Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 856
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз пътувам на 08-ми. Близо до вас съм. Приятно изкарване! Hug

# 601
  • Пловдив
Здравейте,някой да е отсядал във къща Телъви? Някакви отзиви за там.снимките в нета дали са реални?

# 602
Аз пътувам на 08-ми. Близо до вас съм. Приятно изкарване! Hug

Супер!  Simple Smile Вие къде ще отседнете?
Благодаря и приятна почивка и на вас!  Hug

# 603
  • София
Някой да е бил в този хотел: http://miramarhotel.bg

Направихме резервация в booking за там за 1 седмица и исках да разбера нещо повече за хотела, понеже няма много отзиви за него все още (явно е нов)..

# 604
Някой дали има тел. на бистро/ресторант Морски скали? Излиза в нета само на къща за гости, пък искам да резервирам за ресторанта без да се налага да ходя до там.   bouquet

Телъви е до плаж Буджака - не знам как е вътре, но е на самия път и е доста шумно.

# 605
Някакви мнения и впечатления за този комплекс http://marinacape.com/bg/summer/index.php?option=com_content& … rticle&id=249

# 606
  • София
Здравейте,

имам нужда от малко помощ.Simple Smile Резервирала съм стая в http://www.lapni.bg/offer/15326/%D0%9B%D0%AF%D0%A2%D0%9E-%D0%A1% … D0%92%D0%95%D0%9Aб този хотел срещу посочената оферта. Честно да си кажа не го усещам като моето място, но понеже е в града.....смятам, че ще е по-удобно.......
Разглеждайки обаче други оферти попаднах на хотел Panorama Bay води се в Созопол, но май е към Каваци. Много ми хареса, но ми се струва, че ако го резервирам ще е много далеч за придвижване до града. На нас ни се иска да се поразходим вечер и да вечеряме. Казаха ми, че разстоянието от Каваци-Созопол е  около 2 км . Някой от вас бил ли е в него и също моля  да ми кажете горе-долу дали пеш е приятно да се изминава разстоянието? Оживено ли е по пътя? На Каваци пишете, че е много спокойно, аз точно това търся. Имате ли актуална информация колко е като цена чадър и шезлонг на Каваци. Имам и кола, но доколкото виждам е трудно за паркиране. На каква цена е паркингът на час в Созопол/
Благодаря предваритено

# 607
Здравейте,

имам нужда от малко помощ.Simple Smile Резервирала съм стая в http://www.lapni.bg/offer/15326/%D0%9B%D0%AF%D0%A2%D0%9E-%D0%A1% … D0%92%D0%95%D0%9Aб този хотел срещу посочената оферта. Честно да си кажа не го усещам като моето място, но понеже е в града.....смятам, че ще е по-удобно.......
Разглеждайки обаче други оферти попаднах на хотел Panorama Bay води се в Созопол, но май е към Каваци. Много ми хареса, но ми се струва, че ако го резервирам ще е много далеч за придвижване до града. На нас ни се иска да се поразходим вечер и да вечеряме. Казаха ми, че разстоянието от Каваци-Созопол е  около 2 км . Някой от вас бил ли е в него и също моля  да ми кажете горе-долу дали пеш е приятно да се изминава разстоянието? Оживено ли е по пътя? На Каваци пишете, че е много спокойно, аз точно това търся. Имате ли актуална информация колко е като цена чадър и шезлонг на Каваци. Имам и кола, но доколкото виждам е трудно за паркиране. На каква цена е паркингът на час в Созопол/
Благодаря предваритено

За конкретното място не мога да помогна , но : Каваци е супер , супер спокойно и прекрасно ! Да, на 2 км от Слозопол е и има проблем с паркирането в Созопол е уникална лудница ...или поне така беше в средата на миналия месец. паркирането е 2 лева на час в Созопол. От Каваци до Созопл има влакче - на всеки 30 минути - в лева на човек .Последното вечер е 22:00 часа от Санта Марина Созопол до Грийн Лайф Каваци
Чадър + 2 шезлонга + 2 шалтета = 24 лева на ден - е това което ние ползвахме на Каваци - чисто , поддържано , морето като питейна вода - прозрачно  Hug Peace

Някъде бях прочела , че в ляво и дясно ...имало по прелестния плаж на Каваци и по-евтини чадъри и шезлонги , но не помня къде го прочетох  Peace

# 608
  • София
Далеч е Каваците от Созопол, трудно ще го минавате всяка вечер  Peace

Да, в Созопол е лудница, но зависи човек, какво търси.

