Созопол - мнения, впечатления и препоръки - 3

• 148 924
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Искам само да Ви споделя горчивият си опит с избора "морски скали" в стария град. Единственото хубаво да е гледката към морето, но до там. Като започнем от кошмарните съсъдки, който се тълпят на улицата и заедно с децата вдигат такава гюронтия по цял ден, че за следобедна почивка няма шанс - да ама поне детето ми след плаж да можеше да поспи. Сега е сравнително празно и при три свободни места опред пак не можеш да паркираш, защото бабичките кукумявки започват да крякат, че улицата била тяхна. Навсичкото отгоре най-нагъл беше мъжът собственик на къщата на ъгъла към худ. галерия - защото според него всичко било негово и третоарът и улицата и не искал никакви софийски коли тук. Да не споменавам, че пък първата вечер един от предната къща ни беше задрал колата въпреки, че място и бус да мине има - и детето му го "изпорти". Еми съжалявам няма как да отседна другия път при някой от вас, нищо лошо не сме ви направили освен да ви наливаме пари и пълним гушите. Относно самата къща "Морски скали" не е толкова лоша, но и нищо особено. Няма обхват на телефона - поне за мтел, менелите малко скърцат - легла, врати, гардероби, но съществения проблем е че дори не минаха да изхвърлят боклука за 5 нощувки, да не говорим да почистят или каму ли да сменят нещо. Съжалявам но за двойна стая за 70 лв. Края на юни началото на юли е безумно съотношение качество цена. И в заключение затова прогонват туристите и не знаят как да печелят пари. Да излъгаха ме веднъж да дам 350 лв. и паркин да си плащаме при свободни места, но няма да се върнем. Това е жалката ни държавица, после защо българите бягали навън да почиват....

Не познавам къщата отвътре, но винаги, когато се разхождам нататък се чудя как е възможно това махленско събрание на улицата. Като селски мегдан е, постоянно крещят и тичат деца, продава се сладко от смокини, мидички. Съответно жените, които продават събират около себе си десетина други баби. Седи се на столчета пред къщите, говори се високо и това през целия ден. Без значение дали ще мина между 2-4 следобед, вечерта или сутринта.

# 496
Няма отзиви за хотела,който ме интересува,но мога да споделя мнение,че за мен няма нищо лошо или ненормално хората да са задружни,да се събират,даконтактуват и да продават сладко от смокини и миди.....Дори напротив...точно този вид общуване се изгуби у българина и затова сме пред пълен крах и тотална загуба на национална идентичност!

# 497
Да се събират и общуват под прозореца на хотела, целодневно, когато плащаш 70 лв. на нощ ли?

# 498
Зависи от гледната точка !  Peace
Предпочитам в пъти това / събиране на такива хора и глъч от деца / , отколкото "жива" музика на някоя ромка , от която можеш да умреш незабавно или чалга "спектакъл" , за който както казва Шкумбата "Човек види ли и чуе чалга се убеждава, че филмът "Планетата на маймуните" е правен по действителен случай ! Wink

# 499
Valerina благодаря за разбирането.

bebeOgi аз не знам къде в Созопол може да чуеш до прозореца си "чалга спектакъл". Но със сигурност знам, че когато запазвах ме убеждаваха, че уличката е много тиха и спокойна и подходяща за почивка. А тези кудкудякания, пищене и врякане единствено провалят почивката ти. Не знам как на един турист може да му допадне събиранията тип клюкарник и селска вечеринка, които са изключително шумни и досадни (а и винаги искат да те разпитат, защо си отседнал при тези не при тях, защо детето не им се усмихва, защо е облечено така, защо си го гушнал и дрън дрън...). Няма как да ми е приятно да събудят детенцето ми и после цяла вечер на му е криво, защото е изморено от плажа и не се е наспало, а ние сме дали хич не малко пари, за да му подсигурим почивка. Когато отивам на почивка с тригодишно дете искам спокойствие и подходящи условия за него, а когато сме само с компания избираме други места. Когато се разхождахме една се караше на рускиня да не и снима около сергията - можело само да спира до нея само да купува, други викаха по туристи, че не били на панаир да не гледат само, като цяло отношението им към туристите беше изключително арогантно и недопустимо. Но както и да е няма да повторим стария град именно заради тези "бабички". А за къщата- по никакъв начин не отговаря на сумата, която искат. Споделих мнението си тук, защото я избрах от препоръчаните на първа страница от темата, от където според мен трябва да се махне, за да не подвежда и други като нас.

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 09:06 от dusty

# 500
  • София
Здравейте,

бяхме 5 дена в Апартхотел Созополи Стайл. Хотелът се намира на първа линия, до самите дюни. Ние бяхме в просторен апартамент с изглед към морето. Беше много спокойно. Басейнът се поддръжа, а плажната ивица е перфектна. Пясъкът в морето е заравнен и е плитко доста навътре. Нямаше боклуци, водорасли и т.н. Абсолютно спокойствие.
Има опция да е пакет - нощувка+закуска+вечеря. Яденето е на сет меню, като при нас 3 от 4те вечери беше еднакво, но според мен просто не бяха още влезли в ритъм. Храната беше вкусна. Има магазинче на първият етаж на хотела, в което се продават доста неща.
Ние обядвахме в Созопол за разнообразие.

Ей, че късмет - тъкмо влизам да питам за този апартхотел и намирам твоето мнение, благодаря ти много. Можеш ли да дадеш инфо за плажа - има ли платени чадъри и шезлонги пред хотела или трябва да си носим чадър. Интересува ме също, дали има маса и столове на балкона, че в букинг четох, че миналата година е нямало. Интересува ме и на басейна - има ли чадъри и шезлонги свободни. Благодаря ти предварително   bouquet

Забравих - ние сме без храна, имаш ли идея, дали можеш да си поръчаш закуска на свободна консумация в ресторанта?

# 501
Marzi Pan , интернет има само в общите части до рецепцията.

Дзвер, имаше чадъри и шезлонги на плажа, но не сме питали чии са, защото ние бяхме с малката и ни трябваше повече място да си разположим плажните неща и си носехме чадър. Може да питаш по телефона как стои въпроса с това.
Ние имахме 2 стола на терасата, но на 3тия ден от престоя ни спря камион и разтовари много нови маси и столове, та вече са почнали да слагат. На басейна има шезлонги и чадъри. Много е приятно там.

Относно закуската - не мисля, че ще е проблем да си поръчвате, тъй като те си имат меню.
  bouquet

# 502
  • София
Love_fairy, благодаря ти, страшно много ми помогна   bouquet

# 503
И аз благодаря на Love_fairy, със сигурност няма да е Созополи стайл. Пак да питам за тези апартаменти ДриймБГ в комплекса Санта Марина - май са до Вила Византия, а доколкото разбирам трябва да ходим на плаж Златна рибка, който на картата ми изглежда малко отдалечен от този край на комплекса или не е толкова? Някой знае ли на колко горе-долу минути пеша е и как се стига - в старите теми четох нещо за асансьор?

Едит: разходих се със стрийт вю - на 5 мин. изглежда, видях и мостчето и асансьора. Пфу, сякаш малко се надявах да е далече, че щеше да ми реши дилемата там или на Буджака... Tired

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 12:54 от Marzi Pan

# 504
dusty, няма спор по въпроса.  Peace При конкретните обстоятелства посочени от теб - си абсолютно права!  newsm10 Не съм била там и няма и да бъда и подкрепям мнението ти и предложението да се махне този хотел като "препоръчан" от първа страница на темата! smile3521 newsm10 /Мнението ми изказано тук беше във връзка с пост на друг потребител, който сподели за 'минаването й по улицата" ...и тези обстоятелства ...Споделих мнение , че предпочитам като минавам по улиците да се виждат насъбрани хора по този начин , отколкото минавайки покрай заведения със "жива" музика или чалга да не можеш да чуеш детето до теб какво иска да ти каже ! За почивка обаче ...явно е абсурдно след споделеното от теб , а за 70 лева на нощувка е недопустимо !  Peace За съжаление има много хотели / не само в Созопол и околността/, които не само в темите не трябва да намират място , ами трябва да ги забранят със закон - за да не лъжат и подмамват хората и да им опропастяват почивката за 5-7 дни , която хората чакат по цяла година .... Naughty ooooh!

p.s  Не се ли появи в темата някой със актуално инфо от Грийн лайф - Каваци ??? Hug

# 505
bebeOgi, за Грйн Лайф има отделна тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=597803.0;topicrefid=20

# 506

Magrat,благодаря  Peace
Преди доста време бях попаднала на нея , беше 'мъртвец' и после след една преинсталация на win я загубих !  ooooh! Много ти благодаря !

Хубаво лято и прекрасно море на всички !  Peace  bouquet  grinning039

# 507
Здравейте,
Ползвали ли сте лекар в Созопол? С две деца ще почивам там и искам да съм подготвена ако се наложи.
Благодаря на отзовалите се.   bouquet

# 508
В Созопол лекари-специалисти няма.  Има двама лични лекари, чиито услуги ползват и туристите. Намират се на улица Републиканска(улицата, кото свързва Новия със Стария град), през една сграда от Общината са кабинетите. На партера на кооперацията има и аптека. Иначе Спешна Помощ се намира в самата сграда на Общината. В Новия град, на ул. Одеса съм виждала една табела с тел. номер. на мобилен доктор, на повикване, но не съм си го записала. Ако ви трябва конкретен специалист-в Бургас.

# 509
Здравейте , ще бъда благодарна за мнения за  къща за гости / хотел "Докторската къща". Партньора ми не е българин и иска да се запознае с бота и културата на България , та по тази причина си насочихме вниманието към този хотел , интересувам се дали старият град иплажа са далеч от хотела и какви ресторанти / стар тип / има наоколо , забележителности и т.н ?
Ако някой може да ми препоръча и други хотели / къщи за гости ще бъда благодарна .
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт