Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 858
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
На Каваци и Смокиня има паркинзи, платени. Аз направих грешката и спрях на пътя пред Грий лайф и ми вдигнаха колата. Просто не очаквах, защото на цялата улица имаше поне 50 коли, отбили и паркирали, без да се пречи на движението. За хармани не знам. Платен паркинг със сигурност има, за безплатен не знам.
Около Хармани няма възможност изобщо за спиране. Вдигат колите с паяк! Има няколко платени паркинга, ако изобщо си намерите места в тях.

# 586
  • Варна
Много полезна информация, значи задължително трябва да търся нещо на пешеходно разстояние от плажа  newsm78

# 587
Да, всичко около Казваци е платено за паркиране. Масово вдигаха коли с репатрак ! Ние решихме генерално въпроса в Грийн Лайф ...Освен всички удобства и зеленина и тишина , непосредствено до плажа на 3 мин. от блокчето ни бавен ход ....колата с осигурен безплатен , охраняван паркинг ...изобщо не сме я мислили. Направено е супер - колата излиза от комплекса само с чип и картонче от рецепцията .... Peace Hug

# 588
Здравейте
Колебаех се къде да ходим това лято между Блу Ориндж, Грийн Лайф и Санта Марина, и в крайна сметка в момента сме в Санта Марина и имам само позитивни впечатления. Ние ходим на плаж на Златната рибка, че е малко по-широко от плажа на комплекса - то дефакто е 5 мин повече пеша. Ресторантите са доста добри (макар и с европейски цени). Ние сме само със закуска, така че пробваме всички ресторанти в комплекса, както и в Созопол. Има разбира се възможност и човек сам да си приготвя вечерята в апартамента. Има много хубави и на приемливи цени обедни менюта на басейните.
Днес отидохме на Каваците с влакчето до Грийн Лайф, и там морето беше доста бурно, докато на Златната рибка беше огледало. Ние обичаме и вълните де, така че не съжаляваме за разходката. Само ми се видя, че плажа от Грийн Лайф е по-далечко отколкото от Санта Марина до Златната Рибка...

Разходих се и в Блу Ориндж - близо е до плажа и също изглежда приятно. Но ние предпочитаме да сме не сме на ол-инклузив, така че Санта Марина повече ни пасва.

Посетихме и Вятърната мелница по препоръки от тук - наистина много добро обслужване и храна. Трябва резервация, особено ако искате маса до морето, или идвате по-късничко - в 9ч беше пълно вече.

# 589
  • София
Миналата година безплатно се паркираше на Каваци само по улицата на крайбрежния стар път за Созопол - на една поляна и на улицата пред  виличките и Golden Place. Дано съм била полезна.

# 590
Нека не забравяме все пак , че Каваци е най-чистият и хубав пясъчен плаж по южното море ! признато е от всички по форумите  Peace Party Wink

# 591
 На мен Златната рибка и Градина повече ми харесват това лято от Каваците. Но вкусове всякакви...
 Heart Eyes

# 592
Здравейте

Все още не сме решили къде да почиваме със съпруга ми, но се оглеждаме за оферти и в Созопол.
Имате ли някакви впечатления от Фамилна къща Събеви?
Връщам се да чета темата отначало.  Simple Smile

Да допълня: На какво разстояние се намира ул. Странджа 5 от плажовете и центъра? Има ли наблизо хубави заведения за хранене? Гледам, че пише че къщата се намира на 200 м от Централния плаж и на 5 мин пеша от Стария град, но не знам дали е така.

Последна редакция: сб, 01 авг 2015, 14:10 от mariq91

# 593
Каваци си е плаж като всички останали,но чист не, първият и последен път видях там дори угарки от цигари, както и палене на огън върху пясъка, пепел, хартии, чаши от кафе , или кошче за боклук е плажът на Каваци с две  думи  Peace

# 594
  • София
С паркирането е "веселба".Ние си оставяме колата на паркинга на хотела и не я мислим,но забелязвам масовата практика около всички къщи за гости,семейни хотелчета и.т.н без паркинг да се нареждат туби с вода и хазяи яростно и грозно да пазят паркоместата за гостите си.Даже един ден отбих пред къщичка,до наредените от собствениците туби, на аварийки при това,да говоря по телефона,веднага дотича един мъж,който започна сърдито да ми маха с ръце.Свалих прозореца и го успокоих,че просто искам един телефонен разговор да проведа.
Иначе приятели,които нямат паркинг пред хотела,спират до стадиона на платения паркинг 6 лв за 24 часа - доста прилично,в София докато нямах талон за синя зона паркирах за толкова.
  За заведения и хотелче си пазя поста за като се приберем Grinning Всяка година отсядаме в Созопол и сме доволни Simple Smile Има някаква магия в този град!

# 595
  • София

Да допълня: На какво разстояние се намира ул. Странджа 5 от плажовете и центъра? Има ли наблизо хубави заведения за хранене? Гледам, че пише че къщата се намира на 200 м от Централния плаж и на 5 мин пеша от Стария град, но не знам дали е така.

Нямам впечатления от къщата, но това за разстоянията си е трик на всички отдаващи квартири и не вярвай - малко повече е.Аз Централния плаж не го харесвам, че е малък, ходя на Хармани той е по-голям. По принцип и вие може там да ходите ако решите.

# 596
Влизате в Google Street View и гледате кое къде се намира. Може да си видите хотела как изглежда, улиците наоколо. Никога не вярвам на това което пишат.
Преди години така чета на 50 метра от плажа. Отивам и то се оказва, че това на 50 метра не е плаж, а камъни. Истинският плаж беше на 300 метра  Crossing Arms

# 597
Каваци си е плаж като всички останали,но чист не, първият и последен път видях там дори угарки от цигари, както и палене на огън върху пясъка, пепел, хартии, чаши от кафе , или кошче за боклук е плажът на Каваци с две  думи  Peace

Въпрос на гледна точка и мнение ! Няма как да се доверя на мнението , а не на собствените си очи !
В средата на юли плажът беше неповторим!!! Всъщност всеки може да си пише и казва каквото си иска! Wink Laughing Crazy

# 598
  • СОФИЯ
На мен Златната рибка и Градина повече ми харесват това лято от Каваците. Но вкусове всякакви...
 Heart Eyes
Аз много харесвам плажа на Градина. Критика към поддържането имам винаги, но тази година май беше една идея по-старателно почистването. Вечер имаше машини, нещо като малки багерчета. Сутрин, около 6.30-8 ч., момчета /с не добра лична хигиена де  Grinning/ събират водораслите първо на купчинки, после ги слагат в чували за смет. Под Градина имам предвид плажа, к е от св.Никола до Златна рибка. Само частта точно на централния вход на Градина не ми харесва заради едрия пясък. Знам, че навсякъде насипват допълнително в началото на сезона, но от години точно там са си прекалено едро натрошени миди. След "Сляпата скарида" и преди Златна рибка има едно чудно хубаво място, ситен пясък и чисто море. Разказът ми е от разходки по брега.

# 599
Vi_Vivian, tooclose, благодаря ви!   bouquet

Ние вече запазихме във Фамилна къща Събеви. Днес изпратих капарото и на 9-ти живот и здраве пътуваме. Ще отседнем в студио и дано не останем разочаровани от почивката си.  Simple Smile Били сме в Созопол, само че на работа и нямахме много време да обиколим града.

Общи условия

Активация на акаунт