Отговори
# 150
Здравейте. Включвам се и аз. Термин 16 декември, 33г. Simple Smile Скоро ще узнаем и пола надявам се.

Ще изчета и останалите теми, но да кажа нещо набързо по един от обсъжданите въпроси.

Ситни пъпчици, които сърбят (като зачервен обрив) и на мен ми излизат понякога, но това е алергична реакция към храна или друго вещество. Също се получава, ако човек ползва много парфюмирани козметични продукти. Това ми каза кожния лекар. Спряха да ми излизат, когато намалих до минимум парфюмираните козметични продукти и ги замених с бебешки такива или продукти за чувствителна кожа.

# 151
  • гр. София
Прибрах се. Всичко мина добре.

# 152
привет,да се похваля и аз най после с пола на бебетата,момченце и момиченце са близнаците,много се радваме,момченцето е малко по големичко,всичко си е наред успях и ръчичка да видя,и аз мисля да отида на някоя лекция за бременни,четох че има в мол софия всеки вторник Simple Smile

# 153
  • на брега на морето
Браво Шоколадче! Hug
Честити розови и сини гащи на Деси, честити розови на Габи! Hug
който се интересува може да седне и да чете, информация - бол.  Grinning
Скрит текст:
Така е. Информация бол. Но всеки сам си решава на кое да вярва и на кое не. Peace
Ето един пример, за който се сещам. В сайта на Нестле случайно прочетох(правех си справка как захранват тук и какви съвети дават там), че по-добре било да се дават сварени плодове и зеленчуци на бебето(тогава бяхме в процес на захранване) отколкото сурови, защото сварените по-добре се били усвоявали и дрън-дрън от тоя сорт. Завършила съм технология на напитките във ВИХВП и съм работила няколко години като технолог в производството, и не само че всякакви "биохимични истории" са ми ясни, но и зная "за какво става на въпрос". Просто не могат да ми ги пробутат на мен тия. Да им купувам сварените пюрета или пък да правя компот. Stop Но сигурно има хора, които вярват едно към едно в това и други неща, прочетени в интернет. Една майка тук(литванка) преди време ми сподели, че гледала по телевизията, как натуралните сокове(в кутии) били по-полезни от прясноизцеден сок от плод, защото съдържали по-малко захар. Shocked И беше абсолютно убедена, че било по-добре да се дават такива сокове на детето. Та хора има разни. Peace
Спирам до тук, защото и на мен не ми се влиза в спорове. Hug

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 13:44 от Мелина_3

# 154
Да се намеся, но то е всезнайно, че термичната обработка (сваряване, компот, и т.н.) унищожава много от полезните вещества в храната. Какво по-добре усвояване, какви глупости на търкалета и рекламни трикове?  newsm78

# 155
  • на брега на морето
Така е, Танче. Hug Но някои производители са готови на всичко, за да си продават стоките. От типа на разпространяване на невярна информация, плюене по друг производител, публикуване на лъжлива статистика(уж, че техният продукт е най-купуван или с най-високи качества след тест...) и т.н. и т.н. Пък то все ще се намери някой да повярва. Grinning Peace Hug

# 156
Здравейте, мили мами Simple Smile
Добре дошли на новите   welcome и честито за хубавите новини и гащите при останалите Simple Smile  smile3501

Чета ви всеки ден, но наистина бързо пишете  Laughing
По темата за течностите - това с блатото, май ми помага на мен... и аз не съм много по водата, да не кажа, че се насилвам...
На мамите, които вече усещат бебчета, да знаете много ви завиждам #Crazy последната седмица всяка вечер лягам по гръб и чакам ха да мръднее, ха да мръдне и нищо Sad вече съм в 15 седмица и все си мисля, че може и да го усетя...ама...
Някой казваше, че задържа газове... Ужас бях цели 2 седмици /запек и газове/ Sick и сега продължава но по лекоо... Хиляди неща пробвах, чак  на газтроентеролог ходих, та се пооправих малко... Няконй каза, че го било срам... Срам не срам, пръцка ли ми се, пърдя, че колкото бях надутаа, едно пръцкане беше като половин оргазъм Embarassed Laughing
За диоптрите говорехте, но те наистина не са фактор, фактора е вътреочното наляганее, някой го беше споменал, потвърждавам Simple Smile
Темата с количките ми е много интереснаа, че аз съм много боса в тази област, а знам че количката е важнаа Simple Smile  Нищо не съм гледала и нищо не съм купувала.. не знам и кога ще имам време..
Че и ние решихме да се принесем в ново/ старо жилище и сега ни предстои уж освежаване, ама като гледам ще си е направо цялостен ремонт на една от стаите и освежаване в другите...
Аз днес съм на преглед и като ви чета, изкачат много въпроси към моя АГ...
Че последните дни чух не дотам приятни неща за моя лекар и за гинекологично отделение тук в града... а каквато съм ошашкана още малко ми трябва и ще зарежа плановете за раждане и проследяване на бременноста тук и ще тичам в пловдив... Sad не знам какъв ми е късмета такъв...

# 157
И аз не го усещам още.. лекарката каза към 20-та седмица. И преди малко се пробвах легнала, ама не става, усещам си пулса само. А една приятелка, каза, че в 18-та го е усетила.

