Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 802
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Ами да...  но за средстостатистическия българин 90 лв не е  нормално, повярвай!  Whistling
Ти явно си някакво изключение. Mr. Green
Ние почивахме в този хотел- http://hotelrivierasozopol.weebly.com/index.html, 80 лв. на стая за двама, в активния сезон. Близо е до всичко, изглед към плажа и морето, затворен паркинг с достатъчно места,какво повече му трябва на човек. Има и оборудвани кухненски  офиси. През юни почивахме в Приморско, сравнение трудно може да се направи. Созопол, въпреки всичко е запазил очарованието си, да, по- скъпо е но според нас си струва! 

Последна редакция: чт, 21 авг 2014, 13:43 от dialin

# 331
Останаха ми очите в Санта Марина, но няма места. Запазвам си правото за догодина, за там какво ще кажете? Малко ме притеснява, че не е ол, това предполага скъпа храна в самия комплекс  newsm78 Не знам защо не съм го забелязала досега този комплекс, супер ми се стори  Peace

Не си го забелязала, защото не си таргет - там почиват основно руснаци и рекламата е насочена изцяло към тях. All Inclusive в България не ти трябва, повярвай ми. Това, което ще ти сервират на ОИ, изобщо не се вписва в представата ми за храна, а вероятно и в твоята, щом си се насочила към хотел от този клас. Моят съвет е да си пазаруваш през няколко дена нормална храна и напитки от супермаркет в Созопол или Бургас (с кола не е толкова далече, а апартаментите си имат кухнички), а не ресторант на ходиш, доколкото ти позволяват възможностите, в самата Санта Марина или в съседните Созополи и Лагуна Бийч. И на двете места храната е добра, особено на pool бара на Созополи.

# 332
Имам близки, които работят в различни хотели в Созопол. Всеки ми казва, че ако туристите знаят как се приготвя храната за ол инклузива, откъде се взима и с каква срок на годност е, никога повече няма да почиват така. Вероятно не се отнася за всички хотели, но си е масова ганьовска практика. Това не е Турция все пак.
Що се отнася до Санта Марина, имайте предвид, че 99 процента от хората в комплекса, действително са руснаци. Ама от най-гадните, прости, невъзпитани и високомерни руснаци. Ще си скъсате нервите с тях. Иначе е хубаво, приятно в комплекса, но точно под него е главното шосе и не е много удачно да тръгнете пеша към Созопол. По принцип не е далеч пеша, преди години, когато още беше достъпно и възможно, често съм ходила до църквата св. Марина, която е до комплекса. Е, в жегата си е гадничко вървенето, разбира се. Знам, че наоколо ресторантчетата и баровете са хубави. И аз препоръчвам или купуването на храна, или ходенето по ресторанти. Вече казах защо...

# 333
  • Под гъбата
petkova8887
I am the same,
това бистро при Тони на Хармани ли се пада в Къща Дом Карамихалеви?
Малко късно отговарям, но "Да", заведението е под стаите за нощувка. Пробвахме и рибите , попчетата и сафрида ,бяха невероятни. Домати с моцарела, чудесни, белени розови домати с моцарела и песто.
Плаж "Харманите" ,въпреки почистващата машина беше доста мръсен. Да не казвам какво намирахме два дни Sick Вечер пияни младежи се къпеха и крещяха неистово, а преди това се смесваше луда чалга с друга музика. Thinking Иначе си имахме компания, цялото семейство на Гъмзата Mr. Green

# 334
  • София
Мимикона, ако някой плаж ти хареса, пиши, моля те Simple Smile Аз тук около созопол не мога вече 5-ти ден да нацеля, а не сме повтаряли плаж. Виж вчера ходихме на Приморско, родиелите ни са там и плажа е страхотен, както тук не влизам, така вчера не излязох от водата. Бяхме на южния плаж, а чувам, че северния бил по-хубав. Мислех днес все пак и на Хармани да идем, че сме отседнали до него  Mr. Green , там как е, ходихте ли?

# 335
Мимикона, ако някой плаж ти хареса, пиши, моля те Simple Smile Аз тук около созопол не мога вече 5-ти ден да нацеля, а не сме повтаряли плаж. Виж вчера ходихме на Приморско, родиелите ни са там и плажа е страхотен, както тук не влизам, така вчера не излязох от водата. Бяхме на южния плаж, а чувам, че северния бил по-хубав. Мислех днес все пак и на Хармани да идем, че сме отседнали до него  Mr. Green , там как е, ходихте ли?

