Отговори
# 135
На мен ми се случва често. Пия Магнерич 3 х 2 и Дуфастон 2 х 1. Когато излязох от болницата, ми бяха изписали и Папаверин, но тъй като нямам болки, не го пия.

# 136
  • Варна
Добре дошла на новата мама от Италия. И аз съм във Варна, но родом от Добрич, така че и аз съм на линия лятото... Wink

Да се отчета и аз от днешния преглед. Бях на втора ФМ (но тъй като не съм правила ранна, за мен е първа). Бебчо е супер, всичко му е в норма, органи, гръбнак, всичко! Много съм щастлива!  Simple Smile

От д-р Цонев (клиника Темелков, Варна) съм много доволна, не обясняваше супер много, но пък каквото го питах, всичко ми каза, беше много любезен. За мен по-важното е, че бебчо върви в норми - точни размери като за седмицата, в която се намира - 13,4 см / 207 г, отново ми потвърди термин 1ви дек. И освен това, не на последно място, ще е момиченце.   babyuu Въпреки, че до последно нищо не се знае. Simple Smile

Лека вечер от мен, дано да не вали пак цяла нощ! Sad

# 137
sonitmom добре дошла!  Hug

Villly1 защо не отидеш при друг лекар, докато не се върне твоя? Hug Всичко ще е наред  Heart Eyes

Габии страхотни новини Simple Smile

Радвам се за всички с добри новини и минали прегледи  Heart Eyes
Аз утре съм на ЖК и вече много искам да видя бебчо.Дали сме все още с розови гащи  Mr. Green Искам и да го усетя, ама нещо...раничко е май

Слънчев и усмихнат ден!  Heart Eyes

# 138
  • на брега на морето
Добро утро! Hug
Добре дошла на новата мама от Италия! Hug
И аз много се радвам за всички с хубави новини от прегледи! Hug
Ню Бегингс, моля моля. Hug Това(нещо подобно) за бейбибьорн съм го виждала постнато и преди, точно в този форум. Като притежател на бьорн и ерго, не виждам особена разлика между двете. Бих казала, че тази и подобни статии са абсолютна антиреклама, целево направена от др.производител. Но се съмнявам вообще да удрят по потреблението на бьорн. Всеки може да ушие едно грозно кенгуру и да направи антиреклама на когото си реши. Peace Аз съм виждала как стоят крачетата на сина ни в него, вече беше по-голям от 6мес като го купихме, и не висят. Както и на различни норвежки деца наоколо. Като човек живеещ в скандинавска страна, също така мога да кажа, че тук качеството на всякакви стоки и услуги е високо. Провеждат се много тестове преди нещо да се пусне на пазара. Например релакс-столовете на Ролс Ройс(произведени в Норвегия). В един такъв стол като седнеш, наистина си почиваш, докато в китайската имитация на подобен стол си ставаш както си седнал. Grinning
Но всеки сам си решава да вярва или не. Peace За себе си мога да кажа, че много ясно, че не бих ползвала нещо, което мисля, че може да представлява опасност за нещо толкова важно като костната структура на детето ми. Освен това бьорна го ползваше предимно мм, а той го е носил сравнително по-рядко от мен. Просто като стана по-голям, мм не можеше да си закопчее ергото вече. А и както казах, ние не сме се носили много, и някъде от 8 мес. спряхме вообще да се носим. Вече които се носят повече, сигурно наистина е най-добре слинг. Hug  bouquet
Най-много се разваля стойката и ходят разкрачени децата от късното махане на памперс, а не от кенгурутата, които някои я ползват 2-3 пъти, я не. Тук повечето ходят като жокеи, щото махат памперса на 3+. Peace

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 07:41 от Мелина_3

# 139
Добро утро, момичета!   Hug

sonitmom - добре дошла, 7ми декември май сме най-голямата дружина  Mr. Green

Аз съм хвърлила око на едни мазилца Кабана сън - не са никак скъпи, миришат невероятно  Crazy

По принцип съм си купила бански тип танкини, т.е. със скрито коремче, мисля да не пека бебо директно. Аз по принцип обичам да се пека, но не неразумно. Сега обаче доки ми каза, че най-добре да си седя под чадъра и разбира се - ще я послушам. Намислила съм за мене 30 фактор, а за мъжа ми 50+, че милия изгаря лесно.

