Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 783
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • Под гъбата
Хотел Арена и Селена са на плажа в Созопол. Един до друг са, но предлагат различни условия, зависи какво търсиш. Искам да  препоръчам за хапване бистро Тони. Нормални цени и порции, любезен персонал. Заведение в което работят стопаните.

# 271
  • София
merym16, плажовете на Созопол са няколко, в този смисъл и хотелите на плажа е малко трудно определимо, къде ви е по-важно - плажът да е голям, да сте до стария град, или пък търсите повече уединение?

ето и малко информация от позната, която в Созопол:

"Водата на Харманите е бистра, плажът е чист /перманентните канали си функционират без пречиставне/. Водата на Царския плаж (Златна рибка) е много мътна, не повторихме, пясъкът приемлив, достъпът е през кални блатни участъци, старият път е сериозно повреден, но проходим за автомобил. На Аркутино- купчини пластмаса по плажа, водата чиста. Децибелите и чалгата са същите, новото е само живата музика в заведението Черно море и че отвсякъде се чува виенето им."

# 272
  • София
Искам да  препоръчам за хапване бистро Тони. Нормални цени и порции, любезен персонал. Заведение в което работят стопаните.
А къде се намира?

# 273
  • София
Momicheta, kyde v Stariq grad mojem da vecherqme na normalno ceni?

# 274
Здравейте  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Миналата година бях в Созопол и беше страхотно като изключим заведението "При Мъро". Натровихме се от храна и ни развали почивката.
Тази година пак ще сме в Созопол.Някой би ли препоръчал добър и тестван рибен ресторант?

# 275
  • Под гъбата
Искам да  препоръчам за хапване бистро Тони. Нормални цени и порции, любезен персонал. Заведение в което работят стопаните.
А къде се намира?
Улица "Одесос" 23 се води улицата. Ето това излиза в интернет http://pochivka.bg/o-15087-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0_%D0%B4%D0%BE … D0%B5%D0%B2%D0%B8

# 276
Тази година пак ще сме в Созопол.Някой би ли препоръчал добър и тестван рибен ресторант?

Кирик.  Peace Ядохме много вкусни попчета - пресни със сигурност. За съжаление, не успяхме да опитаме супата от калкан, защото беше свършила. Цените са нормални.
Глория Мар изглежда обещаващо, въпреки че не тествахме храната, тъй като се отбихме в ранния следобед за по една цитронада. Ако всичко им е като цитронадата (невероятно вкусна - неразредена и качествена), ще се отбиваме при всяко ходене до Созопол. На съседната маса група руснаци си бяха поръчали риба, печена в сол. Съдейки по начина, по който беше поднесена и филетирана рибата пред клиентите, ресторантът е наистина първокласен (цените също - подгответе се психически и финансово, ако решите да хапвате рибка там). Градината е много приятно място преди залез слънце, а терасата предлага чудна гледка към пристанището.

# 277
  • София
petkova8887
"беше страхотно като изключим заведението "При Мъро". Натровихме се от храна и ни развали почивката."
-Странно, на 8 и 12 страница Витаминче го беше похвалила.

I am the same,
това бистро при Тони на Хармани ли се пада в Къща Дом Карамихалеви?

Ще се радвам и други да споделят къде се готви вкусно, особено се интересуваме от сафрид и барбун, а пък ако е близо и до Каваци.... Wink

# 278
Ние се завърнахме от нашата почивка в Созопол. Бяхме отседнали в семеен хотел Виктория, който се намира съвсем близо до плажа Харманите. Препоръчвам! Много сме доволни, има си паркинг, макар че е малко неудобно, защото е тясно и ако някой трябва да излезе, се започва едно местене... Но за теснотията в Созопол си е направо перфектен паркинг. Хазяйката е много отзивчива и усмихната. Всеки ден ни чистеха. Има и безплатен интернет, хубава тераса. А мястото на къщата е просто супер - близо е до плажа, до Веселата уличка, но все пак далече, така че да не е шумно. Близо е и до Стария град, просто перфектното местоположение.
Иначе наистина беше доста претъпкано, за който не обича лудницата, не е добър вариант за почивка Simple Smile
За хапваме сме доволни от препоръчаните тук 2 заведения в Новия град - Звезден рай и Кавалер. Особено в последния ресторант, беше невероятно вкусно! Иначе бяхме и в няколко заведения в Стария град, разкошна гледка към морето, много романтично и уютно, но не ме впечатлиха с нищо друго. Не помня и имената дори.
Като цяло Созопол си е един от любимите ми курорти и нямаше нещо, което да ме е изненадало неприятно (за последно бях там преди няколко години)

# 279
Здравейте, направих резервация за Роял бийч на Градина. Не открих някакви конкретни мнения. Някой да е почивал там този сезон?