Вървете на Перла в Приморско, това за мен е плаж №1 в България  Peace

# 336
Да, вчера в краина сметка бяхме на Хармани. Ами нямаше водорасли и щипалки......или поне бяха по малко. Но плажа ми се видя мръсничък.........абе не съм очарована. На Градина и Смокиня по ми хареса, но там пък е по водораслесто и днес се чудим накъде...... Мпже да пробваме Приморско.

# 337

Вървете на Перла в Приморско, това за мен е плаж №1 в България  Peace
Този плаж Перла от коя страна е на Приморско - горе( южна) или долу ( северна) ?

# 338
Ох....идея нямам, карат ме до пясъка  Embarassed, питайте по- запознатите  Peace

"Плаж Перла е плажът до едноименната резиденция от социалистическо време. Разположен е на около три километра северно от град Приморско, на границата на резерват Ропотамо. Плаж Перла е естествено продължение на северния плаж на Приморско. Районът по средата на дълагата плажна ивица се посещава често от нудисти"

Хи-хи, последното го бях забравила, преди 10-тина години верно имаше, сега не видяхме

# 339
Ти маи говориш за плажа Аркутино, който на нас ни препоръчаха...... с повече ходене пеша се стига до устието на река Ропотамо и там било хубаво.

# 340
На северния плаж в Приморско, е като на Централния в Созопол. Няма много пясъчна ивица. Камъни до камъни. Поради този факт и кърпите са една до друга, да не кажа една върху друга, освен ако не сте на платени шезлонги. Морето си е сравнително по бурно там, тъй като много духа.

# 341
Плажът Перла е продължение на северния плаж по плажната ивица. Няма общо с южния в Приморско. По пясъка се слива със северния , но си има път за кола Не мога да кажа дали е по посока Созопол щото нямам кола и пътувахме с влакчето(имаше такова преди 2 г) от Приморско или по пясъка Не мога да помогна с кола как се стига . Ние случихме на мръсна вода тогава иначе пясъкът е хубав там но... еми ако можете отидете Може там наблизо и риба ловят хората има нещо като кей или каквото е там за мъжете ако обичат. Мда..има и нудистки плаж наблизо също. Има и къмпинг преди да стигнеш ама...хич не съм наясно да обясня. Знам го ама... По-близо е до Созопол отколкото до Китен така да го кажа.
Иначе северния плаж наистина е по-тесен от южния в Приморско, но аз винаги там ходя заради хотела в който отсядам. Юни края водата беше приказна и плажа чист. Жалко  че наводнението май го е отнесло. По-нагоре северния плаж става по-широк по ивицата към плаж Перла. Почти като на Албена е пясъка и водата и е плитко докъдето стигнеш все е до кръста. Няма и камъни във водата . На мен северния плаж в средната му част и към плаж Перла ми много харесва и е по-спокойно. Но сега след пораженията не знам как е.

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 09:41 от Флори

# 342
Ти маи говориш за плажа Аркутино, който на нас ни препоръчаха...... с повече ходене пеша се стига до устието на река Ропотамо и там било хубаво.
Не, плаж Аркутино е между курортите Дюни и Приморско, а плаж Перла е продължение на северния плаж в Приморско. От Созопол до там ви трябва кола.

# 343
По-нагоре северния плаж става по-широк по ивицата към плаж Перла. Почти като на Албена е пясъка и водата и е плитко докъдето стигнеш все е до кръста. Няма и камъни във водата . На мен северния плаж в средната му част и към плаж Перла ми много харесва и е по-спокойно. Но сега след пораженията не знам как е.
Да, по средата е по-хубав.

# 344
Плажът Перла е продължение на северния плаж по плажната ивица. Няма общо с южния в Приморско. По пясъка се слива със северния , но си има път за кола Не мога да кажа дали е по посока Созопол щото нямам кола и пътувахме с влакчето(имаше такова преди 2 г) от Приморско или по пясъка Не мога да помогна с кола как се стига . Ние случихме на мръсна вода тогава иначе пясъкът е хубав там но... еми ако можете отидете Може там наблизо и риба ловят хората има нещо като кей или каквото е там за мъжете ако обичат. Мда..има и нудистки плаж наблизо също. Има и къмпинг преди да стигнеш ама...хич не съм наясно да обясня. Знам го ама... По-близо е до Созопол отколкото до Китен така да го кажа.
Трябва да се влезне в Приморско, за да се отиде на плаж Перла. Ние миналата година бяхме в Приморско и ходехме нон-стоп на Перла. Водата е чиста и е плитко доста навътре. Плажа е широк и опесъчен.

Общи условия

Активация на акаунт