Искам да ви питам какво мислите за училищата за бременни - лекции, на които се ходи. Една приятелка е ходила и й харесва много. Може би и аз ще посетя скоро. Ето ТУКА има една програма.
Мамите от Люлин ако искат някоя сряда може да отидем до Лабиринт Simple Smile

Хубав и слънчев ден!!   bouquet

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 08:38 от Кукумицина

# 140
Добре дошла на sonitmom  Hug!
Аз съм днес на БХС и вече нямам търпение,в 15 г.с. съм и се надявам всичко да е ок и да ми каже и пола  Simple Smile!Аз съм "за" училищата за бременни ,но в нашия град няма  Sad!

# 141
Mariya Atanasowa, не, но сме ги гледали вече Peace

Мимченце, сигурно си права, че си е индивидуално, но имах предвид, че все пак е коремна операция, която винаги има риск. Мен лично не ме е страх от секцио, просто искам нормално, защото мисля, че е по-добре за детето Simple Smile

Вили 1, аз имах такъв проблем, комбиниран с болки ниско долу в средата (контракции). Предписа ми док Магнерот 3х1 и Но-шпа 2х1. Да имаш предвид, че Магнерота е по-силен от Магнерича, който може да се пие и без оплаквания за болки.

Габиии, най-сетне!!! Честити розови гащи, за цвят в мъжкия отбор на Декемврийките  bouquet

Нико, успех  Hug Аз също се надявам на консултацията да не излезе, че сме си сменили цвета на гащите Laughing

Кукумицина, аз в средите ще ходя на лекциите в Софиямед, където съм се насочила за раждане. Ето и програмата, ако някой иска - http://www.hospitalsofiamed.bg/?in=53&lang=bg започват от 02.07. Въпреки, че мисля, че бях казала, дано не се повтарям Embarassed

Вили123, успех днес Hug

# 142
Чудесна нова тема   bouquet
Толкова сте изписалииии....аз с тази нова визия на форума нещо се омотах.
Иначе, вчера бях на консултация и съм +1,5 кг. за 4 седмици. Не знам добре ли е, зле ли е, , но това е положението  Laughing Мериха ми корема, акушерката също усети движение, докато го опипваше  Flutter Heart Eyes
На 14-ти съм на подробен ехографски преглед, както моя доктор нарича ФМ- пада се 19 седмица  Heart Eyes

Да ви питам, от няколко дни ми излизат едни ситнички обриви по разни места- на вътрешната страна на ръцете, по гърдите, от вътрешната страна на бедрата, случвало ли ви се е   Rolling Eyes Четох, че е нормално при бременност, но вчера напълно забравих да питам доктора, трябва да му звънна по телефона да го питам...за сега мажа с ментолов спирт.

Хубав ден на всички!

# 143
Елиас, аз имам редовен обрив лятно време по пръстите на дясната ръка. Някакви ситни такива като мехурчета и сърбят. Обаче както се разбира, то ми се появява и без да съм бременна... Преди ми бяха казали, че е от препарати, но пък защо тогава само лятото ми се появява.. За щастие не е нещо видимо за околните. newsm78 На други места нямам. Бързо минават, ама дразнят много. Много успокояваше Фенистил гела, обаче сега най-много да пръсна с дезодорант без талк или спирт.

# 144
Наистина хубава се е получила новата тема.
Добре дошли на новодошлите.
Шоколадче, дано ти е минала успешно процедурата и да бързо да влизаш в кондиция Simple Smile
Елиас и аз забелязах, че ми се появиха пъпчици по деколтето, но незная как да ги третирам.
Все пак си мислех, че е от горещините.
За лекциите съм твърдо "ЗА", но се чудя от кой месец да започна да ходя- сега не съм още толкова заоблена и мога да мина за преяла  Embarassed , но пък като ми проличи, ще ми и тежи, затова ще очаквам и вашите отговори.
Нищо не сме купували за детето, но още малко рано ми се струва. Може би около 6-7 месец ще почнем активно с покупките.
Да ви споделя и за първата ми ЖК. Измериха ме-56.1, кръвното-110/70 и включиха ехографа. И толкова. НИЩО. Изприщих се, че нищо не казваше. Бебо спеше, не помръдваше и дори сърчицето не можах да видя как тупти. И се почна- ама всичко наред ли е, отговаря ли на седмиците.... newsm78 . И това след цялата пледоария за 5 -ти опит ин витро и 2 спонтанни аборта, от които единия кюртаж при същия лекар. Малко разочарована останах за липсата на коментари - дали всичко е в норма, въпреки че си казах уж само за болнични да ме водят, но някак си ме шашкат. И наистина ми назначиха всички изследвания -МБ, кръв и урина и пак Васеман. Не ми измериха корема, но предположи-86 см. и позна, като се върнах се измерих точно толкова. Дано това първо впечатление да се промени при следващи прегледи, тъй като съм се насочила именно при този лекар да раждам.
Извинявам се за дългия пост  Hug

И се  Praynig това повръщане да спира вече, че да не съм от малкия процент жени, които имат тази екстра до края.

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 10:40 от Росица Хаджиева

# 145
здравейте и от мен  аз съм мама с второ чакащо бебче.

# 146
Вили добре дошла!  Hug

Ади относно лекциите знаеш ли дали се налага предварително записване и дали трябва да се ходи на целия курс (или може на конкретни лекции само)?

# 147
Мелина нямам никакво намерение да влизам в дълги спорове, който се интересува може да седне и да чете, информация - бол.  Grinning Предлагам на тези дето искат така от опит да решат кое е по-удобно за децта да седнат на една сравнително тънка летва с увесени крака и да поседят един час и после да решат дали е по-удобно да се седи в седалка или на летвата и кое повече ще им натовари таза. Друго повече нямам какво да кажа  Hug

Много се радвам на хубавите новини от всички.  Hug Ние сме на преглед чак на 7ми юли, но честно казано този път някак си тези неща не ме притесняват чак толкова. радвам се, че си усещам бебче още от 12та седмица насам, там, ритка си.  Heart Eyes

# 148
Здравейте! Добре дошли на новите мами, супер е че дори на по-късен етап растем Simple Smile
За училището за мами съм 100% за. С първата бременност ходих, получих отговори на мн мои въпроси, запознах се с интересни майчета и обстановката е една такава хубава...като тук в групата Simple Smile Започнах да ходя към пети (календарен месец). И лекторката каза, че горе долу това е най-добрият момент да се започне. (но не пречи и по-рано, просто някои от темите може да се минат по два пъти така)
Ситните пъпчици и аз знам, че са нормални по време на бременност (а да не говорим, че сега е и доста топличко). Аз забелязвам, че си имам по коремчето няколко (на същото място, където и с предната бременност). Сами си ми изчезнаха, не ги мажех с нищо, но не ме и сърбят. Кукумицина, за тези на ръцете, може да е дисхидроза както ги описваш (не съм доктор де, ама и аз съм имала подобни и това ми е била диагнозата).
Стягането на корема (едно като втвърдяване) и аз го имам понякога. С първата бременност на мен също ми се втвърдяваше от по-късен етап. Докторът обаче ми каза само ношпа да пия, а за магнерот било рано.
Мимченце, Simple Smile и аз заплашвам, че второто цялото ще е на мен...ама имам едно такова плахо чувство (като куче което само лае, Ами ако пак е на него???  Crazy)
Тази тема за нормалното раждане след секцио и аз я видях във форума, позачетох се, но още не съм се включвала. Ще продължа да разпитвам и да се информирам! Всъщност възстановяването наистина е индивидуално, аз раждах в държавната болница в Пазарджик и там болкоуспокояващите не са на мода, та доста болки изтърпях от операцията, но определено бързо живнах. (При желанието да ходя до неонатологията при малкия нямах избор Simple Smile )

# 149
baby83, не се налага записване, отива се направо в конферентната зала на 3 ет. или 6-ти май беше. Ходиш на които лекции искаш, няма нужда да си от раждащите там, питаш докторите каквито въпроси искаш. Това съм разбрала само Hug Аз мисля да ходя до 23.07, най-много и на тази на 30.07. Това последните теми за следродилната депресия и свързване с бебето не са ми много интересни и сигурно няма да ходя Rolling Eyes

vili-moni, добре дошла. Може за отчета да споделиш и от къде си, кога ти е термина и т.н. Peace

Роси, вярвам, че всичко е било наред, затова нищо не ти е казал Hug

Аз тази нощ сънувах, че бебето се движи много и започвам да го усещам, даже се вижда как корема мърда.  hahaha Дали съм се шашнала, а Crazy

Общи условия

Активация на акаунт