Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 853
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • София
НА мен Созопол ми е извънредно любим. Има някакво вълшебно очарование. Няма друго място по БГ черноморието, на което да съм се чувствала така. Всяка година ходя там поне за малко, обожавам го в края на май...
На практика не знам какво толкова ме завладява там. Наистина е много натоварено от тълпи туристи. Наистина в повечето заведения освен гледката няма друго какво хубаво да получиш. Нито обслужването, нито храната са поне качествени. Не съм чак капризна, но държа като дадем 70 лева за вечеря да са изчистили рибата преди да я сготвят, да са направили таратора от не вкиснато кисело мляко, да не ми мятат стари влажни филии "препечени" на мазна скара, т.е. само с мазни черни горчиви черти по тях... Да ми сервират бирата студена... И ... да не чакам по 1 час да ме обслужат. Дамммм... там с обслужването работата е мнооого зле. За едни палачинки за закуска се чака по 1 час (като няма никакви други клиенти, не знам , ако има опашка)... ПО баровете "забравят" да върнат ресто, да ти сервират каквото си поръчал...
Не е приятно и с паркирането. Паякът дебне не само в Созопол. Той дебне чак на Смокините...
...
И пак си обичам Созопол. НЕ може да ме откаже нищо да ходя там. НАмирам си хотелчета на първа линия, да си гледам морето сутрин и вечер, да си слушам вълните.... Обожавам слънцето да ме буди сутрин, а вечер да гледам светлинките на брега. Обожавам пристанището и ме обзема страхотно чувство всеки път на влизане в созопол, когато вяждам пред мен залива с пристанищетоо. И стената в стария град ми харесва, ищо, че е изкуствена... А църквата с мощите на св. Йоан е вълшебна.
От ресторантите харесвам най-много Ди Вали. Прилична е храната (сафридчето и картофите) и в ресторантчетата на брега на стария плаж.
Това все едно аз съм го писала,има някаква магия в Созопол и оставам сляпа пред доста от неуредиците,които коментирате.

# 616
  • Bulgaria
И на мен Созопол ми е любимото място.Не обичам шумни места тип Слънчев бряг.На море отивам да си почина ,а не  да ходя всяка вечер по заведенията до 3 през нощта

# 617
Споделям мненията ви! Направо настръхвам като се сетя за романтиката на Созопол - прекрасен!!!!! Стария град с малките криви улички с павета. Крайбрежната улица с ресторантите. Пристанището с гледката. Влизането в в града откъм пристанището. Всички галерии с прекрасни творения. Артистичността на града. Еххх размечтах се  Hug

# 618
Явно хората гледат с различни очи Peace
За мен Созопол не е нищо по-различно от Слънчев Бряг. Шумни тълпи се носят по улиците, които въобще нямат капацитет да ги поемат. Нощем не може да се спи от силната музика, която е навсякъде. Циганията "вади окото" откъдето и да минеш. Сергии с шарени боклуци има на най-невероятни места, дори на самия цетрален площад. Да не говорим за казаните с царевица, които са през метър в самия център.
Алея за разходка има едва от тази година-новата към яхтеното пристанище.Пътеката покрай Стената не е нормално място за разходки. Няма как да се разхождаш спокойно и нормално, и да се разминаваш по половин метра широка пътека, в индийска нишка. Другото са ресторантскии маси, и буквално се навираш в чиниите на хората, докато се разхождаш. Това, което наричат "градска градина" е пародия на такава. Пак сергии, колички, понита, не може да се върви спокойно.
Новият град, около плаж Хармани изобщо не искам да го коментирам-селски панаир.
Да, единствено навътре в Стария град, човек може да се наслади на малко спокойствие, автентична атмосфера и уют, но на фона другото, минусите май са повече от плюсовете.
Перодът, който аз чакам с най-голямо нетърпение е краят на август, когато започва Аполония. Тогава атмосферата е друга, физиономиите се сменят, идва истинската, фестивална публика. А и есента в Созопол е прекрасна, септември е най-добър за тези, които искат истински релакс.

# 619
  • София
Здравейте,
насочила съм се към хотел  Южна перла. Какви са отзивите ви за този хотел?  Далеч ли е от Грийн Лайф? Интересуваме далеч ли е разстоянието до влакчето, което тръгва от там. Как е кухнята в хотела?Скъпо ли е? И ако не става къде човек може да се храни на около? На плажа има ли барове и каква е цената за чадър?Питам защото виждам, че хотела е повече към Смокиня сякаш. Нямам представа какво е разстоянието за ходене пеш до Каваци, Градина, Смокиня?
Моля помахайте, защото вече почти няма време.
Благодаря предварително

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 15:26 от Av '

# 620
  • при моите любими
Да, хотелът е на Смокиня. Има и там барове и заведения за хранене. Не е много далеч от Грийн лайф. Не сме го посещавали, но във визит не са му добри оценките. Плаж Градина е от другата страна на Созопол. Не е там изобщо. Не знам цената на чадърите на плажа, някой беше написал, че са по 15лв за комплект със шезлонги.

# 621
  • София
Само чадър е 5 лв, а с 2 шезлонга и шалтета е 15 лв общо. На Каваци има и по скъпи - 20-25 лв. За храната в заведенията на плажа не мога да кажа нищо хубаво, явно не съм ходила в точното заведение.