# 280
  • Somewhere far away
И аз искам да споделя за това местенце "Звезден рай" - чудесно беше, ядох най-вкусния виенски шницел там /аз по морски храни не си падам и не ги ям/, голяма порция, просто много  много вкусно!
в още едно ходихме редовно, главно защото ни беше близо на ул. Вихрен се намира и е част от хотел обаче не му помня името, по едни стълбички се слиза. И там не беше лошо, мн вкусни тиквички с кисело мляко!

# 281
  • Пловдив
От четиридневната ни почивка в Созопол останахме изключително разочаровани, като че ли с всяка изминала година нещата по нашето черноморие стават все по-зле.....
Бяхме отседнали в хотел Логатеро, доволни сме от отношението на персонала, бяха много  любезни през целия престой  и ни пазиха паркомясто,  почистваха всеки ден и хигиената е на ниво, близо е до плаж Хармани, но хотелчето е твърде малко  и вече позанемарено, според мен е прекалено висока цената за това, което предлагат.

Плаж Хармани е станал отвратителен, не бяхме стъпвали там от 7 години и това, което заварихме страшно ни разочарова, препълнено с хора, угарки от цигари и  боклуци по пясъка, неподдържани ръждясали чадъри, а момчета, които събираха парите за шезлонг и чадър са страшно невъзпитани, няколко пъти ги чухме да псуват настанилите се пред първа линия туристи, да не говорим, че още в 16ч започваха да прибират шезлонгите. Водата беше сравнително чиста.

На Каваците плажа ни хареса, но имаше доста хора и там, за това решихме да се настаним във Вип зоната пред Грийн Лайф, шезлонгите там са достатъчно  отдалечени и е доста комфортно. Но на заведението  обслужването е трагично, чакахме повече от половин час и накрая ни казах, че част от нещата са свършили, масите наоколо също недоволстваха, но нямаше друга опция в близост и се примиряваш.

Единственото място, където храната ни хареса е в Парадайз Бей, всичко което поръчахме и двете вечери беше вкусно и без забележки, но съвета ми е сметката да я искате с десерта, бавят се доста!

В стария Созопол мислихме да хапнем в Мелницата, но децата като видяха, че има жива музика и не пожелаха да останем, седнахме на едно от ресторантчета, които са на терасата малко по-надолу, там храната беше меко казано ужасно безвкусна и всичко си остана по чиниите/ за съжаление не видях името на ресторанта/  и след като платихме си купихме печена царевица в масло.

# 282
  • София
Момичета, сега гледах новините, вярно ли е пълно с водорасли навсякъде. Казаха, че топлата вода е причина за тях.

# 283
  • Somewhere far away
да- имаше доста водорасли. на мен ми се заплитаха в косата, едвам съм ги махала , защото е дълга голямо шоу  беше ! много упорито се бяха заплели  но това не ми попречи да си изкарам страхотно. Все пак това са само водорасли, можеше нещо далеч по -лошо да ми се заплете  в косата !  Crazy Mr. Green Laughing

А това с невъзпитаните и псуващи момчета е пълна глупост, аз бях всеки ден на този плаж и беше  всичко 6, повечето пъти беше момиче и беше много утчиво - не е имало никакви такива псувни и подобни!  Naughty

# 284
  • тук-там
Момичета, сега гледах новините, вярно ли е пълно с водорасли навсякъде. Казаха, че топлата вода е причина за тях.

Ох, не искам да те плаша, но....не разчитай да си починеш...
Първо беше хотела....пък мястото, пък плажа. Оказа се, че ще трябва да чистиш и да правиш закуска. Чак беше и сезирала когото трябва за проверки.  ooooh!
 Сега пък водораслите... Ами море е, има и водорасли. И да, топлата вода е причината - като всяка божа година след средата на август!
Ти за първи път ли отиваш на море? newsm78
Изобщо не си го причинявай. Peace
Отивайте в Гърция... Joy Там водорасли няма, че е много солено, обаче как люти на очите....и пари по  кожата, има и оси и морски таралежи....

Най-добре на градския плаж!  Peace

Сори, ама не се сдържах, аман от претенции. За тези с такива си има места. Созопол не е от тях. Той е за мераклии! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт