги изхвърлях в пликче.

# 657
  • Пловдив
Здравейте момичета, моля ви обяснете ми  за плажовете.Кой е "Хармани" и кой "Буджака". Тази година ще сме отново във Созопол и ще отседнем в къща на улица "Виа понтика". Този плаж който е до пътя "Хармани" ли е? Оказва се, че не съм много наясно всъщност на кой плаж сме.

Благодаря ви.

# 658
На Виа Понтика са и Буджака, и част от Хармани. Виж мнението ми по-горе - един до друг са, едни малки скали ги делят. На картата Хармани е големият, а "под" него малкият е Буджака - можете да ходите на който ви хареса повече.

# 659
  • Пловдив
Благодаря Marzi Pan , ще го посетим и Буджака.

Общи условия

Активация на акаунт