Да похваля Веселите палачинки, много вкусни. Има ги и на Каваци в бар Куче и Куче.

# 622
  • София
Забравих да пиша, на Каваци и Смокиня има свободни зони и ми се струва, че не са никак малко.

# 623
  • София
 404NotFound и  cydonia благодаря ви момичета. значи пак се връщам в изходна позиция. Няма да ходим там щом е така. Все пак са 300лв на човек за 5 нощувки.
Бихте ли ми казали квартира или хотелче до 20-30 лв на човек близо до място където минава влакчето, че много баири в този Созопол.А принципно ми е голям мерак да отида на плаж на тези къмпинги. Преди години отидох на Арапя и много ми хареса плажа и водата.За това така съм се заинатила да ходя там.
Моля помагайте  Tired

# 624
  • Пловдив
Влакчето има спирка точно на центъра на Созопол.Нагоре е улица Стара планина, там има доста къщи за гости,все на достъпни цени. Не се подлъгвайте на по-евтините(по 15 на човек). Ужасно отношение и лоша обстановка(визирам къща Деспотови).

# 625
Влакчето има спирка точно на центъра на Созопол.Нагоре е улица Стара планина, там има доста къщи за гости,все на достъпни цени. Не се подлъгвайте на по-евтините(по 15 на човек). Ужасно отношение и лоша обстановка(визирам къща Деспотови).

Оххххх колко хубаво щеше да бъде ако бяха по-малко такива като тези "Деспотови" и тяхната къща - ooooh!
За съжаление в последните 20 години прогресивно нараства наглостта и безхаберието навсякъде в България , в това число и на морето. Не може човек да отиде на нормално море просто с по-нисък бюджет .....По-малкото пари са право пропорционални на провалена и ужасна отпуска ....Преди години не беше така  ooooh! Sad Sad

# 626
  • Стара Загора
Миналата година за първи път решихме да отседнем в Созопол за няколко дена. Средата на август беше. Точно по тези улички с имена на планини си търсихме квартири - да не кажа всички квартирки, които гледахме, бяха с мизерни условия, а им искаха доста парички. Накрая си намерихме за 25лв. (за стая, не на човек) съвсем нормална квартира със самостоятелен санитарен възел и с изглед към морето, без климатик и интернет, но ние не търсим с - на улица Витоша. За някои е далеч, но ние обичаме да вървим.
Тази година предполагам положението с цените ще е същото, че даже и по-зле може би.

# 627
По улиците с имена на планини и върхове, все още има стаи за по 15-20 лв. леглото със самостоятелен санитарен възел. Там винаги има...

# 628
  • Стара Загора
Тази година пак ще е интересно ако тръгнем да търсим квартира в Созопол. 20 лв. на човек до сега не сме плащали  Grinning
Приемам предложения за улички, по които има квартирки, освен тези с имена на планини и върхове, миналата година само там сме търсили, тъй като спряхме колата някъде там и веднага започнахме да търсим и намерихме.

# 629
  • при него
Здравейте,
насочила съм се към хотел  Южна перла. Какви са отзивите ви за този хотел?  Далеч ли е от Грийн Лайф? Интересуваме далеч ли е разстоянието до влакчето, което тръгва от там. Как е кухнята в хотела?Скъпо ли е? И ако не става къде човек може да се храни на около? На плажа има ли барове и каква е цената за чадър?Питам защото виждам, че хотела е повече към Смокиня сякаш. Нямам представа какво е разстоянието за ходене пеш до Каваци, Градина, Смокиня?
Моля помахайте, защото вече почти няма време.
Благодаря предварително
Здравейте,
Ние в момента почиваме в Южна перла и мога да дам отзиви. Хотела е със студиа, които имат достатъчно място, има спалня кинг сайз и кът с диван и телевизор, както и кухненски бокс, но странно че в него няма котлон, само хладилник и мивка. Като обзавеждане стаите са много приятни, чисто е както в стаите, така и в самия хотел. Хотела е накрая на местност Буджака и за да отидете до магазин или ресторант ще ви трябва кола. Първа неприятна изненада за нас беше, че паркинга пред хотела всъщност струва 8 лева на ден, а за безплатният паркинг, който е зад хотела, трябва да се заобиколи през едни ниви по черен път. Другото ни голямо разочарование беше, че вечерята не е на блок маса, а е избор от меню. Менюто обикновено има 2 варианта и ако не ти харесват, трябва да си поръчаш нещо от стандартното меню. Хубавото е, че цените са съвсем нормални. Обслужването е зле, хората на рецепцията не са никак любезни, както и в ресторанта има един сервитьор, който веднъж не каза "моля", "благодаря", "заповядайте".
Най-хубавото е че плажа наистина е на 5 минути, пресичаш пътя и си там. Плажа е широк, пясъка е хубав и водата е чиста. Ние не ползваме чадър и шезлонг и не знам цените, но има достатъчно място зо всички. Не знам къде спира влакчето, но самият хотел е още малко по-надолу след къмпинг Смокиня.
Дано да съм помогнала и приятна почивка на всички!

Общи условия

Активация на акаунт