# 609
  • София
bebeOgi i Дзвер благодаря ви момичета:)

# 610
  • Варна
има ли въобще свободни зони, на които да си разпънеш чадъри да сложиш хавлийката без да плащаш? питам за Созопол, Каваци,

# 611
Аз лично ходя на централния плаж( не че е много хубав, но ми е най-близо) и винаги намирам къде да си опъна хавлийката. Е, разбира се, местата извън зоната на чадърите не са много хубави. Или са далеч от морето, под самите плажни заведения или съвсем на брега, почти върху мокрия пясък.

# 612
Малко пресни отзиви от Созопол- голяма лудница е, колите няма къде да се спрат, освен на платен паркинг - 6 лева на ден, има и такива за по 2 лева на час.
Морето е бурно, мръсно, с много водорасли. Флагът вчера на Харманите беше жълт, после стана червен. На централния цял ден си беше червен.
Днес от сутринта е червен, с много вълнение. Дойдохме на Каваците - няма такава приказка. Водата е чиста, няма вълни, зелен флаг, достатъчно пространство между чадърите.
Не искам да поглеждам повече друг плаж.
На Харманите вчера отидох към 11 часа и вече  нямаше свободни чадъри. Чак към края, където имаше най - много водорасли. Забелязвам, че има хора, които си оствят кърпи към 7-8 часа на плажа, за да запазят чадър и към 12-1 си идват и си имат чадър на първа линия.
Мислех, че тази простотия се прави само по басейните, но уви ...

# 613
  • София
На Каваци и Смокиня плажа е много по хубав от тези в Созопол. Много по чисто е и водата е кристална. За 2 шезлонга,чадър и шалтета на Смокиня платихме 15 лв. Малко с тоалетните не е особено приятно.
Вятърна мелница, което препоръчвате е единственото заведение, което угоди на моят капризен вкус. Посетихме и Кавалер и Ксантана, които са препоръчани в първият пост и двете не ми допаднаха. Второто поне има хубава гледка. В Диамант ми сервираха развалена риба Simple Smile От Баракуда остана разочарована от храната и обслужването.

# 614
  • София
НА мен Созопол ми е извънредно любим. Има някакво вълшебно очарование. Няма друго място по БГ черноморието, на което да съм се чувствала така. Всяка година ходя там поне за малко, обожавам го в края на май...
На практика не знам какво толкова ме завладява там. Наистина е много натоварено от тълпи туристи. Наистина в повечето заведения освен гледката няма друго какво хубаво да получиш. Нито обслужването, нито храната са поне качествени. Не съм чак капризна, но държа като дадем 70 лева за вечеря да са изчистили рибата преди да я сготвят, да са направили таратора от не вкиснато кисело мляко, да не ми мятат стари влажни филии "препечени" на мазна скара, т.е. само с мазни черни горчиви черти по тях... Да ми сервират бирата студена... И ... да не чакам по 1 час да ме обслужат. Дамммм... там с обслужването работата е мнооого зле. За едни палачинки за закуска се чака по 1 час (като няма никакви други клиенти, не знам , ако има опашка)... ПО баровете "забравят" да върнат ресто, да ти сервират каквото си поръчал...
Не е приятно и с паркирането. Паякът дебне не само в Созопол. Той дебне чак на Смокините...
Не ходя на созополските плажове. И аз ходя на Смокиня. Там обаче е бар до бар. С ужасна музика понякога. Зависи. Петък и събота някои барове си викат Ди Джей. Ако си седнал на границата межу два бара, музиката много неприятно се смесва. Поне чалга няма...
НЕ ми харесва и колко скъпи са чадърите, шезлонгите...паркингът на плажа.
Тоалетна има, да... Simple Smile))))) горе на баира една барака, в която вратата не е закачена, ами трябва да я вдигаш и носиш, за да се затвориш. С чиния е..., а можеше клекало да сложат. НЕ че някой ще седне на мръсната чиния, ама ... И е с яма, т.е. всичко е на сантиметри разстояние от дъното на тоалетната чиния и миришеееее.... Та такава значи барака има само 1. Като им се доака на децата, ги водя горе на дюните. Там акат и после им събирам с найлонова торбичка като на кученца Simple Smile)))))))))
Позачистили са плажа сутрин, да... Simple Smile Ама като си вдигнеш хавлията после и цялата е в черни мазни петна...
И пак си обичам Созопол. НЕ може да ме откаже нищо да ходя там. НАмирам си хотелчета на първа линия, да си гледам морето сутрин и вечер, да си слушам вълните.... Обожавам слънцето да ме буди сутрин, а вечер да гледам светлинките на брега. Обожавам пристанището и ме обзема страхотно чувство всеки път на влизане в созопол, когато вяждам пред мен залива с пристанищетоо. И стената в стария град ми харесва, ищо, че е изкуствена... А църквата с мощите на св. Йоан е вълшебна.
От ресторантите харесвам най-много Ди Вали. Прилична е храната (сафридчето и картофите) и в ресторантчетата на брега на стария плаж.

Общи условия

Активация на акаунт