# 158
То и аз съм в очаване да усетя бебето, ама все не мога да определя дали просто червата се движат и къркорят ли бебето мърда. Иначе усещам някакви балончета, леки вибрации, такива работи, ама не мога да определя от какво идват. Чат-пат имам леки болки от разтягането на матката, ама то няма как.

Иначе не пия никакви хапчета, болкоуспокояващи и подобните. Всякакви лекарства са вредни. Не мога да разбера защо Но-шпа е толкова популярно в темата и се приема едва ли не като дневни бонбонки. Това е лекраство, а болки от придръпвания са съвсем нормални и далечне толкова обезпокоителни! Ама в крайна сметка всеки си преценява.

# 159
Честита сряда от мен Simple Smile
Четох, че споменавате за обриви, сега като се замисля последно време и на мен ми излизат някакви ситни пъпчици по деколтето, но досега не се бях замисляла за това. Не мисля че е нещо притеснително, излизат и после се махат и после след известно време се появяват. Обяснявам си го със мръсния въздух и може би храната, аз козметика по принцип не ползвам, така че едва ли е от това.
Училището за бъдещи майки звучи много добре, аз си мислих като се приберем септември в София да посещавам това в Майчин дом, един курс минава за един месец, безплатно е а занятията се провеждат всеки понеделник от 15 часа http://pastirova.wix.com/scholl#! става и за работещи момичета, аз тогава вече няма да работя и няма да ми е проблем, но сега със сигурност ще ми е. А пък и ме е страх да не забравя половината неща докато дойде време.
За количките - оня ден си говорих с една приятелка дето вече е минала по този път и ме посъветва най-сериозно да измеря разстоянията в трамвая - тези на вратите и между седалките и по тези критерии да си търся количка Simple Smile това е най-добрия и смешен съвет който съм получавала досега  Laughing
За мамите които са от Варна или ще бъдат там лятото, и аз съм родом от Варна и август месец ще съм във Варна, та можем да се съберем някой път и да си побъбрим с чаша разхлаждаща напитка Simple Smile

# 160
За разстоянията и размерите в трамвая не знам, но виж тези на асансьора, входната врата и коридора у дома са доста важни:). Особено тези на асансьора:).  А забравих и на багажника на колата и сгънатото положение на количката Joy

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 16:03 от sisku

# 161
За разстоянията и размерите в трамвая не знам, но виж тези на асансьора, входната врата и коридора у дама са доста важни:). Особено тези на асансьора:).  А забравих и на багажника на колата и сгънатото положение на количката Joy

Ние сменихме колата защото искам да съм с количката на каката Simple Smile Simple Smile Simple Smile  а в старата кола не се събираше хахаххах:-) Simple Smile Simple Smile Simple Smile

А относно контракциите аз и с каката, и сега имам от рано. Като ходих на 4д ми каза,че е нормално ими изписа магнерот

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 15:29 от Mariya Atanasowa

# 162
Дааа сгънатото положение на количката и размера на багажника също са много важни  Grinning забравих ги тях, ние сме с малка кола и това също ще е важен фактор. Асансиор за щастие не ползваме, но ако ползвахме и него щяхме да предвидим. А за размерите във всяко нормално жилище вратите на стаите трябва да са по най-малко 80 см широки, като сложим рамките стават има няма 75 см, само баните са с по-малки врати, но невярвам някой да реши да държи бебешка количка в банята  Laughing

# 163
MaxiTan4e, добре дошла. На един термин сме с теб Hug
Само да ти кажа - нито ядеме лекарства като бонбони, нито го правим ей така, че ни боцнало някъде. Първо, Магнерот не е лекарство - това е Магнезий, който както знаеш можеш да си купиш и в комбинация с Калций на витамини. Просто е в по-концентрирано количество. Изписва се на майки като мен, които имат контракции (не придърпвания и боцкания) в ранна бременност и е абсолютно безопасен да се пие до края., а е задължителен, защото контракциите толкова рано могат да доведат до спонтанен аборт. Но-шпа специално се продава без рецепта и е спазмалтик - отпуска мускулите и не, не е лекарство. Някои доктори го предписват профилактично през цялата бременност за отпускане на матката (която е мускул).
Всякакви лекарства са вредни, е съмнително заключение....Лекарства силни-да може би, но витамини и добавки.. Stop А да не говорим, че при разни болести предписват и антибиотици на бременни жени.
И последно - всеки добър доктор би ти казал, че "нормална" болка където и да е в коремната област по време на бременност няма.
Ама както казваш - всеки си преценява. Peace
Сори за дългия пост, но леко се възмутих, защото имах проблем - доктора изписа Магнезий Но-шпа, не е като да си ги пия за да не ме боли или за удоволствие. И не съм фенка на лекарствата попринцип. Rolling Eyes

# 164
  • София
Здравейте, бих искала и аз да се включа при вас   bouquet
Влязох в 15 седмица, но сега всичко тепърва ми предстои, почти нищо не съм правила.Малко по-сложно протекоха нещата при мен.
Затова се надявам някак да почерпя опит и информация, че съм много не наясно  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт